W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Donna89 wrote:Dziewczyny, przed chwilą pisałam o plamieniu w środę. Nie dawało mi to spokoju i poleciałam po testy.
Nie wierzę, ręce mi się trzęsą, udało się 🌱😭🥹🥹
https://zapodaj.net/plik-rNmnElFBoC
Porządne kreski. Gratulacje 🌱🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 20:55
Donna89 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
Darrika wrote:Ja potrzebuje chyba strzała w głowę, bo się nakręcam 😬 dzisiaj cały dzień podbrzusze tak inaczej boli, przy jajnika ciągnie, w krzyżu boli, a to dopiero 3 dpo, już sobie wciskam, że była dobra owulka i progesteron działa i czeka na kropka zagnieżdżenie i mu robi idealne miejsce na kolejne 9 miesięcy 😅
Nie mogę się pozbyć z głowy uczucia, że to właśnie ten cykl, że się udało I już ta zapłodniona komórka wędruje do celu zagnieżdżenia, aż się czuje jak idiotka, bo jak przyjdzie @ to już nie spadnę z wysokiego konia, ale z wieżowca. A z drugiej strony czerpie jakaś dziwna siłę z tej nadzieji, która mam i cieszę się póki nic mi jęj nie zakłóca 🤪 najwyżej za wczasu wynik proga mnie sprowadzi na ziemię i nie będzie potem przy @ az tak bolesny upadek
Mam to samo w tym cyklu 🤣🤣 też mnie dziś tak coś kłuje w podbrzuszu, nawet się śmiałam do siostry że może się coś będzie zagnieżdżać 😆 kompletnie to do mnie nie podobne, bo raczej tak racjonalnie staram się podchodzić do tego co miesiąc, a teraz taka dziwna silna nadzieja właśnie
Mam nadzieję Darrika, że się nie zderzymy ze ścianą i faktycznie będzie 🎁. Widzę że mamy podobnie cykle, kiedy myślisz testować?Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
Olisska wrote:Mam to samo w tym cyklu 🤣🤣 też mnie dziś tak coś kłuje w podbrzuszu, nawet się śmiałam do siostry że może się coś będzie zagnieżdżać 😆 kompletnie to do mnie nie podobne, bo raczej tak racjonalnie staram się podchodzić do tego co miesiąc, a teraz taka dziwna silna nadzieja właśnie
Mam nadzieję Darrika, że się nie zderzymy ze ścianą i faktycznie będzie 🎁. Widzę że mamy podobnie cykle, kiedy myślisz testować?
We wtorek będę 8 dpo I planuje zrobić proga I estradiol i w srode ginekolog. Jak będzie dobry prog, wskazujący, że hipotetycznie była owulacja i gin cos na usg zobaczy, ze byla owu to zatestuje w mikołajki, a jak słaby prog to czekam na @ bez testowania przed jej terminem 😁DreamBee, Migotka96, karczoch321 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
cysterka95 wrote:Dziękuję ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Faktycznie pamiętam z poprzednich wątków jak pisałaś że 2 kreski u was zbiegły się z badaniami 😃
To HDS wyszło wysokie bo 40 niestety... Ale DFI tak jak mówię w normie. W grudniu mąż idzie do androloga to dowiemy się więcej, ale tak na szybko zaczęłam szukać informacji żeby przynajmniej wiedzieć czego się możemy spodziewać. Póki co dieta, suple i dbamy o sen.
A jak twoje samopoczucie? 😊 Doszły jakieś nowe objawy?
Na pewno androlog coś poradzi na Wasze wyniki. U faceta to przynajmniej idzie dużo w 3msc zdziałać
Zmęczenie I nudności więc standard no i brak smaku nadal. Z wyjątkiem czekolady ala Kinder- Dziecko ma dobry gust bo to zawsze była moja ulubiona 😆 dużo rzeczy smakuje jak stary but (podejrzewam że tak by smakował) ale oby tylko było wszystko dobrze, może smak kiedyś wróci. Ciekawe zjawisko. Nawet jakbym miała całe życie lubić już tylko jabłka i Kindery okazjonalne to cóż podpisałabym taka umowę byle tylko wszystko się udało 🤣 wierzę że i Wam się uda więc najedz się na zapas i wybierzcie jakiegoś dobrego lekarza. Trzymam kciuki za poprawę wyników!cysterka95 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Darrika wrote:Ja potrzebuje chyba strzała w głowę, bo się nakręcam 😬 dzisiaj cały dzień podbrzusze tak inaczej boli, przy jajnika ciągnie, w krzyżu boli, a to dopiero 3 dpo, już sobie wciskam, że była dobra owulka i progesteron działa i czeka na kropka zagnieżdżenie i mu robi idealne miejsce na kolejne 9 miesięcy 😅
Nie mogę się pozbyć z głowy uczucia, że to właśnie ten cykl, że się udało I już ta zapłodniona komórka wędruje do celu zagnieżdżenia, aż się czuje jak idiotka, bo jak przyjdzie @ to już nie spadnę z wysokiego konia, ale z wieżowca. A z drugiej strony czerpie jakaś dziwna siłę z tej nadzieji, która mam i cieszę się póki nic mi jęj nie zakłóca 🤪 najwyżej za wczasu wynik proga mnie sprowadzi na ziemię i nie będzie potem przy @ az tak bolesny upadek
Te bóle w krzyżu się ostatnio dobrze na wątku kończą więc może może.. 🤭Darrika lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Cel95 wrote:Na pewno androlog coś poradzi na Wasze wyniki. U faceta to przynajmniej idzie dużo w 3msc zdziałać
Zmęczenie I nudności więc standard no i brak smaku nadal. Z wyjątkiem czekolady ala Kinder- Dziecko ma dobry gust bo to zawsze była moja ulubiona 😆 dużo rzeczy smakuje jak stary but (podejrzewam że tak by smakował) ale oby tylko było wszystko dobrze, może smak kiedyś wróci. Ciekawe zjawisko. Nawet jakbym miała całe życie lubić już tylko jabłka i Kindery okazjonalne to cóż podpisałabym taka umowę byle tylko wszystko się udało 🤣 wierzę że i Wam się uda więc najedz się na zapas i wybierzcie jakiegoś dobrego lekarza. Trzymam kciuki za poprawę wyników!
Haha dobra wezmę to najedzenie pod uwagę 😂 zmęczenie i nudności to faktycznie taki klasyktrzymam kciuki żeby było już z górki i bezproblemowo! 🤞🏻
Cel95 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Dziewczyny, wiecie, że dorownalyscie wątkowi pazdziernikowemu? Jak ktoś jeszcze zatestuje to w sumie wygracie 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 21:15
Finch11, Darrika, DreamBee, Intimacy92, dailydamn, Vergeet, Paluszek007, Ilka96, cysterka95, Mała.mi 93, Izkawik lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tak spojrzałam i nie wszystkie dziewczyny na pierwszej stronie są zaktualizowane:
Brilka, Paulina66, teraz Donna. Więc październik chyba już przebity 🥳
Darrika - na prezydentkę!🤩Finch11, Darrika, DreamBee, Intimacy92, dailydamn, Ilka96, cysterka95, Britta, Mała.mi 93, Izkawik, Kinia92 lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Ja to się właśnie zastanawiam jak trzeba rozgrzewać krzyż po owu od kiedy i ile czasu ? Czy to po ❤️
Stwierdziłam że warto spróbować wszystkiego 😅
Gratuluję wszystkim ⏸️🥰😍 już straciłam rachubę komu gratulowałam a komu nie 🫣Intimacy92, karczoch321, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
PCOS
Brak owulacji od sierpnia2024 ❌
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
🔜 stymulacja lametta
Dieta 🥗 niski IG
💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Darrika wrote:We wtorek będę 8 dpo I planuje zrobić proga I estradiol i w srode ginekolog. Jak będzie dobry prog, wskazujący, że hipotetycznie była owulacja i gin cos na usg zobaczy, ze byla owu to zatestuje w mikołajki, a jak słaby prog to czekam na @ bez testowania przed jej terminem 😁
Mi @ wypada na 7.12, także spróbuję wytrzymać, jak nie przyjdzie to zatestuje 11.12 w moje urodziny, bo jak będzie coś na rzeczy to chce zobaczyć dwa tłuścioszki na teście 😁
Też we wtorek pójdę na proga będę 7dpo 😃Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
Mała.mi 93 wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Pije zioła ojca Sroki czy w ciąży można je pić czy lepiej odstawić ? Nie ukrywam są bardzo dobre i piłabym je codzienne w każdej porze dnia ale czy one nie są jakoś niebezpieczne 🙈
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
-
Płotka wrote:Tak spojrzałam i nie wszystkie dziewczyny na pierwszej stronie są zaktualizowane:
Brilka, Paulina66, teraz Donna. Więc październik chyba już przebity 🥳
Darrika - na prezydentkę!🤩Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
Miś wrote:Ja odstawiłam (konsultowałam z lekarzem) te wszystkie fertistimy itp. tyko te ciążowe biorę.
-
brilka wrote:Płotka, mam nadzieję, że przepowiadasz przyszłość, bo ja na razie do tego grona pozytywów nie dołączyłam 😂😅
brilka, Britta lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Finch11 wrote:A brałaś wszystko normalnie zawsze w fazie lutealnej? Czy odstawiałaś po owulacji też wszystko zawsze?
W tym ostatnim cyklu brałam wszystko normalnie do 2 kresek, czyli w moim przypadku fertistim x2, proxeed, cynk, mangan, D, k.
Nac i resweratrol tylko przed owu.Finch11 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Dziewczyny udało mi się chyba przejrzeć całą rozmowę z dziś i aż nie mogę uwierzyć w to ile dzisiaj dobrych wieści! Listopad kończymy z przytupem i oby to był początek samych dobrych nowin, i niech cały grudzień będzie taki zielony jak końcówka listopada! 💛🙏🏻
Chochlik12, Darrika, DreamBee, Intimacy92, Olisska, Paulina66, dailydamn, Vergeet, Loraa, cysterka95, Britta, Mała.mi 93, Slava, Izkawik, Kinia92, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Miś wrote:W tym ostatnim cyklu brałam wszystko normalnie do 2 kresek, czyli w moim przypadku fertistim x2, proxeed, cynk, mangan, D, k.
Nac i resweratrol tylko przed owu. -
brilka wczoraj o tym rozmawiałyśmy i zmotywowana tym, żeby mój się nie męczył z sokiem pomidorowym zainicjowałam wyprawę do największego Auchana w okolicy 😂 kupiliśmy Tymbarka, Hortex i Dawtona i mojemu bardzo posmakował ten ostatni 😱
Powiedział, że nawet więcej szklanek dziennie może pić. Także problem rozwiązany… z niedobrych rzeczy został jeszcze olej z czarnuszki, ale tu chyba nic nie zrobimy… 😂brilka, DreamBee, Intimacy92, Britta, karczoch321, almost.there lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥