Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przyszłam na wątek żeby przywitać się jak każdego dnia, z nadzieją, że któraś z Was zobaczyła pozytywne testy a tu takie coś. Odniosę się zbiorczo, ponieważ tak jak Wam mówiłam mam okres egzaminacyjny i muszę się uczyć, więc udzielanie się cały dzień niestety nie wchodzi w grę.

Bubu prowadziłaś wątek super, myślę, że wszystkie jesteśmy wdzięczne za poświęcony nam czas, Bardzo proszę nie odbieraj tak dosłownie wszystkiego, jako atak na Twoją osobę. Nikt nie ma do Ciebie za nic pretensji, byłaś dla nas wsparciem, mam nadzieję, że my dla Ciebie też :)

Co do Ciebie Ultra Dzasta, masz prawo do własnego zdania jak każda z nas, natomiast czasami warto hmm ugryźć się za palec, zanim napiszesz na forum, na którym są różne osoby, z różnymi historiami, własne zdanie. Tym bardziej, że Twoje zdanie może sprawić ogromną przykrość komuś. Powiem Ci tylko tyle, ciesz się, że Tobie się udało, bo nie każdy ma tyle szczęścia co Ty. Nie każda z nas ma partnera w wieku 25-26 lat, z którym mogłaby założyć rodzinę. Są też dziewczyny, które starają się latami i sugerowanie im, że to ich wina, jest strasznie niesprawiedliwe.
    Dodam od siebie, że mój mąż ma rodziców, którzy są ze sobą jedynie dlatego, że zegar biologiczny tykał i każde chciało mieć dziecko. Nikomu nie życzę takiej obojętności do partnera, takiego życia jak ze współlokatorem na studiach ;/

Co do końca miesiąca, oczywiście zapiszę się na nowy wątek ALE zostaje tutaj, żeby być z dziewczynami, które testują w listopadzie.

Życzę Wam miłego dnia, nie dorzucajmy do swojego życia kolejnych problemów, dram itp, bo każda z nas pewnie ma ich w realnym świecie nadto.

Sesyjka, Paulina1106, Betti37 lubią tę wiadomość

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam :D

• milam Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    U mnie niestety biel vizira...☹️
    Misia widziałam, że u Ciebie też....

Nie lubię ☹️ jutro powtarzasz?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Ej ja miałam jutro testowac ☹️

Mysza napisałam że wątek umarł, a nie ja 😉 więc będę z Tobą i czekam na Twoje ⏸️ żebym mogła Ci Bolka wpisać 😊 natomiast nie będę się już udzielać, żeby nie terroryzować 😊 buziaki 😘

Moniaa88, Okinny lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Dodam od siebie, że mój mąż ma rodziców, którzy są ze sobą jedynie dlatego, że zegar biologiczny tykał i każde chciało mieć dziecko. Nikomu nie życzę takiej obojętności do partnera, takiego życia jak ze współlokatorem na studiach ;/
    Jakbym czytała o moich teściach.. Wielka racja.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Jakbym czytała o moich teściach.. Wielka racja.

a ja już rozbabram to mrowisko do końca i powiem, że rząd chce utrudniać rozwody.

wiecie - lepiej, żeby rodzice się napierdzielali o ściany i rzucali do siebie szmatami i kurwami, ale żeby dzieci miały pełną rodzinę <3

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • MałaMi* Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Ej ja miałam jutro testowac ☹️
    Czekamy ☘️✊🏻

2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
    19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
    22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
    24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
    28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
    14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
    13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
    09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
    01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
    16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
    Cudzie trwaj! 🥰😊
    👰-24 PCOS? IO
    Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
    🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
    4lata po 👰🤵
    👫+🐕
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Nie lubię ☹️ jutro powtarzasz?

Pewnie tak, kupię dziś wieczorem test.
    Ale tak mi się coś wydaje, że już jest lekko różowo, więc chyba nic z tego :-(

Tak mi przykro, bo myślałam, że będę miała prezent dla męża na rocznicę związku i na Mikołajki 😔

Z dobrych rzeczy dzisiaj, to mąż pojechał na powtórne badanie nasienia do kliniki (sam!) i teraz czekamy na wyniki. Badanie na miejscu, więc jestem z niego super dumna, bo to jednak trochę krępujące 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 12:45

Gravity lubi tę wiadomość

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    a ja już rozbabram to mrowisko do końca i powiem, że rząd chce utrudniać rozwody.

wiecie - lepiej, żeby rodzice się napierdzielali o ściany i rzucali do siebie szmatami i kurwami, ale żeby dzieci miały pełną rodzinę <3

Mi sie wydaje, że rozwód i tak ciężko wziąć w tych czasach. Moja siostra brala juz kilka lat temu i to co trzeba wyrzucić z siebie to cyrk. Cale te przesluchania, wyciaganie intymnych spraw żeby dostać ten rozwód to komedia i dramat w jednym.

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Testuj Kochana :D A jak tam objawy jakieś są ??? :)

Jeszcze Ola i Misia chyba będą testować bo dzisiaj były negatywy ale jednak dość wcześnie z tego co kojarzę.

Jedyny objaw to brak🐵 😀 próbuje się nie doszukiwać żeby nie przechodzić załamania jak w poprzednim miesiącu 🤞

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z rozwodami różnie bywa, najłatwiej bez orzekania o winie, wtedy faktycznie na jednej rozprawie się kończy zazwyczaj :)

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:15

• Olaola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast "rozwód" przeczytałam "wzwód"... 😁😂😂
    Chyba głodnemu chleb na myśli 😂

abrakadabra, Sparky, Milixx, Karina123, Miisia94, MałaMi*, Mgdra, Ancalime, Paulina1106, Blondyna.B, Domi_naturelover, Moniika lubią tę wiadomość

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • AniMka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam napiszę chyba mój ostatni post tutaj, bo poprostu się popłakałam przez jakieś forum i więcej tak nie chcę.
    Po poście Dżasty ponownie zaczęłam opisywać swoją historię i ponownie skasowałam, stwierdziłam, że nie znacie mnie więc kogo to obchodzi co przeżywam. Dla większości i tak jego własne problemy będą największe. Wielu ludzi nawet nie zna pojęcia empatii.

Od początku czułam się wśród Was jak kosmitka, bo życie naprawdę nauczyło mnie pokory i nie tylko ze względu na swój wiek patrzę na pewne sprawy inaczej.

Mam swoje wartości i ich się trzymam, staram się być dobrym człowiekiem nie oceniam i nikomu nie życzę nigdy źle. Żyję w zgodzie ze swoim sumieniem i z przyjemnością patrze w lustro. Akceptuję też swoje wady, choć z upartością się czasem kłucę, za szczerość nie przepraszam.

Niestety jest mi zwyczajnie bardzo przykro, bo jest coraz więcej ludzi przez których przemawia zawiść i brak wyobraźni. Dla tego coraz mniej lubię ludzi i dzisiejszy krzywdzący samolubny świat.
    Nie uważam się za starą, ani straconą, a wręcz odwrotnie dopiero teraz zaczynam żyć bo świadomie.

Zdaję sobie sprawę z ryzyka jakie niesie za sobą późna ciąża, jednak chęć rodzicielstwa nadaje mi sens, a wiara że to marzenie się w końcu spełni daje mi moc. Mam wielkie poczucie niesprawiedliwości losu i chyba po raz pierwszy w tej kwestii poczułam zazdrość i złe myśli do Ciebie Ultra-Dżasta. Przyznaję, bo aż mi się wstyd zrobiło, że taka złość mnie ogarnęła po tym co napisałaś. Tym bardziej, że wierzę, że karma do nas wraca. To co od siebie dajemy innym kiedyś wróci do nas ze zdwojoną siłą, choćby dla tego nie warto być złośliwym. Przepraszam za swoje myśli.

Do tematu starań od początku podchodziłam bardzo poważnie i odpowiedzialnie, mało kto w moim wieku był tak świadomy w tej kwestii i robił tak wiele dla zdrowia swojego i swojej potencjalnej ciąży.
    Stało się jak się stało, ale żyję..
    i dziś już wiem, że się nie poddam.
    Kiedy jednak będzie mi dane ujrzeć te wymarzone dwie kreski na teście to nie za wszelką cenę i nie chciała bym stawać przed takim wyborem jednak uważam, że bardziej odpowiedzialne i mniej samolubne było by zrezygnować w trakcie niż dać nowe życie nie przystosowane do normalnego funkcjonowania i z góry skazywać je na cierpienie bez przyszłości

Nigdy nie pomyślałam, że kiedyś będę miała takie rozkminy.

Dziękuję Dżasta za wskazanie mojego bezwartościowego miejsca na ziemi w imieniu moim i wielu kobiet starających się o potomstwo z różnych powodów po 35 roku życia.

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę przede wszystkim zdrowia 💞

Ciągle_na_coś_czekam, Betti37, Ivanka93, Ancalime, Gwiazdeczka 93, AgaOs, Niebieska Gwiazda, Ola1988, 910608 lubią tę wiadomość

Lat 39
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są;) cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
    IVF 02.2022 P.krótki
    25.02(12dc)punkcja(12p./7pobrano/6kom.zapł./2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)-FET/c.sztuczny/embryoglue + AH
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/embryoglue🙏-Null😓
    IVF II P. krótki
    16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
    ❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał ;) 04.03.23 FET/c.nat./embryoglue + AH
    Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
    16.03(16dpt)-jest pęcherzyk
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o rozwód to akurat jestem świeżo po. I powiem Wam, że rozwód wziac jest łatwo ale jak się go bierze z człowiekiem. A nie jeśli ten Wasz niby partner pożal sie Boże, chce Wam wcisnąć winę za wszystko, z siebie zrobić pokrzywdzonego baranka a z Was robi kur***
    Jeśli jest rozwód bez orzekania o winie i obie strony tego chcą to jedna sprawa i po wszystkim.

Problem pojawia się w przypadku rozwodu po wcześniejszej separacji. Wtedy to dopiero się jazda zaczyna... i faktycznie ciężko jest uzyskać rozwód nawet jeśli obie strony tego chcą...

• KaJa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka, mi też smutno że Tobie i wielu osobom 35+ jest smutno przez takie posty. Chociaż ja bym była raczej wkurzona, nie wiem. I mówie to jako osoba 23 letnia.
    Dobrze sie mówi o osobach 35 + że nie powinny już decydować sie na dziecko, jak sie jeszcze nie ma 30 i wszystko łatwo sie udaje.
    Mój partner też jest 35+ i co, mam z tego powodu zrezygnować ze starań? Bo to nie odpowiedzialne mimo, że ja jeszcze mam daleko do 30stki? Posrana logika a raczej jej tu nie ma. Często jest też tak, że to wyczekane dziecko ma sie dużo lepiej z rodzicami 35+ niż z małolatami, którym wszystko przychodzi łatwo (chociaż też można powiedzieć, że jestem małolatą). Po prostu nie mieści mi sie w głowie takie myślenie. Rozumiem, że każdy może mieć swoje zdanie i teorie ale wypadałoby przemśleć że jest tu wiele kobiet 35+ które starają sie tyle lat, że osoba prawiąca te mądrości pewnie jeszcze nie miała 18stki wtedy. I po prostu to rani takie osoby. Ja mam wywalone w to zupełnie bo tak jak mówiłam, to jest tylko internet ale wspieram całym sercem każdą staraczke bez względu na wiek, jeśli tylko jest człowiekiem tak po prostu.

BuBu, a Ty wracaj z dobrą energią i nastawieniem😊 na pewno większość z nas jest Ci wdzięczna że prowadziłaś ten wątek i wspierałaś. Fakt, że ten listopad był wyjątkowo ponury i na zewnątrz i tutaj na forum ale forum tworzą ludzie, nie tylko Ty. Mam nadzieję, że następny wątek obejdzie sie bez afer😊

I trzymam kciuki za testujące jutro🍀

Betti37, AniMka lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    A ja Wam napiszę chyba mój ostatni post tutaj, bo poprostu się popłakałam przez jakieś forum i więcej tak nie chcę.
    Po poście Dżasty ponownie zaczęłam opisywać swoją historię i ponownie skasowałam, stwierdziłam, że nie znacie mnie więc kogo to obchodzi co przeżywam. Dla większości i tak jego własne problemy będą największe. Wielu ludzi nawet nie zna pojęcia empatii.

Od początku czułam się wśród Was jak kosmitka, bo życie naprawdę nauczyło mnie pokory i nie tylko ze względu na swój wiek patrzę na pewne sprawy inaczej.

Mam swoje wartości i ich się trzymam, staram się być dobrym człowiekiem nie oceniam i nikomu nie życzę nigdy źle. Żyję w zgodzie ze swoim sumieniem i z przyjemnością patrze w lustro. Akceptuję też swoje wady, choć z upartością się czasem kłucę, za szczerość nie przepraszam.

Niestety jest mi zwyczajnie bardzo przykro, bo jest coraz więcej ludzi przez których przemawia zawiść i brak wyobraźni. Dla tego coraz mniej lubię ludzi i dzisiejszy krzywdzący samolubny świat.
    Nie uważam się za starą, ani straconą, a wręcz odwrotnie dopiero teraz zaczynam żyć bo świadomie.

Zdaję sobie sprawę z ryzyka jakie niesie za sobą późna ciąża, jednak chęć rodzicielstwa nadaje mi sens, a wiara że to marzenie się w końcu spełni daje mi moc. Mam wielkie poczucie niesprawiedliwości losu i chyba po raz pierwszy w tej kwestii poczułam zazdrość i złe myśli do Ciebie Ultra-Dżasta. Przyznaję, bo aż mi się wstyd zrobiło, że taka złość mnie ogarnęła po tym co napisałaś. Tym bardziej, że wierzę, że karma do nas wraca. To co od siebie dajemy innym kiedyś wróci do nas ze zdwojoną siłą, choćby dla tego nie warto być złośliwym. Przepraszam za swoje myśli.

Do tematu starań od początku podchodziłam bardzo poważnie i odpowiedzialnie, mało kto w moim wieku był tak świadomy w tej kwestii i robił tak wiele dla zdrowia swojego i swojej potencjalnej ciąży.
    Stało się jak się stało, ale żyję..
    i dziś już wiem, że się nie poddam.
    Kiedy jednak będzie mi dane ujrzeć te wymarzone dwie kreski na teście to nie za wszelką cenę i nie chciała bym stawać przed takim wyborem jednak uważam, że bardziej odpowiedzialne i mniej samolubne było by zrezygnować w trakcie niż dać nowe życie nie przystosowane do normalnego funkcjonowania i z góry skazywać je na cierpienie bez przyszłości

Nigdy nie pomyślałam, że kiedyś będę miała takie rozkminy.

Dziękuję Dżasta za wskazanie mojego bezwartościowego miejsca na ziemi w imieniu moim i wielu kobiet starających się o potomstwo z różnych powodów po 35 roku życia.

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę przede wszystkim zdrowia 💞
    Mam 41 lat.
    Moja historia jest zupełnie inna bo ostatecznej staram się o kolejne dziecko i na tych wątkach miesięcznych ciężko mi się odnaleźć bo.nie czuję tego.klimatu testowania przed terminem, rozbierania testów itd.
    Ani tego życia i przeżywania tego co tu na forum. To tylko Internet....

Mimo innych doświadczeń dobrze Ciebie rozumiem.
    Nie każdemu zawsze życie układa się tak jak zaplanuje...
    Ba, nawet jeśli kobieta czy mężczyzna świadomie nie chcą mieć dzieci ale potem jednak to pragnienie się pojawi to.nie odważyłabym się pisać- macie co chcieliście trzeba było starać się za młodu.

Większość koleżanek z mojego miasta urodziła po szkole średniej zaraz.
    Praktycznie wszystkie już po rozwodzie, a dzieci każde z innym...Dziękuję za takie życie.

Męża poznałam w wieku 28 lat. Urodziłam pierwsze równo na 30.
    Wcześniej chciałam skończyć studia i poszaleć a nie pakować się w pieluchy.

Córka miała być jedynaczką a po 35 r.z. jednak chcieliśmy drugie.
    Było trudniej, zachaczylismy o kln ale szybko się udało znaleźć problem i udało się.
    Po drugim chciałam szybko 3. Udało się ale na krótko.
    Ale potem znowu się udało.
    Syn kończy rok za miesiąc a od września staramy się o 4.
    No zachłanna, ma 3 i chce 4 i w dodatku stara baba po 40😜I w d...mam kto co sobie myśli
    Czy że jestem za stara, czy patola z 4 dzieci😂

Trzymam kciuki Kochana i nie przejmuj się jakaś dżastą co nie zna życia.

AniMka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:

AniMka daj spokój, my tu wszystkie za Tobą murem jak lwice, nie przejmuj się czyimiś poglądami, tym bardziej takiej smarkuli w porównaniu z Tobą. Ona nie zna ani Ciebie ani nas więc swoje mongolskie teorie niech idzie z swoją mamą omawiać. Inaczej by mówiła, gdyby sama doświadczyła problemu - bo inaczej cieżko się na czyimś miejscu postawić.
    Ja gdybym starała się o dziecko od 2014r to już bym chyba zwariowała na Twoim miejscu a u mnie to dopiero siódmy cykl i już powoli wariuję.

AniMka, Moniaa88, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• AniMka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu też nie wpiszę się w normy, bo ponad 20 lat życia z jednym partnerem bez ślubu 😱

O rety rety pewnie dla tego jeszcze nie jesteśmy rodzicami 🤯🤦‍♀️

Lat 39
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są;) cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
    IVF 02.2022 P.krótki
    25.02(12dc)punkcja(12p./7pobrano/6kom.zapł./2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)-FET/c.sztuczny/embryoglue + AH
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/embryoglue🙏-Null😓
    IVF II P. krótki
    16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
    ❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał ;) 04.03.23 FET/c.nat./embryoglue + AH
    Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
    16.03(16dpt)-jest pęcherzyk
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    I tu też nie wpiszę się w normy, bo ponad 20 lat życia z jednym partnerem bez ślubu 😱

O rety rety pewnie dla tego jeszcze nie jesteśmy rodzicami 🤯🤦‍♀️

może ciężko uwierzyć, ale usłyszałam że HPV i podejrzenie stanu przednowotworowego mam ponieważ "puszczałam się za młodu, złapałam świństwo i teraz mam za swoje".

nie będę wnikać w szczegóły swojego współżycia, ale miałam dosłownie kilku partnerów seksualnych i nigdy "nie świeciłam dupą".

ludzie są bezlitośni i kochają wpierdalać się w nieswoje życie.

edit. i wiesz, że ja zawsze z Tobą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:21

AniMka lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ