W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetka_1988 wrote:Dziewczyny u mnie beta hcg tylko 5,01 gdzie ciąża od 5. Czarno to widzę. Dziś 13 lub 14 dpo. Powtarzać jutro betę czy w piątek, o ile do tego dnia nie dostanę okresu😔
Ja bym jutro powtórzyła. A test wyszedł? Przepraszam jeśli pisałaś ale nie dopatrzyłam 😘Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Smerfetka_1988 wrote:Dziewczyny u mnie beta hcg tylko 5,01 gdzie ciąża od 5. Czarno to widzę. Dziś 13 lub 14 dpo. Powtarzać jutro betę czy w piątek, o ile do tego dnia nie dostanę okresu😔
Przytulam mocno 🥰 -
Ja zamawiałam przez neta, z jakiejś apteki internetowej żel o nazwie Prefert vaginal gel.
Tak na serio będziemy używać dopiero w najbliższym cyklu (jeden aplikator zużyty na próby i błędy xD), liczę że pomoże 😊
Opinii ma dużo pozytywnych 👍ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
verliebtindich wrote:Westie, zapisałam, witamy czuj się u nas jak u siebie
Dziewczyny, a te żele zamawiałyscie przez internet czy gdzieś to można dostać od ręki?
Ja żel conceive plus tubka zamawiałam przez internet, nie widziałam nigdzie stacjonarnie. Czytałam trochę opinii o tych żelach i ten conceive wydawał się najlepszy, bo ten inny dziewczyny pisały, że może powodować podrażnienie albo takie uczucie ciepła, ale wiadomo każda kobieta jest inna 😊 u nas wydaje mi się że żel pomógł, także polecam 👍verliebtindich, Ilaria, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Szyszka90 wrote:Ja bym jutro powtórzyła. A test wyszedł? Przepraszam jeśli pisałaś ale nie dopatrzyłam 😘20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
JA : 35 lata Mąż : 35 lata
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Anett93 wrote:Przykro mi 😞
Jutro znów zatestuje. Robiłam pinkiem podobno słabo się barwią przy wczesnej ciąży.
Póki @nie ma dobry znak.. chociaż nie nastawiam się na nic zwłaszcza że to 15/16dpo więc 🥺🥺verliebtindich lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
Pocahontas16 wrote:Westie dajcie sobie kilka miesięcy luzu. Może Wam się uda szybciutko i będzie ciśnienie z głowy. Ale jeżeli w pierwszym cyklu już się tak mega nakrecasz to wierz mi, z każdym białym testem będzie gorzej
Co Ci mogę poradzić, nie szukaj u siebie objawów ciąży od razu po owulacji. Brak objawów = ciaza, objawy jak na ciążę = okres, objawy jak na okres = ciąża, objawy jak na okres = okres itd itp
Objawem ciąży jest brak miesiączki i ⏸️, a i tak to nie znaczy zawsze dzidziusia
Nie chce Cię dołować, bo często jest, że ktoś wbija na forum i w 1cs się uda, ale serio na razie ciesz się staraniami
Trzymam kciuki!
Tak, ja to wszystko wiem i wiem że sama siebie stresuję niepotrzebnie, jednak abym w ogóle mogła zacząć się starać to musiałam sporo przejść dlatego chyba też tak wyczekuję upragnionego dziecka. Choruję na padaczkę, biorę leki, lekarz musiał zmienić mi te leki aby dobrać takie które mają najmniejsze działanie teratogenne. W trakcie zmiany/odstawiania leków miałam dwa napady. Od lat nie miałam napadów aż tu nagle znowu powrót koszmaru. Niestety nie udało się osiągnąć wyznaczonego przez neurologa celu Leki zmieniałam ponad pół roku. Dopiero teraz mogłam zacząć się starać o dziecko. Oprócz tego mam torbiel endometrialną na jajniku i to dosyć sporą no i swoje lata. Dlatego jestem tak "nakręcona" -
Tulipan, ja Cię rozumiem i też wierzę do samego końca. Daj jutro znać!
Westie, znajdziesz u nas napewno dużo wsparcia. Życzę Ci z całego serca, żeby to był ten cykl. Ale jeśli się nie uda, jesteśmy tutajTulipan, AgulaM, Westie lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, może je zerknąć na moje wyniki z 3dc? Widzę, że wszystko się w normach mieści, ale jakiś komentarz? Może coś powinno być wyższe lub niższe?
https://ibb.co/H784brT
https://ibb.co/HrxLyCZ
Doczytałam, że stosunek LH/FSH mam dość niski i teraz ważne, żeby zbadać proga w 7dpo. Ciężko mi teraz będzie wysiedzieć 3 tygodnie 🤯Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
-
Czy przy badaniach w Diagnostyce polecacie kupować wcześniej badania on-line? Czy duża jest różnica między cenami online a stacjonarnie?
-
Nutka85 wrote:Czy przy badaniach w Diagnostyce polecacie kupować wcześniej badania on-line? Czy duża jest różnica między cenami online a stacjonarnie?
edit: na stronie też można zobaczyć cenę online i w placówceWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 19:29
Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Lolka997 wrote:Ale mi się micha z rana ucieszyła jak nadrobiłam tyle stron i jest na nich tyle podwójnych kresek! 😍
Dziewczyny, turbo gratulacje ❤️
W sobotę mieliśmy wesele kuzyna. Miałam na nim być z pięknym brzuszkiem, wyszło inaczej.. Miałam parę zjazdów z płaczem na końcu nosa, w szczególności po magicznych pytaniach „ukochanych cioć” czy my nie wiemy jak się dzieci robi i kiedy w końcu sobie jakieś „zrobimy”… 😵💫🤮
Wczoraj byłam u Babci po jakieś dokumenty i fakt, faktem, wie, że poroniłam- absolutnie bez żadnych szczegółów co do daty czy samego problemu. Na początku złapała mnie za rękę i pokazała karteczkę, mówiąc czy chciałabym żeby ona się za to modliła, bo ona nie chce niczego narzucać. Na karteczce była intencja z mszami przez pół roku w Łagiewnikach o potomstwo dla Nas… Rozumiecie to? 🥺 75 letnia Kobitka, wsiadła sama w autobus, przejechała ponad 100km, ogarnęła transport tramwajami po Krakowie, żeby pojechać złożyć za Nas intencję…. Moja wiara mocno kuleje i nie umiem jakoś się temu oddać, ale Babcia nadrabia za Nas wszystkich i ten gest rozwalił mnie wczoraj na łopatki. Dodatkowo intencję złożyła 24.04, równiutkie 2 miesiące po stracie twinsów…
Mózg na ścianie, rozczuliło mnie to totalnie. Moja Przyjaciółka twierdzi, że taka wiara Nam wymodli malucha i oby miała rację.. 🥺🙊
❤❤❤❤❤Lolka997 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
verliebtindich wrote:Pocahontas jest w temacie LH i FSH, może tu coś podpowie
Kluska, z wielkim bólem..
Liczę, że jeszcze przeskoczysz na listę wyżej 🤞😘
No jakoś czarno to widzę 😂 testy owu dzis i wczoraj blade, wczesniej nie robilam, bo mam zazwyczaj owu tak 16-18 dc, a dziś już właśnie 16dc, jajników nie czuje wcale. Co prawda brałam w tym cyklu pierwszy raz NAC wiec może on namieszał i owu była wcześniej? Tylko mi ciemne testy owulacyjne wychodzą jeszcze tydzień po owu 😂 a temperatury mi się nie chciało mierzyć, a później zapomniałam termometru na majówkę.
Mam YOLO w tym cyklu 😂 co będzie, to będzie.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:No jakoś czarno to widzę 😂 testy owu dzis i wczoraj blade, wczesniej nie robilam, bo mam zazwyczaj owu tak 16-18 dc, a dziś już właśnie 16dc, jajników nie czuje wcale. Co prawda brałam w tym cyklu pierwszy raz NAC wiec może on namieszał i owu była wcześniej? Tylko mi ciemne testy owulacyjne wychodzą jeszcze tydzień po owu 😂 a temperatury mi się nie chciało mierzyć, a później zapomniałam termometru na majówkę.
Mam YOLO w tym cyklu 😂 co będzie, to będzie.
Mi temperatura w tym cyklu coś wariuje, takie mam skoki, że to się kupy nie trzyma 🤣
Ale jajnik czuję, więc się spodziewam jutro pęcherzyków 🤞
I ciekawa jestem jak moje endo, po piciu wina, orzechach i morelach, czy to w ogóle coś dało.
Dziewczyny, a jest coś co moglo ewentualnie zafałszować wynik insuliny? Czy to się nie fałszuje? Tak jak np. prolaktynę może zafałszować stres, to jest coś, co mogłoby wpłynąć na insulinę? -
verliebtindich wrote:Mi temperatura w tym cyklu coś wariuje, takie mam skoki, że to się kupy nie trzyma 🤣
Ale jajnik czuję, więc się spodziewam jutro pęcherzyków 🤞
I ciekawa jestem jak moje endo, po piciu wina, orzechach i morelach, czy to w ogóle coś dało.
Dziewczyny, a jest coś co moglo ewentualnie zafałszować wynik insuliny? Czy to się nie fałszuje? Tak jak np. prolaktynę może zafałszować stres, to jest coś, co mogłoby wpłynąć na insulinę?
No ja słyszałam że też powinno się do tego być po dobrze przespanej nocy no i wieczorem tylko wode pić. Bo inaczej mogą być zafałszowane wyniki. A piłaś wino może dzień przed badaniem? Ja lekarzem nie jestem więc nie wiem czy to na pewno prawda ale tak słyszałam i teraz na necie też poczytałam że może tak byćona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Doszedł jeszcze wynik progesteronu 33,7ng/ml, chyba dobry wynik?
Dzisiaj miałam kolejny zalatany dzień, śledziłam Wasze wpisy, ale nawet nie miałam kiedy odpisać. Jestem dzisiaj mocno wykończona, trzeba chyba iść spać 😊Kluska95, Lolka997, Koteczka82, AgulaM lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny piękny wynik bet🤗😙🥰🤩😍🥳gratuluję 😘😘
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On: