" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
LikePink wrote:
Muszę koniecznie zacząć pić dużo wody, bo zaparcia w 1wszym trymestrze to jakiś koszmar był u mnie w ciążach 😐 Pijecie wystarczającą ilość płynów ❓ Ja zawsze miałam z tym problem
Ja zawsze dużo piłam, nie wyobrażam sobie życia bez wody 🤣
Aaaaale, teraz przy tych mdłościach już zauważyłam, ze mniej piję… muszę się bardziej pilnować 🙂 -
nick nieaktualny
-
Laski, za wami nadążyć to graniczy z cudem 🤣
Gratuluję pięknych kreseczek i życzę pięknych przyrostów 🤞 tulę za biele i 🐒😊
Przepraszam, że się wcinam, ale już mnie szał z własnego organizmu ogarnia 🙄 dziś 33 DC, @ ani widu ani słychu, i to pewnie nie ciąża, bo tydzień temu beta>2,3, a próg 1,4. Czy żelazo połączone z heparyną mogło aż tak wpłynąć na cykl? Do tego prawy jajnik mnie boli nawet przy przeciąganiu 🙄 gina mam dopiero za 1,5 tyg i czuję się totalnie zagubiona 🙈 jeszcze mnie zapalenie zatok złapało i leżę ze stanem podgorączkowym , mając dużo czasu na rozmyślania 🤣 brzmi to jak trudne sprawy, ale no kto mnie zrozumie jak nie wy 🙈👱♀️'94
MTHFR hetero, PAI homo
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
05-08.23- 3 cykle stymulowane ❌
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.24 - świeży transfer -> cb
09 i 10.24 - FET ❌
12.12 naturalny Cud 🥹 II-beta 1013
14.12-beta 2362 pęcherzyk w macicy
21.12 - echo serca
28.12 - serce bije, CRL 1,03 cm
14.01- serce bije, CRL 2,5 cm
28.01 - 1 prenatalne ⏳ -
Sara30 wrote:Strzelam w Częstochowę!
a nie, z gór jestem:) mieszkam sobie koło lasku, a za sąsiadów mam stadko jeleni i łani:)Beige lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Weronka wrote:Jestem team podpaski, tampony jakoś do mnie nie przemawiają, kiedyś próbowałam, ale chyba źle go założyłam i mnie uwierał. 😅
A tak z totalnie innej beczki, jutro jadę w końcu kupić swój wymarzony ekspres do kawy i jest już on wybrany od dłuższego czasu, ALE nie mam kawy. 🙈 Jaką polecacie? Jest tego tyle, że nie wiadomo, co wybrać. Jestem świadoma, że musimy popróbować, ale może macie jakieś typy? 😁
Pellini:)2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Domi94 wrote:Laski, za wami nadążyć to graniczy z cudem 🤣
Gratuluję pięknych kreseczek i życzę pięknych przyrostów 🤞 tulę za biele i 🐒😊
Przepraszam, że się wcinam, ale już mnie szał z własnego organizmu ogarnia 🙄 dziś 33 DC, @ ani widu ani słychu, i to pewnie nie ciąża, bo tydzień temu beta>2,3, a próg 1,4. Czy żelazo połączone z heparyną mogło aż tak wpłynąć na cykl? Do tego prawy jajnik mnie boli nawet przy przeciąganiu 🙄 gina mam dopiero za 1,5 tyg i czuję się totalnie zagubiona 🙈 jeszcze mnie zapalenie zatok złapało i leżę ze stanem podgorączkowym , mając dużo czasu na rozmyślania 🤣 brzmi to jak trudne sprawy, ale no kto mnie zrozumie jak nie wy 🙈 -
rozalaa wrote:OOO też teraz szukam ekspresu ale ja się skłaniam w stronę SAECO GranAroma SM6580/00. Miałam już jeden ekspres z pojemnikiem na mleko i więcej nie chce, mimo chowania do lodówki to i tak mleczko szybko kisło no i trzeba było non stop szorować ten pojemnik
Brzuchatki śmiało sikajcie na owulaki - kochamy takie eksperymenty, bo w 90% wychodzą pozytywy ale oczywiście zdarzają się negatywy i cholera wie od czego to zależy ;p
miałam upatrzonego Philipsa Lattego właśnie przez wzgląd na pojemniczek,,że rurki nie trzeba myć.Czyli mówisz,że kiepskie rozwiązanie?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Dziewczyny, dobrze, że jesteście. Jesteście głosem rozsądku w chwili kryzysu i nikt inny mnie tak dobrze nie rozumie jak wy
Agata1992 mieszkam na dolnym śląsku gdzie widok śniegu jest taką rzadkością, że chyba nikt nie ma sanek xD
Oj tak, my też byliśmy na spacerze dziś i było zimno, czuć powracającą zimę!
Tak o 15 zazwyczaj drzemka, padam na twarz i nawet na podłodze mogę zasnąć Znam ten ból, ja też nie żyłam w większym stresie niż w 1 trymestrze drugiej, trzeciej i teraz czwartej ciąży! Czyli w piątek sądny i mam nadzieję szczęśliwy dzień dla nas obu: ty testujesz, a ja idę do gina! 🤞🍀
Rica kubeczek menstruacyjny! Albo podpaski ale te wielorazowe- dla wielu kobiet są niezachęcające, w tym z początku dla mnie, ale jak już się przekonałam i kupiłam dobrej jakości to nie chcę wracać do tych sztucznych
Weronka DeLonghi mają super ekspresy! My mamy tanią i flagową wersję Ecam, prosty, łatwy, bezproblemowy, jak coś chce to "mówi"! Ja jestem zadowolona i myślę, że jak będziesz miała droższą wersję to też będziesz zadowolona!
Sagi ja miałam tez taki problem i artykuły w ovu mówią, żeby zaznaczyć najbardziej płodny śluz jaki masz w ciągu dnia
Ogoorkowa, Olya szybko zaczynacie ja jeszcze nie zdążyłam się ogarnąć w tej ciąży i jeszcze w nią nie wierzę ale też wszystko mam po pierwszym dziecku
Ogoorkowa dobrze pamiętam, że jesteś ze śląska? Może z okolic Rybnika? Mój lekarz też zmienił siedzibę i też mi tam nie po drodze, bo w centrum, bez parkingu, ale myślę, że warto niedogodności znieść dla niego
Rozyczka trymam kciuki żebyś wytrzymała! Ja idę mniej więcej tak jak szłam w donoszonej ciąży (5+5 tc) wtedy było już widać pulsującą kreseczkę i mam ogromną nadzieję, że teraz też coś zobaczę i muszę też pogadać z ginem bo wtedy brałam acard, luteinę i neoparin od początku ciąży prawie
LikePink ja mam patent jak dużo pić- zamiast szklanki piję z litrowego słoika Jak mi się nudzi woda to dodaję sok z cytryny, pomarańczy, miód- co tam lubisz i masz! litr już wypity, jeszcze jeden słoik i pykły 2 litry
anka - tak może być, ilość wypijanych płynów ma znaczenie w ilości śluzu ale też u facetów jeśli chodzi o nasienie też ma wpływ
LikePink, Sagi, Agata1992, Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Kimbra wrote:Wiesz co maż ma trochę słabe nasienie ale stwierdzili że powinna zajśc w ciążę naturalnie.W immunologię nie wchodziłam, po prostu nie chcę.Miesiączki mam reguralne owu też mam także nic więcej nie badam.TSH,prolaktyna i resztę podstaw też wszystko w normie.Ja myślę że to moja psychika mnie tak wykańczała i nie pozwalała mi funkcjonować przez ciągłe interpretowanie objawów.Zobaczymy jak to dalej się będzie miało 😉🤭Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Czytoto zazdro normalnie, bo ja tak jak Anka-nawet pragnienia nie czuję ehhh. Jak to zmienić, jak się zmusić 😂 No nic będę się starać - ciąża jednak mobilizuje 🤪
Novanna piękne widoki 🥰 To prawda-jeśli niebo jest czyste i świeci słońce to mróz niestraszny 😃
Mi tego właśnie tu na zachodzie brakuje - SŁOŃCANowanna lubi tę wiadomość
-
M94 wrote:Dziewczyny, wpadłam zameldować że małpiszon nawiedził mnie dziś o 4 rano. Wyciszam sie na pare dni i zbieram siły do dalszej walki w 11 cs - wrócę do was pewnie z większa energia w okolicach monitoringu. Trzymam kciuki za was wszystkie! 🍀
ściskam, odpoczywaj!!2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Ogoorkowa dobrze pamiętam, że jesteś ze śląska? Może z okolic Rybnika? Mój lekarz też zmienił siedzibę i też mi tam nie po drodze, bo w centrum, bez parkingu, ale myślę, że warto niedogodności znieść dla niego
Oo ja jestem z Rybnika 😁 jaki świat mały hehe
-
Natosia wrote:miałam upatrzonego Philipsa Lattego właśnie przez wzgląd na pojemniczek,,że rurki nie trzeba myć.Czyli mówisz,że kiepskie rozwiązanie?
Natosia lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Stysia - z Kato
LikePink ja pije jak smok, sikam potem jak szalona, ale ja zawsze duuuzo piłam 🤣 i odpukać przez ostatni tydzień ani razu nie wzięłam espumisanu, gdzie zwykle standard w torebce 🤪
To kawałek, ale jakby któraś była z bliska i w ciąży to siostry polecają porodówkę w Wodzisławiu Śl Rodziły 2 lata temu i były mega zadowolone
Ja z kolei mogę polecić Wrocław Brochów - rok temu poród i byłam zachwycona! Jak teraz będzie ok to tam wrócę w październiku
Rozzzzi świat jest bardzo mały Ciekawa jestem, którą z was mogłam już kiedyś spotkać choćby na ulicy, a nawet o tym nie wiem
P.S. ja piję jak durna.. budzę się z uczuciem kaca w buzi i tak mam przez prawie cały dzień 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 21:07
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Natosia wrote:a nie, z gór jestem:) mieszkam sobie koło lasku, a za sąsiadów mam stadko jeleni i łani:)
Jak napisałaś że jesteś z województwa śląskiego ale nie ze Śląska to byłam pewna, że Częstochowa 😂 mój mąż pochodzi z Częstochowy i zawsze podkreśla, że Częstochowa to nie Śląsk tylko leży w województwie śląskim 🙈 -
Stysia16 wrote:To kawałek, ale jakby któraś była z bliska i w ciąży to siostry polecają porodówkę w Wodzisławiu Śl Rodziły 2 lata temu i były mega zadowolone
Ja z kolei mogę polecić Wrocław Brochów - rok temu poród i byłam zachwycona! Jak teraz będzie ok to tam wrócę w październiku
Słyszałam tez od znajomej ze Jastrzębie Zdrój tez super, bardzo sobie chwaliła 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 21:10