W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję ładnych bet.
NinaB, onalola, Dosia_24, Miś, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Miś wrote:Nie wierzę!!!!!!
Beta 141 mIU/ml
Progesteron 25,10 ng/ml
Nie spodziewałam się takiej bety 😍
Czaaaad gratulacje!! 😍Miś lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Miś gratulacje 🙌 ❤️
Chyba dziś jakiś dzień dobrych wiadomości 😃Miś, Dosia_24, Kinia92 lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌 -
Kinia super wieści, rośnijcie zdrowo i podwójne gratulacje 🤭❤️ Twój przypadek daje piękna madzieje, dla nas wszystkich, że może się udać ❤️
Onalola i Miś super wieści i od Was, bardzo się cieszę, co rusz odświeżała forum I czekałam na Wasze bety, można się cieszyć 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42
NinaB, onalola, 3erin, Miś, Kinia92, Vergeet lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Olisska taki piękny pik, piękne kreski. Może pojutrze sikne na test , żebym też miała takie kreski, a nie cień. W czwartek odbieram męża z lotniska , niby jest na bieżąco , ale niech chłopina sobie popatrzy
Olisska, Vergeet lubią tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Miś wrote:Nie wierzę!!!!!!
Beta 141 mIU/ml
Progesteron 25,10 ng/ml
Nie spodziewałam się takiej bety 😍Miś lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
onalola wrote:@Olisska taki piękny pik, piękne kreski. Może pojutrze sikne na test , żebym też miała takie kreski, a nie cień. W czwartek odbieram męża z lotniska , niby jest na bieżąco , ale niech chłopina sobie popatrzy
Rób rób, facet jak widzi dwie grube krechy to chyba wtedy dopiero dociera do niego że coś jest na rzeczy 🤣
Ja za to mam nadzieję że w grudniu zobaczę chociaż bladzioszka ale na ciążowym 🙈😃
Zazwyczaj się tak nie napalam, ale sama nie wiem, jakoś teraz duże nadzieje pokładam w tym cyklu. W końcu udało mi się unormować wysokie TSH, lepiej się odżywiam, od 1 paź -5 kg także cieszę się bardzo i oby jeszcze coś spadło. Fajnie, ze w końcu się też wzięłam za te testy owu.
A jak nie uda się zajść w ciążę to może schudnę chociaż, więc win-win. 😃
A no i w grudniu mam urodziny więc chciałabym taki mały prezencik od losu akurat, może właśnie w ten dzień zatestuje żeby mieć w razie w prezent 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:57
Darrika, Vergeet, karczoch321 lubią tę wiadomość
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
Ginekolog skonsultowała moje wyniki i mam się szybko stawić na wizycie bo stosunek LH do FSH poza normą, tyle to już wiedziałam teraz teraz czekam do wizyty jaki będzie plan działania
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Dziewczyny, gratuluję przyrostów🌱💚 i trzymam kciuki za kolejne testujące i same pozytywne wieści!
Ja dziś na home office i nie wytrzymałam w połowie dnia z testem 🙈 chyba coś widać🤔 słabo się ucieszyłam, bo pamiętam, że na początku miesiąca te pinki pokazywały fałszywie pozytyw a beta była negatywna. Co myślicie? Kogoś te pinki nie oszukały ostatnio?
https://ibb.co/W0WJx0qonalola, Olisska, Sanana, Dosia_24, Loraa, Darrika, Miś, Kinia92, Mała.mi 93, Azalea 🌸, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Letynia wrote:Dziewczyny, gratuluję przyrostów🌱💚 i trzymam kciuki za kolejne testujące i same pozytywne wieści!
Ja dziś na home office i nie wytrzymałam w połowie dnia z testem 🙈 chyba coś widać🤔 słabo się ucieszyłam, bo pamiętam, że na początku miesiąca te pinki pokazywały fałszywie pozytyw a beta była negatywna. Co myślicie? Kogoś te pinki nie oszukały ostatnio?
https://ibb.co/W0WJx0q
Coś ewidentnie przebija 😃 powtórz jutro z porannego moczu, wydaje mi się że to nie testowa. A który masz dziś dpo?Letynia, Darrika lubią tę wiadomość
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
Letynia wrote:Dziewczyny, gratuluję przyrostów🌱💚 i trzymam kciuki za kolejne testujące i same pozytywne wieści!
Ja widzę i kibicuje 🤞🙌 ale już nie lubię pinkow. 😅 Nie lubię, bo one mi teraz i w 1 ciąży słabo wybarwialy kreskę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:20
Letynia, Migotka96 lubią tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Mnie Pink nigdy nie oszukał, ale ja zawsze robię strumieniowe jak przebijało cokolwiek to była ciąża. Trzymam kciuki żeby kreseczka ciemniała 🥰
Letynia lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Ej ewidentnie coś widać, spróbuj jutro jeszcze raz ale może na jakimś innym teście, może facelle? W tym miesiącu to były moje szczęśliwe testy, może dla Ciebie też będą ,Letynia, Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość
-
No ja też widzę i to nie trzeba się jakoś specjalnie przyglądać, rób jutro powtórkę i czekamy na wieści dalsze 🤞
Letynia lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
No własnie, to byłaby afera gdyby akurat te pinki ciągle oszukiwały i chyba już totalny ich bojkot.
Dziś 10 dpo. Dzięki dziewczyny za kciuki🥹 kupię inne testy i jutro powtórkaStarania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
https://ibb.co/W0WJx0q[/QUO
Cześć
Ja się tu nie udzielam, ale czasem podgladam.
Mnie pinki w sierpniu nie oszukały, był cień i była z tego ciaza przez kilka tygodni.
Więc nieśmiało gratulujęJulia24, Letynia lubią tę wiadomość
-
Widać 🥰 idziesz na betę ?Letynia lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki