" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Goshas71 wrote:Ja mam taką mniejszą torbę i tam dałam właśnie rzeczy typowo do samego porodu - klapki, podkłady, majtki siateczkowe, balsam do ust, butelka do wody z filtrem, gumka do włosów, ręczniczek. Nie wiem jak faktycznie z tym ubraniem po porodzie, chętnie się dowiem od bardziej doświadczonych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 20:38
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
OvuFriendModerator Forum wrote:Masz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
Blond27 wrote:Na szkole rodzenie położna polecała wcześniej sprawdzić na sobie nowe produkty typu pianka ginexid 😁 Tak tylko pisze bo może używałaś jej , ja użyłam jej 5 razy bo dla mnie pierwszy raz i powiem Wam, że takie chłodzenie że hej 😎
Dziewczyny wózek zamówiony, mąż wyczekał 200 zł taniej - taak on to cebula po co przepłacać 🤣🤣
Chyba spakuje swoje rzeczy do walizki, a dla malej w sportowa torbe, ale zobaczymy jak bedzie z miejscem. Wczesniej spakowam sie w walizke i plecak i bylo ok. Polozne wyjely mi rzeczy dla młodego z walizki, bo polowa byla dla niego, polowa dla mnie ;p
Polecam rzeczy dla dziecka spakowac w torebki strunowe, w zestawach typu: body, pajac, czapeczka. Wtedy nie trzeba sie zastanawiac nad niczym i jest higienicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 21:08
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:U mnie jedna walizka zgodnie z zaleceniami szpitala. Szczerze nie wyobrażam siebie mieć kilka toreb. Denerwowałoby mnie to,ze muszę pilnować co gdzie jest.... Poza tym położna ze SR mówiła żeby wziąć taka torbę /walizkę która będziemy w miare potrzeby mogły same przetransportować bo może być różnie. Ale wiem, że są szpitale które wymagają dwóch i nawet trzech toreb.... Będę pewnie brała mała listonoszkę na telefon, dokumenty, portfel.
Tak, u mnie też zalecają jak najmniej i to dla mnie oczywiste. Mam malutką kabinówkę i tą mniejsza do porodu, która mieści się na niej, przewiązana przez rączkę. Tak naprawdę po porodzie mąż będzie ją mógł zabrać do auta po prostu myślę.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Papierowka wrote:Nie korzystałam z ginexid w pierwszym połogu, ale slyszalam, ze jest swietny. Tak, wiem, ze chlodzi ;p przetestuje w domu, a jak nie to w szpitalu w ktorym planuje rodzic jest apteka czynna od 8 do 20 lub 21 wiec luz ;p
Chyba spakuje swoje rzeczy do walizki, a dla malej w sportowa torbe, ale zobaczymy jak bedzie z miejscem. Wczesniej spakowam sie w walizke i plecak i bylo ok. Polozne wyjely mi rzeczy dla młodego z walizki, bo polowa byla dla niego, polowa dla mnie ;p
Polecam rzeczy dla dziecka spakowac w torebki strunowe, w zestawach typu: body, pajac, czapeczka. Wtedy nie trzeba sie zastanawiac nad niczym i jest higienicznie.
U mnie w szpitalu na szczęście zapewniają ubranka dla dziecka i planuje z nich skorzystać. Planuje tylko awaryjnie spakować jeden komplecik tak w razie w.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 21:12
Papierowka lubi tę wiadomość
-
Papierowka wrote:Goshas71, u mnie trzeba spakowac wszystko, wiec nie ma szans spakowac sie w kabinowke ;p
Ojj to faktycznie bez większej walizki się nie obejdzie...
Myślałam, że już u mnie dużo chcą bo same dwa opakowania podkładów zajmują pół walizki, nie mówiąc o pampersach... ale jakby doszły ubranka itd to już kosmos
-
U mnie tak samo wszystko jest dla mamy i dziecka, wezmę tylko ze 3 komplety ubranek w razie gdyby Mały dostał uczulenia od szpitalnych i tyle.
Jaka herbatę z liści malin pijecie? Kurde jakoś sie naczytałam że może wywołać akcje porodowa ale nie wiem czy to fake? I trochę sie boje zacząć pić 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 22:37
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Chwilę mi zeszło, żeby Was nadrobić
Ja jeszcze nie spakowałam torby. Czekałam na drugą koszulę (bo chciałam wyprać) i okazała się za duża no i muszę jeszcze dokupić koszulę i biustonisz, bo mam 1 póki co. I te przekąski muszę powoli ogarnąć. Pewnie w przyszłym tyg się spakuje, ewentualnie w tym spakuje a później tylko dołożę brakujące rzeczy. Planuję się spakować w bagaż podręczny, mam nadzieję, że wystarczy.
Baza i fotelik już czeka w aucie, wyniosę tam też otulacz, ale to jeszcze chwila.
Kurcze jak Wam fajnie, że szpitale zapewniają jakieś ubranka itd. U nas prawie wszystko trzeba ze sobą zabierać... ale damy rade dla dzieciaczka mam w sumie wszystko, jedynie muszę dokupić czapeczkę, bo mam tylko 1 w rozmiarze 56, reszta to 62.
Najbardziej boję się, żeby mnie do drugiego szpitala nie odesłali, bo to jednak stresowa sytuacja, mimo, że obydwa szpitale mają dobre opinie to jednak wybrałam ten jeden i chciałabym w nim urodzić...
Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie jakieś żele na "poślizg" do porodu? Czy ma to sens? I mam jeszcze drugie pytanie, o co chodzi ze słodyczami czekoladowymi i cesarką ? Nie można jeść czekolady przed uśpieniem? Bo chyba nie doczytałam nigdzie...
No i łącze się w bólu z kobietkami, przed którymi posiew, bo ja będę miała we wtorek robiony, też mnie to stresuje trochę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 08:18
Blond27, Papierowka lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia, u nas co do żeli poślizgowych na SR mówili, żeby nie kupować tego drogiego "dedykowanego", żeby wziąć lepiej feminum albo olej z wiesiołka ja wrzuciłam feminum.
A co do torby to mam walizkę na kółkach do szpitala I mala sportowa torbę na porodówkę - można zapakować na walizkę i wygodnie przewiezcHelcia, Goshas71 lubią tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Jaka herbatę z liści malin pijecie? Kurde jakoś sie naczytałam że może wywołać akcje porodowa ale nie wiem czy to fake? I trochę sie boje zacząć pić 🤣
Ja kupiłam na allegro z Dary Natury.
Z tego co czytałam tak naprawdę nie ma jakiś naukowych dowodów na działanie tych herbatek, ale są stosowane już od XVI wieku, więc to takie bardziej wierzenia w ich wpływ 🙂 także spokojnie, akcji nagle nie wywoła 😉
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:Ja kupiłam na allegro z Dary Natury.
Z tego co czytałam tak naprawdę nie ma jakiś naukowych dowodów na działanie tych herbatek, ale są stosowane już od XVI wieku, więc to takie bardziej wierzenia w ich wpływ 🙂 także spokojnie, akcji nagle nie wywoła 😉Goshas71, Oli123 lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
No właśnie u mnie w SR trz nic nie mówili o takich żelach. Dzięki Papierowka za pocieszenie 😁 zawsze to jednak lepiej wiedzieć z czym ma się do czynienia.
Dziewczyny, zmotywowałyście mnie i właśnie kupiłam koszulę i biustonisz do karmienia. Zamówiłam na allegro firmy Formommy, jutro paczka ma dojść, zobaczymy 😊
A powiedzcie mi ile czapeczek szykujecie do szpitala? 1 szt czy więcej? Bo nie wiem czy nie dokupić z 1 czapeczki jeszcze...
Właśnie doszła mi pluszowa żyrafa z H&M, jest świetna i mega fajnie wygląda z koszem na zabawki z Shine (wzór żyrafy). Polecam Wam bardzo obydwie te rzeczy 😉 dodałabym fotkę ale nie wiem jak 🤷♀️ ale mogę wkleić linki:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0698466001.html
https://www.empik.com/atmosphera-for-kids-kosz-do-przechowywania-tekstylny-z-zyrafa-33-x-53-cm-atmosphera-for-kids,p1269244923,dziecko-pBlond27, Papierowka lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Ja już po wymazie GBS, czułam tylko łaskotanie podczas pobierania żadnego bólu itp. U mnie jest taka piękna pogoda, normalnie jest gorąco 30°C w słońcu 😁 chciałam kupić ta herbatke z liści malin, ale nie było w aptece więc chyba zamówię przez neta
Helcia chyba wezmę dwie czapeczki w dwóch rozmiarach ale raczej na wyjście, takie bawełniane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 17:21
Helcia, Papierowka lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Ja dopiero kilka dni temu rozpakowalam, obejrzałam te wszystkie części i schowalam z powrotem do pudełka 😂 jeszcze zdecyduję czy wezmę swój czy skorzystam ze szpitalnego jakby co. Na razie „pierdolę, nie robię” 🫣
Helcia, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Ja nie będę zabierać laktatora do szpitala :p jak rodziłam pierwszy raz to też nie pakowałam. Panie od razu mi pożyczyły medele szpitalną, ja tylko kupiłam lejek z rurką w aptece szpitalnej i przez weekend z tego korzystałam, później poprosiłam partnera, żeby mi przywiózł z domu własny. Myślę, że też nie ma co brać miliona rzeczy, ale tutaj każda ma inną listę. U mnie trzeba podkłady i wszystkie higieniczne rzeczy zabrac ze sobą, więc pózniej w jedną dużą walizkę trudno się zmieścić. Jak czytam, że wystarczy wam kabinówka to wow, zazdroszcze l