Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    smoothie, ale są też dziewczyny, które testują dopiero w ostatnich dniach miesiąca (ja zazwyczaj tak miałam). i one zostają trochę same, bo wszyscy przenoszą się na nowy miesiąc, bo żyją już nowym testowaniem. a co z tymi, co też chcą wsparcia a testują dopiero 29/30?

a jeśli chodzi o pytającą dziewczynę - mam wrażenie, że jest tu tylko po to, żeby ktoś potwierdził "tak, to pozytyw". najlepiej w 4dpo. gdy skończyła testować gdzieś w połowie miesiąca (wrzucając jedynie test i nawet nie czekając na odpowiedź), to zapytała od razu gdzie nowy wątek i tyle jej było, nikt inny nie był ważny. więc ta aferka trwa już kilka tygodni, stąd nerwówka.

dokładnie to samo miałam na myśli pisząc o byciu na wątku do czasu testowania. Bo dziewczyny testujące na koniec, udzielają się na początku miesiąca a testujące na początku, nie udzielają sie na koniec.

Bubu, nie przejmuj się czyimś zdaniem. Byłaś super prowadzącą i pamietaj, ze na tym wątku wróciłam na forum :P czyli jakby nie patrzeć 😅 😅 Masz ZYSK! 😅 😅

Ja uważam dziewczyny, ze każdy powinien żyć radami udzielanymi innym. Nikt nie powinien ingerować w niczyje życie jeśli sam nie świeci przykładem a tym bardziej, jeśli ten ktoś o to nie prosił.

• AgaOs Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała napisać, ze jestem pod ogromnym ważeniem Dziewczyn, które podejmują się prowadzenia wątku ❤
    Poświęcają sporo własnego czasu, uważnie nadrabiają posty, każdemu służą dobrym słowem, otuchą, zainteresowaniem, czasami doszukują informacji by udzielić komuś rady 😍
    A też mają swoje sprawy, obowiązki, problemy, badania, rozczarowania...

Brawo BuBu ❤

Starania od 09.2020

👱‍♀️1986
    22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
    08.2022 - poronienie chybione
    04.2023 - ciąża pozamaciczna

🧔1979

preg.png[/url]
  • celina550 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Proszę nie łap za słówka. Chodziło mi jedynie o to, że będąc na wątku dostaje się wsparcie. Ma się możliwość wygadania, gdy nie ma komu się wygadać. A żegnając się to najwięcej tracimy my - bo właśnie tracimy to miejsce. O to chodziło mi w tych zyskach. Nigdzie nie napisałam, że Bubu nie wspierała innych dziewczyn. Jakby były statystyki to pewnie miałaby najwięcej postów w tym wątku.

niestety - internet poza tym, że jest anonimowy, jest tez miejscem, w którym nie można przekazać wszystkich swoich emocji na bieżąco - wiec te "słówka" mają sens. i trzeba je dobierać uważnie, bo ktoś może potem za nie łapać.

każdy, nie tylko prowadzący, ma tutaj możliwość wygadania i dostania wsparcia, przynajmniej ze strony niektórych dziewczyn regularnie się udzielających.
    gdyby każdy był "ojej, dużo stron, nie nadrobię", to AŻ takiego wsparcia i tego, że się śledzi czyjąś historię, wspiera się kogoś na bieżąco - by nie było, bo wrzucałybyśmy tylko post, przejrzały 2 strony w tył i koniec.

gdyby każdy był tutaj sam sobie, to każdy mógłby edytować pierwszą stronę, jednak to jedna osoba czyta wszystko (nie powie "ojej, nie nadrobię, za dużo stron") i jedna osoba w tych blisko 400 stronach się odnajduje z tą kosmiczną ilością informacji.

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o przykrości to nikt nie pomyśli co czuja dziewczyny, które zostały na tym co miesięcznym wątku po tym jak tzw. 'weteranki' opuściły watek, założyły nowy i pisza tam, że mają dość co miesięcznych wątków, że nie pasuje im tutaj itd. To też jest trochę niesprawiedliwe bo nagle większość przestała sie tutaj udzielać jak gdyby nigdy nic :)
    Ja tam Bubu nie mam nic do Ciebie, ale mówisz, że Ci przykro itd no ale sama tez na tamten wątek uciekłaś i przestałas sie tu trochę też udzielać i myślę, że sporo osob to zauważyło.

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • AgaOs Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety 🐵😔

Starania od 09.2020

👱‍♀️1986
    22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
    08.2022 - poronienie chybione
    04.2023 - ciąża pozamaciczna

🧔1979

preg.png[/url]
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    dokładnie to samo miałam na myśli pisząc o byciu na wątku do czasu testowania. Bo dziewczyny testujące na koniec, udzielają się na początku miesiąca a testujące na początku, nie udzielają sie na koniec.

Bubu, nie przejmuj się czyimś zdaniem. Byłaś super prowadzącą i pamietaj, ze na tym wątku wróciłam na forum :P czyli jakby nie patrzeć 😅 😅 Masz ZYSK! 😅 😅

Ja uważam dziewczyny, ze każdy powinien żyć radami udzielanymi innym. Nikt nie powinien ingerować w niczyje życie jeśli sam nie świeci przykładem a tym bardziej, jeśli ten ktoś o to nie prosił.

ja czasem specjalnie przeciągałam testowanie na początek miesiąca, bo nie chciałam być w tym sama. ale 1-2-3 dzień nowego miesiąca też nie był super, bo wszyscy wpadali się tylko zapisać i też posty ginęły w czeluściach. więc przestałam się zapisywać, skoro i tak wszystko przeżywałam sama ;)

abrakadabra, co do "weteranek" i ich ucieczki - nie każdy jest na forum, żeby testować co miesiąc. i tamten wątek jest właśnie dla takich osób. komuś dobrze w wątku miesięcznym, komuś w IVF miesięcznym, komuś w weterankach a komuś w pomocy medycznej - każdy może sobie wybrać co jest dla jego psychiki najlepsze.

też mogłabym powiedzieć, że rozpacz w pierwszym- drugim cyklu starań jest totalnie dla mnie niezrozumiała ale siedzę cicho, bo może gdzieś tam coś mogę pomóc czy kogoś wesprzeć. i jestem tu, choć nie testuję, bo gdzieś jeszcze mam na to siłę. ale może przyjść czas, w którym tą siłę stracę i skończę przygodę z wątkami miesięcznymi i tyle. każdy ma wybór - forum jest ogromne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:10

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu moim zdaniem super prowadziłas wątek, zawsze służyłaś dobrą radą i dobrym słowem, nie przejmuj się tą sytuacją 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:07

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    smoothie, ale są też dziewczyny, które testują dopiero w ostatnich dniach miesiąca (ja zazwyczaj tak miałam). i one zostają trochę same, bo wszyscy przenoszą się na nowy miesiąc, bo żyją już nowym testowaniem. a co z tymi, co też chcą wsparcia a testują dopiero 29/30?

a jeśli chodzi o pytającą dziewczynę - mam wrażenie, że jest tu tylko po to, żeby ktoś potwierdził "tak, to pozytyw". najlepiej w 4dpo. gdy skończyła testować gdzieś w połowie miesiąca (wrzucając jedynie test i nawet nie czekając na odpowiedź), to zapytała od razu gdzie nowy wątek i tyle jej było, nikt inny nie był ważny. więc ta aferka trwa już kilka tygodni, stąd nerwówka.

Celina Kochana ale ja nie jestem za tym żeby kogoś tu zostawiać, właśnie o tym mówię.Kiedyś nie było problemów żeby zaglądać na dwa wątki -ja przynajmniej nie mam z tym żadnego problemu.
    Miesiąc ma 30 czy 31 i jak któraś testuje ostatniego dnia ( jeśli aktywnie uczestniczę w życiu forum ) to tak samo mnie to interesuje jak ta która startuje z początkiem nowego.
    Ale przecież każdy jest inny i wiem, że są dziewczyny które idą tam gdzie upatrują swoją szansę. Myślę,że nie ma na to rady niezależnie czy będziemy zwlekały z nowym wątkiem do ostatnich godzin.
    Popatrz na siebie, jesteś wszędzie gdzie chcesz :D :)

Nerwówki aferki mam w du.. serio. Tak jak mówię-nie wiem kto o to zapytał ale równie dobrze mogła wpaść zupełnie nowa po raz pierwszy na forum, wbić w wątek i zapytać i pytanie czego by się dowiedziała..
    Mnie i tak za dużo dołuje, zniecierpliwienie sięga zenitu więc staram się nie dokładać sobie takimi pierdołami.

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • BuBu90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Skoro mowa o przykrości to nikt nie pomyśli co czuja dziewczyny, które zostały na tym co miesięcznym wątku po tym jak tzw. 'weteranki' opuściły watek, założyły nowy i pisza tam, że mają dość co miesięcznych wątków, że nie pasuje im tutaj itd. To też jest trochę niesprawiedliwe bo nagle większość przestała sie tutaj udzielać jak gdyby nigdy nic :)
    Ja tam Bubu nie mam nic do Ciebie, ale mówisz, że Ci przykro itd no ale sama tez na tamten wątek uciekłaś i przestałas sie tu trochę też udzielać i myślę, że sporo osob to zauważyło.

To zobacz ile postów dałam na tamtym wątku 😂😂😂 może 3? Bo ostatnio bardzo się wycofałam! Po pierwsze dlatego że było mi przykro a po drugie dlatego że znowu wyszły nam tragiczne wyniki i nie mam siły na to? Ale starałam się być i odpowiadać. A to że siadłam na tyłku bo jestem bezsilna to mi nie wolno? Chciałam więcej czasu poświęcić mężowi ale byłam, odpowiadałam i starałam się wspierać. Więc sory ale nie zgodzę się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:11

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Kremówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pie**ole jaki żal.
    Na początku jak sama czekała na dwie kreski to 🌈 z wypowiedzi dosłownie co chwilę. Potem jak już uzyskała co chciała, lajki pozbierala to sobie poszła żeby wrócić z takimi tekstami do osób które na takim forum od dajmy na to dwóch lat i chu wie przez ile jeszcze nie będą mogły się pochwalić ciążą.
    Jestem zażenowana.

Blawatek, Marti1984, Paulina1106, Gwiazdeczka 93, Kate1811, nanka17, Puszka09, kropka_123 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta rozumiem, że to każdy ma swoje zdanie ale czytając to można poczuć się dotkniętym. Mam wrażenie, że uważasz, że ciąża to zasługa dbania o zdrowie i to tylko ze strony kobiety.
    Zobacz ile jest to przypadków problemów męskiej niepłodności. Nie wiem czy który facet robi sobie kontrolne badania nasienia nie planując dziecka xD Szczerze w to wątpię.
    A nawet jak jest kobieca niepłodność to co ? Moja wina bo się nie badałam ? No właśnie badałam regularnie od 15 roku życia chodzę do ginekologa. A i tak staram się ponad rok. I mam szczęście, że mogłam zacząć się starać wcześnie bo znalazłam odpowiedniego partnera.

milam, kropka_123 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    niestety - internet poza tym, że jest anonimowy, jest tez miejscem, w którym nie można przekazać wszystkich swoich emocji na bieżąco - wiec te "słówka" mają sens. i trzeba je dobierać uważnie, bo ktoś może potem za nie łapać.

każdy, nie tylko prowadzący, ma tutaj możliwość wygadania i dostania wsparcia, przynajmniej ze strony niektórych dziewczyn regularnie się udzielających.
    gdyby każdy był "ojej, dużo stron, nie nadrobię", to AŻ takiego wsparcia i tego, że się śledzi czyjąś historię, wspiera się kogoś na bieżąco - by nie było, bo wrzucałybyśmy tylko post, przejrzały 2 strony w tył i koniec.

gdyby każdy był tutaj sam sobie, to każdy mógłby edytować pierwszą stronę, jednak to jedna osoba czyta wszystko (nie powie "ojej, nie nadrobię, za dużo stron") i jedna osoba w tych blisko 400 stronach się odnajduje z tą kosmiczną ilością informacji.

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że osoba która prowadzi wątek wkłada dużo więcej czasu, serca. Sama prowadziłam wątki na innym forum i do dziś mam kontakt z tymi osobami, więc wiem jak to działa. Ale na zdrowie wyjdzie każdemu, kto nie będzie tak personalnie do tego podchodził. Zawsze jest tak, że jedna będzie bronić kogoś, a druga przyklaszcze. Wiadomo że to każdego wybór jak na to zareaguje. Jeżeli komuś będzie lżej jak opuści to miejsce, to widocznie tak czuje. W życiu i tak jest dużo stresów, po co sobie dokładać.

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Popatrz na siebie, jesteś wszędzie gdzie chcesz :D :)

no jestem :D ale nie wiem, nikt mi nie wyliczył jeszcze, to jestem :D

dlatego uważam że nic komu do tego - jak będę chciała być gdzieś indziej, to pójdę i to, że komuś się nie spodoba, że mniej osób jest na wątku miesięcznym - będę miała w nosie ;)

wiadomo #teampsychika - dbajmy o siebie. Ty też zginęłaś na trochę, żeby dać swojej głowie spokój i to jest piękne <3 nie można tu być na siłę, bo wypada, trzeba dbać przede wszystkim o siebie! :)

smoothie lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia wrote:
    Dżasta rozumiem, że to każdy ma swoje zdanie ale czytając to można poczuć się dotkniętym. Mam wrażenie, że uważasz, że ciąża to zasługa dbania o zdrowie i to tylko ze strony kobiety.
    Zobacz ile jest to przypadków problemów męskiej niepłodności. Nie wiem czy który facet robi sobie kontrolne badania nasienia nie planując dziecka xD Szczerze w to wątpię.
    A nawet jak jest kobieca niepłodność to co ? Moja wina bo się nie badałam ? No właśnie badałam regularnie od 15 roku życia chodzę do ginekologa. A i tak staram się ponad rok. I mam szczęście, że mogłam zacząć się starać wcześnie bo znalazłam odpowiedniego partnera.

ej dosłownie chwilę przed tym jak to przeczytałam, pomyślałam to samo 😅 że no my mamy się regularnie badać na przyszłość, zeby móc zajść w ciążę i czy faceci od 18r.ż też sie badają żeby na przyszłość móc mieć dzieci 😅 😅 😅 😅 bo mój, o badaniu nasienia pomyślał dopiero jak po kilku msc się nie udawało a gino stwierdził, ze u niego musi być wszystko ok bo ma syna 😅 buahahahah walnęłam ze śmiechu i pozbierać się z podłogi nie mogę. Ciekawa jestem czy partner UltraDżasty też się badał tak jak ona 😅 😅 ale, na pewno! 😅

Lidia, kropka_123 lubią tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    To zobacz ile postów dałam na tamtym wątku 😂😂😂 może 3? Bo ostatnio bardzo się wycofałam! Po pierwsze dlatego że było mi przykro a po drugie dlatego że znowu wyszły nam tragiczne wyniki i nie mam siły na to? Ale starałam się być i odpowiadać. A to że siadłam na tyłku bo jestem bezsilna to mi nie wolno? Chciałam więcej czasu poświęcić mężowi ale byłam, odpowiadałam i starałam się wspierać. Więc sory ale nie zgodzę się..

Nie ważne ile, ale chodzi o to, że dla innych to tez moze być przykrość skoro nie chcecie być z nimi tu na watku po prostu tyle :)
    Nie mowie co Ci wolno a co nie, ale skoro mówiłaś, że Ci przykro bo dziewczyny pouciekaly no to postaw sie na ich miejscu po prostu w tej sytuacji.

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaOs wrote:
    U mnie niestety 🐵😔
    słabo, bardzo słabo ale pamiętaj, ze dziś jest pierwszy dzień Twojej ciąży :D

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie ważne ile, ale chodzi o to, że dla innych to tez moze być przykrość skoro nie chcecie być z nimi tu na watku po prostu tyle :)
    Nie mowie co Ci wolno a co nie, ale skoro mówiłaś, że Ci przykro bo dziewczyny pouciekaly no to postaw sie na ich miejscu po prostu w tej sytuacji.

Ale ja nie uciekłam! Nie myl pojęcia.. Ja ograniczyłam forum to prawda ale byłam tu dla każdej i z każdą! Jestem na kilku różnych wątkach ale nie uciekłam stąd. I nie mam pretensji do tych co poszły na fioletową stronę ale są też tu.. Ja mówiłam o tych, które poszły na fioletową stronę i tyle je widziano.. Albo wpadają od czasu do czasu. A ja tu jestem codziennie, codziennie odpisuję, coś piszę choćby największą pierdołę.. Więc nie, nie dam sobie zarzucić tego że uciekłam.. Bo to 💩 prawda.. Niestety ale tak jest

Paulina1106 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    no jestem :D ale nie wiem, nikt mi nie wyliczył jeszcze, to jestem :D

dlatego uważam że nic komu do tego - jak będę chciała być gdzieś indziej, to pójdę i to, że komuś się nie spodoba, że mniej osób jest na wątku miesięcznym - będę miała w nosie ;)

wiadomo #teampsychika - dbajmy o siebie. Ty też zginęłaś na trochę, żeby dać swojej głowie spokój i to jest piękne <3 nie można tu być na siłę, bo wypada, trzeba dbać przede wszystkim o siebie! :)

No i o to właśnie mi chodzi !! :D :D A dzisiaj za to nadrabiam w ilości postów, robię to po to żeby nie usiąść i nie ryczeć z bezsilności kuźwa. Chyba taka forma terapii zanim naładuje baterię na kolejny miesiąc(choć wiem że z dupy..).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:24

Emii lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh dziewczyny, ale się porobiło :(
    To mój pierwszy pełny miesiąc na forum, jestem wdzięczna za wszystkie rady i słowa wsparcia od Was dziewczyny.
    Bubu - dużo serducha i jeszcze więcej czasu włożone w ten wątek, szanuję w opór.

Pamiętajcie dziewczyny, że internet to miejsce najgorsze do odczytywania emocji - nie widzimy się, nie widzimy naszych gestów, mowy ciała, nie słyszymy tonu głosu. Przy tym wszystkim części szaleją hormony, część jest sfrustrowana, a część szczęśliwa, że wreszcie się udało. Codziennie ktoś testuje, otrzymuje wyniki swoje/partnera, gadamy o budowach, pingwinkach, covidzie i pogodzie. To jest ogromny kociołek wszystkiego. Czasami z tego kociołka wychodzi nad danie jak w Master Chefie, a czasami przesolona zupa, taka jest prawda...
    Ja uważam, że musimy jak najczęściej stawiać się w sytuacji innej osoby i zobaczyć skąd jej zachowanie/emocje/zdanie wynika. Nie zawsze musimy się z tym zgadzać, nie zawsze da się siedzieć cicho, ale pamiętajcie żeby nie pozwolić, by sprzeczki na forum wchodziły z buciorami do Waszego prywatnego życia, powodowały łzy, wkurw czy inne niepożądane emocje. Wystarczy Nam, wszystkim staraczkom trosk i negatywnych emocji.
    Dziewczyny, wdech wydech, wyłączyć na chwilę internet, użyć Pingwinka i pamiętać, że miliony osób na świecie ma zdanie inne niż My i zarówno My, jak i Oni nie przekonają nas do posiadania tego samego zdania.

Tulę Was wszystkie, pijcie ciepłą herbatę, bo aura nie sprzyja, a stresy tylko ułatwiają zachorowanie na jakieś dziadostwo. <3

Miisia94, Okinny lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole co tu się odpierdoliło 😱

Puszka09, Wojcinka, kropka_123 lubią tę wiadomość

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ