🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Bardzo mi przykro 😭 tak myślę, że jak masz zwykle regularne cykle, to mogło być coś na rzeczy i np nie udana implantacja. Bierzesz coś wspierającego w tej chwili?
Caly czas sie suplementujemy i biore utrogestan dopochwowo 3-11 dpo.
Tez tak moglo byc jak mowisz, albo wlasnie przez chorobsko sie implantacja nie udala
Jest to trzeci cykl po lipiodolu. W tym miesiacu ide na kontrole do dr Kandzi, zobaczymy co powie… chyba czeka mnie jednak histeroskopia, chociaz szkoda ze nie mialam jej wykonanej przed lipiodolem, bo szkoda by bylo zeby sie teraz wyplukal. Ale no zobaczymy co powie.
Dziekuje dziewczyny za wsparcie, nawet nie macie pojecia jak bardzo to pomaga♥️ albo i macie…
BillieJean, Lisia00, baassiia lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Axana wrote:Chyba tak! A wiesz, jakiś czas temu, jeszcze pprzed testowaniem, zobaczyłam w którymś wątkuTwoją stopkę, i stwierdziłam, że jak się uda w 1cs to na pewno będzie córa 🙈 nie wkręcam się, ale może przynieziesz mi to szczęście 😁
Haha Kochana życzę Ci tej córki ! 👧
Kinia197, Buburuza, Axana lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻 -
Jak czytam takie wiadomości, że ktoś stara się tyle czasu i się nie udaje to jest mi mega smutno, to nie fair😔Bardzo Wam kibicuje i wierzę, że i dla Was w końcu wyjdzie słońce i ujrzycie swoje upragnione ⏸️🥺❤️majskoko wrote:Jeny ile wiadomosci! Ile dobrych wiesci! Gratuluje i ciese sie razem z Wami- duzo duzo zdrowka Wam zycze!🌷🌷🌷
Az mi glupio pisac, ze moje plamienie ktore moglo byc implantacyjnie jednak okazalo sie byc @ w 10dpo.. 🥺
A co do staran- my staramy sie od jakis niecalych 3 lat, a od 2 tak intensywnie pod okiem lekarzy
Kinia197, majskoko lubią tę wiadomość
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Dzisiaj kreseczka wygląda już mniej jak zwidy 🥹
Oczywiście mam wrażenie, że pociemniała za mało, ale człowiek po stracie to już ma schizy i inaczej na wszystko patrzy.
Mam nadzieję, że tym razem zostaniesz że mną już na zawsze kropeczku 🤞🍀🌈
Tofuszka, KamilaAnt2026, J.ss, Esbe, baassiia, Karolaxoxo, Monia•, shaylen, Kathrine32, Remedios, dzydzy, Paula., BillieJean, Werox, Kompotlinka, Axana, Buburuza, majskoko, Agi96, Lisia00 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
_Dysia_ wrote:
Teraz mie trzeba mrużyć oczu aby ją zobaczyć 💕💕💕
_Dysia_, Werox lubią tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
Dziś 6 dpo i wczoraj wieczorem zaczęły się jakieś kłucia, pobolewanie, więc znów zacznie się schiza 🤣 jak się człowiek nie stara to pewnie te same objawy, ale nie zwraca uwagi bo kołowrotek codzienny. No nic jakos trzeba wytrzymać do tego 10dpo.
BillieJean, Axana lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Powiem szczerze że trochę mnie wczorajszy dzień przytłoczył, moja sąsiadka zaprosiła nas na grilla i oznajmiła że jest w ciąży, wiedząc że staramy się już dość długo powiedziała "teraz wasza mała będzie miała się z kim bawić bo na rodzeństwo to ona nie ma co liczyć"
Ja po prostu wstałam, wzięłam córkę i tak po prostu poszłam na spacer, już mi się nie chce nawet płakać z tej bezsilności 😭 coraz bardziej czuje jak z kolejnym miesiącem coś we mnie pęka. Czytam Was ale się nie udzielam, myślami jestem z Wami ❤️ ale potrzebuje jeszcze dnia na przetrawienie tego wszystkiego 😕
🌸_Dysia_ jest ciemniejsza, trzymam kciuki 🍀 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 08:21
_Dysia_ lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀 -
baassiia wrote:Dziś 6 dpo i wczoraj wieczorem zaczęły się jakieś kłucia, pobolewanie, więc znów zacznie się schiza 🤣 jak się człowiek nie stara to pewnie te same objawy, ale nie zwraca uwagi bo kołowrotek codzienny. No nic jakos trzeba wytrzymać do tego 10dpo.
To będziemy testować razem 😀 u mnie też 6 dpo i kłucia.
Piersi mnie też dzisiaj zaczęły boleć, ale to akurat zły znak 🤣 zawsze mam tak jakiś tydzień przed @
baassiia lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Karolaxoxo wrote:Powiem szczerze że trochę mnie wczorajszy dzień przytłoczył, moja sąsiadka zaprosiła nas na grilla i oznajmiła że jest w ciąży, wiedząc że staramy się już dość długo powiedziała "teraz wasza mała będzie miała się z kim bawić bo na rodzeństwo to ona nie ma co liczyć"
Ja po prostu wstałam, wzięłam córkę i tak po prostu poszłam na spacer, już mi się nie chce nawet płakać z tej bezsilności 😭 coraz bardziej czuje jak z kolejnym miesiącem coś we mnie pęka. Czytam Was ale się nie udzielam, myślami jestem z Wami ❤️ ale potrzebuje jeszcze dnia na przetrawienie tego wszystkiego 😕
🌸_Dysia_ jest ciemniejsza, trzymam kciuki 🍀 🤞
Ja pier.... nie mam słów. Tak to właśnie jest jak ktoś się nie potrafi ugryźć w język, bo nie przeszedł tego co inna osoba. Najgorsze jest to, że właśnie takie padalce mają najłatwiej w życiu 🙃
Trzymaj się i mam nadzieję, że dziś już czujesz się choć trochę lepiej 🫂
Karolaxoxo, majskoko lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Ja powiem więcej, są osoby które mówią takie teksty celowo, żeby swoje własne ego podnieść. Ja miałam z córką zdrowotne problemy i nie chciała nic jeść, straszne to jest dla matki, wszyscy w rodzinie wiedzieli o tym. siostra męża potrafiła mi opowiadać jak to jej dzieci zawsze wszystko jedzą itp itd. Naprawdę w tamtej chwili to było ostatnie co chciałam słuchać, dla niej to był moment do pokazania jak to jest lepsza matka i jej wszystko wychodzi 💩 po 10l widzę jaka jest rzeczywistość i już mnie to wali, ale wtedy było mi strasznie przykro._Dysia_ wrote:Ja pier.... nie mam słów. Tak to właśnie jest jak ktoś się nie potrafi ugryźć w język, bo nie przeszedł tego co inna osoba. Najgorsze jest to, że właśnie takie padalce mają najłatwiej w życiu 🙃
Trzymaj się i mam nadzieję, że dziś już czujesz się choć trochę lepiej 🫂
Tofuszka, _Dysia_, Kathrine32, BillieJean, Werox, Axana, Karolaxoxo, Agi96 lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Ja pierdziule, co za tupet. Nie słuchaj takich bzdur, proszę. Przesyłam przytulasy. Duuuuużo przytulasów 🫂🫂🫂 trzymaj się kochanaKarolaxoxo wrote:Powiem szczerze że trochę mnie wczorajszy dzień przytłoczył, moja sąsiadka zaprosiła nas na grilla i oznajmiła że jest w ciąży, wiedząc że staramy się już dość długo powiedziała "teraz wasza mała będzie miała się z kim bawić bo na rodzeństwo to ona nie ma co liczyć"
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
Rocznik '97
Starania od 02-03.2025r
Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy) -
Karola, jaka okropna sasiadka, chyba zaprosila was tylko po to, aby ci dopiec. Nie mam slow na takie osoby, naprawde mogla sobie darowac te glupie komentarze i tak jak dziewczyny mowia takie pindy zawsze maja najlepiej i najlatwiej. Trzymaj sie kochana
Dysia, gratki, sliczna kreska
_Dysia_, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
Wiesz ja chyba miałam podobną sytuację w poprzednim msc. Złapałam lekkie zapalenie pęcherza i dziwne objawy jakbym chora byla i okres chyba 3-4 dni wcześniej, co jest mega rzadkie u mnie. Nie wiem czy coś rzeczywiście się działo czy po prostu przypadek.majskoko wrote:Caly czas sie suplementujemy i biore utrogestan dopochwowo 3-11 dpo.
Tez tak moglo byc jak mowisz, albo wlasnie przez chorobsko sie implantacja nie udala
Jest to trzeci cykl po lipiodolu. W tym miesiacu ide na kontrole do dr Kandzi, zobaczymy co powie… chyba czeka mnie jednak histeroskopia, chociaz szkoda ze nie mialam jej wykonanej przed lipiodolem, bo szkoda by bylo zeby sie teraz wyplukal. Ale no zobaczymy co powie.
Dziekuje dziewczyny za wsparcie, nawet nie macie pojecia jak bardzo to pomaga♥️ albo i macie…3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Pięknie pociemniała, te testy mają to do siebie że przez kilka dni mogą być takie same więc się nie stresuj bo po 2-3 dniach ściemnieją i to znacznie 🥰
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Cudna kreseczka, aż się wzruszyłam🥹_Dysia_ wrote:
Trzymam kciuki, aby nasze kropusie rosły 🍀🤞
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
A u mnie o dziwo to był dobry znak z tymi piersiami 🤭 Zaczęły mnie boleć właśnie tak 6 lub 7dpo. Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie🍀🍀🤞🤞Monia• wrote:To będziemy testować razem 😀 u mnie też 6 dpo i kłucia.
Piersi mnie też dzisiaj zaczęły boleć, ale to akurat zły znak 🤣 zawsze mam tak jakiś tydzień przed @Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 09:25
BillieJean, baassiia lubią tę wiadomość
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Ludzie nie mają za grosz taktu i rozumu : (
Ja po wizycie u lekarza, w prawym jajniku pęcherzyk dominujący 1,89cm, a endometrium o grubosci 0,87 cm. Lekarz powiedział że ok ale on nie wie kiedy owulacja może nastąpić i do widzenia. Z waszego doświadczenia to ok? Wczoraj test LH wyłapał peak, ale dzis go powtórze
Kathrine32 lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
Dysiu bardzo się cieszę 🥰 niech kropeczek się trzyma.
Karola, jak ktoś wiedząc o sytuacji może coś takiego palnąć 😡 straszne to.
_Dysia_, Karolaxoxo, Kathrine32 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰