Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

zachęciłyście mnie już ostatnim razem do ziół Sroki, a teraz już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła je wypróbować. Ciekawe jak na mnie zadziałają.

Buziaki i Miłej Niedzieli :)

Intimacy92, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuję Was od miesiąca, w końcu zdecydowałam się dołączyć, żeby nie być taką stalkerką. Dodajecie otuchy i wiedzy! 🍀
    Wczoraj zaczęłam nowy cykl, więc humor mocno spadł, ale jeszcze jedna szansa przede mną na koniec miesiąca i gorąco liczę, na szczęśliwy grudzień 😍. Zamówione suple z Waszych rekomendacji, także pozytywne nastawienie i do przodu🤞.

Podrożniczka, Intimacy92, kitka_, DreamBee, Płotka, Izkawik, Maniaaa., AnitaK, Darrika, cysterka95, Kinia92, dailydamn, Olalexa, Monini15 lubią tę wiadomość

• Intimacy92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

zachęciłyście mnie już ostatnim razem do ziół Sroki, a teraz już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła je wypróbować. Ciekawe jak na mnie zadziałają.

Buziaki i Miłej Niedzieli :)

Też zamierzam brać od nowego cyklu. Chyba że nie dostanę 🐒 Bo nie wiem, czy w ciazy, można brać zioła Sroki, raczej nie?

Blossomka lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️

Wysłany: 17 listopada, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Hej dziewczyny, podczytuję Was od miesiąca, w końcu zdecydowałam się dołączyć, żeby nie być taką stalkerką. Dodajecie otuchy i wiedzy! 🍀
    Wczoraj zaczęłam nowy cykl, więc humor mocno spadł, ale jeszcze jedna szansa przede mną na koniec miesiąca i gorąco liczę, na szczęśliwy grudzień 😍. Zamówione suple z Waszych rekomendacji, także pozytywne nastawienie i do przodu🤞.

Jak fajnie, że dołączyłaś 🙂❤️

Myślę, że im nas tutaj więcej, tym więcej wiedzy, doświadczenia, szans, wsparcia i po prostu dobrych, ciepłych słów.
    Chyba nikt nas tak dobrze nie zrozumie jak tu 🙂

A który to Twój cykl starań?

Blossomka, AnitaK lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo! Naprawdę macie (mamy 🤗) tutaj super społeczność. U mnie początki, zaczynamy 3 cs, w tym nie nastawiałam się na nic, bo był mocno chorobowy… ale pojawił się nietypowy śluz z krwią idealnie w terminie możliwego krwawienia implementacyjnego. Dodam, że u mnie nic takiego normalnie nie występuje a cykle mam super regularne, więc zrobiło swoje w głowie 🙈.

Intimacy92, AnitaK lubią tę wiadomość

• kitka_ Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Też zamierzam brać od nowego cyklu. Chyba że nie dostanę 🐒 Bo nie wiem, czy w ciazy, można brać zioła Sroki, raczej nie?

najlepiej tylko w pierwszej fazie cyklu,
    w ciąży na pewno nie wolno

Intimacy92 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Dziękuję bardzo! Naprawdę macie (mamy 🤗) tutaj super społeczność. U mnie początki, zaczynamy 3 cs, w tym nie nastawiałam się na nic, bo był mocno chorobowy… ale pojawił się nietypowy śluz z krwią idealnie w terminie możliwego krwawienia implementacyjnego. Dodam, że u mnie nic takiego normalnie nie występuje a cykle mam super regularne, więc zrobiło swoje w głowie 🙈.
    Implantacyjnego, implementacja to termin informatyczny/prawniczy. Ja nie wiem skąd to słowo się wzięło w terminologii staraczek 🙈

3erin, Blossomka, NinaB, siesiepy, liwka lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Lena93 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Z Wrocławia ☺️

Napisz proszę jak się nazywa ☺️

Wysłany: 17 listopada, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:

Tak, jest super tu.
    I najpiękniejsze jest to, że wszystkie sobie tak kibicujemy 💚
    Jak czytam, że któraś z nas ma dwie kreseczki, to aż się śmieje; tak mi to humor poprawia, tak ogromnie się cieszę.
    Bo choć u mnie ta droga jest krotka to wyobrażam sobie, jakie to jest ciężkie wyzwanie i podziwiam siłę kobiet ❤️
    I jak u którejś sa dwie kreseczki, to mamy nadzieję, że i nam się w końcu uda 🙂

U mnie, za każdym razem, jak są początki okresu, to sobie wmawiam, że to może krwawienie implantacyjne 🙈
    A jak się rozkręca, to mam załamanie.
    Dużo sobie umiemy wmawiać, ale też mam wrażenie, że odkąd się staram, ciało właśnie zachowuje się inaczej, płata figle, stąd w głowie wtedy pojawiają się nadzieję.

🤞🏻 za grudzień.
    Miałabyś najpiękniejszy prezent na Święta 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 08:55

Blossomka, Podrożniczka lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki 😊

Melduję, że dziś zjawiła się u mnie 🐒 także zaczynam nowy cykl starań. Mam nadzieję, że nastrój będzie dużo lepszy niż w minionym 😅

Trzymam za Nas wszystkie mocno kciuki, żeby jeszcze w tym roku każda zobaczyła upragnione ⏸❤

Miłej niedzieli 🌞

Intimacy92, Podrożniczka, Paula6432, Loraa, AnitaK, Darrika, Kinia92, NinaB lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023

Wysłany: 17 listopada, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    najlepiej tylko w pierwszej fazie cyklu,
    w ciąży na pewno nie wolno

Tak jak myślałam.
    Dziękuję za informację 🙂

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

Wysłany: 17 listopada, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dzień dobry Kobietki 😊

Melduję, że dziś zjawiła się u mnie 🐒 także zaczynam nowy cykl starań. Mam nadzieję, że nastrój będzie dużo lepszy niż w minionym 😅

Trzymam za Nas wszystkie mocno kciuki, żeby jeszcze w tym roku każda zobaczyła upragnione ⏸❤

Miłej niedzieli 🌞

Tulę i życzę dużo sił i nadziei 🙂🧡
    Wejdź z przytupem w tym cyklu 💪🏼😉

DreamBee lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

• Liliuszka_2024 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj aby tak było, zeby każda z nas zobaczyla upragnione 2 kreseczki.. ja dziś wstałam z bólem jak na @ a jeszcze 6 dni do niej ...

Intimacy92, DreamBee lubią tę wiadomość

• Podrożniczka Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nikt nie testuje? 🤔

👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dokładnie! I jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja tak mam, że nagle wszystko wydaje się, że jest inaczej. W tym cyklu miałam być mądrzejsza i z chłodną głową a wyszło jak wyszło, kolejna lekcja.

Trzymam za nas wszystkie kciuki i mocno kibicuję🤞.

Intimacy92, DreamBee lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 listopada, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Oj aby tak było, zeby każda z nas zobaczyla upragnione 2 kreseczki.. ja dziś wstałam z bólem jak na @ a jeszcze 6 dni do niej ...

Oby listopad i grudzień był nasz!
    💚🍀

Ja też 6 dni do okresu. Ale żadnych objawów, jak na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 09:30

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

Wysłany: 17 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Haha dokładnie! I jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja tak mam, że nagle wszystko wydaje się, że jest inaczej. W tym cyklu miałam być mądrzejsza i z chłodną głową a wyszło jak wyszło, kolejna lekcja.

Trzymam za nas wszystkie kciuki i mocno kibicuję🤞.

Też myślałam, że już podchodzę z chodna głową i wiekszym dystansem do tego. Ale ciężko jest.
    Te czekanie, niewiedza, nie wie się na czym się stoi 🙈

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

Wysłany: 17 listopada, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Oby listopad i grudzień był nasz!
    💚🍀

Ja też 6 dni do okresu. Ale żadnych objawów, jak na razie.

Mnie wczoraj kulo strasznie po jednej stronie w podbrzusza a dziś boli jak na okres. Zawsze od 22 dnia cyklu bolały mnie piersi, teraz nic.

Wysłany: 17 listopada, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Mnie wczoraj kulo strasznie po jednej stronie w podbrzusza a dziś boli jak na okres. Zawsze od 22 dnia cyklu bolały mnie piersi, teraz nic.

Też mnie piersi nie bolą, a od kilku miesięcy, bolały przed okresem.
    Brałam olej z wiesiolka. Może dlatego. Nie wiem 🤷🏻‍♀️
    Ale dziwny potrafi być ten nasz organizm.

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

Wysłany: 17 listopada, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Też mnie piersi nie bolą, a od kilku miesięcy, bolały przed okresem.
    Brałam olej z wiesiolka. Może dlatego. Nie wiem 🤷🏻‍♀️
    Ale dziwny potrafi być ten nasz organizm.

A powiedz mi jak oceniasz olej z wiesiołka?

Intimacy92 lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ