W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć ? Dopiero wczoraj zorientowałam się, że jest jeszcze jeden wątek majowy ♥️
Ja co prawda miałam wstępnie testować 9 maja w dzień miesiączki. Ale zaczęłam testować już 10 dpo. Gdzie wyszedł mi jakieś cień cienia kuzyna brata ciotecznego i uznaliśmy z mężem, ze nie to nie na to czekamy. I nas test robi w butelkę. A wczoraj 11 dpo ten cień wyszedł wyraźnie pobiegłam na betę a tam 11,2 i progesteron 27. 7 dpo progesteron miałam 27,5 a 9 dpo 26.6 o wtedy myślałam, ze kolejny cykl będzie biały i nawet chciałam już wszystko odpuścić. 21 maja lecimy na wakacje bo byłam pewna ze skoro 12 cykli się nie udawało to i teraz nie zaskoczy.
To nasz 13 cykl staran o drugie dziecko, wiem, ze to wczesny etap i wszystko się może zdarzyć ale cieszę się, ze w końcu zaskoczyło💚
Hej! Czyżby było tak jak pisałam na innym wątku 😍 głowa odpoczeła i ciach!
Trzymam kciuki mocno 🌸 dawaj znać co i jak!Anka1312, Żelka1990 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was była niezadowolona z efektów wiesiołka i zmienia na inną markę i było lepiej? Postanowiłam w tym cyklu odstawić, bo mam wrażenie, że tego śluzu miałam w ostatnich cyklach mniej, niż bez wiesiołka, ale zastanawiam się,bczy dobrze robię. Nie wiem, czy to marka nie ta i próbować inne czy po prostu na mnie nie działa, bez względu na to, jakiej marki.
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was była niezadowolona z efektów wiesiołka i zmienia na inną markę i było lepiej? Postanowiłam w tym cyklu odstawić, bo mam wrażenie, że tego śluzu miałam w ostatnich cyklach mniej, niż bez wiesiołka, ale zastanawiam się,bczy dobrze robię. Nie wiem, czy to marka nie ta i próbować inne czy po prostu na mnie nie działa, bez względu na to, jakiej marki.
Ja brałam wiesiołek z Gal przez 2 cykle. Nic nie pomogło, śluzu miałam mniej niż przed braniem 😕 odpuszczam całkowicie, będę chyba brała olej lniany + dużo wody -
Kofii wrote:Dziewczyny mam pytanko😊 na przyszły tydzień miałam zaplanowany wyjazd i wyjście na termy. Oczywiście jak będą ⏸️ to termy odpuszczam. Ale co w przypadku okresu? Z tego co wiem to gorące kąpiele są niewskazane, bo mogą zwiększyć krwawienie. Myślicie że lepiej odpuścić całkiem? Ja się chyba ku temu skłaniam, choć trochę mi smutno😅
-
Monka wg mnie badania ok. Ja też mam stosunek lh:FSH 0, 66 i szukałam wszedzie info czy nie za małe bo ponoć najlepsze ok 1, ale nie znalazłam nic. Z wyników badań wygląda, że nie masz PCOS ogólnie bardzo podobne wyniki do moich. AMH spoko prolaktyne też miałam podobna
Wczoraj mi gdzieś mignelo, że lepszy od wiesiołka jest suplement New nordic cod liver Oil, ponoć fajny śluzMonk@ lubi tę wiadomość
-
Zelka gratulacje, kojarzę z innych wątków ciekawe czy pomogła ta globulka na zakwaszenie, przypomnisz jak ja brałas?
Chociaż kojarzę, że miałaś później infekcje. Ta infekcja była potwierdzona przez gine? Czy śluz cię zmylilWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 08:44
-
Pocahontas16 wrote:Monka wg mnie badania ok. Ja też mam stosunek lh:FSH 0, 66 i szukałam wszedzie info czy nie za małe bo ponoć najlepsze ok 1, ale nie znalazłam nic. Z wyników badań wygląda, że nie masz PCOS ogólnie bardzo podobne wyniki do moich. AMH spoko prolaktyne też miałam podobna
Wczoraj mi gdzieś mignelo, że lepszy od wiesiołka jest suplement New nordic cod liver Oil, ponoć fajny śluz -
Kofii wrote:Idę większą grupą, bo to wieczór panieński, więc nie ja będę decydować w którym basenie będziemy siedzieć 😄
-
Kofii wrote:Dziewczyny mam pytanko😊 na przyszły tydzień miałam zaplanowany wyjazd i wyjście na termy. Oczywiście jak będą ⏸️ to termy odpuszczam. Ale co w przypadku okresu? Z tego co wiem to gorące kąpiele są niewskazane, bo mogą zwiększyć krwawienie. Myślicie że lepiej odpuścić całkiem? Ja się chyba ku temu skłaniam, choć trochę mi smutno😅
Zależy jak ciepła ta woda jest. Może jest informacja ile stopnie ma. Ogólnie podczas miesiączki i ciąży gorące kapiele są niewskazane (w ciąży przeciwwskazaniem). Ciepła woda podnosi ciśnienie krwi, poprawia i przyspiesza krążenie, dochodzi do tego jeszczę pełne zanurzenie. Więc może zwiększyć krwawienie. Ale to tez zależy, jeśli np jesteś osobą która zażywała kąpiele w tak ciepłej wodzie na codzień i nic sie nie działo nigdy, no to można sie zastanowić 😉
A i trzeba pamiętać że kąpiel trwa pare minut. A na termach raczej długo bedziesz siedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 08:47
-
Smerfetka tule mocno ale to na pewno okres? Nie jakieś plamienie itd?
Lolka997 lubi tę wiadomość
-
Nutka, kciuki wielkie! 🤞
Ja w ogóle jestem niezadowolona z tego wiesiołka, nic nie daje..
Na przyszły cykl zamawiam żel, albo ten conceive albo fertilsafe, teraz już nie zdążę bo owu chyba na weekend wypadnie, to mi nie zdąży przyjść. Tak szczerze to nawet nie widzę po włosach poprawy (ale odkąd biorę kwasy omega3, czyli już rok, są po prostu w dobrym stanie, więc pewnie dlatego). Najpierw piłam olej w formie płynnej, teraz biorę w kapsułkach 3x2, 6 tabletek dziennie. I susza...Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Jol213, jak u Ciebie? Oby współtowarzyszki zapisane też na dzisiejsze testowanie przyniosły Ci szczęście, bo zapisałam Cię w doborowym towarzystwie 🤞
Tulipan, powtarzałaś dziś test? 🤞
Gusia, to pierwszy dzień Twojej ciąży! 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 08:51
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Nutka, kciuki wielkie! 🤞
Ja w ogóle jestem niezadowolona z tego wiesiołka, nic nie daje..
Na przyszły cykl zamawiam żel, albo ten conceive albo fertilsafe, teraz już nie zdążę bo owu chyba na weekend wypadnie, to mi nie zdąży przyjść. Tak szczerze to nawet nie widzę po włosach poprawy (ale odkąd biorę kwasy omega3, czyli już rok, są po prostu w dobrym stanie, więc pewnie dlatego). Najpierw piłam olej w formie płynnej, teraz biorę w kapsułkach 3x2, 6 tabletek dziennie. I susza...
A co do oleju, to widziałam, że sporo z Was było niezadowolonych, bez względu na firmy, ale myślałam, że może trzeba znaleźć swoją jakąś? No nie wiem... Chyba zupełnie odpuszczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 08:54