Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Powiem wam że zwaliło mnie to z nóg nie wiem co robić to już 3 lekarz i w sumie pierwszy co zaczął zlecać badania
    Też mi się wydaje że dość szybko stawia diagnozę. Tym bardziej że widzę ze stopki że masz już 2 dzieci. A on na pierwszej wizycie po odstawieniu anty gdzie jeszcze cykl nie miał szansy zaskoczyć sugeruje stymulację czy ivf. Coś to podejrzane

Kociara20996, Wojcinka lubią tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Powiem wam że zwaliło mnie to z nóg nie wiem co robić to już 3 lekarz i w sumie pierwszy co zaczął zlecać badania
    Według mnie bez sensu cię straszy. Jesteś świeżo po AH, trzeba spróbować ruszyć twój organizm. Samych dróg stymulacji jest kilka, jak "regulacja dupkiem" nie pomoże. Po co od razu mówić że IVF? Bo w 6dc nie masz pęcherzyka dominujacego? Dobrze że chce się zająć ale bez sensu wyłuszczyl ci całą drogę, która może okazać się zbędna a tylko cię zestresowała. Zobacz na mnie, stymulacja powoduje u mnie owulacje i to regularne.

Kociara20996, Siasi, Ona_39, Olalexa, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ punkcja 12.03.2025r. 🍀 IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Też mi się wydaje że dość szybko stawia diagnozę. Tym bardziej że widzę ze stopki że masz już 2 dzieci. A on na pierwszej wizycie po odstawieniu anty gdzie jeszcze cykl nie miał szansy zaskoczyć sugeruje stymulację czy ivf. Coś to podejrzane

To nie pierwsza wizyta anty odstawiłam 5 miesięcy temu pierwsza miesiączka przyszła po 42 dniach następna już sama się nie pojawiła i to mnie dziwiło, aczkolwiek też daje mi to do myślenia co nie zmienia tego że słysząc takie słowa podłamało mnie strasznie

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS

Brak owulacji od sierpnia2024 ❌
    Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50

🔜 stymulacja lametta

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 - przyznam, że szczerze wzrusza mnie ten zwrot akcji o 180st. u Ciebie. Piękna to jest historia i choć ja nie mam już nadziei na takie niespodzianki u siebie, to bardzo się cieszę z Tobą, że mają miejsce 🤩🥳🥰

Onalola, Miś - trzymałam dziś za Was kciuki, wygląda to wszystko na początek pięknej przygody 💕

Azjak - życzę Ci jak najlepiej, by beta była pozytywna i szybowała wysoko w najbliższych dniach! 🌱

Muszę powiedzieć, że z ostatniego pół roku niewiele dziewczyn nie przeszło już na fioletową stronę. I bardzo tak Wam dobrze!😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 22:10

Darrika, Vergeet, Ona_39, Kirby, onalola lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za trzeźwe spojrzenie, może rzeczywiście nie potrzebie to mówiła, a ja już widzę wszystko w czarnych barwach

Siasi, Ona_39 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

PCOS

AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50

🔜 stymulacja lametta

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki

Posiew z cewki ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    To nie pierwsza wizyta anty odstawiłam 5 miesięcy temu pierwsza miesiączka przyszła po 42 dniach następna już sama się nie pojawiła i to mnie dziwiło, aczkolwiek też daje mi to do myślenia co nie zmienia tego że słysząc takie słowa podłamało mnie strasznie
    Chodziło mi że pierwsza wizyta u niego. Czyli jako pacjentkę widzi Cię pierwszy raz. A według mnie (pracuje w medycznym zawodzie) jak długo byłaś na AH to te 5 miesięcy od odstawienia to krótko. Wiadomo że może i w pierwszym cyklu po odstawieniu zaskoczyć, ale np jak mam anemię to wiem że w 3 miesiące się jej nie pozbędę. Bo organizm nie tak łatwo przeskakuje z patologii do normy i na odwrót. Jesli się uda to super ale to raczej wyjątki.
    Reasumując nie bierz sobie do siebie słów o ivf bo według mnie to bardzo odległy proces. Ja bym skonsultowała się z innym lekarzem dla pewności

Kociara20996 lubi tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię ale już chyba poza medicoverem

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

PCOS

AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50

🔜 stymulacja lametta

Dieta 🥗 niski IG

Posiew z cewki ✅

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Pytanie do dziewczyn którym udało się w tym cyklu😁 czy miałyście plamienie implantacyjne ?
    Dwie poprzednie ciąże tak, teraz nie. Przez to, że nie było plamienia, wiedziałam, że się nie udało. A jednak 😃

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Pytanie do dziewczyn którym udało się w tym cyklu😁 czy miałyście plamienie implantacyjne ?
    Nie miałam. Ani w pierwszej ani w drugiej ciąży.

• Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Ja też czułam ,że 🙉 czeka za rogiem ale jednak nie przyszła ,a na teście wyszły dwie piękne kreski. Już nigdy nie będę pewna ,że okres będzie na pewno

Niby tak ale jeśli w 12dpo wyszło u mnie biało, to chyba nie ma się co łudzić.😏

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

8 cs o pierwsze 🍼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:

Oj tam nie takie cuda się zdarzały. :p ale rozumiem, jednak jak się widzi tą biel później niż 10 dpo to jednak ta nadzieja mocno spada 😔

Kirby lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tak mnie napierdziela jajnik, że normalnie kosmos, zasnąć nie mogę, ledwo doszłam na siki, zgięta w pół, jak z tego dziecka nie będzie to ja już nie wiem 🤣 oczywiście dostawa żołnierzy świeża dostarczona i fajnie było 😊

I fajnie się złożyło, że przyszla owu dzień wcześniej niż flo sugerowało, bo na mikołajki możemy sobie zrobić testowanie 6, bo będzie 11 dpo wiec nie jakoś mega wcześnie, ach jak mi się marzy taki prezent. Chyba spadnę z wysokiego konia jak nie wyjdzie, bo jakoś czuje duży optymizm i wkrada się przeczucie, że może się w końcu uda 🤭

Kirby, Vergeet, Ona_39, Kinia92, Dosia_24, Wojcinka, Olisska, Olalexa, Płotka, DreamBee, onalola, Ilka96, Mała.mi 93, brilka, Chochlik12, Loraa, 3erin, Miś, Slava, pelasia, Letynia, Siasi, Liliuszka_2024, kitka_ lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Laski tak mnie napierdziela jajnik, że normalnie kosmos, zasnąć nie mogę, ledwo doszłam na siki, zgięta w pół, jak z tego dziecka nie będzie to ja już nie wiem 🤣 oczywiście dostawa żołnierzy świeża dostarczona i fajnie było 😊

I fajnie się złożyło, że przyszla owu dzień wcześniej niż flo sugerowało, bo na mikołajki możemy sobie zrobić testowanie 6, bo będzie 11 dpo wiec nie jakoś mega wcześnie, ach jak mi się marzy taki prezent. Chyba spadnę z wysokiego konia jak nie wyjdzie, bo jakoś czuje duży optymizm i wkrada się przeczucie, że może się w końcu uda 🤭
    Powodzenia 🍀

Darrika lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ punkcja 12.03.2025r. 🍀 IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Trzymam kciuki, byłby wymarzony prezent na Mikołajki i super zakonczenie roku ☺️

Darrika, Letynia lubią tę wiadomość

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

8 cs o pierwsze 🍼
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

O fajnie by wam Mikołaj sprezentował, trzymam kciuki aby ten ból jajnika zwiastował coś pozytywnego🤞🏻

Darrika lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔 (cykl stymulowany)
    4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna 💔 (cykl naturalny)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły nam wyniki seminogramu. Starałam się nie nastawiać na nic, a i tak czuję się jakbym dostała płytą granitową w twarz. O mężu nawet nie wspominam. Nie jest nawet źle, jest ch.jowo 🙄

Ruchliwość marna, morfologia 0...

IMG-20241126-010455.jpg

IMG-20241126-010539.jpg

Pozostałe wyniki podstawowe + HBA, MAR w porządku więc chociaż tyle.
    Chyba dziś nie zasnę już. Nie jestem pewna czy czuję wszystkie emocje na raz czy nie czuję żadnej i mam pustkę. Mąż stara się żyć zdrowo, używek brak, alko raz na kilka miesięcy. Aktywny fizycznie. Co prawda nadwaga ale bardzo lekka. Choć przynajmniej tu jest jakieś pole do ewentualnej poprawy. Problemy po mojej stronie dawały mi w kość, ale byłam w stanie jakoś je przełknąć bo stymulacja działa. Teraz nie wiem co w ogóle myśleć... 🙄

W środę mamy wizytę w klinice, ale po cichu liczę na wasze doświadczenie - czy komuś udało się poprawić wyniki z takiego poziomu?

Edit: trochę poczytałam o przyczynach słabych wyników, zobaczymy co nam lekarka powie ale pewnie warto zrobić badania w kierunku infekcji.. pH wyszło ok bo 7,5 ale może wymazy MUCHa by coś rozjaśniły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 02:17

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Przyszły nam wyniki seminogramu. Starałam się nie nastawiać na nic, a i tak czuję się jakbym dostała płytą granitową w twarz. O mężu nawet nie wspominam. Nie jest nawet źle, jest ch.jowo 🙄

IMG-20241126-010455.jpg

IMG-20241126-010539.jpg

Chyba dziś nie zasnę już. Nie jestem pewna czy czuję wszystkie emocje na raz czy nie czuję żadnej i mam pustkę. Mąż stara się żyć zdrowo, używek brak, alko raz na kilka miesięcy. Aktywny fizycznie. Co prawda nadwaga ale bardzo lekka. Choć przynajmniej tu jest jakieś pole do ewentualnej poprawy. Problemy po mojej stronie dawały mi w kość, ale byłam w stanie jakoś je przełknąć bo stymulacja działa. Teraz nie wiem co w ogóle myśleć... 🙄

W środę mamy wizytę w klinice, ale po cichu liczę na wasze doświadczenie - czy komuś udało się poprawić wyniki z takiego poziomu?

Edit: trochę poczytałam o przyczynach słabych wyników, zobaczymy co nam lekarka powie ale pewnie warto zrobić badania w kierunku infekcji.. pH wyszło ok bo 7,5 ale może wymazy MUCHa by coś rozjaśniły

O rety tulę 🫂🫂 wiem jak dobre wyniki mojego mnie uskrzydliły, więc jestem w stanie totalnie zrozumieć jak Ty się czujesz na źle wyniki, 🫂 dobrze, że już za chwilę wizyta, coś lekarz na pewno Wam rozjaśni.

Nie mam już pamięci, która to dziewczyna taki zestaw na nasienie skomponowała swojemu, ale mam zapisane:

komplex witamin B (z Aliness) z kwasem foliowym (400 ug)
    - Q10 200mg ubichnon
    - NAC 600 mg
    - selen 100 uq
    - cynk 30mg
    - Omega3 1g
    - wit. D 4000j
    - wit. E 400j
    - wit. C 1000mg
    - L-glutation 500mg
    - L-karnityna 1000mg
    - olej z czarnuszki

Dodatkowo luźne gatki, sport regularnie, zero używek, sok pomidorowy codziennie. 

Wiadomo, że przy ponad 200 stronach to potem ciężko coś na forum znaleźć więc czasem coś sobie zapisuje, może to być już dla Was jakiś początek planu suplementacja i jeszcze zobaczycie co lekarz na to

cysterka95, Letynia lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Mi teraz wyszła blada kreska dopiero 13dpo ;)

Mała.mi 93, Darrika, Kinia92, Kirby lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

IMG-20241126-010455.jpg

IMG-20241126-010539.jpg

Przykro mi z powodu wyników. Ktoś pisał o oleju z czarnuszki i soku pomidorowym. No i te suple co Darrika wysłała. :) wierzę, że się poprawi ❤️

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    20/03 - dermatolog
    01/04 - urofizjoterapeuta
    preg.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

IMG-20241126-010455.jpg

IMG-20241126-010539.jpg

Mój mąż zrobiły tylko jedno badanie przy poprzednich staraniach po 2 latach bez ciąży.
    Morfologia 0%
    Wady główki 100%
    I właśnie słaba ruchliwość
    Jak mój ginekolog zobaczył te wyniki to od razu nas wysłał do poradni leczenia niepłodności.

A ja jakiś miesiąc po tych wynikach zrobiłam test ciążowy, bo mi się okres spóźniał i wyszedł bardzo dodatni :D i urodziłam zdrowego synka 🩵
    Zaszłam w ciążę chyba w następnym cyklu po odbiorze tych wyników, więc nic się w parametrach nie zdarzyło zmienić

Mała.mi 93, Darrika, cysterka95, DreamBee, pelasia, Olisska, almost.there, Ona_39, Siasi, Ilka96 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ