W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
O to chyba jak będę miała swoje wyniki kiedyś to też wrzucę do czata, w pracy mam tego płatnego to może mi coś mądrego podpowie 🤣
3erin, Olo323, hakorośl lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hejka dziewczyny
Właśnie wracam od ginekologa, stwierdził, że żadnej patologii w macicy nie widzi, endometrium 12mm. Jajniki mają podobno lekko policystyczny obraz, ale w lewym jest pęcherzyk dominujący 18 mm. Testy owulacyjne na razie dalej ujemne. Będę próbowała testować dalej, zobaczę co następne dni przyniosą.3erin, Darrika, cysterka95, almost.there, Slava lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:O to chyba jak będę miała swoje wyniki kiedyś to też wrzucę do czata, w pracy mam tego płatnego to może mi coś mądrego podpowie 🤣
Ja pytam go już o prawie wszystko.
Jak mój dostał wyniki nasienia i niby jego lekarz twierdził, że są ok (mnie przy tej rozmowie nie było) to wrzuciłam je w chat GPT i on mi powiedział „hola hola, nie jest za dobrze” to sam powtórzyła pani w Klinice, nie znając mojej (tzn chata GPT) interpretacji. Moje wyniki, te które Wam pokazałam zinterpretowały tak samo jak dziewczyny tutaj 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 16:30
Darrika, Kinia92, Slava lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️‘87
🙇🏻‘83
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
👩🏻⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
👩🏻⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
👩🏻⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
👩🏻⚕️ 17.04 krzywa ❌ cukrzyca ❌ 😵 🩵 987g (25+5)
👩🏻⚕️ 15.05 1604g (29+5) 🩵
👩🏻⚕️ 03.06 2162g (32+3) 🩵
🏥 11.06 2440g (33+4) 🏋️
👩🏻⚕️ 16.06 2464g (34+2) 🩵
👩🏻⚕️ 01.07 3113g (36+3) 🩵
🏥 02.07 głowa ✅
👩🏻⚕️ 14.07 3605g (38+2) 🩵
💣 16.07 3405g i 53cm Julka (38+4) 🩵
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Julia24 wrote:Dziewczyny, mam wyniki proga i trochę się zmartwiłam 😓. Wizytę mam dopiero 20.11... może ktoś mógłby pomóc mi zinterpretować wyniki?
7DPO- 18,75 ng/ml
9DPO- 8,25 ng/ml
Byłabym wdzięczna 🙏🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518 ➡️ 17dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt bHCG 46 825 ➡️ 25dpt bHCG 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm, FHR 163 ud/min -
Witam się dziewczyny ok. 2 dni po owu. Mam nadzieję na pozytywne testowanie w niedługim czasie. Trzymam za każdą z nas mocno,mocno kciuki 🫶🍀🍀
karczoch321, cysterka95, Styśka1998, almost.there, onalola, Darrika, malkaro, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Runnerka wrote:Julia24 czy mierzusz temperaturę? Jeśli tak to czy była niższa 9dpo od tej z 7dpo? Zastanawiam się, jak to koreluje że spadkiem progesteronu, chyba też powinna spadać.
Mam udostępniony wykres ☺️. Temperatura stabilna od 5 dni, więc chyba nie ma korelacji.
@Bubu99 dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🤗❤️Runnerka lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Runnerka wrote:Julia24 czy mierzusz temperaturę? Jeśli tak to czy była niższa 9dpo od tej z 7dpo? Zastanawiam się, jak to koreluje że spadkiem progesteronu, chyba też powinna spadać.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
aszin wrote:U mnie absolutnie nie korelowało z temperaturą, a też miałam szybki spadek.
A robiłaś coś dalej w tym kierunku? 🤔💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
Julia24 wrote:A robiłaś coś dalej w tym kierunku? 🤔
Julia24 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
aszin wrote:Dostałam Duphaston. Wiem, że nie jest to najlepszy progesteron, ale wyeliminował mi plamienia w poprzednim cyklu, gdzie wcześniej występowały 3-4 dni przed okresem 🙂
U mnie już 7 dni przed są 🫣🫣
Dobrze, że zrobiłam to badanie, to w następnym cyklu już powinnam wdrążyć też ❤️.
Dziewczyny, jak czujecie, że coś Wam nie pasuje, to trzeba drążyć!! Mój ginekolog dwa tygodnie temu kompletnie olał moje objawy i wyniki. Idę do nowego teraz.
3erin, kitka_, Slava lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:U mnie już 7 dni przed są 🫣🫣
Dobrze, że zrobiłam to badanie, to w następnym cyklu już powinnam wdrążyć też ❤️.
Dziewczyny, jak czujecie, że coś Wam nie pasuje, to trzeba drążyć!! Mój ginekolog dwa tygodnie temu kompletnie olał moje objawy i wyniki. Idę do nowego teraz.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Dziewczyny, a któraś z Was chodzi do ginekologa na konsultacje wyników monitoringi j usg też na fundusz czy tylko prywatnie? Ja kojarzę, że kiedyś jak na nfz to byłam na monitoringu ale nie wiem czy normalnie takie rzeczy też na fundusz się da zrobić?34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
U mnie też 2-3 dni plamień przed okresem, zwykle 12-13 dpo i też obstawiam progesteron 🙄 I tak jest progres, bo wcześnej było 3-4 dni plamień, ale od kilku miesięcy nie widzę poprawy.. Też planuje w końcu zrobić badanie 7dpo i teraz widzę, że warto też sprawdzić 9dpo.. Eh, zbankrutuje w tym miesiącu z tymi badaniami 🙈
-
U mnie z plamieniami tak różnie, czasem dziej przed @ czasem 5 dni przed, czasem 3 dni przed 🤷♀️ w sumie prog 3 dyszki z hakiem kosztuje więc chyba zacznę po owu sprawdzać sobie to, nawet kurde mnie kusi żeby kupić ten cholerny termometr i ustalić godzinę budzenia na mierzenie i najwyżej potem dalej spanko 😅
Łupie mnie w krzyżu, podbrzusze boli, chyba małpa wcześniej przyjdzie ...
W ogóle zapomniałam i nie podjechałam po ten test, nie chcę mi się już dzisiaj jeździć nigdzie, więc kupię jutro go i zatestuje jednak w niedzielę ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 17:55
almost.there lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:Dziewczyny, a któraś z Was chodzi do ginekologa na konsultacje wyników monitoringi j usg też na fundusz czy tylko prywatnie? Ja kojarzę, że kiedyś jak na nfz to byłam na monitoringu ale nie wiem czy normalnie takie rzeczy też na fundusz się da zrobić?
Darrika lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:U mnie z plamieniami tak różnie, czasem dziej przed @ czasem 5 dni przed, czasem 3 dni przed 🤷♀️ w sumie prog 3 dyszki z hakiem kosztuje więc chyba zacznę po owu sprawdzać sobie to, nawet kurde mnie kusi żeby kupić ten cholerny termometr i ustalić godzinę budzenia na mierzenie i najwyżej potem dalej spanko 😅
Łupie mnie w krzyżu, podbrzusze boli, chyba małpa wcześniej przyjdzie ...
W ogóle zapomniałam i nie podjechałam po ten test, nie chcę mi się już dzisiaj jeździć nigdzie, więc kupię jutro go i zatestuje jednak w niedzielę rano -
Jasmin1517 wrote:Gdzie można wyrwać proga za 3 dyszki? Bo u mnie w diagnostyce 47, a mam wrażenie, że my z podobnych okolic 🙈
Przez stronę badamysie.pl jest za 33 zł u mnie.
A co do plamień jeszcze, to chyba na 1-2 dni przed to jest normalne 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 18:22
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Przez stronę badamysie.pl jest za 33 zł u mnie.
A co do plamień jeszcze, to chyba na 1-2 dni przed to jest normalne 🤔
Te plamienia to u mnie nowość, przed ciążą nigdy tak nie miałam.. Ale u mnie wgl powrót płodności idzie bardzo powoli, pierwszy okres dostałam po 16 miesiącach od porodu, potem faza lutealna szumne 8-9 dni, a jak zaczęła się wydłużać to dopadły mnie te plamienia.. Myślałam, ze jak w lipcu odstawiłam kp to pójdzie ku lepszemu, ale ustabilizowało się na fazie lutealnej 13 dni i 2-3 dniach plamień przed 🤷🏻♀️ -
Julia24 wrote:Przez stronę badamysie.pl jest za 33 zł u mnie.
A co do plamień jeszcze, to chyba na 1-2 dni przed to jest normalne 🤔
No właśnie, aż się zaczęłam zastanawiać bo u mnie też zawsze ten 1-2 dni przed jest lekkie plamienie ewentualnie lekkie ślady krwi na papierze. Nawet przy obecnych cyklach gdy biorę proga i w badaniach wychodzi wysoki.
Zawsze się przez zastanawiałam jak to jest, że niektóre kobiety okres zaskakuje z nienacka i muszą szybko reagować bo inaczej ich zaleje i plama 😃👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Jasmin1517 wrote:Gdzie można wyrwać proga za 3 dyszki? Bo u mnie w diagnostyce 47, a mam wrażenie, że my z podobnych okolic 🙈
Jejku sorki, trochę zanizylam bo mam za 39 zł pomyliło mu sie z lh i fsh bo są za 33, z mojej przychodni wysyłała do CDL34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.