W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ☺️ podczytuje was od samego początku, jednak dopiero teraz postanowiłam się ujawnić.
Jestem mamą dwójki dzieciaków, 7 i 4 lata. Przedwczoraj zaczął się nasz 3 cykl starań. Córkę udało się trafić w drugim cyklu po odstawieniu anty, dlatego też myślałam że może tym razem będzie podobnie. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i wsłuchać się w swoje ciało na nowo. Mam pytanie na temat mierzenia temperatury, mierzycie od pierwszego dnia cyklu czy dopiero pierwszego dnia bez krwawienia? -
Tabeaa wrote:Hej ☺️ podczytuje was od samego początku, jednak dopiero teraz postanowiłam się ujawnić.
Jestem mamą dwójki dzieciaków, 7 i 4 lata. Przedwczoraj zaczął się nasz 3 cykl starań. Córkę udało się trafić w drugim cyklu po odstawieniu anty, dlatego też myślałam że może tym razem będzie podobnie. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i wsłuchać się w swoje ciało na nowo. Mam pytanie na temat mierzenia temperatury, mierzycie od pierwszego dnia cyklu czy dopiero pierwszego dnia bez krwawienia?12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Dziewczyny, zbieram się właśnie..
Proszę o kciuki, modlitwy, czary- wszystko co się da, byleby uratować dziś ten prawy jajowód 🥺🙊
Stresuję się max 🫣Nutka85, verliebtindich, Lipcowa, Kofii, SandraH.97, Ilaria, pluto_nova, Monk@, Livka, jo_ana, Zazu92, Ekta, AgulaM, 2+3, Gwiazdeczka 93, peonia, Anett93, RoZyCzK4, gabi5443 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Lolka997 wrote:Dziewczyny, zbieram się właśnie..
Proszę o kciuki, modlitwy, czary- wszystko co się da, byleby uratować dziś ten prawy jajowód 🥺🙊
Stresuję się max 🫣 -
Stresuję się max 🫣Nadzieja umiera ostatnia... -
Dzien dobry dziewczyny. Życzę miłego weekendu i samych dobrych wieści!❤
Czytam was praktycznie codziennie. Jednak to forum uzależnia 🙈
Jakie macie termometry do mierzenia? I gdzie mierzycie temperaturę?18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Stresuję się max 🫣
Trzymam kciuki mocno ✊🏻✊🏻🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
slowmotion wrote:Dzien dobry dziewczyny. Życzę miłego weekendu i samych dobrych wieści!❤
Jakie macie termometry do mierzenia? I gdzie mierzycie temperaturę?
Hej. Ja mam Microlife. Mierze w ustach od razu po przebudzeniu. Mam taki odruch ze od razu łapie za termometr. Jak do tej pory mnie nie zawiódł. Mam udostępniony wykres i chyba to działa. Wczoraj pierwszy w życiu test owulacyjny pozytywny ( nigdy wcześniej ich nie robiłam ), a dzisiaj skok temp ładny.Zazu92, Slowmotion, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Stresuję się max 🫣
Kciuki zaciśnięte ✊🏻 -
Cześć, ja chciałam tylko zameldować, że beta od poniedziałku (135) spadła dziś do 56 także czuje się troszkę uspokojona od wizyty w szpitalu, że wszystko idzie w dobrym kierunku...Kto by pomyślał, że można się cieszyć ze spadku bety... 😔 w poniedziałek jeszcze raz skontroluje, myślę że będzie już poniżej 20 tak jak zalecali w szpitalu...i we wtorek wizyta u lekarza, ponieważ wolę iść zobaczyć przed wróceniem do fizycznej pracy czy wszystko jest w miare okej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 09:43
Anati, Ekta, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
chludzińska wrote:haloo? proszę o pomoc 🥺
Tak, progesteron jest ok, wygląda na potwierdzona owulację
Ewentualnie jeśli będzie beta pozytywna to od razu zbadaj też proga, może będzie trzeba brać luteinę/duphaston. Teraz jeśli bierzesz duphaston to jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 09:52
-
SandraH.97 wrote:Cześć, ja chciałam tylko zameldować, że beta od poniedziałku (135) spadła dziś do 56 także czuje się troszkę uspokojona od wizyty w szpitalu, że wszystko idzie w dobrym kierunku...Kto by pomyślał, że można się cieszyć ze spadku bety... 😔 w poniedziałek jeszcze raz skontroluje, myślę że będzie już poniżej 20 tak jak zalecali w szpitalu...i we wtorek wizyta u lekarza, ponieważ wolę iść zobaczyć przed wróceniem do fizycznej pracy czy wszystko jest w miare okej
💔💔💔
Nie chcesz sobie wziąć jakiegoś zwolnienia?
Jeśli to praca fizyczna to może naprawdę odpocznij chwilkę jeszcze.. -
chludzińska wrote:ale to, ze spada oznacza, ze jednak nie doszło do zapłodnienia, prawda?
Nie musi dokładnie tego oznaczać, rosnący też wcale nie kusi oznaczać ciąży, to też nie taki duży spadek, ktory jestes dzien po owulacji?
I czy nadal bierzesz duphaston?
Slowmotion lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:💔💔💔
Nie chcesz sobie wziąć jakiegoś zwolnienia?
Jeśli to praca fizyczna to może naprawdę odpocznij chwilkę jeszcze..
Już mam trochę dość siedzenia w domu...miedzy studiami pracuje u mamy w sklepie i czasami muszę trochę skrzynek przerzucić...ale mówiła że zrobi tak, żebym nie miała na razie dostaw, a też jak przyjdzie klient to się sam obsłuży ( bo w sumie sami stali klienci). Jeśli lekarz powie, że nie widzi przeciwwskazań to pójdę bo fizycznie czuje się dobrze w sumie...Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
slowmotion wrote:Dzien dobry dziewczyny. Życzę miłego weekendu i samych dobrych wieści!❤
Jakie macie termometry do mierzenia? I gdzie mierzycie temperaturę?
Też mam microlife, mierzę w pochwie -
verliebtindich wrote:Wiem, kochana, bo to jest bardzo ciężkie.
Jednocześnie się przejmować i nie przejmować.
Pomagać, kiedy ktoś pokazuje, że nie chce tej pomocy.
Dobrze, że jesteś obok niego i niej.
I sama też przeżywasz...
Jak bardzo zaawansowana jest to choroba?
Może udałoby się zgłosić na przymusowe leczenie?
To chwilę trwa, ale im szybciej byście zglosili, tym szybciej by tam trafił.
Dla swojego dobra.
Dobrze, że staracie się pomóc.
O każdego człowieka trzeba walczyć.
I o Teścia, i o Teściową, i o WAS.
Dajcie z siebie ile możecie, ale nie zapominajcie o sobie.
Po prostu nie popełnijcie mojego błędu. I dajcie od siebie chociaż cegiełkę. Wszystko, co robicie w dobrej wierze jest krokiem do przodu.
Nie chciałam Cię zdołować 😥 raczej powiedzieć, jakie błędy popełniłam w podobnej sytuacji.
Ja tylko ze swojej strony dodam, że minęło 2,5 roku od śmierci taty i wciąż się obwiniam, że nie próbowałam mu pomóc. A na pewno nie na ostatniej prostej..
I wiem, że to jest rzecz, która powinna być przerobiona na psychoterapii. I że jako człowiek, jako pozostawiona sobie córka, miałam prawo odczuwać te wszystkie negatywne emocje. Ale dziś bardzo mnie to boli. 😥verliebtindich lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓