W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka997 wrote:Wiesz co jest najgorsze? Że zrobili mi to w momencie jak byłam nieprzytomna, jak nie umiałam się obronić i powiedzieć, że mnie boli…
Widziało to później parę pielęgniarek i twierdziły, że prawdopodobnie byłam bita po rękach podczas wbijania igieł lub wenflonów żeby uwydatnić żyłę, ale w moim przypadku dawało to jedynie ich pękanie 🙊
Także użycie siły wobec osoby nieprzytomnej jest dla mnie karygodne 🥺
Tak samo jak wyciągnęły wenflon to okazało się, że wbity był na słowo honoru bo zalałam się krwią od zgięcia tak, że ciekło po palcach u rąk i kapało po podłodze. Co się okazało? Że to moja wina i że ubrudziłam pół oddziału 🤪
Bo tak
Nie wina sposobu założenia wenflonu, tylko moja, że wacik który był nie wytrzymał naporu krwi i się wszystko zalało.
Także ponawiam, że serdecznie NIE polecam 🥺💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Lolka997 wrote:No to ja po tym co przeszłam w lutym NIGDY NIKOMU (nawet wrogowi) nie polecę Rydygiera.
Brak szacunku, pomiatanie człowiekiem w momencie największego życiowego dramatu, krwiaki na całym ciele...
Mój Mąż po odbiorze mnie ze szpitala chciał dzwonić na policję, ale ja nie miałam siły tego ciągnąć..
Jedno zdjęcie, po ponad 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala, które obrazuje wiele..
😳😳😳15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dr z Medicover (mój na urlopie) zrobił mi usg dopochwowe i mam przestymulowany jajnik. Pierwsze co to powiedział, że chyba dawno nie było owulacji z tego prawego jajnika. A ja ze tak, luty bezowukacyjny, od marca stymulacja i 2x z lewego było.
Możecie wytłumaczyć mi jak to działa? Dlaczego ten prawy jest przestymulowany. Nie wiem czy to od stymulacji w ogóle czy przez to że poprzednie cykle clo a teraz aromek...
W ogóle czułam, że sugeruje, że nie powinnam mieć stymulacji i to jest moja obawa... Czy po 1 cyklu bez owulacji powinnam dostać z marszu leki... Zwłaszcza jak w listopadzie owulacje miałam, bo proga badalam i wskazal, że była owulacja
Pytał o tsh...mowilam że było 2,9 a teraz 1,55. Powiedział, że 3 to już zdecydowanie za dużo na starania i dobrze że spadlo
Brakuje mi planu na nasze starania, a boję się, że dojazdy 100km do kliniki nieplodnosci zatruja nam życie...
Chyba w przyszłym cyklu zrobię droznosc i postawie na naturalny cykl i obserwacje organizmu, zobaczymy na czym stoję. Boje się cyklu straconego, ale z drugiej strony ten stymulowany też jest stracony plus wiele dodatkowych jajeczek....
Czy ktoś dojeżdża do kliniki do innego miasta? Jak to u was wygląda? Czy wizyty są też popołudniowe? Jak wygląda umawianie wizyt a nieprzewidywalnosc cyklu? I ile wizyt w miesiącu?
Przwpraszam, za dużo pytań, ale próbuję się w tym odnaleźć
No i chyba nie będę testować w tym miesiącu w ogóle
Ja również mam klinikę 80 km, jak be dzień trzeba będziemy jeździć.. Po wakacjach myślimy aby się umowic
Jeżeli chodzi o tsh to dobrze ze spadło im niżej tym lepiej...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
A z miłych wiadomości wygrałam dzisiaj dwa bilety na jutro na koncerty we Wrocławiu m.in. Lemon, Domagała, Bednarek... Nie ma co, w grach i konkursach to ja mam ogromne szczęście 😁😁😁 szkoda że tylko w tym 😅😅😅
Mam nadzieję że mi do jutro przejdzie i będę siw super bawić ⭐⭐⭐🕺💃🕺💃🕺💃🤸♀️🤸♀️🤸♀️🤸♀️verliebtindich, jo_ana, KlaraJa, Monk@, Poziomka9204, Blondyna.B, Ilaria, Ulka86, Zazu92, Anett93, 2+3, AgulaM, pluto_nova, Gwiazdeczka 93, gabi5443 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Aneta2506 wrote:Dziewczyny tym które dzisiaj nie poszło po myśli ściskam, nie jestem w stanie odpowiedzieć na każdy komentarz, bierze mnie przeziebienie 😔😔😔 katar, gardło 😔😔😔
A z miłych wiadomości wygrałam dzisiaj dwa bilety na jutro na koncerty we Wrocławiu m.in. Lemon, Domagała, Bednarek... Nie ma co, w grach i konkursach to ja mam ogromne szczęście 😁😁😁 szkoda że tylko w tym 😅😅😅
Mam nadzieję że mi do jutro przejdzie i będę siw super bawić ⭐⭐⭐🕺💃🕺💃🕺💃🤸♀️🤸♀️🤸♀️🤸♀️
Udanej zabawy!
Na katar polecam Cirrus Duo, mi przechodzi po tym w momencie, na następny dzien już nie mam. Tylko trzeba brać dalej, bo jak się przestanie to zaraz wraca.
Wszystkim polecam te tabletki i bardzo się spodobały mojej babci 🤣🤣Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Lolka997 wrote:No to ja po tym co przeszłam w lutym NIGDY NIKOMU (nawet wrogowi) nie polecę Rydygiera.
Brak szacunku, pomiatanie człowiekiem w momencie największego życiowego dramatu, krwiaki na całym ciele...
Mój Mąż po odbiorze mnie ze szpitala chciał dzwonić na policję, ale ja nie miałam siły tego ciągnąć..
Jedno zdjęcie, po ponad 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala, które obrazuje wiele..
Tragedia...🤯😟 ja bym chyba nie odpuściła takiego traktowania 🤬 mąż ma doświadczenie w sądzeniu się ze szpitalami na rzecz swoich klientów. W niektórych szpitalach powinny zostać przeprowadzone porządne kontrolę i wymiana personelu 😕 -
Dzięki dziewczyny!
W przyszłym cyklu badanie droznosci, żadnej stymulacji, tylko obserwacja ciała i owulacji. A później umawiam się do klinikiMonk@, Poziomka9204, bajkaa, Anett93, Gwiazdeczka 93, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
A mi się dzisiaj przytrafiła pomyłka w sklepie internetowym na moją korzyść, zamawiałam dwie pary butów z czego jedne zwróciłam, a oni się pomylili i oddali mi kasę za obie pary 🙈 trochę mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony nie ukradłam tych butów przecież 🙄 sama nie wiem czy tam pisać 🫣Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Aneta2506 wrote:Dziewczyny tym które dzisiaj nie poszło po myśli ściskam, nie jestem w stanie odpowiedzieć na każdy komentarz, bierze mnie przeziebienie 😔😔😔 katar, gardło 😔😔😔
Mam nadzieję że mi do jutro przejdzie i będę siw super bawić ⭐⭐⭐🕺💃🕺💃🕺💃🤸♀️🤸♀️🤸♀️🤸♀️Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:A mi się dzisiaj przytrafiła pomyłka w sklepie internetowym na moją korzyść, zamawiałam dwie pary butów z czego jedne zwróciłam, a oni się pomylili i oddali mi kasę za obie pary 🙈 trochę mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony nie ukradłam tych butów przecież 🙄 sama nie wiem czy tam pisać 🫣
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mieliśmy podobną sytuację. Napisaliśmy, że chcemy oddać te pieniądze, to same problemy robili. W sensie nie, że nie chcieli, ale bardziej że nie mają na to procedury (korpo) i nie wiedzą jak i mamy kombinować itd. Ja dla swojego czystego sumienia bym napisała👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mam nadzieję że mi do jutro przejdzie i będę siw super bawić ⭐⭐⭐🕺💃🕺💃🕺💃🤸♀️🤸♀️🤸♀️🤸♀️
Ja za to dzisiaj jestem tak senna, bez życia, no masakra, a przecież ta pogoda powinna dodawać energii... podeślijcie trochę jak ktoś ma w nadmiarze 🙈Aneta2506 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
jo_ana wrote:A mi się dzisiaj przytrafiła pomyłka w sklepie internetowym na moją korzyść, zamawiałam dwie pary butów z czego jedne zwróciłam, a oni się pomylili i oddali mi kasę za obie pary 🙈 trochę mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony nie ukradłam tych butów przecież 🙄 sama nie wiem czy tam pisać 🫣
No wszędzie pracują ludzie, także takie pomyłki są możliwe. Będą robić jakieś kontrole np. pod koniec miesiąca czy coś i to może wyjdzie a wtedy będą robić Tobie problemy. Ukraść butów nie ukradlaś ale jest to tzw. bezpodstawne wzbogacenie, także ja bym sugerowała napisać 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 17:47
jo_ana, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Taras umyty, kwiatki posadzone..
Robię wszystko byleby nie myśleć o jutrze 😂🫣
Niby wiem jaki będzie wynik, ale gdzieś się tli we mnie nadzieja 🥺
Zgodnie z tytułem grupy- niech w każdej z Nas zakwitną takie małe kwiatuszki 💕🌸
Monk@, KlaraJa, Ulka86, Anati, Poziomka9204, Lipcowa, Ilaria, verliebtindich, Zazu92, Anett93, peonia, 2+3, AgulaM, pluto_nova, Gwiazdeczka 93, gabi5443 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Cześć Dziewczyny, cały czas Was podczutuje mimo że mało się udzielam.. coś mało pozytywny ten maj,ale mam nadzieję że to tylko słaby początek i rozkręcicie się z ⏸️! U mnie słabo, teść z chorobą alkoholową, stan zdrowia tragiczny, wypisał się że szpitala na własne żądanie, nie chce się leczyć. Starania odłożone w czasie bo nie mamy do tego głowy. Nie wiem kiedy będzie odpowiedni czas na dziecko.. dzisiaj mój R. pyta co bym chciała na urodziny i mówię że nic nie chcę, chce tylko być mamą. 😭. Za Was niezmiennie trzymam kciuki ❤️Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Livka wrote:Cześć Dziewczyny, cały czas Was podczutuje mimo że mało się udzielam.. coś mało pozytywny ten maj,ale mam nadzieję że to tylko słaby początek i rozkręcicie się z ⏸️! U mnie słabo, teść z chorobą alkoholową, stan zdrowia tragiczny, wypisał się że szpitala na własne żądanie, nie chce się leczyć. Starania odłożone w czasie bo nie mamy do tego głowy. Nie wiem kiedy będzie odpowiedni czas na dziecko.. dzisiaj mój R. pyta co bym chciała na urodziny i mówię że nic nie chcę, chce tylko być mamą. 😭. Za Was niezmiennie trzymam kciuki ❤️
Livka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Lolka 997 ja bym pozowała szpital.
Wiecie co. Zaczęłam brać na własny rachunek eutyrox25. Wyłudzilam receptę na dimedic. Trochę się obiam ale chyba taka mała dawką sobie nic nie zrobię. Biorę od wczoraj. Nie wiem kiedy skontrolować tsh za dwa tygodnie czy za miesiąc.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Lolka 997 ja bym pozowała szpital.
Wiecie co. Zaczęłam brać na własny rachunek eutyrox25. Wyłudzilam receptę na dimedic. Trochę się obiam ale chyba taka mała dawką sobie nic nie zrobię. Biorę od wczoraj. Nie wiem kiedy skontrolować tsh za dwa tygodnie czy za miesiąc.Kamala8 lubi tę wiadomość
-
Livka wrote:Cześć Dziewczyny, cały czas Was podczutuje mimo że mało się udzielam.. coś mało pozytywny ten maj,ale mam nadzieję że to tylko słaby początek i rozkręcicie się z ⏸️! U mnie słabo, teść z chorobą alkoholową, stan zdrowia tragiczny, wypisał się że szpitala na własne żądanie, nie chce się leczyć. Starania odłożone w czasie bo nie mamy do tego głowy. Nie wiem kiedy będzie odpowiedni czas na dziecko.. dzisiaj mój R. pyta co bym chciała na urodziny i mówię że nic nie chcę, chce tylko być mamą. 😭. Za Was niezmiennie trzymam kciuki ❤️
Livka lubi tę wiadomość