X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam was poniedziałkowo. ja zaczęłam się zastanawiać czy owu była, bo temperatury jakieś jak nie moje... może nac przyspieszył ale pęcherzyk nie pękł albo kluje się dopiero i będzie pod konec tygodnia. w każdym razie wiem, że na mnie działa, ale może dawka za duża .
    @Evondita tulę kochana, ale zaczynasz kolejny cykl :)
    @Nowanna mój mąz nagorzej miał po poronieniu, gdy wrócilismy do starań. teraz po kilku miesiącach już się jakoś wdrozył :) teraz rzadko ma problemy w te dni, chyba że naprade zmęczony po pracy, to wtedy nie ma szans. ale jak wie, że te dni, to stara się być w miarę wypozęty, żeby dać rade.

Evondita82 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Witam
    Wpiszcie mi proszę 🦧.. Przyszła z wielkim pierd#@nięciem 😔 kolejny cykl nic.. Dziś tylko dla formalności spr.temp.i poleciała na łeb i szyję..
    Zryczane trochę, ale wejdę w wątek marcowy..
    Trzymam kciuki za resztę!
    Merry.. Szkoda, że biel 🥴 ale póki @ się nie rozkręca to.. 💪
    W marcu będą mega piczory więc szykuj się już teraz!🤗

Beige, Evondita82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🙃
    Wczoraj pakowanie i wyjazd na obóz sportowy 😱 dużo się działo i jeszcze miałam mega doła bo chyba ze stresu (?) objawy zanikły i tempka spadła do 36,9 i już na dzień dobry byłam zestresowana że z ciąża coś nie tak... Dziś po pierwszej nocy czuję się zmęczona i od rana boli jajnik i tempka dziś 37,3, dało mi to nadzieję 🙏🙏

Nie nadrobię wątku, myślałam że na obozie będzie prościej z tym a jednak jest gorzej bo człowiek chce się trochę pointegrowac.

MerryCherry a co je psinka? U nas problemy ze stanem zapalnym jelit od około roku i wet kazał nie dawać drobiu i wołowiny, więc nasz pies je kaczkę i ma dietę monobialkowa i odpukac problemy się już nie pojawiają 🙏 tyle mocno pieska i najchętniej bym wyglaskala z miłości ❤️

Kil bielizna zabójcza! 😍😍 Mega mi się na kimś podoba taka, a jakbym miała sama założyć to się zawsze boje że będę śmiesznie wyglądala 🥲

Alauda twoje ciało jest niesamowite! Wydało na świat maluszka, gdyby nie ono, nie byłoby go na świecie 🥰 aczkolwiek wiem o czym mówisz, bo moje cycki po KP są takie smutne 😥 i też wiem że mogę to poprawić i da się ale motywacja jakas taka za mała 🫣
    Edit. Moja siostra w ciąży przytyła 20kg, wiecie że w tym momencie wygląda lepiej niż przed ciążą? Chodzi na siłkę i efekt jest WOW, da się, tylko ta motywacja 🤦🏻‍♀️
    Nasz miał przerost patologicznej Ecoli,więc dwa miesiące był na antybiotyku. Ostatnie wyniki pokazują brak patologicznej flory,więc niby terapia pomogła,ale wiesz ..same antybiotyki też na pewno poczyniły szkody w jelitach... Na razie już od wielu miesięcy piesek jest na diecie z Indykiem i jest ok. Planuję już niedługo zrobić mu testy alergiczne, może tutaj też jest jakiś problem.

• Karina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele i małpy , gratuluję dwóch kreseczek. Jak nic marzec musi być nasz 🙌

Chciałabym żeby czas po owulacji leciał tak szybko jak leci mi w trakcie miesiączki.

Nie wiem czy to te suplementy ale wreszcie mam normalne krwawienia a nie takie że zalewało przy ruchu nogą. Dodatkowo ta miesiączka była taka, że czułam się bardzo dobrze. Może to magnez, a może cały kompleks witamin ale cieszę się jak głupia 😊

W tym cyklu wdrożyłam jeszcze niepokalanek, będę stabilniejsza z mierzeniem temperatury i nie odpuszczę proga. Dodatkowo w dniu 7dpo wypada mi wizyta u ginekologa i nie ma opcji żeby ktoś mi wcisnął wartę tego dnia bo ich w robocie rozszarpie 😅

MerryCherry, Lipcowa, Evondita82, Beige lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    hej dziewczyny witam was poniedziałkowo. ja zaczęłam się zastanawiać czy owu była, bo temperatury jakieś jak nie moje... może nac przyspieszył ale pęcherzyk nie pękł albo kluje się dopiero i będzie pod konec tygodnia. w każdym razie wiem, że na mnie działa, ale może dawka za duża .
    @Nowanna mój mąz nagorzej miał po poronieniu, gdy wrócilismy do starań. teraz po kilku miesiącach już się jakoś wdrozył :) teraz rzadko ma problemy w te dni, chyba że naprade zmęczony po pracy, to wtedy nie ma szans. ale jak wie, że te dni, to stara się być w miarę wypozęty, żeby dać rade.
    Robisz jeszcze testy? Z wykresu niby owu mogła być w 9 DC ..ale nawet wróżbita Maciej tego nie wie zapewne🤷😅

Ewiwi lubi tę wiadomość

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Przepraszam, że się wtrącę ale ciekawa byłam tego Twojego wykresu i mówisz że owu nie było bo temperatury nie Twoje ale wydaje mi się, że przy temperaturze 36.9 raczej nie ma możliwości że jej nie było no chyba, że jesteś przeziębiona ☺️ a pamiętaj, że cykl cyklowi nie równy a czasami jak odbiega od normy i wydaje Ci się, że nie ma szans bo temperatura jest taka czy śmaka to właśnie wtedy się udaje 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 10:30

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Dobrze robisz kobieto, trzeba żyć bo życie szybko mija😆. Mój Stary niedługo jedzie na narty,ja nie cierpię śniegu i zimna ,więc zostaje w domu.

Ja nie cierpię śniegu i zimna!! Stok jest jedynym wyjątkiem, po nartach kiełbaska z grilla i grzaniec 😍😍

No bajka

MerryCherry lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Robisz jeszcze testy? Z wykresu niby owu mogła być w 9 DC ..ale nawet wróżbita Maciej tego nie wie zapewne🤷😅
    robię kochana robię. negatywne i to na maksa. wczoraj wieczorem dosłownie biel w miejscu testowej, albo ledwo ledwo widoczna kreseczka. apka premom nie mogła znaleźć testowej kreski :)

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Przepraszam, że się wtrącę ale ciekawa byłam tego Twojego wykresu i mówisz że owu nie było bo temperatury nie Twoje ale wydaje mi się, że przy temperaturze 36.9 raczej nie ma możliwości że jej nie było no chyba, że jesteś przeziębiona ☺️ a pamiętaj, że cykl cyklowi nie równy a czasami jak odbiega od normy i wydaje Ci się, że nie ma szans bo temperatura jest taka czy śmaka to właśnie wtedy się udaje 😍
    wiesz, jakiś ten ccykl taki pojechany. zazwyczaj bowiem przed owu małam 36,7-36,9, a po owu 37 i więcej. dlatego tak sie zastanawiam. w piątek będzie chwila prawdy, wizyta, usg i zobaczymy co powie gin :) w tym cyklu wjechał niepokalanek i nac, dlatego takie przeboje pewnie :)

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Karina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    robię kochana robię. negatywne i to na maksa. wczoraj wieczorem dosłownie biel w miejscu testowej, albo ledwo ledwo widoczna kreseczka. apka premom nie mogła znaleźć testowej kreski :)
    Nie wiem czemu nie mogę wejść w Twój wykres. Ale też jestem zdania, że skoro masz takie wysokie temperatury to owulacja jak najbardziej była. Zbadaj progesteron 7dpo i będziesz miała czarno na białym. Jesteśmy wszystkie dobrej myśli 😊🙌

22.06.23 ⏸

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi już widzę. Jak dla mnie 9dc była owulacja. Widzę to gołym okiem.

22.06.23 ⏸

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Nie wiem czemu nie mogę wejść w Twój wykres. Ale też jestem zdania, że skoro masz takie wysokie temperatury to owulacja jak najbardziej była. Zbadaj progesteron 7dpo i będziesz miała czarno na białym. Jesteśmy wszystkie dobrej myśli 😊🙌
    jeżeli nie bedzie wariacji na owulacyjnych, to zamierzam w czwartek zrobić proga ( będzie 7 dpo od wskazywanej owulacji). tym bardziej że w piątek mam wizytę, to się może przydać.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Karina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    jeżeli nie bedzie wariacji na owulacyjnych, to zamierzam w czwartek zrobić proga ( będzie 7 dpo od wskazywanej owulacji). tym bardziej że w piątek mam wizytę, to się może przydać.
    Pewnie, że tak. Na razie nie przejmuj się za bardzo bo moim zdaniem owulacja była. Nie zawsze przed skokiem temperatura maleje. 😊

22.06.23 ⏸

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Laski cycki po kp wracają do normy, karmiłam 14 miesięcy, rok później był jeszcze smuteczek ale po jakimś czasie wróciły do normy a jakoś strasznie się nie starałam... Przynajmniej u mnie przy miseczce B tak to wygląda

Potwierdzam.
    U mnie 15 mies,24 mies i 34 mies kp i są bardzo Ok.Najważniejsze to nosić dobrze dobrany stanik,ot cały sekret :)

Stysia16 lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Pewnie, że tak. Na razie nie przejmuj się za bardzo bo moim zdaniem owulacja była. Nie zawsze przed skokiem temperatura maleje. 😊
    chciałabym żeby wykazało żę owu była, bo to potwierdzi to, że nac zadziałał. a to znaczy że mogę stosować go dalej, tylko chyba w ciut mniejszych dawkach. z racji całkowitego zaskoczenia udało mi sie dorwać męża tylko raz w okolicy przewidzianej owu :D więc nie liczę na cud, ale na rozruszanie organizmu :)

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Beige Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    wiesz, jakiś ten ccykl taki pojechany. zazwyczaj bowiem przed owu małam 36,7-36,9, a po owu 37 i więcej. dlatego tak sie zastanawiam. w piątek będzie chwila prawdy, wizyta, usg i zobaczymy co powie gin :) w tym cyklu wjechał niepokalanek i nac, dlatego takie przeboje pewnie :)

Mój wykres można zobaczyć, temperatura kompletnie inna niż owulacja, a robiłam testy No zobaczymy co będzie bo mąż się obraził i działaliśmy 😅
    Muszę chyba zmienić baterie w termometrze 🤷🏻‍♀️😅

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wzruszyłam się przy Twoich słowach jednak uważam, że nie powinnś czuć poczucia winy. Uda się każdej z Nas - trzeba w to wierzyć :) co do zawodów prawniczych i sprawiedliwości masz 100% racje. Też obracam się w tych klimatach i doskonale wiem jak to wygląda "od środka". Ale próbuję zmienić ten świat chociaż w najmniejszej części :)
    Tacy ludzie jak Ty z poczuciem sprawiedliwości są potrzebni światu - przywracają wiarę w drugiego człowieka :) super, że zdecydowałaś się na terapię grupową - jesteś silna babka, trzymam kciuki :)

MerryCherry póki nie ma @ piłka w grze :) i ja się tego trzymam :) a jeśli @ przyjdzie to... następny cykl na pewno będzie Twój :)

Emka06 emocjonalnie powoli wstaje z kolan. Układam plan działania. Będzie dobrze :)

Niaha facellaki dają po kieszeni ale u mnie bardzo ładnie zawsze wyłapały pik :) okazały się najlepsze ze wszystkich :)

Nowanna faceci też stresują się staraniami chociaż pewnie rzadziej o tym mówią. Może po prostu staraj się nie mówić mu, że to ten dzień? :)

Elenaa super zwiastun senny :) trzymam kciuki :)

DorotaAnna ale pięknie! i to jeszcze na pinku! <3 gratulacje Kochana <3 idziesz na betę? :)

Weronka może małpa już po prostu nie przyjdzie? :)

moonflower a którego dnia po tym spadku tempka poszła w góre? :)

Kil łooooo pani :D w takiej scenerii nie dziwię się, że pobyt był STOSUNKOWO udany :D :D

alauda ćwiczenia powoli pomogą wrócić do formy :) może to potrwać dłużej ale czas i tak minie - a efekty pozostaną :)

Evondita tulę mocno. Marzec będzie Twój :*

Karina co za plan działania i motywacja :) super :)

Kil, Evondita82, Karina, MerryCherry, Emka06, Agata1992, DorotaAnna lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to mnie pocieszyłyscie z tymi cyckami, jest szansa że po ciąży i kolejnym kp będą wesołe 💪😃😃

MerryCherry z pieskiem jak z dzieckiem, człowiek dba jako swoje i się martwi 🫣 nie umiem sobie wyobrazić co będzie jak naszego pieska zabraknie, a stety czy nie to my ją przeżyjemy 🥲 cieszę się że już mu lepiej 😀 rasowiec czy rasowy kundel? Jaki duży?

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa spadek miałam jednodniowy. Możesz zerknąć, mam udostępniony wykres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 10:55

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kciuki za test 🤞🏻

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ