W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycelina550 wrote:smoothie, ale są też dziewczyny, które testują dopiero w ostatnich dniach miesiąca (ja zazwyczaj tak miałam). i one zostają trochę same, bo wszyscy przenoszą się na nowy miesiąc, bo żyją już nowym testowaniem. a co z tymi, co też chcą wsparcia a testują dopiero 29/30?
a jeśli chodzi o pytającą dziewczynę - mam wrażenie, że jest tu tylko po to, żeby ktoś potwierdził "tak, to pozytyw". najlepiej w 4dpo. gdy skończyła testować gdzieś w połowie miesiąca (wrzucając jedynie test i nawet nie czekając na odpowiedź), to zapytała od razu gdzie nowy wątek i tyle jej było, nikt inny nie był ważny. więc ta aferka trwa już kilka tygodni, stąd nerwówka.
dokładnie to samo miałam na myśli pisząc o byciu na wątku do czasu testowania. Bo dziewczyny testujące na koniec, udzielają się na początku miesiąca a testujące na początku, nie udzielają sie na koniec.
Bubu, nie przejmuj się czyimś zdaniem. Byłaś super prowadzącą i pamietaj, ze na tym wątku wróciłam na forum czyli jakby nie patrzeć 😅 😅 Masz ZYSK! 😅 😅
Ja uważam dziewczyny, ze każdy powinien żyć radami udzielanymi innym. Nikt nie powinien ingerować w niczyje życie jeśli sam nie świeci przykładem a tym bardziej, jeśli ten ktoś o to nie prosił.
-
A ja bym chciała napisać, ze jestem pod ogromnym ważeniem Dziewczyn, które podejmują się prowadzenia wątku ❤
Poświęcają sporo własnego czasu, uważnie nadrabiają posty, każdemu służą dobrym słowem, otuchą, zainteresowaniem, czasami doszukują informacji by udzielić komuś rady 😍
A też mają swoje sprawy, obowiązki, problemy, badania, rozczarowania...
Brawo BuBu ❤Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
Patka123 wrote:Proszę nie łap za słówka. Chodziło mi jedynie o to, że będąc na wątku dostaje się wsparcie. Ma się możliwość wygadania, gdy nie ma komu się wygadać. A żegnając się to najwięcej tracimy my - bo właśnie tracimy to miejsce. O to chodziło mi w tych zyskach. Nigdzie nie napisałam, że Bubu nie wspierała innych dziewczyn. Jakby były statystyki to pewnie miałaby najwięcej postów w tym wątku.
niestety - internet poza tym, że jest anonimowy, jest tez miejscem, w którym nie można przekazać wszystkich swoich emocji na bieżąco - wiec te "słówka" mają sens. i trzeba je dobierać uważnie, bo ktoś może potem za nie łapać.
każdy, nie tylko prowadzący, ma tutaj możliwość wygadania i dostania wsparcia, przynajmniej ze strony niektórych dziewczyn regularnie się udzielających.
gdyby każdy był "ojej, dużo stron, nie nadrobię", to AŻ takiego wsparcia i tego, że się śledzi czyjąś historię, wspiera się kogoś na bieżąco - by nie było, bo wrzucałybyśmy tylko post, przejrzały 2 strony w tył i koniec.
gdyby każdy był tutaj sam sobie, to każdy mógłby edytować pierwszą stronę, jednak to jedna osoba czyta wszystko (nie powie "ojej, nie nadrobię, za dużo stron") i jedna osoba w tych blisko 400 stronach się odnajduje z tą kosmiczną ilością informacji.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Skoro mowa o przykrości to nikt nie pomyśli co czuja dziewczyny, które zostały na tym co miesięcznym wątku po tym jak tzw. 'weteranki' opuściły watek, założyły nowy i pisza tam, że mają dość co miesięcznych wątków, że nie pasuje im tutaj itd. To też jest trochę niesprawiedliwe bo nagle większość przestała sie tutaj udzielać jak gdyby nigdy nic
Ja tam Bubu nie mam nic do Ciebie, ale mówisz, że Ci przykro itd no ale sama tez na tamten wątek uciekłaś i przestałas sie tu trochę też udzielać i myślę, że sporo osob to zauważyło. -
conte wrote:dokładnie to samo miałam na myśli pisząc o byciu na wątku do czasu testowania. Bo dziewczyny testujące na koniec, udzielają się na początku miesiąca a testujące na początku, nie udzielają sie na koniec.
Bubu, nie przejmuj się czyimś zdaniem. Byłaś super prowadzącą i pamietaj, ze na tym wątku wróciłam na forum czyli jakby nie patrzeć 😅 😅 Masz ZYSK! 😅 😅
Ja uważam dziewczyny, ze każdy powinien żyć radami udzielanymi innym. Nikt nie powinien ingerować w niczyje życie jeśli sam nie świeci przykładem a tym bardziej, jeśli ten ktoś o to nie prosił.
ja czasem specjalnie przeciągałam testowanie na początek miesiąca, bo nie chciałam być w tym sama. ale 1-2-3 dzień nowego miesiąca też nie był super, bo wszyscy wpadali się tylko zapisać i też posty ginęły w czeluściach. więc przestałam się zapisywać, skoro i tak wszystko przeżywałam sama
abrakadabra, co do "weteranek" i ich ucieczki - nie każdy jest na forum, żeby testować co miesiąc. i tamten wątek jest właśnie dla takich osób. komuś dobrze w wątku miesięcznym, komuś w IVF miesięcznym, komuś w weterankach a komuś w pomocy medycznej - każdy może sobie wybrać co jest dla jego psychiki najlepsze.
też mogłabym powiedzieć, że rozpacz w pierwszym- drugim cyklu starań jest totalnie dla mnie niezrozumiała ale siedzę cicho, bo może gdzieś tam coś mogę pomóc czy kogoś wesprzeć. i jestem tu, choć nie testuję, bo gdzieś jeszcze mam na to siłę. ale może przyjść czas, w którym tą siłę stracę i skończę przygodę z wątkami miesięcznymi i tyle. każdy ma wybór - forum jest ogromne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:10
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Bubu moim zdaniem super prowadziłas wątek, zawsze służyłaś dobrą radą i dobrym słowem, nie przejmuj się tą sytuacją 💛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:07
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
celina550 wrote:smoothie, ale są też dziewczyny, które testują dopiero w ostatnich dniach miesiąca (ja zazwyczaj tak miałam). i one zostają trochę same, bo wszyscy przenoszą się na nowy miesiąc, bo żyją już nowym testowaniem. a co z tymi, co też chcą wsparcia a testują dopiero 29/30?
a jeśli chodzi o pytającą dziewczynę - mam wrażenie, że jest tu tylko po to, żeby ktoś potwierdził "tak, to pozytyw". najlepiej w 4dpo. gdy skończyła testować gdzieś w połowie miesiąca (wrzucając jedynie test i nawet nie czekając na odpowiedź), to zapytała od razu gdzie nowy wątek i tyle jej było, nikt inny nie był ważny. więc ta aferka trwa już kilka tygodni, stąd nerwówka.
Celina Kochana ale ja nie jestem za tym żeby kogoś tu zostawiać, właśnie o tym mówię.Kiedyś nie było problemów żeby zaglądać na dwa wątki -ja przynajmniej nie mam z tym żadnego problemu.
Miesiąc ma 30 czy 31 i jak któraś testuje ostatniego dnia ( jeśli aktywnie uczestniczę w życiu forum ) to tak samo mnie to interesuje jak ta która startuje z początkiem nowego.
Ale przecież każdy jest inny i wiem, że są dziewczyny które idą tam gdzie upatrują swoją szansę. Myślę,że nie ma na to rady niezależnie czy będziemy zwlekały z nowym wątkiem do ostatnich godzin.
Popatrz na siebie, jesteś wszędzie gdzie chcesz
Nerwówki aferki mam w du.. serio. Tak jak mówię-nie wiem kto o to zapytał ale równie dobrze mogła wpaść zupełnie nowa po raz pierwszy na forum, wbić w wątek i zapytać i pytanie czego by się dowiedziała..
Mnie i tak za dużo dołuje, zniecierpliwienie sięga zenitu więc staram się nie dokładać sobie takimi pierdołami.
-
abrakadabra wrote:Skoro mowa o przykrości to nikt nie pomyśli co czuja dziewczyny, które zostały na tym co miesięcznym wątku po tym jak tzw. 'weteranki' opuściły watek, założyły nowy i pisza tam, że mają dość co miesięcznych wątków, że nie pasuje im tutaj itd. To też jest trochę niesprawiedliwe bo nagle większość przestała sie tutaj udzielać jak gdyby nigdy nic
Ja tam Bubu nie mam nic do Ciebie, ale mówisz, że Ci przykro itd no ale sama tez na tamten wątek uciekłaś i przestałas sie tu trochę też udzielać i myślę, że sporo osob to zauważyło.
To zobacz ile postów dałam na tamtym wątku 😂😂😂 może 3? Bo ostatnio bardzo się wycofałam! Po pierwsze dlatego że było mi przykro a po drugie dlatego że znowu wyszły nam tragiczne wyniki i nie mam siły na to? Ale starałam się być i odpowiadać. A to że siadłam na tyłku bo jestem bezsilna to mi nie wolno? Chciałam więcej czasu poświęcić mężowi ale byłam, odpowiadałam i starałam się wspierać. Więc sory ale nie zgodzę się..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:11
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
O ja pie**ole jaki żal.
Na początku jak sama czekała na dwie kreski to 🌈 z wypowiedzi dosłownie co chwilę. Potem jak już uzyskała co chciała, lajki pozbierala to sobie poszła żeby wrócić z takimi tekstami do osób które na takim forum od dajmy na to dwóch lat i chu wie przez ile jeszcze nie będą mogły się pochwalić ciążą.
Jestem zażenowana.Blawatek, Marti1984, Paulina1106, Gwiazdeczka 93, Kate1811, nanka17, Puszka09, kropka_123 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dżasta rozumiem, że to każdy ma swoje zdanie ale czytając to można poczuć się dotkniętym. Mam wrażenie, że uważasz, że ciąża to zasługa dbania o zdrowie i to tylko ze strony kobiety.
Zobacz ile jest to przypadków problemów męskiej niepłodności. Nie wiem czy który facet robi sobie kontrolne badania nasienia nie planując dziecka xD Szczerze w to wątpię.
A nawet jak jest kobieca niepłodność to co ? Moja wina bo się nie badałam ? No właśnie badałam regularnie od 15 roku życia chodzę do ginekologa. A i tak staram się ponad rok. I mam szczęście, że mogłam zacząć się starać wcześnie bo znalazłam odpowiedniego partnera.
milam, kropka_123 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
celina550 wrote:niestety - internet poza tym, że jest anonimowy, jest tez miejscem, w którym nie można przekazać wszystkich swoich emocji na bieżąco - wiec te "słówka" mają sens. i trzeba je dobierać uważnie, bo ktoś może potem za nie łapać.
każdy, nie tylko prowadzący, ma tutaj możliwość wygadania i dostania wsparcia, przynajmniej ze strony niektórych dziewczyn regularnie się udzielających.
gdyby każdy był "ojej, dużo stron, nie nadrobię", to AŻ takiego wsparcia i tego, że się śledzi czyjąś historię, wspiera się kogoś na bieżąco - by nie było, bo wrzucałybyśmy tylko post, przejrzały 2 strony w tył i koniec.
gdyby każdy był tutaj sam sobie, to każdy mógłby edytować pierwszą stronę, jednak to jedna osoba czyta wszystko (nie powie "ojej, nie nadrobię, za dużo stron") i jedna osoba w tych blisko 400 stronach się odnajduje z tą kosmiczną ilością informacji.
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że osoba która prowadzi wątek wkłada dużo więcej czasu, serca. Sama prowadziłam wątki na innym forum i do dziś mam kontakt z tymi osobami, więc wiem jak to działa. Ale na zdrowie wyjdzie każdemu, kto nie będzie tak personalnie do tego podchodził. Zawsze jest tak, że jedna będzie bronić kogoś, a druga przyklaszcze. Wiadomo że to każdego wybór jak na to zareaguje. Jeżeli komuś będzie lżej jak opuści to miejsce, to widocznie tak czuje. W życiu i tak jest dużo stresów, po co sobie dokładać. -
smoothie wrote:Popatrz na siebie, jesteś wszędzie gdzie chcesz
no jestem ale nie wiem, nikt mi nie wyliczył jeszcze, to jestem
dlatego uważam że nic komu do tego - jak będę chciała być gdzieś indziej, to pójdę i to, że komuś się nie spodoba, że mniej osób jest na wątku miesięcznym - będę miała w nosie
wiadomo #teampsychika - dbajmy o siebie. Ty też zginęłaś na trochę, żeby dać swojej głowie spokój i to jest piękne nie można tu być na siłę, bo wypada, trzeba dbać przede wszystkim o siebie!smoothie lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
nick nieaktualnyLidia wrote:Dżasta rozumiem, że to każdy ma swoje zdanie ale czytając to można poczuć się dotkniętym. Mam wrażenie, że uważasz, że ciąża to zasługa dbania o zdrowie i to tylko ze strony kobiety.
Zobacz ile jest to przypadków problemów męskiej niepłodności. Nie wiem czy który facet robi sobie kontrolne badania nasienia nie planując dziecka xD Szczerze w to wątpię.
A nawet jak jest kobieca niepłodność to co ? Moja wina bo się nie badałam ? No właśnie badałam regularnie od 15 roku życia chodzę do ginekologa. A i tak staram się ponad rok. I mam szczęście, że mogłam zacząć się starać wcześnie bo znalazłam odpowiedniego partnera.
ej dosłownie chwilę przed tym jak to przeczytałam, pomyślałam to samo 😅 że no my mamy się regularnie badać na przyszłość, zeby móc zajść w ciążę i czy faceci od 18r.ż też sie badają żeby na przyszłość móc mieć dzieci 😅 😅 😅 😅 bo mój, o badaniu nasienia pomyślał dopiero jak po kilku msc się nie udawało a gino stwierdził, ze u niego musi być wszystko ok bo ma syna 😅 buahahahah walnęłam ze śmiechu i pozbierać się z podłogi nie mogę. Ciekawa jestem czy partner UltraDżasty też się badał tak jak ona 😅 😅 ale, na pewno! 😅Lidia, kropka_123 lubią tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:To zobacz ile postów dałam na tamtym wątku 😂😂😂 może 3? Bo ostatnio bardzo się wycofałam! Po pierwsze dlatego że było mi przykro a po drugie dlatego że znowu wyszły nam tragiczne wyniki i nie mam siły na to? Ale starałam się być i odpowiadać. A to że siadłam na tyłku bo jestem bezsilna to mi nie wolno? Chciałam więcej czasu poświęcić mężowi ale byłam, odpowiadałam i starałam się wspierać. Więc sory ale nie zgodzę się..
Nie ważne ile, ale chodzi o to, że dla innych to tez moze być przykrość skoro nie chcecie być z nimi tu na watku po prostu tyle
Nie mowie co Ci wolno a co nie, ale skoro mówiłaś, że Ci przykro bo dziewczyny pouciekaly no to postaw sie na ich miejscu po prostu w tej sytuacji. -
nick nieaktualny
-
abrakadabra wrote:Nie ważne ile, ale chodzi o to, że dla innych to tez moze być przykrość skoro nie chcecie być z nimi tu na watku po prostu tyle
Nie mowie co Ci wolno a co nie, ale skoro mówiłaś, że Ci przykro bo dziewczyny pouciekaly no to postaw sie na ich miejscu po prostu w tej sytuacji.
Ale ja nie uciekłam! Nie myl pojęcia.. Ja ograniczyłam forum to prawda ale byłam tu dla każdej i z każdą! Jestem na kilku różnych wątkach ale nie uciekłam stąd. I nie mam pretensji do tych co poszły na fioletową stronę ale są też tu.. Ja mówiłam o tych, które poszły na fioletową stronę i tyle je widziano.. Albo wpadają od czasu do czasu. A ja tu jestem codziennie, codziennie odpisuję, coś piszę choćby największą pierdołę.. Więc nie, nie dam sobie zarzucić tego że uciekłam.. Bo to 💩 prawda.. Niestety ale tak jestPaulina1106 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
celina550 wrote:no jestem ale nie wiem, nikt mi nie wyliczył jeszcze, to jestem
dlatego uważam że nic komu do tego - jak będę chciała być gdzieś indziej, to pójdę i to, że komuś się nie spodoba, że mniej osób jest na wątku miesięcznym - będę miała w nosie
wiadomo #teampsychika - dbajmy o siebie. Ty też zginęłaś na trochę, żeby dać swojej głowie spokój i to jest piękne nie można tu być na siłę, bo wypada, trzeba dbać przede wszystkim o siebie!
No i o to właśnie mi chodzi !! A dzisiaj za to nadrabiam w ilości postów, robię to po to żeby nie usiąść i nie ryczeć z bezsilności kuźwa. Chyba taka forma terapii zanim naładuje baterię na kolejny miesiąc(choć wiem że z dupy..).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 11:24
Emii lubi tę wiadomość
-
Ahhh dziewczyny, ale się porobiło
To mój pierwszy pełny miesiąc na forum, jestem wdzięczna za wszystkie rady i słowa wsparcia od Was dziewczyny.
Bubu - dużo serducha i jeszcze więcej czasu włożone w ten wątek, szanuję w opór.
Pamiętajcie dziewczyny, że internet to miejsce najgorsze do odczytywania emocji - nie widzimy się, nie widzimy naszych gestów, mowy ciała, nie słyszymy tonu głosu. Przy tym wszystkim części szaleją hormony, część jest sfrustrowana, a część szczęśliwa, że wreszcie się udało. Codziennie ktoś testuje, otrzymuje wyniki swoje/partnera, gadamy o budowach, pingwinkach, covidzie i pogodzie. To jest ogromny kociołek wszystkiego. Czasami z tego kociołka wychodzi nad danie jak w Master Chefie, a czasami przesolona zupa, taka jest prawda...
Ja uważam, że musimy jak najczęściej stawiać się w sytuacji innej osoby i zobaczyć skąd jej zachowanie/emocje/zdanie wynika. Nie zawsze musimy się z tym zgadzać, nie zawsze da się siedzieć cicho, ale pamiętajcie żeby nie pozwolić, by sprzeczki na forum wchodziły z buciorami do Waszego prywatnego życia, powodowały łzy, wkurw czy inne niepożądane emocje. Wystarczy Nam, wszystkim staraczkom trosk i negatywnych emocji.
Dziewczyny, wdech wydech, wyłączyć na chwilę internet, użyć Pingwinka i pamiętać, że miliony osób na świecie ma zdanie inne niż My i zarówno My, jak i Oni nie przekonają nas do posiadania tego samego zdania.
Tulę Was wszystkie, pijcie ciepłą herbatę, bo aura nie sprzyja, a stresy tylko ułatwiają zachorowanie na jakieś dziadostwo.Miisia94, Okinny lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja pierdole co tu się odpierdoliło 😱
Puszka09, Wojcinka, kropka_123 lubią tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖