Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Liliuszka_2024 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Jakbym siebie czytała 😁
    Już próbuję sobie mówić, że akceptuję te sytuacje, że co ma być to będzie, ale dalej czekam, liczę na Cud, czyli na tę małą istotkę 🙂

No dokładnie tak... wzięłam się za porządki 🫣 poodsuwalam meble i sprzątam za nimi chyba muszę się czymś zająć. Wczoraj o 21 szorowałam łazienkę a mój chłop mówi zwariowała zamiast przyjść przytulić się obejrzeć filmik to się wzięła za sprzatanie na noc 🤣

Intimacy92, AnitaK lubią tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞
    Ściskam za 🐒🫂🫂🫂🫂
    U mnie zbytnio ten test nie ciemnieje, ale w nocy byłam sikać więc pewnie przez to 🙈

https://zapodaj.net/plik-h905pRYO3J

Intimacy92, aszin, Blossomka, Darrika, onalola, Jasmin1517, Loraa, DreamBee, Olisska, Anulek84, Ilka96, Paula6432, Motylek93, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U mnie 11 dc i pojawił się śluz płodny za co obwiniam zioła ojca Sroki i Fertistim, które biorę od polowy zeszłego cyklu 🤭 W zeszłym cyklu przy samym wiesiu i siemieniu lnianym była totalna posucha.. Od wczoraj wdrażamy eksperyment na fokę, udało się całe 10 minut pofokować, zanim młoda nas wyczuła i się obudziła z drzemki 😅
    Ale mi zrobiłaś dzień z tą foką 😅😅😅

Intimacy92 lubi tę wiadomość

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Intimacy92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    No dokładnie tak... wzięłam się za porządki 🫣 poodsuwalam meble i sprzątam za nimi chyba muszę się czymś zająć. Wczoraj o 21 szorowałam łazienkę a mój chłop mówi zwariowała zamiast przyjść przytulić się obejrzeć filmik to się wzięła za sprzatanie na noc 🤣

😂
    Ale najważniejsze, że odciągnęłaś myśli od tematu, który teraz nam w głowie siedzi codziennie.

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️

Wysłany: 17 listopada, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ale mi zrobiłaś dzień z tą foką 😅😅😅

Ja to uwielbiałam fokować od zawsze 😀 Uwielbiam spać na brzuchu 😍
    U mnie więc to będzie przyjemne z pożytecznym 😀
    Chyba że nie będę musiała eksperymentować, bo będą dwie kreseczki. Oby 🙂

AnitaK lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️

Wysłany: 17 listopada, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Hej, dziewczyny, u mnie dzisiaj biało, temperatura spadła, jeszcze nie poniżej bazowej, ale już bliżej jak dalej, więc czekam na @ 😓 niech tylko przyjdzie szybko!

Muszę pójść do lekarza i sprawdzić, co może być przyczyną skurczy, okresowego bólu oraz kłucia jajnika w ciągu ostatniego tygodnia, nigdy tak nie miałam, ból okresowy przychodził dopiero w dniu okresu, a nie ponad tydzień przed :/

Przykro mi 😒 Tulę ❤️

Pacynka lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

Wysłany: 17 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny 🌞
    Ściskam za 🐒🫂🫂🫂🫂
    U mnie zbytnio ten test nie ciemnieje, ale w nocy byłam sikać więc pewnie przez to 🙈

🤞🏻🤞🏻🤞🏻

AnitaK lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

• Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Hej, dziewczyny, u mnie dzisiaj biało, temperatura spadła, jeszcze nie poniżej bazowej, ale już bliżej jak dalej, więc czekam na @ 😓 niech tylko przyjdzie szybko!

Muszę pójść do lekarza i sprawdzić, co może być przyczyną skurczy, okresowego bólu oraz kłucia jajnika w ciągu ostatniego tygodnia, nigdy tak nie miałam, ból okresowy przychodził dopiero w dniu okresu, a nie ponad tydzień przed :/

🫂🫂🫂 oby lekarz był w stanie coś odpowiedzieć na te pytania. U mnie tak różnie czasem boli dzień przed, albo 2-3 dni, a miałam niedawno któryś cykl taki, że już tydzień przed miałam skurcze codziennie. :/

3erin, Pacynka lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    U mnie tak samo, od tygodnia sprzątam jak szalona, każdego dnia coś, przynajmniej głowa zajęta i milej w domku ❤️.

• onalola Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny 🌞
    Ściskam za 🐒🫂🫂🫂🫂

🤞🤞🤞🤞🤞🤞widać 😍

AnitaK lubi tę wiadomość

2 cs 🤞
    21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
    23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
    25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌

Wizyta 10.12 🤞
    Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Też tak mam odkąd się staramy, nie jest to jakiś silny ból, raczej lekki a nigdy nie miałam takiego. Raz czuje macicę, a za chwilę jakby któryś jajnik

Pacynka lubi tę wiadomość

• Loraa Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny 🌞
    Ściskam za 🐒🫂🫂🫂🫂

Ja tam widzę super kreseczki 😀

AnitaK lubi tę wiadomość

• Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję,że u mnie biało i to już chyba ostateczny werdykt na ten miesiąc. Wczoraj (11dpo) na papierze miałam brązową plamę śluzu. Od tamtej pory cisza, ale jeśli dziś nie było nic widać na teście a termin miesiączki jest jutro więc to zapewne była jej zapowiedzi. Boli.. Czuję rezygnację. Minie pod koniec @.

Życzę Wam miłej niedzieli 🥰

Intimacy92, AnitaK, NinaB, Darrika lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.

Wysłany: 17 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🫂 🫂 🫂
    Takie uczucia też mi towarzyszą zawsze, gdy pojawia się 🐒 😒
    I ta rezygnacja właśnie...
    Ale gdy kończy się okres, czekamy niecierpliwie na owu i są nowe siły, nowe szanse.
    Chyba u każdej z nas takie emocje. Żaden mezczyzna tego nie zrozumie.

Miłej niedzieli 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:37

NinaB, Pacynka lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Co do bólu piersi nigdy się nim nie sugerujcie 😅
    W pierwszych 3 ciążach piersi bolały już po owulacji , a w tej ciąży piersi zaczęły boleć dopiero w 6tc 🤭 a byłam pewna że cykl stracony , bo cycki nie bolą 🤣
    Ja miałam podobnie.

W pierwszej ciąży piesi bolały od owulacji,
    W drugiej i trzeciej (z trzeciej mam dziecko) ból pojawił się dopiero w 5-6 tc 🤷‍♀️

Niestety te wszystkie wczesne objawy ciąży to mogą być również objawy zwykłego cyklu tak że ja się już nauczyłam niczym nie sugerować i starać się nie nakręcać (choć łatwo nie jest :P)

Intimacy92, NinaB, 3erin, Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Melduję,że u mnie biało i to już chyba ostateczny werdykt na ten miesiąc. Wczoraj (11dpo) na papierze miałam brązową plamę śluzu. Od tamtej pory cisza, ale jeśli dziś nie było nic widać na teście a termin miesiączki jest jutro więc to zapewne była jej zapowiedzi. Boli.. Czuję rezygnację. Minie pod koniec @.

Życzę Wam miłej niedzieli 🥰
    U mnie 10 dpo była czyta biel, a dopiero 13 dpo coś się pokazało rano, ledwo lewdo, także trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Intimacy92, NinaB, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    🫂 🫂 🫂
    Takie uczucia też mi towarzyszą zawsze, gdy pojawia się 🐒 😒
    I ta rezygnacja właśnie...
    Ale gdy kończy się okres, czekamy niecierpliwie na owu i są nowe siły, nowe szanse.
    Chyba u każdej z nas takie emocje. Żaden mezczyzna tego nie zrozumie.

Miłej niedzieli 🩵
    Oj nie zrozumie, oni nie czują tych objawów, które mamy my, i nie muszą się zastanawiać co to zwiastuje, czy ciąża czy jednak znów nie.

Dopisane po chwili:

W tym cyklu jestem tak pełna nadziei jak nigdy wcześniej, aż boję się pomyśleć co będzie za dwa tygodnie jak to wszystko znów runie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:53

Intimacy92 lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu jestem obecnie 13-15dpo/28dc i już od ponad tygodnia bolałą mnie piersi a od kilku dni mocno.
    Czekam do 32dc i jak nie przyjedzie @ to wtedy testuje.

Dzisiaj mnie bardzo bardzo krzyż boli więc oczywiście co chwilę myślę że albo @ zaraz się rozkręci albo że to ciąża 😂

Intimacy92, Ona_39, Nayeli, Darrika, DreamBee, cysterka95, Pacynka lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    W tym cyklu jestem obecnie 13-15dpo/28dc i już od ponad tygodnia bolałą mnie piersi a od kilku dni mocno.
    Czekam do 32dc i jak nie przyjedzie @ to wtedy testuje.

Dzisiaj mnie bardzo bardzo krzyż boli więc oczywiście co chwilę myślę że albo @ zaraz się rozkręci albo że to ciąża 😂
    Wybacz, że zapytam wprost, ale Ty miałaś cb, prawda? Nie chcesz zatestowac, żeby w razie czego to wyłapać? Odpukać oczywiście, ale kolejna ciąża biochemiczna byłaby istotnym szczegółem dla lekarza. Życzę Ci jednak, żeby tu było szczęśliwe zakończenie 🍀🤞🏻

AnitaK lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • karczoch321 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi ziołami to się zastanawiam czy można je włączyć w dowolnym momencie cyklu?
    Zamówiłam na szybko gotową mieszankę w saszetkach firmy Pregnabonisan.
    Jestem aktualnie w 9dc, owulacja wg apek za 5 lub 6 dni i zastanawiam się czy sobie nic nie rozreguluje jakbym je dzisiaj zaczęła pić :p
    Z drugiej strony tak jak piszecie, że i tak nie działają od razu to może nic się nie stanie jak włączę je już teraz 🧐

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁3cs

💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D i NAC
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ