X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Muszę Wam się trochę wyżalić, bo dziś mam lekką załamkę... Byłam na monitoringu i lekarz stwierdził, że od poniedziałku żaden pęcherzyk nie urósł więc cykl będzie bezowulacyjny... Spytałam, czy nic nie widać, że w poniedziałek ta owulacja jednak była i twierdzi, że nie... Endometrium w poniedziałek miało 7 mm, dziś 10 mm...
    Pod koniec zeszłego tygodnia przez kilka dni miałam piękny śluz płodny, w niedzielę wyłapałam peak na owulaku, a w poniedziałek czułam ewidentny ból owulacyjny... Już sama nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć...
    Chyba dla pewności w poniedziałek zbadam proga, bo byłam wręcz pewna tej owulacji...
    Dostałam receptę na Duphaston i mam brać od 15 do 25 dc i na Aromka, którego mam brać od 4 do 9 dc. W okolicy 10 dc mam się umówić na monitoring...

Letynia lubi tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym się upewnić czy w ciąży należy odstawić inozytol i NAC? Przyjmuję Prenacaps Ovi.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
    🧬: V R2 hetero
    🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Hej Kochane,

Muszę Wam się trochę wyżalić, bo dziś mam lekką załamkę... Byłam na monitoringu i lekarz stwierdził, że od poniedziałku żaden pęcherzyk nie urósł więc cykl będzie bezowulacyjny... Spytałam, czy nic nie widać, że w poniedziałek ta owulacja jednak była i twierdzi, że nie... Endometrium w poniedziałek miało 7 mm, dziś 10 mm...
    Pod koniec zeszłego tygodnia przez kilka dni miałam piękny śluz płodny, w niedzielę wyłapałam peak na owulaku, a w poniedziałek czułam ewidentny ból owulacyjny... Już sama nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć...
    Chyba dla pewności w poniedziałek zbadam proga, bo byłam wręcz pewna tej owulacji...
    Dostałam receptę na Duphaston i mam brać od 15 do 25 dc i na Aromka, którego mam brać od 4 do 9 dc. W okolicy 10 dc mam się umówić na monitoring...

Kurcze no, zbadaj tego proga faktycznie, USG to jest sprzęt + człowiek no wg mnie jest jakisnmargines błędu, chyba, że to możliwe, że organizm aż tak podchodzi do owulacji że slu, ból jajnika I nic? Ech nie dziwię się, że masz zalamke. :/

DreamBee, Letynia lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Donna89 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przed chwilą pisałam o plamieniu w środę. Nie dawało mi to spokoju i poleciałam po testy.
    Nie wierzę, ręce mi się trzęsą, udało się 🌱😭🥹🥹

https://zapodaj.net/plik-rNmnElFBoC

Darrika, Jasmin1517, cysterka95, Pacynka, Runnerka, DreamBee, Ona_39, Letynia, Miś, Pokahontaz26, Olisska, Kinia92, Kociara20996, Płotka, Azalea 🌸, Ragazza, Julia24, onalola, Olalexa, Elena20, Intimacy92, Migotka96, Paulina66, dailydamn, Paluszek007, Loraa, Ilka96, Kirby, Wojcinka, Britta, Mała.mi 93, pelasia, Slava, Izkawik, almost.there, Deyansu lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Dziewczyny, przed chwilą pisałam o plamieniu w środę. Nie dawało mi to spokoju i poleciałam po testy.

Piękne krechy, gratulacje 🙌😘

Donna89 lubi tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Hej Kochane,

Kurcze nie dziwię się 😔
    Nie załamuj się lekarz już ma na to jakiś plan. Nawet jeśli ten cykl stracony to zrobiłaś co mogłaś. Ważne że jest plan i od przyszłego będziecie działać. Jak pójdziesz na monitoring to na pewno będziesz już pod kontrolą. Szczerze? Lepiej wiedzieć i działać niż być w takiej nicości jak ja w tym cyklu. To chyba najgorsze. Będziecie działać z lekarzem i na pewno coś zaradzicie. Mi mówią że niby wszystko, ok, krótki czas starań a ja czuję że coś jest nie tak i to u mnie jest jakiś problem który lekarze bagatelizują.

DreamBee, Letynia lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas było nieco wyżej niż 15 hds, koło 25. Przy 12% fragmentacji więc ładnie. Nikt się tego nie czepiał, a w necie znalazłam, że

1.Po dokładnym zapoznaniu się z literaturą dotyczącą HDS i cytometrii przepływowej oraz przeprowadzeniu szeregu badań związanych z wykrywaniem uszkodzeń DNA plemników, uważamy, że ustalenie HDS w wykrywaniu uszkodzeń DNA plemników nie ma podstaw teoretycznych ani też wsparcia medycyny opartej na faktach oraz że stosowanie HDS jako markera w wykrywaniu integralności DNA plemników jest niewłaściwe.

2.problem z niedojrzala chromatyna to taki, ze taki plemnik nie jest w stanie zaplodnic oocytu

Z tym, że mój Mąż się badał podczas stanu zapalnego i ogółem czuł się słabo więc w sumie to się ucieszyliśmy - ogółem było dobrze, a najważniejsze jest dfi.

Jakby hds było bardzo wysokie to chyba szansa na zapłodnienie spada. Za to jakby dfi byli wysokie to zapłodnienie może być ale większą jest szansa poronien bo plemnik ma uszkodzony materiał genetyczny

Stąd dla nas najważniejsze było dfi :) póki hds nie jest jakieś super wysokie

Dodam, że udało się w tym cyklu w którym się badał, za 1 razem po przerwie.

Mój mąż przed dwoma kreskami tuż xd był u androloga no i on się skupił na ruchliwości plemników. Miał mąż w normie i ok, ale lekarz chcial więcej tych najszybszych. Morfologie powiedział że jest ok bo zna labolatorium w którym się badaliśmy i sugerował że tam zawsze nieco niżej wychodzi, więc 4% spoko w tym przypadku

Dziękuję ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Faktycznie pamiętam z poprzednich wątków jak pisałaś że 2 kreski u was zbiegły się z badaniami 😃
    To HDS wyszło wysokie bo 40 niestety... Ale DFI tak jak mówię w normie. W grudniu mąż idzie do androloga to dowiemy się więcej, ale tak na szybko zaczęłam szukać informacji żeby przynajmniej wiedzieć czego się możemy spodziewać. Póki co dieta, suple i dbamy o sen.

A jak twoje samopoczucie? 😊 Doszły jakieś nowe objawy?

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

Nooo gratulacje, cudownie! Nie dość, że piękne rozpoczęcia dnia, to jeszcze koniec dnia owocny! Jak tak dalej pójdzie to przegonimy październik 😁😍

Donna89, Ona_39, Olisska, Kinia92, Płotka, Intimacy92, dailydamn, Wojcinka, Mała.mi 93, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

Jakie wyraźne kreski! ❤️ Pięknie gratulacje!

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

Gratulacje! Tym bardziej, że jesteśmy z tego samego rocznika - to zawsze zwiększa moje nadzieje, że może się udać... Zdradzisz, który to był cs?

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
    284cdab6bf7e4d2e4cfca119f9de1809.png
  • Letynia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kreski, gratulacje Donna! Który dpo?🍀 To dzisiaj ile nowych ⏸️? Straciłam rachubę, szaleństwo, gratulacje dla każdej💚😁
    Ja czekam na wyniki bety i ciągle nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 20:40

dailydamn, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuje chyba strzała w głowę, bo się nakręcam 😬 dzisiaj cały dzień podbrzusze tak inaczej boli, przy jajnika ciągnie, w krzyżu boli, a to dopiero 3 dpo, już sobie wciskam, że była dobra owulka i progesteron działa i czeka na kropka zagnieżdżenie i mu robi idealne miejsce na kolejne 9 miesięcy 😅
    Nie mogę się pozbyć z głowy uczucia, że to właśnie ten cykl, że się udało I już ta zapłodniona komórka wędruje do celu zagnieżdżenia, aż się czuje jak idiotka, bo jak przyjdzie @ to już nie spadnę z wysokiego konia, ale z wieżowca. A z drugiej strony czerpie jakaś dziwna siłę z tej nadzieji, która mam i cieszę się póki nic mi jęj nie zakłóca 🤪 najwyżej za wczasu wynik proga mnie sprowadzi na ziemię i nie będzie potem przy @ az tak bolesny upadek

Ona_39, DreamBee, Mała.mi 93, Slava lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Darrika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Co za kreski, gratulacje Donna! 🍀 To dzisiaj ile nowych ⏸️? Straciłam rachubę, szaleństwo, gratulacje dla każdej💚😁
    Ja czekam na wyniki bety i ciągle nie ma

Z moich wyliczeń wynika dzisiaj 5 ⏸️😍

Ona_39, Letynia, Intimacy92, dailydamn, Mała.mi 93, Slava lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Dagmarova Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udzielałam się na innym wątku, zapisana byłam na testowanie 25.11 i się udało ⏸️🥹💕

Gratuluję wszystkim dziewczynom i trzymam kciuki, rośnijcie zdrowo 🤞

Ona_39, Donna89, Darrika, cysterka95, Kinia92, Azalea 🌸, Płotka, onalola, Julia24, Intimacy92, dailydamn, Paluszek007, Loraa, Ilka96, Kirby, Pacynka, Britta, Mała.mi 93, Slava, Izkawik, Deyansu lubią tę wiadomość

2018 - 🦸‍♂️
    08.24r - 💔 5/6tc

2cs, 02.11 🩸
    Zobaczymy co przyniesie listopad.

9/10dpo - bardzo blada ⏸️
    11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
    12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
    13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
    03.12 - beta 466, prog. 11.2
    06.12 - beta 819
    12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
    12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
    23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
    02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
    31.01. Kolejna wizyta
    01.02. - prenatalne - jest dobrze 💗
    27.03 - drugie prenatalne 🌱

IO, niedoczynność, otyłość.
    Euthyrox 125, metformina 1500,

preg.png
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny bardzo zachęcam do wzięcia udziału w badaniu do pracy magisterskiej. Zajmie Wam kilka minut, tj ankietka dotycząca trudności emocjonalnych przy występowaniu niepłodności.
    Sama mam problem z poczęciem, dlatego zdecydowałam się na taki temat.

Bardzo dziękuję za pomoc ;)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• Miś Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym się upewnić czy w ciąży należy odstawić inozytol i NAC? Przyjmuję Prenacaps Ovi.

Ja odstawiłam (konsultowałam z lekarzem) te wszystkie fertistimy itp. tyko te ciążowe biorę.

Paulina66 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj macie kreseczek! Dziewczyny serdecznie gratulacje! Rośnijcie zdrowo ❤️🌱🌱🌱🌱🌱

Donna89, Intimacy92, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

• Ona_39 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Hej Kochane,

Czytałam niedawno na forum historie jak to cykle uznane przez lekarzy za bezowulacyjne kończyły się ciążą, więc lekarz nie zawsze ma rację...

Gratulacje dla wieczornych testerek 🍀🍀🍀👍☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 20:47

Donna89, Letynia, Płotka, DreamBee, Britta, Slava, Deyansu lubią tę wiadomość

• Donna89 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był mój 10cs. Wydaje mi się, że 14 dpo ale pewności nie mam 🤔

Ja dopóki nie dostałam wczorajszego plamienia serio na nic nie liczyłam. To był pierwszy miesiąc gdzie odpuściłam, mimo że mówiłam sobie co miesiąc tak. Na początku listopada zaplanowałam wyjazdy z mężem na dwa weekendy, po drugim weekendzie pik owulaka wyszedł mi wcześniej niż zwykle a mąż był w delegacji, więc nie było ❤️ w dniu Piku, a dzień później już się zmniejszył. Nawet nie chciało mi się dociekać czemu tak się stało i machnęłam ręką że trudno.

Letynia, DreamBee, Runnerka, Mała.mi 93, Izkawik lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja potrzebuje chyba strzała w głowę, bo się nakręcam 😬 dzisiaj cały dzień podbrzusze tak inaczej boli, przy jajnika ciągnie, w krzyżu boli, a to dopiero 3 dpo, już sobie wciskam, że była dobra owulka i progesteron działa i czeka na kropka zagnieżdżenie i mu robi idealne miejsce na kolejne 9 miesięcy 😅
    Nie mogę się pozbyć z głowy uczucia, że to właśnie ten cykl, że się udało I już ta zapłodniona komórka wędruje do celu zagnieżdżenia, aż się czuje jak idiotka, bo jak przyjdzie @ to już nie spadnę z wysokiego konia, ale z wieżowca. A z drugiej strony czerpie jakaś dziwna siłę z tej nadzieji, która mam i cieszę się póki nic mi jęj nie zakłóca 🤪 najwyżej za wczasu wynik proga mnie sprowadzi na ziemię i nie będzie potem przy @ az tak bolesny upadek

Powodzenia! Oby to byl ten cykl szczęśliwy dla Was i realizacja klatwy prowadzącej🤞💚✨😊 oby ból krzyża był dobrym znakiem, mnie też pobolewał krzyż, bardzo szybko już od 4 dpo i potem tak przez tydzień chyba. Kciuki ✨🤞

Ona_39, Darrika, DreamBee, Mała.mi 93, Deyansu lubią tę wiadomość

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    preg.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ