W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
brilka wrote:Chochlik, to muszę w takim razie zamówić ten sok Dawtona, może mojemu tez posmakuje 🙈
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Olisska wrote:Mi @ wypada na 7.12, także spróbuję wytrzymać, jak nie przyjdzie to zatestuje 11.12 w moje urodziny, bo jak będzie coś na rzeczy to chce zobaczyć dwa tłuścioszki na teście 😁
Też we wtorek pójdę na proga będę 7dpo 😃
No to trzymam kciuki za nasze wtorkowe spuszczanie krwi, oby owocne w piekne progi 🤞😁Olisska lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Płotka wrote:Tak spojrzałam i nie wszystkie dziewczyny na pierwszej stronie są zaktualizowane:
Brilka, Paulina66, teraz Donna. Więc październik chyba już przebity 🥳
Darrika - na prezydentkę!🤩
Prezydentką nie muszę być, ale życzyłabym sobie zobaczyć w końcu dwie kreski skoro za moich dwóch kadencji już ponad 40 🌱 mamy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 21:56
Intimacy92, Chochlik12, brilka, Płotka, Olisska, Ona_39, dailydamn, Babsi, 3erin, Finch11, cysterka95, Kirby, Britta, Mała.mi 93, Slava, Kinia92, Paula6432, Deyansu, Olalexa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
brilka wrote:Chochlik, to muszę w takim razie zamówić ten sok Dawtona, może mojemu tez posmakuje 🙈
Dla mnie dawtona jedyny słuszny, innych nie przełknę, a dawtina mogę litrami 🤭brilka, Chochlik12 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Finch11 wrote:A mój lubi te w szklanych butelkach w lidlu ale tylko te pikantne 🌶️ i kupuję ich na potęgę, czasem na zmianę z sokami z buraka 😂 i nawet nie robi tego dla zdrowia (wyniki na szczęście ma dobre) ale on po prostu sam z siebie je uwiebia pić do obiadu 😂
Szanuje na maxa 😂Finch11 lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:brilka wczoraj o tym rozmawiałyśmy i zmotywowana tym, żeby mój się nie męczył z sokiem pomidorowym zainicjowałam wyprawę do największego Auchana w okolicy 😂 kupiliśmy Tymbarka, Hortex i Dawtona i mojemu bardzo posmakował ten ostatni 😱
Powiedział, że nawet więcej szklanek dziennie może pić. Także problem rozwiązany… z niedobrych rzeczy został jeszcze olej z czarnuszki, ale tu chyba nic nie zrobimy… 😂
Mój się zbuntował na olej z czarnuszki, więc kupiłam taki w kapsułkach. Wiem, że podobno kapsułki gorzej przyswajalne, ale przynajmniej łyka 😂Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm
-
Darrika wrote:We wtorek będę 8 dpo I planuje zrobić proga I estradiol i w srode ginekolog. Jak będzie dobry prog, wskazujący, że hipotetycznie była owulacja i gin cos na usg zobaczy, ze byla owu to zatestuje w mikołajki, a jak słaby prog to czekam na @ bez testowania przed jej terminem 😁
Dobry plan !
Ja tez w tym cyklu pierwszy raz pójdę zbadać progesteron 8dpo czyli w poniedziałek
I właśnie w Mikołajki będzie 13dpo wiec planuje testowanie😊
🎅🏼 zweryfikuje czy byłam grzeczna w tym cyklu hihi 🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 22:10
Darrika, Paluszek007, Intimacy92, Britta, Slava, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Valie05 wrote:Mój się zbuntował na olej z czarnuszki, więc kupiłam taki w kapsułkach. Wiem, że podobno kapsułki gorzej przyswajalne, ale przynajmniej łyka 😂
Migotka96, Valie05 lubią tę wiadomość
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
cysterka95 wrote:Te bóle w krzyżu się ostatnio dobrze na wątku kończą więc może może.. 🤭
P. S. Wszystkim dziewczynom gratuluję i trzymam 🤞 za nast ⏸️. Może o mi się poszczęści tym razem.Intimacy92, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Hej dziewczyny! Przepraszam za moją nieobecność, utknęłam na 4 listopada i raczej szanse 0 że nadrobię. Odciełam się chwilowo od wszystkiego. Listopad trochę przeorał 💩
Gratuluję tym kto ujrzał w tym miesiącu dwie kreseczki a innych tulam bardzo mocno za krwawą merry 🫂
Chciałabym was prosić o interpretacje wyników nasienia mojego.
Z góry dziękuję!
⬇️⬇️
liczba plemników - 37 10e6/mL
objętość - 5.5 ml
pH - 7.7
aglutynacja plemników - normalna
lepkość nasienia - normalna
ruch postępowy szybki ( typ A ) - 49 %
ruch postępowy wolny ( typ B ) - 11 %
ruch nie postępowy ( typ C ) - 8 %
Nieruchome ( typ D ) - 32 %
ruch postepowy ( A+B ) - 60 %
ruch całkowity ( A+B+C ) - 68 %
całkowita ilość ruchliwych plemników - 122.1 10e6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 22:50
Chochlik12, Intimacy92, DreamBee, Darrika, AnitaK, Deyansu lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Migotka96 wrote:Dobry plan !
Ja tez w tym cyklu pierwszy raz pójdę zbadać progesteron 8dpo czyli w poniedziałek
I właśnie w Mikołajki będzie 13dpo wiec planuje testowanie😊
🎅🏼 zweryfikuje czy byłam grzeczna w tym cyklu hihi 🙈😂Chochlik12, Belia, Darrika, Loraa lubią tę wiadomość
-
Wiecie co tak sobie zerknelam na badania z 1 strony żeby zaplanować to czego nie mamy a tam w II etapie "USG jąder i partnera" 😂 w sumie trafne, najlepiej od razu głowicą całego chłopa przelecieć, może wyjdą wszystkie wady 😆
Finch11, Chochlik12, kitka_, Olisska, Kirby, Pacynka, Britta, Darrika, Mała.mi 93, Slava, AnitaK, Deyansu lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
cysterka95 wrote:Wiecie co tak sobie zerknelam na badania z 1 strony żeby zaplanować to czego nie mamy a tam w II etapie "USG jąder i partnera" 😂 w sumie trafne, najlepiej od razu głowicą całego chłopa przelecieć, może wyjdą wszystkie wady 😆
-
Finch11 wrote:Dzięki! Czasem się zastanawiam i boje, czy ilość tych wszystkich ziół i supli nie działa na mnie na odwrót. Zamiast pomagać to jest ich już tak wielki wór, że może po prostu zaczynają szkodzić i stąd te niepowodzenia 🫠
Też się nad tym zastanawiałam czy nie za dużo tego wszystkiego. Ale stwierdziłam że jest jesień, nigdzie nie wyjeżdżam to dobry czas żeby tak rzeczywiście rzetelnie zażywać te suplementy i leki, bo w wakacje przy wyjazdach to ciężko to wszystko zabierać.Britta lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
ellevv wrote:Hej dziewczyny! Przepraszam za moją nieobecność, utknęłam na 4 listopada i raczej szanse 0 że nadrobię. Odciełam się chwilowo od wszystkiego. Listopad trochę przeorał 💩
Gratuluję tym kto ujrzał w tym miesiącu dwie kreseczki a innych tulam bardzo mocno za krwawą merry 🫂
Chciałabym was prosić o interpretacje wyników nasienia mojego.
Z góry dziękuję!
⬇️⬇️
liczba plemników - 37 10e6/mL
objętość - 5.5 ml
pH - 7.7
aglutynacja plemników - normalna
lepkość nasienia - normalna
ruch postępowy szybki ( typ A ) - 49 %
ruch postępowy wolny ( typ B ) - 11 %
ruch nie postępowy ( typ C ) - 8 %
Nieruchome ( typ D ) - 32 %
ruch postepowy ( A+B ) - 60 %
ruch całkowity ( A+B+C ) - 68 %
całkowita ilość ruchliwych plemników - 122.1 10e6
Cześć ellevv! dawno cię tu nie widziałam ♥️😄 mam nadzieję, że końcówka listopada i grudzień będzie już dla Ciebie dobry.
Wyniki nasienia wyglądają bardzo dobrze!
Liczba plemników 37mln (o ile dobrze przeliczyłam)
Objętość super!
PH w normie
Aglutacja, lepkość również
Ruch postępowy szybki - bardzo dobry! (My mamy tu 1%)
A+B - 60% (a najlepiej w okolicach 30 i więcej, więc u Was jest bardzo dobrze)
Ilość plemników też bardzo wysoka. 122 mln (najlepiej mieć 39 lub więcej).
Także do wyników nie można się doczepić 😁
A macie zrobioną też morfologię?
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Finch11 wrote:Mi jeśli w tym cyklu wszystko będzie szło czasowo tak jak w poprzednim (czyli owulacja w okolicy 14/15 dc) to testowanie wypada uwaga.. na 24 grudnia 🫠 no jeśli miałabym wymienić mój wymarzony prezent na gwiazdkę, to chyba nikogo nie zaskoczę że byłby to właśnie w końcu pozytywny test 🫣 którejś z Was testowanie też będzie wypadało w okolicach świąt?
Mi! 23-24 grudnia ❤️🔥 zapisze się na testy z Tobą!Finch11 lubi tę wiadomość
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Dreambee a sprawdzał obraz jajników na przepływach? U mnie niektórzy lekarze nie widzieli ciałek żółtych a inny na przepływach widział bez problemu. Zbadaj proga, to dobry ruch.
Ostrzegam Was dziewczyny ze mój wątek może nie obfitować w tyle kresek. 🤡 Nie pamiętam jak grudniowy ale październikowy 2022 to była klapa i chyba z 6 brzuchów tylko wpisałam. 👌🏻Ona_39, DreamBee, Darrika, Slava, Loraa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ale wam zazdroszczę dziewczyny tego testowania w okresie świątecznym, pozytywnie oczywiście bez żadnej zawiści 😁 piękne prezenty się szykują 🎁👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Ehh mi też wypadałaby @ w następnym cyklu w święta ale jeszcze nie przyszła. Myślałam, że jak zobaczę biel na teście to będę się nastawiać na nowy cykl ale gorsze od bieli jest chyba biel i brak okresu 🫣 człowiek nie może nawet zacząć mieć nadziei od nowa i zaczynam się martwić, że coś może być nie tak 😏
Darrika lubi tę wiadomość
💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C
8 cs o pierwsze 🍼