W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@jo_ana, @Kropka6, @Pocahontas16 dzięki za odpowiedzi w takim razie w tym cyklu zrobię inaczej i zacznę brać dopiero jak wyłapię pik
KiniuśiKinio lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Nutka85 wrote:Widziałam w innym wątku, że tylko przyrost 250% Cię uspokoi.
Kochana, ja nie chcę wyrokować i się wypowiadać, bo sama jestem totalnie początkująca i moja wiedza to ułamek wiedzy innych.
Ale...
Skoro poprzedni przyrost miałaś w normie (miałaś koło 80%, prawda? To i tak powyżej minimum przecież, pomyśl, że mogłaś mieć 15% mniej, a i tak byłoby w normie) to dlaczego teraz wymagasz od kropka by zrobił coś, co jest prawie 4krotnoscia normy?
W moim labie widełki dla 5t to 217-7138! Jeśli przyrost jest min.66%,a wynik mieści się w widełkach, to dlaczego szukasz problemu na siłę?
Stres powoduje wyrzut kortyzolu, który obkurcza naczynia krwionośne, blokuje działanie progesteronu. Nie rób tego sobie, nie rób tego kropkowi!
Byłam teraz na badaniach. Krew oddana. Panie napisały pilne dla labolatorium. Oby się okazało, ze tylko schizuje. 🤞🤞🤞🤞 -
Żelka1990 wrote:Bo 250% przyrostu dałoby mi poczucie ze nadgania wartościami. Mnie cały czas martwi nawet nie sam przyrost ale wysokość bety co do dnia po owulacji i co do dnia ciąży.
Byłam teraz na badaniach. Krew oddana. Panie napisały pilne dla labolatorium. Oby się okazało, ze tylko schizuje. 🤞🤞🤞🤞
Żeby się okazało, że to tylko niepotrzebny stres, a Ty, żebyś wreszcie mogła się cieszyć 🙂
Być może po prostu miałaś pozną owulację, potem późne zapłodnienie? Nasz organizm jest mocno skomplikowany, nigdy nic nie wiadomo!Lolka997 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Bo 250% przyrostu dałoby mi poczucie ze nadgania wartościami. Mnie cały czas martwi nawet nie sam przyrost ale wysokość bety co do dnia po owulacji i co do dnia ciąży.
Byłam teraz na badaniach. Krew oddana. Panie napisały pilne dla labolatorium. Oby się okazało, ze tylko schizuje. 🤞🤞🤞🤞 -
Dziewczyny daaaaawno nie byłam na forum, ale co miesiąc staram się odwiedzac staraniowy. Rozsyłam wirusy!!!! I trzymam za wszystkie kciuki❤️
Poziomka9204, Zazu92, Paulina666, Lolka997, pluto_nova, Anett93, Ekta, Koteczka82, 2+3, AgulaM, Ilaria lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Witam Was
Ja wczoraj zrobiłam sobie totalny reset, byłam na spacerze i na lodach z siostrą, a wieczorem pojechałam na ćwiczenia rozciągające
Dzisiaj od rana nadrabiam Was kochane xD
Verile! Jak ja się cieszę na tą Twoją owulacje! Te nasze organizmy to jedna wielka tajemnica! Ale super, że sam z siebie bez zastrzyków zaskoczył i owulki też ci ładnie pokazały. Musi coś z tego wyjść, trzymam kciuki mocno 😘👍
Żelka nie stresuj się. Zrobiłaś teraz badania to tylko czekać na wynik. Nic innego nie da się zrobić, a stres tylko źle wpływa na nas. Spacerek i słoneczko mam nadzieję, że Cię trochę zrelaksuje 😊 My wszystkie wierzymy, że będzie dobrze
Tulipan jesteś mega dzielna! A Twój mąż jest kochany i razem pokonacie wszystkie przeszkody
A jak miną dwa tygodnie to chyba przez kolejne dwa z łóżka nie wyjdziecie 😅🤭
A ja tak przy okazji się szybko pochwalę że przed chwila miałam usg tarczycy i jest bardzo ładna i wszystko w normie więc mi ulżyło. Tylko tsh musi mi endo trochę ustabilizować
Życzę miłego dnia wszystkim! 😘Poziomka9204, Anett93, Lolka997 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Lipcowa, zapomniałam w poprzednim poście napisać. Mi gin mówił że duphaston zacząć brać po owulacji no i ja miałam akurat zalecenie że do 10dpo, wtedy zrobić test i jak negatywny to odstawić a jak pozytywny to brać dalej.
Także myślę że spokojnie możesz zacząć brać jednak po owulceLipcowa lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:Lipcowa, zapomniałam w poprzednim poście napisać. Mi gin mówił że duphaston zacząć brać po owulacji no i ja miałam akurat zalecenie że do 10dpo, wtedy zrobić test i jak negatywny to odstawić a jak pozytywny to brać dalej.
Także myślę że spokojnie możesz zacząć brać jednak po owulceLipcowa lubi tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Rudakostka wrote:Dziewczyny daaaaawno nie byłam na forum, ale co miesiąc staram się odwiedzac staraniowy. Rozsyłam wirusy!!!! I trzymam za wszystkie kciuki❤️
-
A u mnie licząc od ostatniego plamienia mija 28 dni i nic. Więc są trzy opcje. Albo to nie była @. Albo teraz hormony szaleją i nie będzie co 28 dni, albo ciąża 😉 z czego bym się ucieszyła 😉
-
Cześć dziewczyny, u mnie niestety testowanie skończyło się na totalnej bieli , a dziś rano przyszła 🐒 także proszę o wpisanie. I zaczynamy nowy cyklStarania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkich ⏸️, wzrostów bety i bijących serduszek.
Ja dopiero 9 dpo. Testować mam się dopiero w sobotę/niedzielę. Ale jakoś nie czuje żeby się udało i łapie dołek.
W najbliższym otoczeniu znajoma zaszła w nieplanowana ciążę i jęczy jak to jej źle i że nie chciała teraz a mnie skreca w środku, że się nie udaje.
Kiedy miałyście przeczucie, że zaskoczyło i rycerzyki dały radę? -
Nutka85 wrote:Tego Co życzę 🥰
Żeby się okazało, że to tylko niepotrzebny stres, a Ty, żebyś wreszcie mogła się cieszyć 🙂
Być może po prostu miałaś pozną owulację, potem późne zapłodnienie? Nasz organizm jest mocno skomplikowany, nigdy nic nie wiadomo!
A zagnieżdżenie znowu mogłoby mi dawać nadzieje gdyby nie to, ze na wykresie mam spadek temp 5-6 dpo a potem wzrasta 😂😂😂😂😂
No nie umiem sobie zrobić złudnej nadzieji. Jeszcz dni nadzieje daje tylko i wyłącznie to ze przyrost po 96 h prawidłowy to 175% a u mnie on wynosi po 95h 526% No ale to nie pociesza aż tak bardzo bo i ten drugi przykrość był przecież powyżej 66% czyli w normie. Ale ogólne wartości bety właśnie mnie martwią. Przeczesalam na prawdę stopki wielki z was plus na fioletowej stronie 😃😃😃😃 i nie widziałam dobrego finału z takimi przyrostami czy żeby beta w tym czasie była tak niska 🙈
Czasem zazdroszczę moim koleżanka, które nigdy w życiu jie zrobiły nawet jednej bety 😃 ani proga. Nawet nie wiedza co to -
A propo duphastonu. Jak wygląda u was okres po nim?
Ja miałam straszny, taka krew jakby rozrzedzona, bardzo obfite 2 dni byly i długo plamienie po okresie, aż do 8dc, przez co droznosci nie mogłam zrobić....
W tym miesiącu zbadam proga 7dpo i wezmę tylko jak będzie potrzeba, czyli dwie kreski i mały progesteronLittle_s lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:A propo duphastonu. Jak wygląda u was okres po nim?
Ja miałam straszny, taka krew jakby rozrzedzona, bardzo obfite 2 dni byly i długo plamienie po okresie, aż do 8dc, przez co droznosci nie mogłam zrobić....
W tym miesiącu zbadam proga 7dpo i wezmę tylko jak będzie potrzeba, czyli dwie kreski i mały progesteron
O nieee... 😕 Ja teraz będę miała pierwszy raz okres po duphastonie, dobrze że piszesz, że może być gorszy niż zazwyczaj -
Ile tu nowych wiadomości 😊 Później nadrobię.
Mam wynik trzeciej bety i jest przyrost 😍 Byłam wczoraj dopytać w tym pierwszym labo jak wyglądają ich normy - powiedzieli żeby absolutnie nie porównywać nigdy wyników z dwóch różnych labo bo każde ma swoje przeliczenia. A dla mnie ma być najważniejsze że mieszczę się w normach i tyle. 🙈
Dodałam też aktualizacje w stopce. Zrobiłam też proga i wszystko w normie 🥰 Wczoraj byłam na USG i był już pęcherzyk i 2mm echo zarodka 😍
19.05 idę na potwierdzenie ciąży do gin 🤞
Dziś to mój 4tc+5
Miłego dnia i trzymam za was wszystkie kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞Kluska95, Poziomka9204, verliebtindich, Smerfetka_1988, Lolka997, Ekta, Koteczka82, 2+3, Anett93, Ilaria, Kasik85 lubią tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Lipcowa, zapomniałam w poprzednim poście napisać. Mi gin mówił że duphaston zacząć brać po owulacji no i ja miałam akurat zalecenie że do 10dpo, wtedy zrobić test i jak negatywny to odstawić a jak pozytywny to brać dalej.
Także myślę że spokojnie możesz zacząć brać jednak po owulce
O widzisz, to jednak dobrze mnie tknęło
W takim razie zacznę tak od tego miesiąca
Może akurat to będzie toZazu92 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Rudakostka wrote:Ja polecam jeszcze acard dorzucić do ostatniego dnia cyklu😉
A dlaczego acard? nie słyszałam wcześniej o tej metodzie wtedy brać tylko w ostatni dzień cyklu czy razem z duphastonem?🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Pocahontas16 wrote:A propo duphastonu. Jak wygląda u was okres po nim?
W tym miesiącu zbadam proga 7dpo i wezmę tylko jak będzie potrzeba, czyli dwie kreski i mały progesteron
Moje miesiączki odkąd jestem na duphastonie są bardzo słabe i krótkieKofii lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖