X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    M94 tulę mocno ❤️ ale pamiętaj - to pierwszy dzień Twojej ciąży ☺️
    Jakie piękne słowa 🥰🫶

Olya, właśnie się tam zapisałam, muszę dopiero później nadrobić xD ale z tego co pamiętam slubne grupy, to sporo rzeczy było do popcornu zamiast faktycznych spraw...
    Kurcze ja dzisiaj nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i weszłam w ścianę, na szczęście bokiem 😵‍💫 jestem ogolnie mocna gapa, a podobno w ciąży rzeczy z rąk lecą, także odliczajcie do pierwszej porcelany... potrzaskanej 🤣

Lipcowa, rozalaa, Oli123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytoto wrote:
    U mnie owulak dalej negatywny, aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno jest wszystko dobrze 😑
    Ej ja Cię uspokoję ;). Testy owulacyjne służą do wyłapania pikU Lh, a nie do wczesnej ciąży, tak jak u Ciebie. Ja owulaki robiłam ze zwykłej ciekawości, ale miałam betę już ponad 300, więc proszę się nie martwić owulakami. ☺️

Czytoto lubi tę wiadomość

• Ogoorkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Ja do prowadzenia ciąży zmieniałam doktorka. Z tym że mój na początku uprzedził że zajmuje się typowo niepłodnością i ciąż nie prowadzi, ewentualnie może polecić dobrego lekarza 😊 teraz wracam spowrotem do wizyt u niego
    Najgorsze,że rodzą się we mnie jakieś wyrzuty sumienia, bo to dzięki niemu wgl mam możliwość takiego dylematu 😅 zobaczę co sam powie w czwartek...

age.png
  • Niaha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Hejka - lepiej późno niż wcale xD <3 Lipcowa, Kochana zapiszesz mnie na 26.02?=) i czy zechcesz mi przynieść szczęście?xP

Super, że jesteś ❤️ ostatnio zastanawiałam się co się i Ciebie dzieje 😊

Kil lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Hmmm, no takie krwawienia to u mnie polipy dawały... przyznam też,że raz byłam u pewnej gin, ale byłam bardzo niezadowolona, że na siłę próbowała mi wcisnąć tabletki anty. Jeszcze się okazalo,że źle pobrała cytologię i nie dało się zbadać próbki... więc poszłam za miesiąc do innego lekarza (głównie po cytologie), a wyszłam dodatkowo ze skierowaniem do szpitala na usuwanie polipa... może to też zależy od fazy cyklu i jakie grube endometrium jest, może czasem są trudniejsze do zauważenia? W każdym razie trochę to dziwne :(

Dzięki za odpowiedź... jutro będę dzwoniła do gin, bo to raczej nie wygląda "normalnie"...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Lilka pokaż testa to ocenimy 🧐🥰

Zośka badałaś progesteron? Nie masz z nim problemu? 🤔

Robiłam na początku stycznia, teraz nie...
    Jutro zadzwonię do gin, zapytam w którym dniu cyklu zrobić.
    Ech ciągle pod górkę :(

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🤗.
    Nie które z Was może mnie kojarzą bo już dosyć długo jestem tu na forum ale te które nie to po krótce opowiem o sobie.Staramy się z mężem już ładne parę lat.Ogólnie szczęśliwa mężatka i do pełni szczęścia brakuje nam naszego wpólnego dzieciątka.Chodziliśmy do kliniki ciut ponad rok jestem po jednej nieudanej inseminacji.Miałam robioną laparo i histerio.Na ten czas odpuściłam wszelkie pomoce typu testy owu monitorek płodności,śluz,temp,itp.Mam w końcu czystą głowę i nie liczę dni...doprowadzało mnie to już do desperacji.Fakt gdy zbliża się owu mam objawy i wtedy więcej się kochamy ale z przyjemnością a nie obowiązku.Jesli mogę poprosić mnie o wpisanie na testowanie 27.02. wtedy mam termin spodziewanej mniesiączki.Będę się starać udzielać,choć będę dosyć zajęta bo obecnie kończę swój urlop i od Wtorku idę już do pracy.Aktualnie zdaję na prawo jazdy i uczę się angielskiego to postawiłam sobie jako cel 💪 nie chcę tkwić w jednym miejscu.Ledwo się luty zaczął a tu już tyle wpisów 😄 niestety nie nadgonię ich ale trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🤞.Niech ten pełen miłości miesiąc ukaże nasze owocne starania 😄⏸️🤰.

MalaEw, Agata1992, Sagi, Czytoto, Rica, Ogoorkowa, Zo_śka, Lipcowa, RoZyCzK4, Paulina666, Domi94, alauda, Arieen, Stysia16, moonflower, Natosia, Spencer, Meginka, Anett93, Jagodecka, MonikaMonia, rozalaa, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Evondita82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a zapytam jeszcze, bo jak wspominałam - moja pierwsza ciąża to było zaskoczenie, także nie obserwowałam się jakoś mocno.
    Ale teraz zaraz po owulacji przez tydzień nie miałam zupełnie śluzu, było sucho, dzisiaj pojawił się śluz o takim bardzo delikatnie beżowym zabarwieniu i dosłownie kilka plamka brązowego śluzu. Nie zdarzają mi się takie sytuacje.
    Czy przy zapłodnieniu może być tak niezwyczajnie sucho?
    Zawsze po owulacji był niemal od razu biały śluz aż do dnia poprzedzającego miesiączkę.
    Nie wiem czy sobie wkręcam coś, ale ewidentnie ten cykl jest inny.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytoto wrote:
    U mnie owulak dalej negatywny, aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno jest wszystko dobrze 😑
    Za niską masz bete, nie sugeruj się owulakami

Czytoto lubi tę wiadomość

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Cześć dziewczyny 🤗.
    Nie które z Was może mnie kojarzą bo już dosyć długo jestem tu na forum ale te które nie to po krótce opowiem o sobie.Staramy się z mężem już ładne parę lat.Ogólnie szczęśliwa mężatka i do pełni szczęścia brakuje nam naszego wpólnego dzieciątka.Chodziliśmy do kliniki ciut ponad rok jestem po jednej nieudanej inseminacji.Miałam robioną laparo i histerio.Na ten czas odpuściłam wszelkie pomoce typu testy owu monitorek płodności,śluz,temp,itp.Mam w końcu czystą głowę i nie liczę dni...doprowadzało mnie to już do desperacji.Fakt gdy zbliża się owu mam objawy i wtedy więcej się kochamy ale z przyjemnością a nie obowiązku.Jesli mogę poprosić mnie o wpisanie na testowanie 27.02. wtedy mam termin spodziewanej mniesiączki.Będę się starać udzielać,choć będę dosyć zajęta bo obecnie kończę swój urlop i od Wtorku idę już do pracy.Aktualnie zdaję na prawo jazdy i uczę się angielskiego to postawiłam sobie jako cel 💪 nie chcę tkwić w jednym miejscu.Ledwo się luty zaczął a tu już tyle wpisów 😄 niestety nie nadgonię ich ale trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🤞.Niech ten pełen miłości miesiąc ukaże nasze owocne starania 😄⏸️🤰.
    Hej! Ja Cię kojarzę ☺️ Widzę, że projekt "żyćko" wjechał na całego, super! 😁 Macie zdiagnozowane jakieś problemy?

Kimbra lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Rica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kimbra Siemka! Ja jestem od sierpnia ale i tak nie kojarzę 😬

@czytoto wyluzuj, faktycznie za niska beta może być a wiadomo testy owu są do owu, a ciazowe do ciazy. będzie dobrze :)

@lilka zazwyczaj jest mokro sporo śluzu białego, chociaż gdzieś ktoś kiedyś mi mówił ze i sucho tez może być ale rzadkość raczej

Kimbra, Czytoto lubią tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olya wrote:
    Dziewczyny, chce wam napisać o czymś co mnie mocno zastanawia… na fb jest grupa, powstał czat dla mam „październikowe mamy”. Jest tam jedna kobieta, z jej profilu można wywnioskować, ze bardzo pobożna, prolife i prawicowa. Po jej wiadomościach na czacie dało się wywnioskować, ze jest załamana ciąża chociaż dosadnie tego nie pisała. Teraz wyszło, ze szła nadać paczkę, zagapiła się i weszła w słupek i uderzyła z całej siły cipką. Takie mnie nachodzą nieprzyjemne myśli odnośnie tej sytuacji i tego przypadku. Czy tylko mnie by takie coś zaczęło zastanawiać? A może faktycznie można być taką gapą? 🫣

Jak dla mnie, ktoś kto jest autentycznie załamany ciążą, nie uczestniczy w takich czatach i grupach to raz. Dwa, nie da się zrobić krzywdy dziecku na tym etapie uderzając dupskiem w cokolwiek.
    Jak dla mnie baba ma albo nierówno pod sufitem albo szuka po prostu uwagi a dziewczyny z grupy mają ją jej dać i ją "rozgrzeszyć" z ciąży 🤷

Agata1992, moonflower, Jagodecka, agentka93, Rica, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Za niską masz bete, nie sugeruj się owulakami
    Czytoto, ja też uważam, że na pozytywne owulaki w ciąży masz jeszcze czas 😊 Do wczoraj na Twoim teście były jeszcze cienie, więc beta jeszcze jest za niska, aby owulaki były pozytywne. Poza tym, owulakami nie ma co się sugerować, tylko beta powie prawdę. Kciuki za jutrzejsze badanie 😘

Karola :), Sara30, Czytoto lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Hej! Ja Cię kojarzę ☺️ Widzę, że projekt "żyćko" wjechał na całego, super! 😁 Macie zdiagnozowane jakieś problemy?
    Wiesz co maż ma trochę słabe nasienie ale stwierdzili że powinna zajśc w ciążę naturalnie.W immunologię nie wchodziłam, po prostu nie chcę.Miesiączki mam reguralne owu też mam także nic więcej nie badam.TSH,prolaktyna i resztę podstaw też wszystko w normie.Ja myślę że to moja psychika mnie tak wykańczała i nie pozwalała mi funkcjonować przez ciągłe interpretowanie objawów.Zobaczymy jak to dalej się będzie miało 😉🤭

Rica lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • RoZyCzK4 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Jakie piękne słowa 🥰🫶

Olya, właśnie się tam zapisałam, muszę dopiero później nadrobić xD ale z tego co pamiętam slubne grupy, to sporo rzeczy było do popcornu zamiast faktycznych spraw...
    Kurcze ja dzisiaj nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i weszłam w ścianę, na szczęście bokiem 😵‍💫 jestem ogolnie mocna gapa, a podobno w ciąży rzeczy z rąk lecą, także odliczajcie do pierwszej porcelany... potrzaskanej 🤣
    To mnie zaciekawiliście tym forum wiec i ja zaraz dołączę 😆😄

👩 31 l.
    👱 31 l.
    👫17 lat👰‍♀️🤵 2018

👶 synek 2019
    Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀

11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
    U Męża słabe wyniki nasienia

19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀

14 cs ten szczęśliwy 😍❤️

1.02 - ⏸️ w 9dpo
    2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
    6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)

06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
    06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
    20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
    13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
    17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
    23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wysyłam Wam trochę włoskiego ciepełka i słoneczka 🌞🌞🌞.
    8153-A5-DC-076-E-44-C1-A445-ED2-DC7-D6-FBF3.jpg

Sara30, Agata1992, Sagi, Lipcowa, izzy91, Niaha, Funkyfresh, anka, LikePink, Czytoto, Pieskowo, Domi94, Patisonek 25, RoZyCzK4, Arieen, Ogoorkowa, Emka06, MarzycielkaMadzik, Natosia, Akczi, Anett93, Jagodecka, MonikaMonia, agentka93, rozalaa, Rica, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Kil, Evondita82, Beige, Oli123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra rozgość się i oby luty był u Was tym szczęśliwym miesiącem 🤞🏻 zapisałam już testowanie ☺️

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna pięknie ☺️ ile stopni na zewnątrz? ☺️ Jak ja tęsknię za ciepełkiem to chyba nikt nie wie 🤭

Nowanna lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Nowanna pięknie ☺️ ile stopni na zewnątrz? ☺️ Jak ja tęsknię za ciepełkiem to chyba nikt nie wie 🤭

Dzisiaj słoneczko i odczuwalna około 10 stopni, ale różnie. Słoneczko i niebieskie niebo, to wystarczy 😊.

Mam nadzieje, ze głowa mimo testów owu i mierzenia tempki odpocznie 😔.

Lipcowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • LikePink Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Was nadrobić graniczy z cudem 🙈🙈🙈
    Ja kiedyś czasami korzystałam z tamponów w pierwsze dwa dni. Potem jak miałam usuniętą 13tyg.ciążę to miałam uraz do tamponów, który trwał w sumie do narodzin moich dzieci, więc 8lat.po urodzeniu syna znowu zaczęłam używać tamponów w pierwsze 2dni i bardzo dobrze mi z tym :) Mam nadzieję, że tym razem nie będzie mi to potrzebne przez 2lata 😂😂😂

Czytoto mi też testy owulacyjne nie wychodziły od razu pozytywne-tak koło 14dpo może i to nie jakoś piekielnie pozytywne. Jutro se sikne na owulaki, bo mam ich pełno a nie mam ciążowych to zobaczę jak wyglądają 15dpo.😆

Muszę koniecznie zacząć pić dużo wody, bo zaparcia w 1wszym trymestrze to jakiś koszmar był u mnie w ciążach 😐 Pijecie wystarczającą ilość płynów ❓ Ja zawsze miałam z tym problem

preg.png

2019❤️
    2021💙
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ