" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:M94 tulę mocno ❤️ ale pamiętaj - to pierwszy dzień Twojej ciąży ☺️
Olya, właśnie się tam zapisałam, muszę dopiero później nadrobić xD ale z tego co pamiętam slubne grupy, to sporo rzeczy było do popcornu zamiast faktycznych spraw...
Kurcze ja dzisiaj nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i weszłam w ścianę, na szczęście bokiem 😵💫 jestem ogolnie mocna gapa, a podobno w ciąży rzeczy z rąk lecą, także odliczajcie do pierwszej porcelany... potrzaskanej 🤣Lipcowa, rozalaa, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Czytoto wrote:U mnie owulak dalej negatywny, aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno jest wszystko dobrze 😑
Czytoto lubi tę wiadomość
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Ja do prowadzenia ciąży zmieniałam doktorka. Z tym że mój na początku uprzedził że zajmuje się typowo niepłodnością i ciąż nie prowadzi, ewentualnie może polecić dobrego lekarza 😊 teraz wracam spowrotem do wizyt u niego
-
Kil wrote:Hejka - lepiej późno niż wcale xD Lipcowa, Kochana zapiszesz mnie na 26.02? i czy zechcesz mi przynieść szczęście?xP
Super, że jesteś ❤️ ostatnio zastanawiałam się co się i Ciebie dzieje 😊Kil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgoorkowa wrote:Hmmm, no takie krwawienia to u mnie polipy dawały... przyznam też,że raz byłam u pewnej gin, ale byłam bardzo niezadowolona, że na siłę próbowała mi wcisnąć tabletki anty. Jeszcze się okazalo,że źle pobrała cytologię i nie dało się zbadać próbki... więc poszłam za miesiąc do innego lekarza (głównie po cytologie), a wyszłam dodatkowo ze skierowaniem do szpitala na usuwanie polipa... może to też zależy od fazy cyklu i jakie grube endometrium jest, może czasem są trudniejsze do zauważenia? W każdym razie trochę to dziwne
Dzięki za odpowiedź... jutro będę dzwoniła do gin, bo to raczej nie wygląda "normalnie"... -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny 🤗.
Nie które z Was może mnie kojarzą bo już dosyć długo jestem tu na forum ale te które nie to po krótce opowiem o sobie.Staramy się z mężem już ładne parę lat.Ogólnie szczęśliwa mężatka i do pełni szczęścia brakuje nam naszego wpólnego dzieciątka.Chodziliśmy do kliniki ciut ponad rok jestem po jednej nieudanej inseminacji.Miałam robioną laparo i histerio.Na ten czas odpuściłam wszelkie pomoce typu testy owu monitorek płodności,śluz,temp,itp.Mam w końcu czystą głowę i nie liczę dni...doprowadzało mnie to już do desperacji.Fakt gdy zbliża się owu mam objawy i wtedy więcej się kochamy ale z przyjemnością a nie obowiązku.Jesli mogę poprosić mnie o wpisanie na testowanie 27.02. wtedy mam termin spodziewanej mniesiączki.Będę się starać udzielać,choć będę dosyć zajęta bo obecnie kończę swój urlop i od Wtorku idę już do pracy.Aktualnie zdaję na prawo jazdy i uczę się angielskiego to postawiłam sobie jako cel 💪 nie chcę tkwić w jednym miejscu.Ledwo się luty zaczął a tu już tyle wpisów 😄 niestety nie nadgonię ich ale trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🤞.Niech ten pełen miłości miesiąc ukaże nasze owocne starania 😄⏸️🤰.MalaEw, Agata1992, Sagi, Czytoto, Rica, Ogoorkowa, Zo_śka, Lipcowa, RoZyCzK4, Paulina666, Domi94, alauda, Arieen, Stysia16, moonflower, Natosia, Spencer, Meginka, Anett93, Jagodecka, MonikaMonia, rozalaa, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Evondita82 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Słuchajcie, a zapytam jeszcze, bo jak wspominałam - moja pierwsza ciąża to było zaskoczenie, także nie obserwowałam się jakoś mocno.
Ale teraz zaraz po owulacji przez tydzień nie miałam zupełnie śluzu, było sucho, dzisiaj pojawił się śluz o takim bardzo delikatnie beżowym zabarwieniu i dosłownie kilka plamka brązowego śluzu. Nie zdarzają mi się takie sytuacje.
Czy przy zapłodnieniu może być tak niezwyczajnie sucho?
Zawsze po owulacji był niemal od razu biały śluz aż do dnia poprzedzającego miesiączkę.
Nie wiem czy sobie wkręcam coś, ale ewidentnie ten cykl jest inny.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Czytoto wrote:U mnie owulak dalej negatywny, aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno jest wszystko dobrze 😑
Czytoto lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Kimbra wrote:Cześć dziewczyny 🤗.
Nie które z Was może mnie kojarzą bo już dosyć długo jestem tu na forum ale te które nie to po krótce opowiem o sobie.Staramy się z mężem już ładne parę lat.Ogólnie szczęśliwa mężatka i do pełni szczęścia brakuje nam naszego wpólnego dzieciątka.Chodziliśmy do kliniki ciut ponad rok jestem po jednej nieudanej inseminacji.Miałam robioną laparo i histerio.Na ten czas odpuściłam wszelkie pomoce typu testy owu monitorek płodności,śluz,temp,itp.Mam w końcu czystą głowę i nie liczę dni...doprowadzało mnie to już do desperacji.Fakt gdy zbliża się owu mam objawy i wtedy więcej się kochamy ale z przyjemnością a nie obowiązku.Jesli mogę poprosić mnie o wpisanie na testowanie 27.02. wtedy mam termin spodziewanej mniesiączki.Będę się starać udzielać,choć będę dosyć zajęta bo obecnie kończę swój urlop i od Wtorku idę już do pracy.Aktualnie zdaję na prawo jazdy i uczę się angielskiego to postawiłam sobie jako cel 💪 nie chcę tkwić w jednym miejscu.Ledwo się luty zaczął a tu już tyle wpisów 😄 niestety nie nadgonię ich ale trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🤞.Niech ten pełen miłości miesiąc ukaże nasze owocne starania 😄⏸️🤰.Kimbra lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
@kimbra Siemka! Ja jestem od sierpnia ale i tak nie kojarzę 😬
@czytoto wyluzuj, faktycznie za niska beta może być a wiadomo testy owu są do owu, a ciazowe do ciazy. będzie dobrze
@lilka zazwyczaj jest mokro sporo śluzu białego, chociaż gdzieś ktoś kiedyś mi mówił ze i sucho tez może być ale rzadkość raczejKimbra, Czytoto lubią tę wiadomość
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Olya wrote:Dziewczyny, chce wam napisać o czymś co mnie mocno zastanawia… na fb jest grupa, powstał czat dla mam „październikowe mamy”. Jest tam jedna kobieta, z jej profilu można wywnioskować, ze bardzo pobożna, prolife i prawicowa. Po jej wiadomościach na czacie dało się wywnioskować, ze jest załamana ciąża chociaż dosadnie tego nie pisała. Teraz wyszło, ze szła nadać paczkę, zagapiła się i weszła w słupek i uderzyła z całej siły cipką. Takie mnie nachodzą nieprzyjemne myśli odnośnie tej sytuacji i tego przypadku. Czy tylko mnie by takie coś zaczęło zastanawiać? A może faktycznie można być taką gapą? 🫣
Jak dla mnie, ktoś kto jest autentycznie załamany ciążą, nie uczestniczy w takich czatach i grupach to raz. Dwa, nie da się zrobić krzywdy dziecku na tym etapie uderzając dupskiem w cokolwiek.
Jak dla mnie baba ma albo nierówno pod sufitem albo szuka po prostu uwagi a dziewczyny z grupy mają ją jej dać i ją "rozgrzeszyć" z ciąży 🤷Agata1992, moonflower, Jagodecka, agentka93, Rica, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
Karola :) wrote:Za niską masz bete, nie sugeruj się owulakami
Karola :), Sara30, Czytoto lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Emka06 wrote:Hej! Ja Cię kojarzę ☺️ Widzę, że projekt "żyćko" wjechał na całego, super! 😁 Macie zdiagnozowane jakieś problemy?
Rica lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Ogoorkowa wrote:Jakie piękne słowa 🥰🫶
Olya, właśnie się tam zapisałam, muszę dopiero później nadrobić xD ale z tego co pamiętam slubne grupy, to sporo rzeczy było do popcornu zamiast faktycznych spraw...
Kurcze ja dzisiaj nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i weszłam w ścianę, na szczęście bokiem 😵💫 jestem ogolnie mocna gapa, a podobno w ciąży rzeczy z rąk lecą, także odliczajcie do pierwszej porcelany... potrzaskanej 🤣👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
Sara30, Agata1992, Sagi, Lipcowa, izzy91, Niaha, Funkyfresh, anka, LikePink, Czytoto, Pieskowo, Domi94, Patisonek 25, RoZyCzK4, Arieen, Ogoorkowa, Emka06, MarzycielkaMadzik, Natosia, Akczi, Anett93, Jagodecka, MonikaMonia, agentka93, rozalaa, Rica, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Kil, Evondita82, Beige, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Kimbra rozgość się i oby luty był u Was tym szczęśliwym miesiącem 🤞🏻 zapisałam już testowanie ☺️
-
Nowanna pięknie ☺️ ile stopni na zewnątrz? ☺️ Jak ja tęsknię za ciepełkiem to chyba nikt nie wie 🤭
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Nowanna pięknie ☺️ ile stopni na zewnątrz? ☺️ Jak ja tęsknię za ciepełkiem to chyba nikt nie wie 🤭
Dzisiaj słoneczko i odczuwalna około 10 stopni, ale różnie. Słoneczko i niebieskie niebo, to wystarczy 😊.
Mam nadzieje, ze głowa mimo testów owu i mierzenia tempki odpocznie 😔.Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Jeju Was nadrobić graniczy z cudem 🙈🙈🙈
Ja kiedyś czasami korzystałam z tamponów w pierwsze dwa dni. Potem jak miałam usuniętą 13tyg.ciążę to miałam uraz do tamponów, który trwał w sumie do narodzin moich dzieci, więc 8lat.po urodzeniu syna znowu zaczęłam używać tamponów w pierwsze 2dni i bardzo dobrze mi z tym Mam nadzieję, że tym razem nie będzie mi to potrzebne przez 2lata 😂😂😂
Czytoto mi też testy owulacyjne nie wychodziły od razu pozytywne-tak koło 14dpo może i to nie jakoś piekielnie pozytywne. Jutro se sikne na owulaki, bo mam ich pełno a nie mam ciążowych to zobaczę jak wyglądają 15dpo.😆
Muszę koniecznie zacząć pić dużo wody, bo zaparcia w 1wszym trymestrze to jakiś koszmar był u mnie w ciążach 😐 Pijecie wystarczającą ilość płynów ❓ Ja zawsze miałam z tym problem