W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pacynka @Aurora13 tulę za biel 🫂⬜
@DreamBee przytulam 🫂 za 🐒DreamBee, Pacynka lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Trzymam kciuki za ciemniejące kreseczki i przytulam za biele ✊🏻✊🏻✊🏻🫂🫂🫂
Ja wczoraj zupełnie niespodziewanie wyłapałam pik na teście owulacyjnym 😮 totalnie nie spodziewałam się, że tak szybko po odstawieniu AH może wystąpić owulacja, no ale czekam jeszcze na skok temperatury zanim zacznę się cieszyć 😅AnitaK, Darrika, Azjak, DreamBee, Pacynka, Vergeet, NinaB lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki -
Wojcinka wrote:W tym cyklu jestem obecnie 13-15dpo/28dc i już od ponad tygodnia bolałą mnie piersi a od kilku dni mocno.
Czekam do 32dc i jak nie przyjedzie @ to wtedy testuje.
Dzisiaj mnie bardzo bardzo krzyż boli więc oczywiście co chwilę myślę że albo @ zaraz się rozkręci albo że to ciąża 😂
Trzymam mocno kciuki i kibicuję 😀 obyś za dwa dni zobaczyła dwie mocne krechy 😊🤞
Ja dzisiaj się czuję trochę zrezygnowana. Miałam drożność w czwartek i cieszyłam się i z wyniku i z tego, że badanie nie było bolesne ale ból mnie dorwał tego samego dnia później i plamienie trwa już 3 dobę. Nie wiem czy to normalne. Odechciało mi się przez to ❤️ a dzisiaj 11 dc więc powinniśmy się tym czasem cieszyć. Może mi się odmieni do wieczora. Zrobię później test owu bo kompletnie przez to plamienie nie mogę wyczuć po śluzie czy owu się zbliża czy nie, a temp nie mierzę.👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
karczoch321 wrote:A z tymi ziołami to się zastanawiam czy można je włączyć w dowolnym momencie cyklu?
Zamówiłam na szybko gotową mieszankę w saszetkach firmy Pregnabonisan.
Jestem aktualnie w 9dc, owulacja wg apek za 5 lub 6 dni i zastanawiam się czy sobie nic nie rozreguluje jakbym je dzisiaj zaczęła pić :p
Z drugiej strony tak jak piszecie, że i tak nie działają od razu to może nic się nie stanie jak włączę je już teraz 🧐karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Intimacy92 wrote:U mnie dzień wolny, tak jak dzisiaj, bardzo źle wpływa na mnie psychicznie; za dużo o tym myślę 😔
Intimacy92 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
Coś mało tych wirusów ciążowych w tym miesiącu 😑 Oby w grudniu frekwencja się odwróciła i było 80% ciąż...
karczoch321, Intimacy92, Darrika, DreamBee, Blossomka, AnitaK, Pacynka, cysterka95, Olisska, Vergeet, NinaB lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - nicość... -
Intimacy92 wrote:U mnie dzień wolny, tak jak dzisiaj, bardzo źle wpływa na mnie psychicznie; za dużo o tym myślę 😔
Ja w dni wolne też często mam tak, że się katuje tymi myślami, czy się uda, kiedy w końcu, czemu tak długo i kolejny cykl nieudany, ale staram się wtedy czymś zająć już zmywarka jedzie, zaraz pranie wieszanie, jakieś drobne porządki, młoda się idzie akurat trochę pobawić sama, to ja sobie pomaluje obraz trochę i byle do wieczoraWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:09
Intimacy92, AnitaK, Vergeet lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Azjak wrote:Coś mało tych wirusów ciążowych w tym miesiącu 😑 Oby w grudniu frekwencja się odwróciła i było 80% ciąż...
Oby oby! Trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞❤️🔥Intimacy92, AnitaK lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁3cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D i NAC -
Azjak wrote:Coś mało tych wirusów ciążowych w tym miesiącu 😑 Oby w grudniu frekwencja się odwróciła i było 80% ciąż...
październik był szalony, więc teraz to chyba normalne, że listopad słaby.
Ja myślę, że w grudniu na święta znów się zazieleni 🌱🧑🎄Darrika, Intimacy92, DreamBee, AnitaK, Pacynka, Vergeet, Olalexa lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
kitka_ wrote:październik był szalony, więc teraz to chyba normalne, że listopad słaby.
Ja myślę, że w grudniu na święta znów się zazieleni 🌱🧑🎄Intimacy92, DreamBee, AnitaK, Pacynka, Vergeet, kitka_ lubią tę wiadomość
-
A jak u was kobietki, z czyjej inicjatywy zaczęliście starania? Z waszej czy męża/partnera? Czy moze jakos razem? 😉
Bo ja zawsze chciałam, żeby ten "pomysł" wyszedł ze strony męża, ale on jakoś chyba nie czuł się gotowy. Bał się chyba tego, czy podoła. Ale z czasem, sam stwierdził, że to odpowiedni czas. I zmienił dużo w swoich nawykach z tych złych na te pozytywne. Suplementy bierze i nawet często mi przypomina, żebym ja wzięła 😀
Zaangażował się w te starania, aż całkiem miło 🙂
Ale do tanga trzeba dwojga, więc tak powinno być.👩🏻👦🏻🐶
4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻
„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️ -
Intimacy92 wrote:A jak u was kobietki, z czyjej inicjatywy zaczęliście starania? Z waszej czy męża/partnera? Czy moze jakos razem? 😉
Bo ja zawsze chciałam, żeby ten "pomysł" wyszedł ze strony męża, ale on jakoś chyba nie czuł się gotowy. Bał się chyba tego, czy podoła. Ale z czasem, sam stwierdził, że to odpowiedni czas. I zmienił dużo w swoich nawykach z tych złych na te pozytywne. Suplementy bierze i nawet często mi przypomina, żebym ja wzięła 😀
Ale do tanga trzeba dwojga, więc tak powinno być.
W sumie my z moim wiedzieliśmy już od początków związku (poznaliśmy się jak ja miałam 23 ona 27), że chcemy mieć dziecko ale jakoś tak inicjatywa wyszła chyba ode mnie jednak. Ze dobra, od ślubu się nie zabezpieczamy i zobaczymy co będzie (już rok wcześniej odstawiłam AH, żeby ciało doszło do siebie). No i te starania były dosyć na luzie, ja świeżo z pcos wychodziłam co mi się napatoczyło po tych tabsach anty właśnie. Potem się zaczęło ostro na jesień sypać w pracy atmosfera, zwolnienia, więc te starania mocniej weszły, jakieś monitoringi, mierzenie tempki byłe ta ciążę osiągnąć w końcu, zanim pracę stracę bo takie ryzyko było, a tu najm mieszkania, kredyt za działkę, budowa chaty. Biochem po drodze nas dopadł, winie za to ten stres i nerwy.
A drugie teraz starania o rodzeństwo to też wyszło z mojej strony bardziej bo mówię heloł wlecze się ten temat za nami od 4 lat, co pół roku mamy inna wizję raz chcemy raz nie, w końcu mamy fajnie finansowo stabilnie i dobrze( ja w prawdzie gówniana wypłata, ale zdalna, bez stresu praca i umowa na nieokreślony), w chacie wszystkie duże rzeczy zrobione i już nic nie trzeba zrobić co by pochłonęło jakieś większe tysiące zł więc mówię teraz albo nigdy i działamy. Bo raz, że nie chcemy większość różnicy jak 6 kat, chociaż to jest taki warunek ruchomy, bo początkowo chcieliśmy max 5 lat różnicy wieku, ale już taka granicą nieprzekraczalną to mój wiek, albo urodzę do 35 roku życia albo zamykamy ten rozdział i kończymy starania. Ale w tym wszystkim też było wiele wiele godzin rozmów, bo warunek starań rozpoczęcia kolejnych był jasny, oboje tego chcemy, bo jak on nie to nic na siłę i tak doslzismy do porozumienia, że chcemy i działamy, ale nie po trupach do celu i już jakieś wizyty w klinice, ivf to już nie dla nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:33
Intimacy92, kitka_, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Intimacy92 wrote:A jak u was kobietki, z czyjej inicjatywy zaczęliście starania? Z waszej czy męża/partnera? Czy moze jakos razem? 😉
Ale do tanga trzeba dwojga, więc tak powinno być.
Plan był taki, że urodzę w lipcu 😂 Sama jestem z początku roku i zawsze chciałam mieć urodziny w lecie. Dziś to się z tego śmieję, ale wtedy wierzyłam, że uda nam się za pierwszym razem. Niby żałuję, że nie zaczęliśmy wcześniej, ale też wiem, że wcześniej nie byłam gotowa. Po drugie z tą budową, też już jesteśmy na takim etapie, że bliżej niż dalej. Więc dużo fajniej będzie już z maluszkiem w naszym domu jakby się udało, więcej miejsca i przestrzeni.
Zanim zaczęliśmy starania, nie sądziłam, że to nie jest takie łatwe. Zawsze myślałam, że większość par, po prostu zaczyna i ta ciąża się pojawia, oprócz jakiegoś niewielkiego odsetka osób, które ma większe problemy. Zauważyłam, że ogłaszając ciszę raczej nikt nie mówi, ile czasu się starali. Zawsze zakładałam, że chcieli i pykło.
Dopiero tutaj na forum uświadomiłam sobie, że to nie jest takie oczywiste.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:41
Intimacy92, Darrika, DreamBee, Karolove, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
My razem podjęliśmy decyzję, że jak skończymy generalny remont domu, to zaczniemy się starać było to w 8.2023
Intimacy92, AnitaK, Darrika, DreamBee, grazka0022 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Intimacy92 wrote:Nowy cykl, nowy eksperyment – "na foczkę" 😁
Oby przyniósł same ⏸️ 🤞🏻
Miłego, spokojnego dnia życzę ❤️
Ja w kolejnym cyklu jak w tym się nie uda też będę eksperymentować z foczką 😅. Zawsze to coś nowego w staraniach 😁Intimacy92, DreamBee lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Miś wrote:Ja w kolejnym cyklu jak w tym się nie uda też będę eksperymentować z foczką 😅. Zawsze to coś nowego w staraniach 😁
Ja uwielbiam spać na brzuchu, ale od kiedy się staramy, to nie przekręcałam się na brzuch zaraz po seksie, bo myślałam, że to tylko spowoduje, że się nie uda. Ale jak jest szansa, że się uda, to trzeba spróbować. "Tonący, brzytwy się chwyta" 😀
Chyba że już nie będę musiała 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:47
AnitaK, Liliuszka_2024, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻🐶
4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻
„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️ -
Ale do tanga trzeba dwojga, więc tak powinno być.Intimacy92, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Ale do tanga trzeba dwojga, więc tak powinno być.Intimacy92, DreamBee lubią tę wiadomość