W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ostatnio mniej mnie tutaj ale nie miałam czasu za bardzo zaglądać, bo jestem na urlopie. Wracam za 2 dni, więc będę bardziej na bieżąco. Promises 🙋🏻♀️
Dzisiaj miałam podgląd kurnika, jest pęcherzyk 17 mm, owulacja powinna być za 2/3 dni ale endometrium słabiutkie niestety 🙄 więc zaczynam nad tym pracować. Ginekolog zalecił kwasy dha+epa i olej z wiesiołka, jeśli któraś też ma problem z endo to może się przyda info.
Spokojnej nocki wszystkim 🤗Monk@, verliebtindich, Koteczka82, Kofii, Aneta2506, Poziomka9204, gabi5443, Gwiazdeczka 93, pluto_nova lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Zazu92 wrote:No ja słyszałam że też powinno się do tego być po dobrze przespanej nocy no i wieczorem tylko wode pić. Bo inaczej mogą być zafałszowane wyniki. A piłaś wino może dzień przed badaniem? Ja lekarzem nie jestem więc nie wiem czy to na pewno prawda ale tak słyszałam i teraz na necie też poczytałam że może tak być
Wina nie piłam wczoraj, wczoraj była przerwa. Ale żarłam te orzechy i morele.
No i nie powiem, w majówkę była pizza i kawalek ciasta, ale całą resztą trzymana z niskim IG.
Jutro podpytam, z wielką nadzieja, że może to jakieś przekłamanie jednak.. -
verliebtindich wrote:Wina nie piłam wczoraj, wczoraj była przerwa. Ale żarłam te orzechy i morele.
No i nie powiem, w majówkę była pizza i kawalek ciasta, ale całą resztą trzymana z niskim IG.
Jutro podpytam, z wielką nadzieja, że może to jakieś przekłamanie jednak..
Trzymam kciuki 💪😊ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
verliebtindich wrote:Wina nie piłam wczoraj, wczoraj była przerwa. Ale żarłam te orzechy i morele.
Jutro podpytam, z wielką nadzieja, że może to jakieś przekłamanie jednak.. -
Gratuluję pięknych bet Dziewczyny 🥰 I trzymam kciuki za jutrzejsze 🤞🤞🤞
Tulę mocno te które zobaczyły biel 😥 Widocznie przyszły miesiąc jest Wam pisany! 🤞Wiosna już w pełni, lato przed nami, idealny czas na ♥️♥️♥️ i ⏸️⏸️⏸️!
Nutka85, Poziomka9204, Ekta lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Szyszka90 wrote:JA melduje ze u mnie biało więc znowu się nie udało 😭
Tule... 😞15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja jutro na betę, dzisiejszy mój test wygląda tak:
Ciągle coś mnie kłuje, ciągnie, cycki bolą. Objawy jak przed @, więc stres na wysokim poziomie. Wybiorę się dzisiaj na miłe zakupy i spacerek, żeby oczyścić głowę.
I w ogóle tak dziwnie u mnie, bo normalnie chodze spać późno i rano lubię długo lezec. A teraz przed 23 oczy mi się kleją, a o 6 się budzę 🤪
Wow, gratulacje ☺Nutka85 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Verlie przed badaniem insuliny nie można jeść 12h. A robiłaś krzywa insulinowa? -
Pocahontas16 wrote:Monka nie mogę wczytać tych zdjęć badań... Wrzucisz jeszcze raz?
Verlie przed badaniem insuliny nie można jeść 12h. A robiłaś krzywa insulinowa?
https://ibb.co/Y3dZxpH
https://ibb.co/YLWcDMT -
Poziomka9204 wrote:Doszedł jeszcze wynik progesteronu 33,7ng/ml, chyba dobry wynik?
Dzisiaj miałam kolejny zalatany dzień, śledziłam Wasze wpisy, ale nawet nie miałam kiedy odpisać. Jestem dzisiaj mocno wykończona, trzeba chyba iść spać 😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć ? Dopiero wczoraj zorientowałam się, że jest jeszcze jeden wątek majowy ♥️
Ja co prawda miałam wstępnie testować 9 maja w dzień miesiączki. Ale zaczęłam testować już 10 dpo. Gdzie wyszedł mi jakieś cień cienia kuzyna brata ciotecznego i uznaliśmy z mężem, ze nie to nie na to czekamy. I nas test robi w butelkę. A wczoraj 11 dpo ten cień wyszedł wyraźnie pobiegłam na betę a tam 11,2 i progesteron 27. 7 dpo progesteron miałam 27,5 a 9 dpo 26.6 o wtedy myślałam, ze kolejny cykl będzie biały i nawet chciałam już wszystko odpuścić. 21 maja lecimy na wakacje bo byłam pewna ze skoro 12 cykli się nie udawało to i teraz nie zaskoczy.
To nasz 13 cykl staran o drugie dziecko, wiem, ze to wczesny etap i wszystko się może zdarzyć ale cieszę się, ze w końcu zaskoczyło💚verliebtindich, Ekta, AgulaM, Westie, Kropka6, Poziomka9204, Ilaria, Kori, Anati, gabi5443, Anett93, Kluska95, peonia, Kasiooola, Kasik85, 2+3, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć ? Dopiero wczoraj zorientowałam się, że jest jeszcze jeden wątek majowy ♥️
Ja co prawda miałam wstępnie testować 9 maja w dzień miesiączki. Ale zaczęłam testować już 10 dpo. Gdzie wyszedł mi jakieś cień cienia kuzyna brata ciotecznego i uznaliśmy z mężem, ze nie to nie na to czekamy. I nas test robi w butelkę. A wczoraj 11 dpo ten cień wyszedł wyraźnie pobiegłam na betę a tam 11,2 i progesteron 27. 7 dpo progesteron miałam 27,5 a 9 dpo 26.6 o wtedy myślałam, ze kolejny cykl będzie biały i nawet chciałam już wszystko odpuścić. 21 maja lecimy na wakacje bo byłam pewna ze skoro 12 cykli się nie udawało to i teraz nie zaskoczy.
To nasz 13 cykl staran o drugie dziecko, wiem, ze to wczesny etap i wszystko się może zdarzyć ale cieszę się, ze w końcu zaskoczyło💚
Trzymałam wczoraj kciuki za Ciebie, na innym wątku (tam się nie udzielam, ale czytam 🤪). Witamy u nas, rozgość się 😉 -
Żelka gratuluję 😘
Nutka kciuki za betę ✊🏻Nutka85 lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
A ja poproszę dzisiaj o chociaż pół kciuka za wyniki bety 🥺
Od rana nie mogę usiedzieć na tyłku, zjem coś i pędzę do laboratorium. Test ciemnieje, teraz sobie wykręciłam, że może za szybko ciemnieje i czy wszystko ok.
Zrobię badanie dzisiaj(dzień @), powtórzę w sobotę.Monk@, Poziomka9204, drSylwia, verliebtindich, gabi5443, Anett93, Ekta, Lolka997, Kluska95, pluto_nova, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Monka nie mogę wczytać tych zdjęć badań... Wrzucisz jeszcze raz?
Verlie przed badaniem insuliny nie można jeść 12h. A robiłaś krzywa insulinowa?
Tak, na jej podstawie miałam włączoną metforminę, ale wtedy insulina na czczo była w porządku, dopiero po krzywej były nieładne wyrzuty
Żelka, gratulacje! 💗 -
Nutka85 wrote:A ja poproszę dzisiaj o chociaż pół kciuka za wyniki bety 🥺
Od rana nie mogę usiedzieć na tyłku, zjem coś i pędzę do laboratorium. Test ciemnieje, teraz sobie wykręciłam, że może za szybko ciemnieje i czy wszystko ok.
Zrobię badanie dzisiaj(dzień @), powtórzę w sobotę.Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć ? Dopiero wczoraj zorientowałam się, że jest jeszcze jeden wątek majowy ♥️
To nasz 13 cykl staran o drugie dziecko, wiem, ze to wczesny etap i wszystko się może zdarzyć ale cieszę się, ze w końcu zaskoczyło💚 -
To nasz 13 cykl staran o drugie dziecko, wiem, ze to wczesny etap i wszystko się może zdarzyć ale cieszę się, ze w końcu zaskoczyło💚👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰