Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 3 listopada 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi trzymam kciuki za betę 😊 ja jak chciałam mieć wyniki na cito to płaciłam podowjnie i byly do 2 godzin 😊

    doomi03 lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 3 listopada 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    W którym dniu wyszedł Ci pozytywny test?

    W 19 dc wieczorem (cykle 23/24 dniowe, po owu moglo byc miedzy 6-8 dni) test bardzo pozytywny , następne dwa dni z porannego już negatywne.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    W 19 dc wieczorem (cykle 23/24 dniowe, po owu moglo byc miedzy 6-8 dni) test bardzo pozytywny , następne dwa dni z porannego już negatywne.
    To w takim razie nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć. Pozostaje mi trzymać kciuki za pozytywną betę :)

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    To w takim razie nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć. Pozostaje mi trzymać kciuki za pozytywną betę :)

    Hehe chyba żadna z nas nie potrafi tego racjonalnie wytłumaczyć 😂 a już wiele osob nas ta zagadka myslalo, więc chyba nawet nie warto próbować tego analizować co tu się zadziało. Po becie będzie wiadomo i już.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś wyjątkowo długo @ mi się rozkręca. Od wczoraj tylko różowy śluz

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 349 190

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dziwnie się zaczyna ten listopad.
    Bledy w labo, felerne testy... Mam nadzieję @Domi że u Ciebie jednak beta będzie pozytywna. Ten pierwszy test był mega pozytywny.

    U mnie dziwna sytuacja, nie wiem czy nie umówić się wcześniej do ginekologa niż zakładałam.
    Jestem 5 dni po owu, może 6 - ciaze wykluczam w 100% ale od dwóch dni bardzo boli mnie jajnik w którego była z całą pewnością owulacja. Nie biorę zazwyczaj tabletek przeciwbólowych ale wczoraj nie wytrzymałam i posiłkowalam się nospa.
    Ostatni raz tak silny ból po owu miałam w kwietniu, ale ginekolog na wizycie powiedzila że jajniki ok i mogę odczuwać ból jelit bo mam wzmożoną perystaltyke. Tylko ja ewidentnie czuje klucie tylko na dole w jednym miejscu.

    Moze u Was to jest normalne i macie tak w każdym cyklu? Zastanawiam się czy nie za bardzo panikuje 🙄

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi daj znać jak już będziesz miałam betę. Trzymam kciuki ✊ już wystarczy tych pomyłek. U mnie @

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla a jesteś pewna że pęcherzyk pękł? Może zrobiła się torbiel. Pójdź i skonsultuj lepiej z lekarzem :)

  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 1131 934

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie 8dpo i lipa totalna, bo od rana mam jelitowke 😞

    Doomi trzymam kciuki ✊

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi trzymam kciuki 😆

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jakoś wyjątkowo długo @ mi się rozkręca. Od wczoraj tylko różowy śluz

    A robiłaś test?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej.
    U mnie 8dpo i lipa totalna, bo od rana mam jelitowke 😞

    Doomi trzymam kciuki ✊

    Pociesze cię w mojej pierwszej ciąży biegunka była jednym z pierwszych objawów😆

    Pszczolka36l lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wszystkie trzymamy kciuki za Twoją betę ✊✊😘 dziwne z tym pozytywnym testem tak wcześnie...

    Camarilla mnie też 2 dzień boli jajnik z którego owulacje miałam.. Dziś tempka wysoko więc pewnie wczoraj była.... Ale nie aż tak żeby tabletkami się wspomagać... Może faktycznie skoro aż tak Cie boli to idź do lekarza???

    Bella88 przykro mi kochana, ale pamiętaj nowy cykl... Nowe nadzieje... Odpocznij kilka dni od tego wszystkiego... 😘😘

    Pszczolka36l łączę się w bólu... Nospa pomaga na takie dolegliwości.. Jak byłam kiedyś u lekarza i mówiłam że staramy się o dziecko i co mogłabym brać przy grypie jelitowej bo wtedy straszna mnie chwyciła z temperatura.. To kazał brać nospe i zwykly paracetamol.. Zdrowiej jak najszybciej 😊

    U mnie dziewczyny wczoraj jeszcze poprawilismy seksem no i dziś tempka skoczyła ładnie do 37 stopni 😊 teraz już czekać tylko 😊 jakby się udało to chyba bym oszalała że szczęścia.... 😊

    Pszczolka36l, bella88, Kitka_87, Sonia94 lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro chwila prawdy, więc proszę o kciuki rano sobie sikne i pojadę zrobic betę dla pewności żeby nie myśleć i nie robić sobie złudnej nadzieji bo potem załamanie przechodzę.

    Puki co brak PMS i objawów jak z pierwszej ciazy. Jedyne co to na sutka i piersiach cieniutkie czerwone zylki trochę wrażliwe przy dotyku, słabe libido suchość w ustach i taki dziwny posmak co jakiś czas ciężki do opisania. Więc nie nastawiam się w żadnym kierunku zobaczymy co beta pokaze 😀

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was wszystkie kciuki :) i uwierzcie albo i nie ale przezywam to razem z Wami. Ja w pierwsza ciaze zaszlam właśnie w pazdzierniku. Powodzenia!

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 1131 934

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Strasznie dziwnie się zaczyna ten listopad.
    Bledy w labo, felerne testy... Mam nadzieję @Domi że u Ciebie jednak beta będzie pozytywna. Ten pierwszy test był mega pozytywny.

    U mnie dziwna sytuacja, nie wiem czy nie umówić się wcześniej do ginekologa niż zakładałam.
    Jestem 5 dni po owu, może 6 - ciaze wykluczam w 100% ale od dwóch dni bardzo boli mnie jajnik w którego była z całą pewnością owulacja. Nie biorę zazwyczaj tabletek przeciwbólowych ale wczoraj nie wytrzymałam i posiłkowalam się nospa.
    Ostatni raz tak silny ból po owu miałam w kwietniu, ale ginekolog na wizycie powiedzila że jajniki ok i mogę odczuwać ból jelit bo mam wzmożoną perystaltyke. Tylko ja ewidentnie czuje klucie tylko na dole w jednym miejscu.

    Moze u Was to jest normalne i macie tak w każdym cyklu? Zastanawiam się czy nie za bardzo panikuje 🙄
    Ja miewam ostre klucie jajnikow a nawet biodra. Ale przechodzi bez leków i trwa krótko.

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 1131 934

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Pociesze cię w mojej pierwszej ciąży biegunka była jednym z pierwszych objawów😆
    Wiesz co ja na toalecie z miska siedziałam. Dopiero Amol mi pomógł i teraz czuję się lepiej choć nie idealnie. Wątpię, żeby to bo ciążowe choć bardzo bym tego chciała.

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 1131 934

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    U mnie jutro chwila prawdy, więc proszę o kciuki rano sobie sikne i pojadę zrobic betę dla pewności żeby nie myśleć i nie robić sobie złudnej nadzieji bo potem załamanie przechodzę.

    Puki co brak PMS i objawów jak z pierwszej ciazy. Jedyne co to na sutka i piersiach cieniutkie czerwone zylki trochę wrażliwe przy dotyku, słabe libido suchość w ustach i taki dziwny posmak co jakiś czas ciężki do opisania. Więc nie nastawiam się w żadnym kierunku zobaczymy co beta pokaze 😀
    Trzymam kciuki ✊

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla też ostatnio mam bóle tak jakby od jajników. Nigdy tego nie miałam. Teraz jakoś 3 cykle tak się męczę. I to po ovu właśnie, przed @. Na tyle mocne że też brałam przeciwbólowe i są mega niekomfortowe. Jakby mnie coś ciągnęło. Nie wiem co to może być. Będę musiałam iść do gina żeby sprawdzić. Nigdy nie miałam problemów z pms czy czymkolwiek. Kiedyś miałam torbiel to jej nawet nie czułam, dopiero jak mi lekarz powiedział to się dowiedziałam. Wybierasz się może do ginekologa?

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A robiłaś test?

    Jak nic się nie zmieni chyba to sikne jutro rano

    doomi03 lubi tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego