" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry czuje się od rana jakas taka zestresowana, albo może i podekscytowana… ciężko mi stwierdzić. Chyba dochodzi do mnie w końcu to, ze zaraz bierzemy ślub 😂
-
Olya, takie emocje są normalne Nawet troszkę zazdroszczę - dzień ślubu jest jednak wyjątkowy i często później się wraca do niego wspomnieniami
Helcia, wspominałaś o tym żelu do stóp - mogłabyś podać który konkretnie polecasz? Od paru dni puchną mi stopy, pewnie po części z upałów, albo może i tak już zostanie, w końcu to III trymestr
-
Goshas71 wrote:Olya, takie emocje są normalne Nawet troszkę zazdroszczę - dzień ślubu jest jednak wyjątkowy i często później się wraca do niego wspomnieniami
Helcia, wspominałaś o tym żelu do stóp - mogłabyś podać który konkretnie polecasz? Od paru dni puchną mi stopy, pewnie po części z upałów, albo może i tak już zostanie, w końcu to III trymestr
Olya, pamiętaj żeby się nie zbyt denerwować to cudowna chwila i na pewno wszystko będzie po Twojej myśli 🍀Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Olya, ja tez po cichu zazdraszczam, bo to taki piękny moment dla Was😘 życzę Wam żeby wszystko wyszło wspaniale, spokojnie z tysiącem pięknych wspomnień ❤️
Helcia, ja go dzisiaj kupiłam i będę testować, dzięki na polecajkę😉
Macie może bóle jak na okres? Od wczoraj mam takie bóle, ze zaraz po ścianach zacznę chodzić 😬 po nospie przechodzi na jakiś czas, ale niestety potem wraca…Helcia lubi tę wiadomość
-
Czytoto daj znać czy żel coś pomaga
Ja nieam takich bóli... sporadycznie kilka razy czułam się jakbym miała dostać okresu, ale samo mijało po paru chwilach. Jak się zerwę za szybko z łóżka czy krzesła to czuję takie rwanie w boku, więc na to uważam, bo nauczona jestem wszystko szybko a tu ciało już odmawia posłuszeństwa...
Może skonsultuj te bóle z lekarzem prowadzącym ciążę? W tak zaawansowanej ciąży to już jednak strach, jeśli coś długo dokucza i nie przechodzi po kilku dniach... ale to bolą Cię jajniki ? Czy jakaś kółka łapie?Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Hej dziewczyny 😘
Ja właśnie wróciłam z prenatalnych i wizyty u ginekologa prowadzącego.
Wszystko u nas dobrze, dzidzia rośnie jak na drożdżach i szykuje nam się spory bobas - obecnie waży już 1700 g 👶😊 Jestem raczej z tych drobnych i już mnie uprzedzono, że może będzie konieczne cesarskie cięcie 😔
Mam nadzieję, że u Was twszystko dobrze i jakoś dajecie radę w te upały. Ja przyznam, że znoszę je dość kiepsko i czekam na ochłodzenie jak na zbawienie 😰Helcia, Papierowka, Sagi, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Olya, będzie pięknie
Czytoto ja miewam bóle podbrzusza od niedawna (dwa-trzy tygodnie?), a od kilku dni na pewno częściej. Czasem ciągnie, kłuje, a czasem po prostu jest taki miesiączkowy dyskomfort. Na ogol wtedy gdy macica sie spina. Nie biorę nospy. Skoro tak Ci te bóle doskwierają pomimo jej brania to ja bym skonsultowała czy nic się tam nie dzieje 😘
Ona11 to dorodna dziewczynka już -
Olya, z jednej strony nie chciałabym teraz przeżywać tego stresu z okresu tuż przed ślubem, ale na pewno chciałabym jeszcze raz móc przeżyć emocje z tego dnia i tych dni tuż po bawcie się dobrze, bo jak para młoda nie ma kija w tyłku, to i wszyscy goście bawią się dobrze i przyjemnie
Co do upałów - u mnie fatalnie, wyczekuję ochłodzenia. Ale chyba ma być pod koniec tygodnia, i bardzo dobrze, bo od poniedziałku mąż ma urlop i zaczynamy dłubać przy mieszkaniu przeprowadzkowo-urządzeniowo, właśnie zamówiliśmy łóżeczko dla Małej -
Czytoto wrote:
Helcia, ja go dzisiaj kupiłam i będę testować, dzięki na polecajkę😉
Ja też wczoraj zahaczyłam o Rossman i jestem mega zadowolona, po nocy nie miałam spuchniętych stópek! A obecnie też zrobiłam sobie przerwę i siedzę z nakremowanymi nóżkami do góry i się chłodzę
Dzięki Helcia za polecenie!
Zrobiłam dzisiaj pierwsze większe pranie dla małej. Musiałam ogarnąć wózek (kupiliśmy używany) i inne graty. Powoli w każdym kącie w domu są rzeczy dla dziecka. Zadziwiające to jest, ile taki mały człowieczek robi zamieszania! A te mini ubranka mnie tak rozczulają!Helcia, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:Ja też wczoraj zahaczyłam o Rossman i jestem mega zadowolona, po nocy nie miałam spuchniętych stópek! A obecnie też zrobiłam sobie przerwę i siedzę z nakremowanymi nóżkami do góry i się chłodzę
Dzięki Helcia za polecenie!
Zrobiłam dzisiaj pierwsze większe pranie dla małej. Musiałam ogarnąć wózek (kupiliśmy używany) i inne graty. Powoli w każdym kącie w domu są rzeczy dla dziecka. Zadziwiające to jest, ile taki mały człowieczek robi zamieszania! A te mini ubranka mnie tak rozczulają!
My też kupiliśmy wózek używany, trafiła nam się fajna perełka, naprawdę w super stanie. Muuvo 3.0, jeszcze na gwarancji do smpolowy stycznia
A wy jaki wózek kupiliście?
Te ciuszki są przeurocze, ja też będę na dniach robiła powoli pranie
Ona- duża dziewczynka. U nas synuś 2 tyg do przodu jest chodzi o wielkość
Coraz więcej rzeczy dla tych naszych dzieciaczków coraz bliżejStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Helcia, mówiłam na ostatniej wizycie o takich sporadycznych Błoch to mówiła ze to normalne. Na szczęście po jednym dniu ciągłego bólu przekształciło się to w skurcze tak 3/4 razy dziennie. To jest ból podbrzusza razem z jego twardnieniem, taki dość silny. Może macica już ćwiczy🤔 trochę szybko, ale zobaczymy twardnienia mam już od kilku tygodni, ale ten ból mnie trochę zaskoczył😳
Ja już nie mam siły na te upały. Ledwo żyję, cała popuchnięta, głowa mi pęka, od razu się stresuje czy ciśnienie nie skoczyło jeszcze wyżej, no masakra😔 poprzednią ciąże przechodziłam głównie jesienią/zimą i to był luksus pogodowy jak dla mnie😬
-
Helcia wrote:A wy jaki wózek kupiliście?
My mamy bebetto luca. Ogromniastą ma gondolę i jest taki typowo terenowy podobno, więc myślę, że na zimę się sprawdzi. Te spacerówki w 2w1 są i tak na chwilę z tego co słyszałam, więc pozniej planujemy kupić jakąś porządną jak mała podrośnieHelcia lubi tę wiadomość
-
Czytoto pewnie to skurcze przepowiadające. Zrob sobie coś ożeźwiającego do picia- jakąś wodę z cytryną i miętą, albo bezalkoholowe mohito z lodem. Mi na szczęście tak upał nie doskwiera. Ale zauważyłam, że bardziej się pocę
Goshas to my też takie plany mamyStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Niedługo ma przyjść ochłodzenie, mam nadzieję, ze do niego dotrwam🫣
Jak wasze wyprawki dziewczyny? Większość ogarnięta?🙂 ja muszę się przepakować do docelowej walizki do szpitala i poprasować pieluchy jeszcze, aaa fotelik wyprać 😬
Odpoczywajcie ile dacie radę ❤️
Wgle bylam dzisiaj po receptę na szczepionkę na krztusiec u rodzinnej i babeczka aż prychnęła jak usłyszała. Mówi do drugiej, ze to teraz taka „moda”, a ze to nie ma sensu itp… No kurde wkurzyła mnie.
U mnie znowu białko w moczu, także nastrój 10000 stopni w dół 😔 -
Czytoto co Ty gadasz... I jak ta nasza sluzba zdrowia ma funkcjonować... mi lekarz poz, który robił kwalifikacje przed szczepieniem powiedział, że dawno nie spotkał kogoś idącego na to szczepienie oprócz swojej żony i znajomych kobiet... I szczerze to 1 dzień ręką lekko ciągnęła, jeszcze się śmiałam do męża, żeby mi w drugą ucisnął, bo mi niesymetrycznie 😅 tyle z tej szczepionki
Kiedy lekarz?
U mnie hemoglobina dalej spada pomimo picia żelaza 😓 zobaczymy co mi powie w sobotę... -
Ogoorkowa, za 3 tyg dopiero. Ostatnio mi powiedziała ze jak przekroczy wartość 30, to szpital. Ja mam właśnie 30… to powtórka w piątek i chyba posiew jeszcze zrobię, może infekcja? Nie wiem…
I teraz wgle mam dylemat, chce sie zaszczepić, ale jak coś sie dzieje przez, bo to białko wyszło to może nie powinnam?😔
O kurczę, dobrze ze niedługo masz wizytę. Bardzo ci spadło? A próbowałaś tez diety? Nie znam się, ale moja siostra właśnie stosuje, je wątróbkę, jakieś zielone koktajle pije, no i leki oczywiście😟 -
Czytoto, masz możliwość kontaktu z prowadzącą? Nie powinnaś stresować się samodzielnym decydowaniem czy brać teraz szczepionkę, co robić, itd 😘
Mnie oczywiście luteina podrażniła na maxa. Co mnie wkurza. Dostalam receptę na jakieś delikatniejsze globulki, mam nadzieję, ze będzie ok. -
No dobry byłby kontakt z prowadząca...
A co do kwalifikacji na szczepienie - możesz też pokazać wyniki lekarzowi i najwyżej poowie ,żeby zaleczyć i dopiero podać szczepionkę. W sumie od tego jest ta kwalifikacja przed
Już jest 10,5, a 3 tygodnie temu było 11... wątróbki nie tknę, na dodatek chyba w ciąży się nie powinno, bo to ma więcej świństw niż pożytku z żelaza? 😅 na pewno to dobra wymówka dla mnie 😅 ale od ostatniego badania podladowalam żelazo w diecie, była wołowina, buraki, suszone morele... może mi to żelazo zmieni, bo to się coś nie wchłania u mnie 🤷♀️
Sagi, może można wymienić na tą podjęzykowa wersję? 🤔 -
Ogoorkowa dr się uparł ze dopochwowo lepiej działa na szyjkę (co jest faktem jak poszukałam w źródłach - lubię sobie podociekać 😅). Ja sie z lekarzami nie kłócę, jak już nie dam rady aplikować to już pewnie nie będziemy mieli wyjścia :p Na razie zaaplikowalam pierwsza globulke tego nowego preparatu i nie było tego efektu papieru ściernego :o Ja rozumiem ze zwykła luteina jest darmowa, ale to taka pozorna oszczędność, rozwalać sobie śluzówkę 🙄
Co do żelaza to kojarzę ze u Ciebie z dietą jest niezle, wspominałaś często o wołowince i tych sprawach. Tak jak kombinujesz, może problem nie jest w ilości żelaza którą dostarczasz tylko ono się z jakiegoś powodu nie wchłania… To są trudne sprawy nawet dla lekarzy jak widać 😅 -
Sagi, też mi coś świtało,że dopochwowo lepiej działa, ale nie musiałam stosować, więc tak tylko coś dzwoniło w tle 🙄 kolejny dzień na nowej też lepszy?
U mnie właśnie wołowe klopsiki z pietruszka i fasola + buraczki😅 więcej żelaza nie dało się upchac 😅