W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Dzięki Kinia92 🤗🤗 też myślałam początkowo nad OlimpiaMed, ale sprawdzam i przy tych badaniach jest napisane, że oni to wysyłają do Alab do analizy 🤔. I myślę, czy nie lepiej (i taniej) oznaczyć w Alab osobno trzy razy pasożyty w kale plus helicobacter pylori w kale. Wtedy zamiast 450 zł wychodzi 176 zł.
Naprawdę? To bardzo ciekawe, bo ich właścicielka podkreślała nie raz, że badają u siebie ze względu na specyfikę badań pasożytniczych. Plus robiłam badania zarówno w Alab (czysto), jak i później w OlimpiaMed z polecenia mojej dietetyczki i oni znaleźli glistę ludzką. Plus wyniki z Olimpia są dużo bardziej szczegółowe, zwłaszcza, że oni "hodują" jajka ewentualnych pasożytów. Widziałam kiedyś, że jeszcze ktoś polecał laboratorium https://allergen.pl/sklep/Julia24, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm
-
Pacynka wrote:Ja odebrałam dzisiejsze wyniki i zmartwiły mnie wyniki żelaza i ferrytyny…
Żelazo 219 (norma 50-170)
Ferrytyna 11,4 (norma 4,6-204)
Witamina D 50 (norma 30-100)
Witamina B12 451 (norma 187-883)
Kwas foliowy 17 (norma 3,1-20,5)
Mam podwyższone żelazo i za niską ferrytynę, już zdążyłam się naczytać o hemochromatozie… ale wszędzie piszą o wysokim żelazie i wysokiej ferrytynie, a u mnie niska.
Czy któraś z Was się spotkała z taką sytuacją?
Darrika, wydaje mi się, że pisałaś, że u Twojej córki wyszło podwyższone żelazo i lekarz wspomniał o odwiodnieniu? Czy coś pokręciłam 🙈 Ja muszę przyznać, że bardzo mało piję… wiem, że tutaj jest na pewno ogromne pole do poprawy 🙈
Będę wdzięczna za Wasze wskazówki - co do pozostałych wyników również, może tam też jest jakieś pole do poprawy?
Moja młoda ma podwyższoną ferrytyne ma na druku normy do 67, a ona ma 82, żelaza ma 67 więc w górnej granicy (jest tam do 90), do tego ma podwyższoną hemoglobina i hematokryt. I lekarka mówiła, że właśnie tą podwyższoną ferrytyna może wynikać z tego, że jest dużo tego żelaza nagromadzone i przez to białka ferrytyny się więcej wytwarza, a odowdnienie powoduje, że jest za mało osocza, za gęsta krew i jakoś to się nie wiem jak wszystko na siebie nakłada 😅 ja lekarzy zwykle nie rozumiem wiec nie wiem czy coś nie przekręciłam. Ale dzisiaj też do czata wrzuciłam te wyniki jej i też odpowiedział, że najprawdopodobniej odwodnieniePacynka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dziś mam wielki wkurw na publiczna służbę zdrowia😡
Kontekst: Skierowanie do szpitala na histeroskopię. Aktorzy: profesor, ordynator wydziału ginekologicznego i ja
Scena: Szpital w Warszawie, jedyny mający sprzet do histeroskopii bez znieczulenia.
Czas akcji: Dziś - dzień wizyty kwalifikującej do zabiegu.
Akcja: Wchodzę do profesora:
- W czym mogę pomóc?
- Mam skierowanie na histeroskopie, podejrzenia polipa (daje skierowanie i ostatnie USG)
- A jak duży polip?
- To jest podejrzenie polipa, więc nie wiadomo.
- Kiedy będzie okres?
- 3 grudnia.
- To proponuje zabieg 12 listopada.
- 12 grudnia? (dopytuję zmieszana)
- listopada...
- a to już po tym terminie jest dzis...
- aha, to 23 stycznia
- to nie wiem, w której fazie cyklu będę... A poza tym czy nie dałoby się w grudniu. Mam 38 lat i mało czasu...
- Tyle Pani czekała to i miesiąc Pani wytrzyma 😱
- Ale Pan nie wie, ile ja czekałam...
- No tak, tak - 6 grudnia
- Będę mieć okres
- Pani ciągle coś nie pasuje 😱 17 grudnia - to moja ostatnia propozycja.
Będę w drugiej fazie cyklu (powiedziałam już tylko w myślach). Ok, czyli zrobię w takim razie prywatnie za 3000 zł😱.
- Dziękuję Panie Profesorze.
Kurtyna.starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Płotka wrote:Dziś mam wielki wkurw na publiczna służbę zdrowia😡
Kontekst: Skierowanie do szpitala na histeroskopię. Aktorzy: profesor, ordynator wydziału ginekologicznego i ja
Scena: Szpital w Warszawie, jedyny mający sprzet do histeroskopii bez znieczulenia.
- W czym mogę pomóc?
- Mam skierowanie na histeroskopie, podejrzenia polipa (daje skierowanie i ostatnie USG)
- A jak duży polip?
- Kiedy będzie okres?
- 3 grudnia.
- listopada...
- aha, to 23 stycznia
- to nie wiem, w której fazie cyklu będę... A poza tym czy nie dałoby się w grudniu. Mam 38 lat i mało czasu...
- Będę mieć okres
Będę w drugiej fazie cyklu (powiedziałam już tylko w myślach). Ok, czyli zrobię w takim razie prywatnie za 3000 zł😱.
Kurtyna.
Mogę tylko wyrazić swoje współczucie i wyobrazić sobie co czułaś🙉🙉🙊 profesor, ordynator😤🤬👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Valie05 wrote:Naprawdę? To bardzo ciekawe, bo ich właścicielka podkreślała nie raz, że badają u siebie ze względu na specyfikę badań pasożytniczych. Plus robiłam badania zarówno w Alab (czysto), jak i później w OlimpiaMed z polecenia mojej dietetyczki i oni znaleźli glistę ludzką. Plus wyniki z Olimpia są dużo bardziej szczegółowe, zwłaszcza, że oni "hodują" jajka ewentualnych pasożytów. Widziałam kiedyś, że jeszcze ktoś polecał laboratorium https://allergen.pl/sklep/
Nie mam właśnie pewności, że to te same badania, ale:
Dlatego waham się, czy warto w OlimpiaMed, czy ta tańsza wersja w Alab będzie ok 🤷🤷
Znasz się może na tym? 🤔 Chętnie przyjmę jakąś radę 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 16:41
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
dailydamn jeśli cię to pocieszy to dla mnie ten cykl po pierwszym ovi też jest ciężki pod względem testowania i robi sieczkę z mózgu 😅 ide jutro na badania krwi i rozważam dorzucenie bety, powstrzymuje mnie przed tym cena w enelmedzie 😂
dailydamn lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
- W czym mogę pomóc?
- A jak duży polip?
- Kiedy będzie okres?
- 3 grudnia.
- listopada...
- aha, to 23 stycznia
- Będę mieć okres
Kurtyna.
😦😦😦 toż to się w głowie nie mieści, szok!33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Treaclynat, Belia, cysterka95 - dziękuję za wszystkie wskazówki! Faktycznie teraz przeanalizowałam ostatnie dni pod kątem żelaza i jadłam dość sporo produktów bogatych w żelazo (nawet więcej niż zwykle), więc trochę się uspokoiłam z tym poziomem. Muszę zdecydowanie nad ferrytyną popracować, żeby to żelazo się wchłaniało...
Płotka, masakra jakaś z tym profesorem!Treaclynat, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
7 cs starań o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
brilka wrote:dailydamn jeśli cię to pocieszy to dla mnie ten cykl po pierwszym ovi też jest ciężki pod względem testowania i robi sieczkę z mózgu 😅 ide jutro na badania krwi i rozważam dorzucenie bety, powstrzymuje mnie przed tym cena w enelmedzie 😂
Który u Ciebie dpo? Widzę jedziemy na tym samym wózku 😂👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Nadziejka26 wrote:Również trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, obyście były w ciąży nudne 40 tygodni! 🍀🫶🌱
Julia24 lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
11/02 - CRL 10.29 🩷 155g Szczęścia
06/03 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Żeby on był tylko nieempatyczny, ale on nie umie liczyć do 27 i nie zna się na kalendarzu 🤬
Płacę podatki w tym kraju, leczę się prywatnie. Pierwszy raz w dorosłym życiu potrzebuję zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 16:45
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Dziewczyny wow! Ale tu się zielono dzisiaj zrobiło! 🌱
Nie było mnie od rana i takie cudowne wieści to aż się miło cały dzień nadrabia 💛 trzymam mocno za wszystkie kciuki!
I oczywiście niezmiennie tule wszystkie biele I okresy...
Ja dzisiaj spędziłam super dzień bo wzięłam sobie na dzisiaj i jutro urlop, I poszłam z mężem i kolegą który jest u nas w odwiedzinach do parku wodnego (yas water world do wygooglowania dla zainteresowanych)
Było mega! Wreszcie mieliśmy możliwość pójść bez Mai i pobawić się jak na dorosłych przystało na dużych zdjezdzalniach haha 😄 mimo że mega zmęczenie mnie nadal męczy to i tak był to cudowny i bardzo mi potrzebny dzień! 🥳Mała.mi 93, Darrika, DreamBee, Slava lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
11/02 - CRL 10.29 🩷 155g Szczęścia
06/03 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
- W czym mogę pomóc?
- A jak duży polip?
- Kiedy będzie okres?
- 3 grudnia.
- listopada...
- aha, to 23 stycznia
- Będę mieć okres
Kurtyna.
😡😤14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Olalexa wrote:Bardzo Ci gratuluję 🥳 kojarzę Cię z też z innych wątków i szczerze Ci kibicowałam 😃 szacun, że wytrwałaś tyle cykli stymulacji!
(Mi ciągle wydaje się, że jak coś nie działa raz-drugi-trzeci, to nie ma szans zadziałać…) choć ze stopki wychodzi że to jednak na naturalnym cyklu się udało 😅
Ragazza Tobie też gratuluję 🤞 zachecilas do eksperymentów z foczkowaniem 😅
@Paulina66 @Anaam również gratulacje 🥳 🤞🤞 wow, co za dzień! 😍
Dziękuję ci bardzo 🩷Olalexa lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Julia24 wrote:
AAA to zupełnie inne badanie jest, bo to badanie flory bateryjnej jelit za pomocą spectometru. Ja robiłam staromodne, chamskie badanie kału na pasożyty, antygen giardia lambia w kale i Helicobacter pylori też z kału. Podobno najdokładniejsze badanie Helicobacter pylori jest poprzez zbadanie wycinka z jelit podczas gastroskopii, ale to mnie przerażało i nie zdecydowałam się (mam też prawidłową ferrytynę, więc nie miałam dużej motywacji).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 17:15
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Pije zioła ojca Sroki czy w ciąży można je pić czy lepiej odstawić ? Nie ukrywam są bardzo dobre i piłabym je codzienne w każdej porze dnia ale czy one nie są jakoś niebezpieczne 🙈Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
@Valie05 to już nie wiem, przemyślę to jeszcze 🫣🫣. Nie ciszy mnie ten wydatek, a pewnie nikt mi na NFZ tego nie zrobi...
@Malami93 koniecznie odstaw zioła już po ⏸️. Jak lubisz pić różne herbatki, to warto poczytać, które zioła można w ciąży ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 17:34
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Hej,
Pierwszy raz się tutaj udzielę ale czytam Was już od 2 miesięcy.
Staramy się z mężem krótko bo dwa miesiące ale mam takie pytanie które mnie dziś bardzo zastanawia. Mianowicie jestem 9 dpo. Tak myślę, licząc jeden dzień od pozytywnego testu owulacyjnego. Zrobiłam dziś rano betę i wyszła ujemna. Jednak zanim otrzymałam wyniki zrobiłam dwa testy o czułości 10, po południu i wyszły na obu bardzo blade kreski. Czy możliwe jest by beta rano o 6 była niska <2.3 a już po południu mógł wyjść cień? Czy to mało możliwe. Oczywiście rano zrobię drugi dla pewności ale zastanawia mnie czy ktoś może miał taką sytuację
Dziękuję z góry i życzę miłego wieczoru -
Julia24 wrote:
Ja też słyszałam że badanie pasożytów lepiej wykonac w takim OlimiaMed niż w Alabie. Koleżance lekarz naprotechnolog też polecił to miejsce. W Warszawie jest jeszcze Felix.Julia24 lubi tę wiadomość
Starania od Września 2018❤️🩹