Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Internet chyba potrafi postraszyc.....

    Ja też wpisałam sobie ostatnio w internetach ból jajnika i co? Ciąża albo nowotwór 😆 dlatego czytam ale filtruje 😎

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A czy to nie jest dziwne że dwóch nie widziało a ten zobaczył? Jakiej wielkości jest ten polip?
    Jeżeli diagnoza sie potwierdzi to naprawdę miałaś pecha z tymi lekarzami.
    Pamiętam jak moja mama zaszła w ciaze 9 lat temu to ginekolog stwierdził że to nie ciąża a torbiel! Jeszcze wg niej endometrium było za grube (no jak miało nie być w 5 tyg ciąży) i chciał ją wysłać na łyżeczkowanie. Gdyby moja mam zszokowana nie zrobiła testu ciążowego bo kompletnie nie wierzyła że zaszła w tym wieku to nie miałabym siostry...
    Także naprawdę można źle trafić - o dziwo, nawet w 2019 roku.
    No żaden nie widział.... Na razie powiedział żeby się nie martwić i mam do niego przyjść po miesiączce i będzie badać pod kątem tego polipa bo po jednym zobaczenia polipa nie może nic zrobić... I mówił że najwyraźniej powinno być go widać w pierwszej fazie cyklu..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 315 187

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Internet chyba potrafi postraszyc.....
    Ja jak o tym czytałam to nigdzie nie natknelam sie na wyconanie macicy, raczej ze od razu sie ciąża pojawiała. No u mnie tak nie zadzialalo ale nawet odkad tu czytam ze 3 laski zaszly od razu po zabiegu. Nawet mamagin ostatnio o tym mowila ze luz

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem wam tak nie miałam styczności nigdy z żadnymi polipami itd więc wpisałam w Google a tam różne różności.....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak @ mi się rozkręca dziwne to było ale jak ma przyjść to niech przyjdzie przyszły cykl już z wykresem więc będę wiedzieć co i jak te działania w ciemno bardziej mnie wkurzają niż pomiary

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczynki głowa do góry grudzień bedzie nas będą super prezenty pod choinkę

    justynach, Camarilla, Su lubią tę wiadomość

  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ważne że jest jakis postęp. W pierwszej fazie cyklu lepiej widoczne bo endometrium większe a jeśli wyśle Cię na histero to tym lepiej bo to już pewna diagnostyka. Trzymajmy się tego że w złej sytuacji jest zawsze jakiś pozytyw😊

    Justyna1719, Camarilla lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya może po prostu pierwszy szok najgorszy był że jest coś nie tak... A ciekawe czy po tym usunięciu można id razu się starać czy trzeba czekać ileś cykli???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Karolkya może po prostu pierwszy szok najgorszy był że jest coś nie tak... A ciekawe czy po tym usunięciu można id razu się starać czy trzeba czekać ileś cykli???

    Pewnie to zależy od wielkości i umiejscowienia i jak to wytną... Nie mam pojęcia polipów nie miałam.

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 315 187

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Karolkya może po prostu pierwszy szok najgorszy był że jest coś nie tak... A ciekawe czy po tym usunięciu można id razu się starać czy trzeba czekać ileś cykli???
    Cykl w którym usuwasz odpuszczasz, bo usuwa sie zaraz po @, a potem juz normalne starania. Przynajmniej mój ginekolog tak zlecal

    Camarilla lubi tę wiadomość

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę,że posypią się prezenty na święta 😃
    Każda z nas zmaga się z jakimś problemem...musimy czekać na swoją kolej 😉 szukanie objawów na forach to moja pasja 😄 chociaż teraz czekam spokojnie i w sumie jestem zrezygnowana, czuję że się nie udało...ile można

    Camarilla, zakochanaaw lubią tę wiadomość

    13 cs
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam to jeśli nie ma łyżeczkowania to zalecają wstrzymać się do czasu ustąpienia plamienia po zabiegu lub do wyników histopat.

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Chyba jednak @ mi się rozkręca dziwne to było ale jak ma przyjść to niech przyjdzie przyszły cykl już z wykresem więc będę wiedzieć co i jak te działania w ciemno bardziej mnie wkurzają niż pomiary

    Pamiętam jak zaczęłam robić pomiary i nie mogłam się do tego przyzwyczaić. Kilka dni i weszło w krew.

    A nie miałaś nigdy takiego dziwnego cyklu? Może stres i oczekiwania robią swoje?
    Jak raz byłam przekonana że się udało a raczej to sobie wmowilam to pierwszy raz miałam sytuację że dostałam różowego plamienia. Oczywiście co sobie wkrecilam? Plamienie impantacyjne. Po dwóch dniach przyszła właściwa małpa.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Pamiętam jak zaczęłam robić pomiary i nie mogłam się do tego przyzwyczaić. Kilka dni i weszło w krew.

    A nie miałaś nigdy takiego dziwnego cyklu? Może stres i oczekiwania robią swoje?
    Jak raz byłam przekonana że się udało a raczej to sobie wmowilam to pierwszy raz miałam sytuację że dostałam różowego plamienia. Oczywiście co sobie wkrecilam? Plamienie impantacyjne. Po dwóch dniach przyszła właściwa małpa.

    No właśnie myślę że to chyba przez stres. Mam za sobą ciężki miesiąc mój tata jest w szpitalu już jest ok ale było nerwowo

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    No właśnie myślę że to chyba przez stres. Mam za sobą ciężki miesiąc mój tata jest w szpitalu już jest ok ale było nerwowo

    Wszystko możliwe. Stres naprawdę może namieszać. Moj tata też ostatnio miał wycinane jądro. Po hist-pat okazało się że to nie nowotwor więc kamień z serca.

    Kiedy byłaś ostatni raz na wizycie u gina? Jeżeli dawno to może czas się wybrać?
    Ja będę zmianiac teraz klinikę że względu na dojazd. Dzisiaj wrócił ból jajnika więc umowie się na wizytę zaraz po @ żeby sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel o której pisała @Szona. Lepiej dmuchać na zimne.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Wszystko możliwe. Stres naprawdę może namieszać. Moj tata też ostatnio miał wycinane jądro. Po hist-pat okazało się że to nie nowotwor więc kamień z serca.

    Kiedy byłaś ostatni raz na wizycie u gina? Jeżeli dawno to może czas się wybrać?
    Ja będę zmianiac teraz klinikę że względu na dojazd. Dzisiaj wrócił ból jajnika więc umowie się na wizytę zaraz po @ żeby sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel o której pisała @Szona. Lepiej dmuchać na zimne.

    W czerwcu na usg blizny po cc

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1538 799

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje ❤️ chociaż jeszcze do mnie to nie dochodzi 😜 co do bety to dopiero uda mi się dotrzeć na koniec tygodnia, niestety zawalony tydzień obowiązkami. I też chcę uniknąć jednego laboratorium bo tam zawsze cuda się dzieja z wynikami. Powtórzę za dwa dni test, zobaczymy jak kreseczka 🤭 jeszcze raz dziękuję za wszystkie mile słowa ❤️ jeśli tylko wszystko się potwierdzi prześlę ciążowe wiruski ❤️❤️❤️

    Kitka_87, joana_aska89, justynach, Su lubią tę wiadomość

    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane

    ▪️EuthyroxN 25, Pregna, Duphaston, Fraxiparine

    🌈🍀9cykl po poronieniu
    29.10 - II🍀|11dpo
    30.10 - beta 72,8 |12dpo
    2.11 - beta 281,0 |15dpo
    13.11 - pęcherzyk ciążowy+ pęcherzyk żółtkowy, zarodka jeszcze nie widać. Rośnij kruszynko 🙏🏻
    34bwxzkrj5o950kf.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4611 4387

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Tak.

    Nawet jeśli to 10dc? Dziś rano miałam 36,28 - najniższa jak do tej pory tempka w tym cyklu.

    Nie stresowałabym się tym, ale mam niedobrą cyto i czekam na kolposkopie i się zmartwiłam, że to może krwawienie z szyjki spowodowane infekcją czy dysplazją (nie mam jeszcze nic stwierdzonego).

    33 • 22 cs
    • XII.19/I.20 - 9 cs cb 🖤
    • VI.20 - 16 cs cb 🖤
    • VIII/IX.20 - 19 cs cb/cp 🖤

    🖤🖤🖤💚

    16.11. - Kariotypy
    14.12. - Histeroskopia diagnostyczna

    ? - fragmentacja DNA plus powtórka nasienia
    ? - APA

    🙌 szczepienia limfocytami 🙌
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No było ciałko żółte... Jeszcze dla pewności dostałam na progesteron.. W sobotę mam go zrobić... Dowiedziałam się że mam malutka nadżerke.. Ale jeśli cytologia wyszła ok to nie kazał się przejmować.. I jeszcze jedno i to akurat ma znaczenie... Mam polipa ☹️ i teraz pytanie.... Dziś byłam u innego lekarza i chyba znalazłam w końcu konkretnego... Który chyba mam nadzieję że może pomóc. Jak to możliwe że Ci poprzedni nie widzieli ani nadżerki a tymbardziej tego polipa????? No zalamalam się dziś ☹️☹️☹️ mam przyjść do niego teraz po miesiączce.. I ma mnie zbadać pod kątem polipa... Mówił coś o jakiejś histeroskopi ☹️☹️☹️☹️ ale te usg dziś mi robił tak dokładniej a nie minute jak poprzedni lekarze......
    Ja spróbowałabym u jeszcze jednego potwierdzić ta diagnozę. Byłam w podobnej sytuacji jeden widział pełno miesniakow, a drugi wcale, potem wróciłam do tego pierwszego i nawet nie pamiętał o mięśniakach, nagle tak zniknęły :)? A może wcale ich nie miałam?

    Super, że działasz Justyna!! :*

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 5 listopada 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale naskrobalyscie od wczoraj postaram się Was nadrobic. Powiem Wam że pomimo ujemnej bety mam jakiś spokój w sobie nie tak jak ostatnio. Rozmawiałam z mężem i czekamy ostatni cykl bo tyle mam leków i on idzie na powtórne badania nasienia bo te z przed 5 lat były takie nie za dobre ale się udało. Ja zwiększam dawkę metformaxu z 2x 500 na 2x 1000 i dokładam inofolic combi. A mężowi zamówiłam androvit plus. Zobaczymy co czas pokaże może się uda i będziemy mieć prezent na święta.

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego