Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Zrobiłam chwilę temu test nie z porannego moczu, bo już nie mogłam wytrzymać i nie wierzę w to co widzę..😭😭Czyli wczorajsze testy to nie były oszukańce 😭🥺🙏
    20260505-121259.jpg

❤️ pięknie! Gratulacje 🫂

Kathrine32 lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharine, gratulacje 🥰

Super sie maj zaczal 🎉 Ja oczywiscie nie opuszczam tego miejsca i za niedlugo pewnie tylko ja tu zostane 😂😂

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ❤️❤️

Werox, _Dysia_, Kathrine32, Axana lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny, ale wysyp kreseczek. 🥹😍

Gratulacje! Niech rosną Fasolki

_Dysia_, Werox, Kathrine32, Axana lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Zrobiłam chwilę temu test nie z porannego moczu, bo już nie mogłam wytrzymać i nie wierzę w to co widzę..😭😭Czyli wczorajsze testy to nie były oszukańce 😭🥺🙏
    20260505-121259.jpg
    Super ! Dwie kreski widoczne zdecydowanie ! Gratulacje ! Co za piękny dzień ❤️

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Hejka, znajoma osoba z marcowych 2025 😊
    Jak się macie?

Hej tak myślałam, że Twój nick wydaje mi się skądś znajomy:) fajnie, że też staracie się o kolejne dziecko :) trzymam kciuki mocno !!
    U nas wszystko ok, synek odkąd zaczął chodzić to łobuzuje na całego :) dzis wyrzucił mi przez balkon pojemnik od odkurzacza 😅 Dalej go karmię, z doświadczenia wiem, że to może wydłużyć starania, zobaczymy.

Obyśmy się spotkały znów na fiolecie 🤞

monii00 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

• KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Katharine, gratulacje 🥰

Super sie maj zaczal 🎉 Ja oczywiscie nie opuszczam tego miejsca i za niedlugo pewnie tylko ja tu zostane 😂😂
    O widze, że zaczęłyśmy starania w tym samym czasie, też mam takie myśli że niedlugo sama tu zostane ze starej gwardii hehe

J.ss lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Cześć dziewczyny! Podczytuje od niedawna forum ponownie. Byłam tu wcześniej w poprzednich ciążach :)
    Postanowiliśmy spróbować jeszcze raz. Bez spiny (chociaż wiwxie, że jak już pp owu to chyba na luzie siw czekać nie da). Ale jako, że wiek już inny niż przy poerwszych dwóch ciążach to obawiałam się, że za szybko sie nie uda. A tu takie zaskoczenie...

3.05 ⏸️ zobaczyłam na teście paskowym facelle (12dpo)

Cały ten cykl po owu był dziwny. Bóle brzucha jak na okres od 5dpo, wieczorem napady zimna, bardzo dziwnie się czułam. Więc zaczęłam testować.

9dpo i 10 dpo biel bieli na strumieniowym Pinku
    12 dpo płytkowy Pink bielutki ale ⏸️ pokazał paskowy facelle.

Ale kreska nie ciemnieje więc już też świruje. Jutro powinnam planowo doatać @, więc ide rano na bete i powtórzę w piątek. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej...

Z takich znaków na niebie i ziemii to 1.05 ( w 10dpo jak test był biały) zobaczyłam lecącego bociana 🤭 pomyślałam, że no musiało się udać 🤭

Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️

Gratulacje! Ten bocian to był dobry omen :)

Axana lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

• monii00 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Hej tak myślałam, że Twój nick wydaje mi się skądś znajomy:) fajnie, że też staracie się o kolejne dziecko :) trzymam kciuki mocno !!
    U nas wszystko ok, synek odkąd zaczął chodzić to łobuzuje na całego :) dzis wyrzucił mi przez balkon pojemnik od odkurzacza 😅 Dalej go karmię, z doświadczenia wiem, że to może wydłużyć starania, zobaczymy.

Obyśmy się spotkały znów na fiolecie 🤞
    Jest nas kilka z marcowych co wróciło do starań, ale nie każda pewnie ma tyle czasu co wcześniej jeszcze jak Ty z dwójką dzieci jest co robić 😊 sama pojawiam się i znikam, zależy od syna jakim animatorem wolnego czasu dzisiaj jestem 😂
    Też trzymam kciuki ✊️🍀
    Nam przepadł wkład do szumisia z lampką, pewnie jest już na wysypisku śmieci 😂 do tego sprzątanie kilka razy dziennie, dzisiaj bystrzak rozpracował zabezpieczenie do szafki 🫣 pogoń za minionkiem trwa w najlepsze 😂
    Ja karmiłam 2,5 msc w sposób mieszany nie miałam pokarmu prawdopodobnie przez stres, anemię i nadkrzepliwość, więc w tej kwestii mam małe doświadczenie.
    Zawsze jest szansa, kwestia czy okres wrócił i czy są owulacje 🙂
    Oby ❤️

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnych ⏸️, co za szaleństwo ❤️
    Nudnych ciąż życzę i dużo zdrówka 🙂

Werox, _Dysia_, Axana, Kathrine32 lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    10.2023 - ⏸️
    04.2024 - ⏸️
    06.2024 - ⏸️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    20260505-121259.jpg
    Gratulacje! Piękna kreseczka! Kciuki za kolejnego majowego kropeczka. 😍🤞

Kathrine32, Buburuza lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Nie trzeba badać, po prostu jak jest za niski to jest duże ryzyko utraty ciąży. Bardziej badają go babki, co miały jakieś poronienia lub inne problemy albo wystraszone jak ja w pierwszej ciąży 😅.Ja w tej ciąży na razie obserwuję czy testy ciemnieją (ale wiadomo to też nie jest wyznacznik w 100%) i widzę że są ciemniejsze więc nie planuję na razie badać ani bety ani progesteronu.
    Dokładnie, jak ktoś nie miał poronień i ogólnie krótko się stara, to luuuz. Ja mam dwójkę i w żadnej ciąży nie byłam na becie nawet, szybko zaszłam a testy ciemniały, więc czekałam na wizytę. Diagnostyka jest potrzebna gdy jest jakiś problem konkretny.

Annette., Axana lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Jest nas kilka z marcowych co wróciło do starań, ale nie każda pewnie ma tyle czasu co wcześniej jeszcze jak Ty z dwójką dzieci jest co robić 😊 sama pojawiam się i znikam, zależy od syna jakim animatorem wolnego czasu dzisiaj jestem 😂
    Też trzymam kciuki ✊️🍀
    Nam przepadł wkład do szumisia z lampką, pewnie jest już na wysypisku śmieci 😂 do tego sprzątanie kilka razy dziennie, dzisiaj bystrzak rozpracował zabezpieczenie do szafki 🫣 pogoń za minionkiem trwa w najlepsze 😂
    Ja karmiłam 2,5 msc w sposób mieszany nie miałam pokarmu prawdopodobnie przez stres, anemię i nadkrzepliwość, więc w tej kwestii mam małe doświadczenie.
    Zawsze jest szansa, kwestia czy okres wrócił i czy są owulacje 🙂
    Oby ❤️

Ach te wszędobylskie maluchy ❤️

Ty prowadziłaś wątek to wszystkich pamiętasz. Ja wtedy mało się udzielałam, może dlatego, że ciąża z synkiem była dosyć trudna, nie miałam głowy do forum w tamtym czasie. Fajnie, jest spotkać znajome dziewczyny, w ogóle lubię to forum, lubię te atmosferę wsparcia i też dużo się tu nauczyłam, dziewczyny mają ogromną wiedzę i doświadczenie. Jedynie te reklamy to jakaś paranoja .. są tak nachalne, wkurza mnie gdy mnie reklama wywala z forum 😒 nie da się z tym nic zrobić ? Gdzieś zgłosić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 15:11

monii00 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

• Werox Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    A rozumiem…

Po jakim czasie udało Ci się zajść z ciekawości? Ja mam Gravesa-Basedova i nadwagę, myślałam że utrudni mi to zajście.

Mi się udało w 2cs, byłam przekonana że nie uda się tak szybko.

Annette. lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

Ty prowadziłaś wątek to wszystkich pamiętasz. Ja wtedy mało się udzielałam, może dlatego, że ciąża z synkiem była dosyć trudna, nie miałam głowy do forum w tamtym czasie. Fajnie, jest spotkać znajome dziewczyny, w ogóle lubię to forum, lubię te atmosferę wsparcia i też dużo się tu nauczyłam, dziewczyny mają ogromną wiedzę i doświadczenie. Jedynie te reklamy to jakaś paranoja .. są tak nachalne, wkurza mnie gdy mnie reklama wywala z forum 😒 nie da się z tym nic zrobić ? Gdzieś zgłosić ?
    Automatycznie Was zapamiętałam mimo ciążowej mgły mózgowej 😅
    My nadal piszemy na zamkniętym forum, niektóre mamuśki sporadycznie coś napiszą a każda rozumie jak jest. Została raczej stała ekipa co najwięcej się udzielała i wymieniamy się doświadczeniami lub polecajkami. Zawsze to raźniej w staraniach, ciąży czy potem w macierzyństwie 😊
    Jedynie przychodzi mi do głowy program do blokowania reklam typu AdBlock. Nie wiem czy przez aplikację to działa, na komputerze mi blokowało na pewno z poziomu przeglądarki. Oni zarabiają na reklamach dlatego jest darmowa apka/strona.

BillieJean lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    10.2023 - ⏸️
    04.2024 - ⏸️
    06.2024 - ⏸️

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 5 maja, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

Hmm mnie reklamy nie wywalają z forum. A korzystasz z appki czy w przeglądarce?
    Ja co prawda jestem tu od niedawna ale też mi się mega podoba atmosfera na forum i ilość wsparcia ❤️ no i wiedza!
    Z chęcią zaproponowałabym stworzenie serweru staraczkowego na Discordzie, ale wtedy może się ekipa rozjechać, a takiego efektu bardzo bym nie chciała (ani zapewne nikt z tu obecnych). No i nie chciałabym nikomu psuć wątku miesięcznego 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 15:47

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystam z aplikacji na Iphone, nie wiem czy to ma znaczenie, zobaczę jak w przeglądarce. Rozumiem, że z reklam są pieniądze, ale te reklamy są naprawdę nachalne i uniemożliwiają normalne korzystanie z forum. Otwieram wątek, zjeżdżam na dół żeby przeczytać najnowszy post i reklamy otwierają się same jedną po drugiej po prostu jakieś szaleństwo, niektóre uniemożliwiają powrót do poprzedniej strony 😬. Takiego czegoś nie powinno być.

Edit: ok sprawdziłam, w przeglądarce nie jest aż tak źle jak w aplikacji… aplikacja do poprawy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 16:01

Tofuszka, monii00 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

• Tofuszka Znajoma

Wysłany: 5 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z apki na androida - reklamy wyświetlają się ale w sumie tylko w momencie otwarcia forum i przejścia do wątku. Żadna nie uniemożliwiała mi powrotu do poprzedniej strony.. Może napisz maila do twórców? Tak to nie powinno wyglądać :/

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    O widze, że zaczęłyśmy starania w tym samym czasie, też mam takie myśli że niedlugo sama tu zostane ze starej gwardii hehe

Dziewczyny ja też się podpinam -starania od marca i cisza 🙄 też mam takie myśli czasami 🥲

Edit - od września oczywiście starania, nie wiem skąd mi ten marzec tu wskoczył 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 16:53

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Korzystam z aplikacji na Iphone, nie wiem czy to ma znaczenie, zobaczę jak w przeglądarce. Rozumiem, że z reklam są pieniądze, ale te reklamy są naprawdę nachalne i uniemożliwiają normalne korzystanie z forum. Otwieram wątek, zjeżdżam na dół żeby przeczytać najnowszy post i reklamy otwierają się same jedną po drugiej po prostu jakieś szaleństwo, niektóre uniemożliwiają powrót do poprzedniej strony 😬. Takiego czegoś nie powinno być.

Edit: ok sprawdziłam, w przeglądarce nie jest aż tak źle jak w aplikacji… aplikacja do poprawy 😒

Też mam iPhone i nie mogłam w ogóle wchodzić przez reklamy których nawet nie dało się wyłączyć. Dziewczyny sprzedały mi tu tip żeby pobrać przeglądarkę operę tam się klika przy włączeniu blokowanie reklam i od tamtej pory nie miałam ani jednej ☺️

BillieJean, monii00 lubią tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ