🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieje, ze i dla nas zaswieci w koncu slonce, bo jestesmy w podobnym miejscu jezeli chodzi o dlugosc staran. Mnie to tez juz wszystko przytlacza, staram sie myslec pozytywnie ale nie zawsze to wychodzi. Mam nadzieje ze jednak nie zasilimy tego miejsca na stale tylko w koncu przejdziemy na fioletowa strone mocy 😘
Agi96, KamilaAnt2026, Kathrine32, majskoko, _Dysia_, patience, Buburuza lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
My po badaniu nasienia i już mamy wyniki (!) zaskoczyli mnie że tak szybko.
Wszystko wyglada pięknie. Ja wiem, ze za nami dopiero 3 cs ale na usta ciśnie się ze w takim razie problem leży po mojej stronie…
https://zapodaj.net/plik-G8OgYfHQD6
Kompotlinka, Annette. lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Dzydzy nie wmawiaj sobie problemu po 3 cyklach starań… nawet najzdrowsi ludzie z idealnym timingiem mają 10-30% szans miesięcznie na ciążę.
Kompotlinka, dzydzy, Werox, _Dysia_, Karolaxoxo, Axana, Takatam, Monia•, Kathrine32 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
dzydzy wrote:My po badaniu nasienia i już mamy wyniki (!) zaskoczyli mnie że tak szybko.
Wszystko wyglada pięknie. Ja wiem, ze za nami dopiero 3 cs ale na usta ciśnie się ze w takim razie problem leży po mojej stronie…
dzydzy 3 cykle to na prawdę jeszcze ok. Zdrowa para ma 20% szans w jednym cyklu. Jeśli chcesz być spokojniejsza to nie wiem czy robisz ale warto sprawdzać owu kiedy pik i podstawowe hormony 😊 życzę dużo Wytrwałości, a i rada ,,odpuśćcie”nie działa 😂😂 a pewnie dużo jej usłyszycieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 16:45
dzydzy, Buburuza lubią tę wiadomość
• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
objętość 0.2
Ruch postępowy 1,35
Żywe plemniki 20%
Morfologia budowa - 3%
Podwyższona lepkość
Agregacja -
J.ss wrote:Dzydzy, a mozna wiedziec gdzie robiliscie? Ile czekaliscie na wynik?
Czeka nas to w przyszly czwartek
Gameta. Mają oddziały w wielu miastach. Robiliśmy dzisiaj o 12 a o 15 wynik już był na mailu.
Remedios wiem, i próbuje to sobie powtarzać, ale czuję straszną presję wieku. Plus mam za sobą dwie operacje ginekologiczne po których została mi masa zrostów (skończyło się na trzeciej operacji w jamie obrębię jamy brusznej z powodu niedrożności jelit). Staram się myśleć pozytywnie. No i dlatego w tym cyklu próbuje odpuścić - nie mierzę temp, nie robię testów. Partner mi zarzuca że za bardzo się tym wszystkim spinam i zapewne ma rację, tylko ja czuję ten tykający zegar.
Zula18 jestem przebadana w zadłuż i wszerz. Nie jest idealnie wiadomo, wiek robi swoje, ale żadnych większych nieprawidłowości nie ma. Owulację są potwierdzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 16:50
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Dzydzy wyniki partnera super wg mnie, możecie być spokojni o czynnik męski i z tego trzeba się cieszyć ☺️ ale to nie znaczy że jest jakiś problem u Ciebie! Super że masz prawidłowe wyniki i potwierdzone owulacje, w takim razie nic tylko czekać cierpliwie na szczęście, tak jak dziewczyny piszą jest tylko jakiś procent szans co miesiąc ☺️ trzymam kciuki, będzie dobrze! ✊🏼😁
dzydzy, Kompotlinka, Kathrine32, BillieJean lubią tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Tak bardzo sie ciesze, ze obie ujrzałysmy dwie kreski! Prowadziłaś wątek marcowy i miala Cie dopaść klątwa prowadzej, która miala sie rozciągnąć na mnie, bo testowalysmy w tym samym dniu. I zobacz, dopadło nas ❤️ z opóźnieniem, ale dopadło!_Dysia_ wrote:Dziewczyny jako, że wczoraj randomowo zmierzyłam sobie temperaturę w ciągu dnia (tak wiem, że taki pomiar o dupe roztrzaść) i termometr pokazał mi 37 stopni a ja zawsze mam dużo mniej to postanowiłam zatestowac dziś rano. No i tym razem kreska jest i nie zniknęła. Jest najbledsza na świecie, nawet aparat jej nie chce uchwycić ale jest widoczna gołym okiem, nie muszę swiecić latarką 🤣 Trzymajcie kciuki żeby to nie było moje delulu albo oszukaniec, bo dziś 9 dpo i boję się strasznie 😥
Wątpię, że coś widać ale wstawiam, musicie mi zaufać, że coś tam jest 😅

_Dysia_, Kathrine32, BillieJean lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️ -
Hej kobietki! Można dołączyć jeszcze do waszego wątku? 😊😉
Przeczytałam go całego i jestem wzruszona jak tu dużo pozytywnych wieści 🫶⏸️
Gratuluje Werox, Dysia, Kathrine i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ❤️
Za biele i @ przytulam każdego z osobna 🤗
_Dysia_, monii00, Lisia00, Annette., Kathrine32, Werox, Karolaxoxo, Esbe, baassiia lubią tę wiadomość
~ patience -
Esbe wrote:Tak bardzo sie ciesze, ze obie ujrzałysmy dwie kreski! Prowadziłaś wątek marcowy i miala Cie dopaść klątwa prowadzej, która miala sie rozciągnąć na mnie, bo testowalysmy w tym samym dniu. I zobacz, dopadło nas ❤️ z opóźnieniem, ale dopadło!
Taaak 🥹 Dodatkowo obie poroniłysmy w grudniu i obie mamy rocznice związków w maju. To chyba musi być przeznaczenie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 17:33
Esbe lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
BillieJean wrote:Gratulacje! Ten bocian to był dobry omen

Chyba tak! A wiesz, jakiś czas temu, jeszcze pprzed testowaniem, zobaczyłam w którymś wątkuTwoją stopkę, i stwierdziłam, że jak się uda w 1cs to na pewno będzie córa 🙈 nie wkręcam się, ale może przynieziesz mi to szczęście 😁
monii00, BillieJean lubią tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
dzydzy wrote:Gameta. Mają oddziały w wielu miastach. Robiliśmy dzisiaj o 12 a o 15 wynik już był na mailu.
Remedios wiem, i próbuje to sobie powtarzać, ale czuję straszną presję wieku. Plus mam za sobą dwie operacje ginekologiczne po których została mi masa zrostów (skończyło się na trzeciej operacji w jamie obrębię jamy brusznej z powodu niedrożności jelit). Staram się myśleć pozytywnie. No i dlatego w tym cyklu próbuje odpuścić - nie mierzę temp, nie robię testów. Partner mi zarzuca że za bardzo się tym wszystkim spinam i zapewne ma rację, tylko ja czuję ten tykający zegar.
Zula18 jestem przebadana w zadłuż i wszerz. Nie jest idealnie wiadomo, wiek robi swoje, ale żadnych większych nieprawidłowości nie ma. Owulację są potwierdzone.
Owulacje są, jakość nasienia dobra, daję maksymalnie kilka miesięcy i będzie ciąża😄zobaczysz
dzydzy, BillieJean lubią tę wiadomość
03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -
Masz zamiar testować w maju czy może jako wolny strzelec? 🧐patience wrote:Dzięki, dzięki 😁
Ja już głupieje, nie mam się komu wygadać, liczę na Was 🥰
patience lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀 -
Jeny ile wiadomosci! Ile dobrych wiesci! Gratuluje i ciese sie razem z Wami- duzo duzo zdrowka Wam zycze!🌷🌷🌷
Az mi glupio pisac, ze moje plamienie ktore moglo byc implantacyjnie jednak okazalo sie byc @ w 10dpo.. 🥺
A co do staran- my staramy sie od jakis niecalych 3 lat, a od 2 tak intensywnie pod okiem lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 19:05
Kathrine32 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Rozpoczynamy starania o rodzeństwo, przycupnę jesli mozna 🤭
Dopiero 10dc, takze cala robota jeszcze przed nami 😉
monii00, Werox, Buburuza, Karolaxoxo, Agi96, BillieJean, Kathrine32, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Trzymaj się kochana! 🫂 Długa droga za Tobą, jesteś bardzo silna. 🫂 Ale nowy cykl, nowa nadzieja! 🤞majskoko wrote:Jeny ile wiadomosci! Ile dobrych wiesci! Gratuluje i ciese sie razem z Wami- duzo duzo zdrowka Wam zycze!🌷🌷🌷
Az mi glupio pisac, ze moje plamienie ktore moglo byc implantacyjnie jednak okazalo sie byc @ w 10dpo.. 🥺
A co do staran- my staramy sie od jakis niecalych 3 lat, a od 2 tak intensywnie pod okiem lekarzy
majskoko lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Aaaaaa gratuluję wszystkim dwóch kreseczek 🎉 Maj zapowiada się owocnie 🔥
A ja jestem taka zła już 35 dzień cyklu i ani okresu ani bóli okresowych. Jedyne co mnie męczy to wzdęcia. No dramat, wkurzam się bo jak nie ciąża to niech przyjdzie ten okres. Nie wiem teraz kiedy miałam owulację, no nic nie wiem wychodzi na to. Testów nie robiłam ale okropnie jajnik bolał mnie 16.04 a okresu jak nie było tak nie ma.
Axana, patience, Kathrine32 lubią tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
Starania od 04.2026