Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegoś miesiąca mam jakiś zjazd energii nie mogę wstać rano, ale żeby szybko iść spać też jakoś nie do końca. Jeszcze jakiś czas temu mogłam siedzieć do 1 w nocy i rano bez problemu wstać a teraz wstanie rano to codzienna batalia 🤷‍♀️

Chantelle, Chochlik12, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kryzys od jakiegoś czasu. Chodziłam spać o 22, teraz bliżej 23. Pobudka przed 6. Zmienili czas i mam ogromny problem wstać i się obudzić. Ciemnica rano nie pomaga.

almost.there, Chantelle lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak też jest coś w tym, ze mamy pewne predyspozycje po prostu. Ja jeszcze we wrześniu się sama z siebie koło 5 budziłam 😅 ją zdecydowanie lepiej funkcjonuje rano, mam więcej siły i chęci na wszystko jak wcześnie wstanę. Wieczorem już bardziej wyciszenie, książka, malowanie czy inne coś spokojnego przed spaniem. Chociaż jak trzeba potrafię też do 2 w nocy nad czymś siedzieć, tak jak chociażby te misie z masy cukrowej na tort córki co robiłam 😅

Czasami jak młoda jest u mamy mojej na noc, to nawet wtedy się budzę zwykle max chwilę po 7.

Kurcze wiem, że wyniki badań część będę mieć dzisiaj ale późnym popołudniem, dostane powiadomienie od razu, a i tak się trochę denerwuje nimi i wyczekuje 😅 najbardziej to tsh, chciałabym, żeby suplementacja selenem mi je zbiła, żeby się obeszło bez leku jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 12:34

Siasi, Chantelle, DreamBee, Olo323 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest sporo pozytywnych rekacji na taki wątek <3 Za chwilkę w takim razie założę i podeślę Wam linka :D

Chantelle, Olo323 lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • almost.there Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Chantelle, almost.there jestem w Waszym klubie. Jeszcze o tej porze roku to wstawanie jest moją największą zmorą. Ja z tych szczęściar, które wstają ,,dopiero" o 6:30 i chodzę spać między 22 a 23 ale mam wrażenie, że i tak ciągle czuję się niedospana.
    Może to być spowodowane zbyt niskim poziomem D3 (w ostatnim badaniu miałam 26 ng/ml, a to chyba trochę za mało). Suplementowanie swoją drogą ale to już chyba taka moja uroda, że rano wstaje moje ciało a reszta śpi ;)

Chochlik12 świetny pomysł z tym wątkiem. Sama szukałam wielokrotnie na forach opinii o lekarzach więc mogłoby to komuś pomóc. Ja co prawda jeszcze nie znalazłam takiego ginekologa, którego z czystym sumieniem mogłabym polecić w moich okolicach ale czasem może warto, przy skomplikowanym problemach zdrowotnych, jechać do innego miasta.

No niski poziom d3 na pewno zaburza poranne wstawanie i odczuwasz pewnie spore zmęczenie w ciągu dnia.

Chantelle lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Ja bym nie wytrzymała i zrobiła test 😊
    Ale Wam fajnie! Gdzie lecicie? ✈️

Kusi żeby tak na 100% być pewnym i mieć czyste sumienie na wakacjach 😅 na Cypr tylko pogoda mi się tam coś psuje trochę 😅

• Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

almost.there, rób test ☺️ będziesz miała pewność i spokojną głowę na urlopie :)

almost.there, Siasi, Olo323 lubią tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło. Możecie napisać o swoich doświadczeniach z polecanymi lekarzami tu:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/polecani-lekarze-na-drodze-do-rodzicielstwa-mapa-rekomendacji,41126.html :D :D

Siasi, Kociara20996, Loraa, Darrika, Chantelle, Olalexa, Podrożniczka, 3erin, cysterka95, Olo323 lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W tym wątku się nie udzielałam, choć miałam Którejś z Was pisałam, że może zapiszę się na dziś na testowanie … Ale tak wyszło, że co brałam się za pisanie, czułam, że mój gorszy nastrój nie będzie dobry dla Was, nie chciałam przelewać tu swoich żali, które wiedziałam, że dam radę ogarnąć jakoś sama. Może też przez to, że dopiero 8 listopada wreszcie poszliśmy z Mężem do kliniki, na razie takiej mniejszej, u nas w mieście.
    Mamy zleconych sporo badań na dzień dobry: kariotypy, histeroskopia (z biopsją chyba na CD138), ponowne AMH po laparoskopii, Mąż: ROS / chromatyna/ przeciwciała p.plemnikowe / HBA, testosteron co 2 tygodnie (Mąż ma zapisany klomifen), krzywa cukrowa.
    AMH na szczęście spadło tylko do 1,22. Histeroskopię będę mieć wyznaczoną na 20 listopada, bo w międzyczasie mimo 5-dniowego maratonu serduszkowania, oczywiście nic nam nie wyszło. Owulację raczej miałam, ale byliśmy wcześniej chorzy, jesteśmy nieco jakoś tak jesiennie chyba też wymięci, no a poza tym: wiek, słabe nasienie, jeden jajowód offline, endomenda… Tak bywa.
    Jeśli tylko uda się zboostować żołnierzy Męża, kariotypy wyjdą ok i reszta wyników też nie będzie jakaś tragiczna (albo uda się odetkać jajowód, który – ostatnio to odkryłam – jest po tej stronie, która zawsze owuluje jak jestem u lekarzy; prawa strona śpi :/), to nasz doktor proponuje jeszcze kilka podejść do inseminacji. No a dalej (lub bliżej w przypadku słabych wyników) – IVF.
    Z jednej strony to ulga, że wreszcie może nas ktoś bardziej pokieruje i będzie kontrolować, co się dzieje, a z drugiej … sama nie wiem, na pewno ceny badań wbiły nas w fotel. Niby mamy jakieś wsparcie od Rodziców, za co jesteśmy mega wdzięczni, ale jednak nie jest to łatwa pigułka do przełknięcia… Gdyby nie to, nie wiem, jaka byłaby nasza decyzja o dalszych staraniach.
    Staram się robić jakieś relaksacje z głębokim oddechem, pracować nad tym, jak myślę, ale to nie jest takie hop-siup 😊 Na pewno wiem, że u mnie bardzo dużo krzywdy narobiłam sobie martwieniem się o wszystko, stresami, przejmowaniem się wszystkim. Czeka mnie nauka, jak podchodzić mądrzej do życia, traktować lepiej swoje ciało i głowę.
    Przyznaję, że w całym zamieszaniu, do którego dorzucił się jeszcze nerwowy, bardzo intensywny czas w pracy, nie nadrobiłam i nie nadrobię już tego wątku. Przepraszam – niemniej bardzo gratuluję nowych początków ciąż, oby były zdrowe i spokojne! I przytulam mocno za wszelkie biele i okresy, które przyszły-znowu-a-nie-miały :( widzę, że ten wątek tak się średnio zieleni na razie :<
    Jeśli po histeroskopii w 10dc będziemy mogli cokolwiek jeszcze podziałać, być może zobaczę się z częścią z Was w wątku grudniowym.
    Trzymajcie się ciepło i działajcie z miłością i w miłości <3

Darrika, almost.there, Chantelle, Siasi, cysterka95, DreamBee, NinaB, Karolove, Slava, Nayeli lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Valie05: podziwiam męża, że tak dzielnie to wszystko brał. Ja musiałam się namęczyć sporo, żeby coś wziął. Pilnowałam codziennie.🙂 Najgorzej było z piciem maca.🫣🤭

Maca mu kupiłam w tabsach 😅 u nas zadziało kupienie tych babcinych opakowań na tabsy. Raz w tygodniu uzupełniałam 7 opakowań na każdy dzień tygodnia i postawiłam na jego biurku (programista). Jak stało przed nim to nawet pamiętał żeby brać 🤣

karczoch321, Siasi, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    A powiedz mi czy jak mam mutacje MTHFR (A1298),
    PAI-1/SERPINE1 to mogę brać selen i cynk ?

MTHFR tylko wpływa na przyswajanie kwasu foliowego i musi być forma metylowana. PAI to nie wpływa na suple. Ja mam zbadane zupełnie inną genetykę. Po tym jak 7 osób w mojej rodzinie umarło na raka i brak taty również zachorował na raka prostaty kilka lat temu zbadano bo genetycznie na onkologii. Okazało się, że rak ma podłoże genetyczne i zalecono rodzinie badania w poradni genetycznej. Mój tata ma mutacje, więc potem skierowano również dzieci. Mam mutacje genu CHEK2, która predysponuje do występowania kilku rodzaju raka. Mam zalecony szereg badań diagnostycznych raz do roku. Ryzyko jest tylko 2x wyższe niż w populacji ogólnej, ale badam się regularnie. Kilka lat temu ukazało się badanie, że nadmierny poziom niektórych pierwiastków m.in. Selenu lub cynku może działać „aktywywujaco” na geny predysponujące do raka stąd nie suplementuje. Bardzo ciekawy na ten temat był wywiad z prof. Lubińskim https://youtu.be/Un6oPSYWvl8?feature=shared

Mała.mi 93, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅

Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ooo a co tam mu dałaś na te nasienie, żeby jakość poprawić? Mój niedługo będzie robił Badanie nasienia I jak wyjdzie kiepsko to też będę musiała mu coś dać 😅

Napisze ci wieczorkiem jak wrócę do domu po pracy, bo to będzie dłuższa lista 🤣

Darrika lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • karczoch321 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Dziewczyny, a myślicie że robić jeszcze jeden test jutro albo krew? Jutro lecę na wakacje i planowo miał być 4 dzień okresu, czyli już sama końcówka a tu się nie zanosi, żeby w ogóle był na razie. Okres też chcę na wakacje 🤣

Miałam tak w wakacje :/ miał mi się kończyć okres jak będziemy zaczynać wakacje, ale chyba przez stres związany z wyjazdem, przygotowaniami (duża wyprawa, daleko autem na kilka tygodni plus powodzie które zaczęły się gdy wyjeżdżaliśmy) to przesunął mi się prawie o 1,5 tygodnia

Nie namawiam do niczego, ale nie ukrywam, ze ja bym pewnie poszła na betę żeby mieć 101% pewności 😅 i pisze tak, bo sama dwa razy poleciałam do labu żeby sprawdzić krew, bo „mi się wydawało”, że może jednak coś pomimo białych testów ;P

almost.there, Olo323 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁4cs

💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Gratulacje dla wszystkich nowych kropków 🌱 i przytulam mocno za biele i @ 🫂
    W październiku udało nam się zobaczyć dwie kreski, a wczoraj miałam wizytę serduszkową (wszystko rozwija się u nas prawidłowo) więc przyszłam podzielić się tymi udanymi październikowymi wiruskami, oby Wam też przyniosły szczęście, jak nie w tym cyklu, to w kolejnym! 🥰
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Dużo zdrówka w tym okresie pluchy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 13:22

Mimi🌸, Kociara20996, Belia, almost.there, Deyansu, Loraa, Izkawik, Slava, Chantelle, Darrika, Siasi, Olalexa, Mała.mi 93, Katarena, 3erin, cysterka95, Pacynka, onalola, DreamBee, NinaB, kitka_, Lena93, Olo323 lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! U mnie dziś dla odmiany biało (edit: w sensie pogoda! Dopiero po przeczytaniu się zorientowałam co napisałam 😅) . Pojawił się pierwszy śnieg ale nie sądzę, żeby się długo utrzymał. Co nie zmienia faktu, że rano ucieszyłam się jak dziecko.
    @Slava powiem szczerze, że nie wiem co robić. Dostałam zlecenie na badania MTHFR, zespół antyfosfolipidowy od tej lekarki do której poleciałam jak zaczęłam krwawić w zeszłym miesiącu. Ale znowu ten nowy lekarz mówi, że to za wcześnie, wydawanie kasy i nakręcanie się i że silna ciąża da sobie radę. I generalnie tu nie chodzi o kasę ale boje się, że jak mi coś tam wyjdzie to się psychicznie zablokuję i będzie z tego wielka dupa. Jeszcze się waham.
    @Deyansu bardzo się cieszę, że się odezwałaś i że poogarnialiscie sobie plan działania. Niestety masz rację te wszystkie badania są bardzo drogie ale z drugiej strony czasem człowiek nie ma wyboru. Musi się zdiagnozować żeby lekarz podjął odpowiednie kroki. A jak ty się czujesz? Wolałabyś próbować iui czy od raz ivf?

a propos kiepskiego zazielenienia strony pierwszej to myślę, że po prostu w grudniu przyjdzie na nas pora. To będzie taki magiczny czas, że mega na niego liczę. Już sobie wyobrażałam, że robię test w wigilię 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 13:26

Deyansu, Slava, Chantelle, Darrika, Siasi, cysterka95, DreamBee, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔

Wysłany: 13 listopada, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam kryzys od jakiegoś czasu. Chodziłam spać o 22, teraz bliżej 23. Pobudka przed 6. Zmienili czas i mam ogromny problem wstać i się obudzić. Ciemnica rano nie pomaga.

Ja nie wiem czy to wiek już może, ale pierwszy raz aż tak mocno odczuwam tą zmianę czasu i to, że jest tak ciemno mi doskwiera. Ciężko cokolwiek zrobić, bo ma się myśl, że zaraz spać, o tym żeby zebrać się wieczorem na siłownię nie wspomnę.

Wysłany: 13 listopada, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    Cześć! Gratulacje dla wszystkich nowych kropków 🌱 i przytulam mocno za biele i @ 🫂
    W październiku udało nam się zobaczyć dwie kreski, a wczoraj miałam wizytę serduszkową (wszystko rozwija się u nas prawidłowo) więc przyszłam podzielić się tymi udanymi październikowymi wiruskami, oby Wam też przyniosły szczęście, jak nie w tym cyklu, to w kolejnym! 🥰
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Dużo zdrówka w tym okresie pluchy!

Super, gratulacje 🥳 przyjmujemy wiruski 💚

Galaxis lubi tę wiadomość

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie z innej beczki.

Co robicie w okresie od owulacji do testowania?
    Chodzi mi o zmianę suplementacji na przykład lub żywienia?

Macie jakieś sposoby które potencjalnie wspomagają zagnieżdżenie?
    Albo jakieś suplementy odstawiacie które mogą przeszkadzać?

Czytałam że na przykład olej z wiesiołka, niepokalanek mnisi i zioła Sroki lepiej tylko do owulacji a później odstawić do czasu testowania.

Loraa lubi tę wiadomość

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

- Ureaplasma w trakcie leczenia

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Ja nie wiem czy to wiek już może, ale pierwszy raz aż tak mocno odczuwam tą zmianę czasu i to, że jest tak ciemno mi doskwiera. Ciężko cokolwiek zrobić, bo ma się myśl, że zaraz spać, o tym żeby zebrać się wieczorem na siłownię nie wspomnę.

To ja ci powiem, że w tym roku nawet ok przeszłam zmianę czasu, ale 2 lata temu była katastrofa. Chyba z miesiąc byłam ogłupiona która jest godzina, nie mogłam się w ogóle przestawic.

almost.there lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Izkawik Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie z innej beczki.

Co robicie w okresie od owulacji do testowania?
    Chodzi mi o zmianę suplementacji na przykład lub żywienia?

Macie jakieś sposoby które potencjalnie wspomagają zagnieżdżenie?
    Albo jakieś suplementy odstawiacie które mogą przeszkadzać?

Czytałam że na przykład olej z wiesiołka, niepokalanek mnisi i zioła Sroki lepiej tylko do owulacji a później odstawić do czasu testowania.

Ja wiesiolka po owulacji odstawiam. Was foliowy, vit D i omege zostawiam.

Finch11 lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ