Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Pięknie pociemniała, te testy mają to do siebie że przez kilka dni mogą być takie same więc się nie stresuj bo po 2-3 dniach ściemnieją i to znacznie 🥰

Dzięki za info bo na pewno bym świrowała 🤣 Miałam w domu też pinka i myślałam, że wyszedł na nim jeszcze większy bladzioch, ale jak jednak spojrzałam po czasie to na nim kreseczka jest bardziej wyraźna niż na easy@home więc się trochę jednak uspokoiłam 😅 Ale ogólnie słyszałam, że właśnie pinki to się wybarwiają lepiej.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Powiem szczerze że trochę mnie wczorajszy dzień przytłoczył, moja sąsiadka zaprosiła nas na grilla i oznajmiła że jest w ciąży, wiedząc że staramy się już dość długo powiedziała "teraz wasza mała będzie miała się z kim bawić bo na rodzeństwo to ona nie ma co liczyć"
    Ja po prostu wstałam, wzięłam córkę i tak po prostu poszłam na spacer, już mi się nie chce nawet płakać z tej bezsilności 😭 coraz bardziej czuje jak z kolejnym miesiącem coś we mnie pęka. Czytam Was ale się nie udzielam, myślami jestem z Wami ❤️ ale potrzebuje jeszcze dnia na przetrawienie tego wszystkiego 😕

🌸_Dysia_ jest ciemniejsza, trzymam kciuki 🍀 🤞

Ręce opadają na takie złośliwe teksty, współczuję. Na głupotę sąsiadki nie ma rady, rób swoje, jesteście co raz bliżej celu i olać komentarze. Trzymam za Was kciuki !

Dysia kreska pięknie ciemnieje ❤️ niech Kropeczek rośnie

_Dysia_, Karolaxoxo, Kathrine32 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Dysiu 🥹🥹🥹 jest dobrze. Kropku rośnij! 🤞🤞

🌸 Karola jak przeczytałam Twoją wiadomość, to przeszły mnie ciarki. Bardzo Ci współczuję. 🫂 Ale nie bierz do siebie słów jakiejś głupiej sąsiadki. Ona sama nie wie co mówi. Przykre bardzo jest to, jak zarówno znajomi jak i czasem rodzina potrafi dowalić bezmyślnie rzuconymi tekstami. Tym bardziej doceniam bezpieczną przestrzeń, która jest na tym forum. Zanim je odkryłam nie uwierzyłabym, że jest to możliwe. Dobrze, że mamy w takich chwilach siebie. 🤗

Ja mam dziś mega spadek nastroju 😥, czuję że znów nic z tego i że okres w tym miesiącu będzie wyjątkowo bolesny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 09:50

_Dysia_, baassiia, Karolaxoxo, Kathrine32 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Dysiu 🥹🥹🥹 jest dobrze. Kropku rośnij! 🤞🤞

🌸 Karola jak przeczytałam Twoją wiadomość, to przeszły mnie ciarki. Bardzo Ci współczuję. 🫂 Ale nie bierz do siebie słów jakiejś głupiej sąsiadki. Ona sama nie wie co mówi. Przykre bardzo jest to, jak zarówno znajomi jak i czasem rodzina potrafi dowalić bezmyślnie rzuconymi tekstami. Tym bardziej doceniam bezpieczną przestrzeń, która jest na tym forum. Zanim je odkryłam nie uwierzyłabym, że jest to możliwe. Dobrze, że mamy w takich chwilach siebie. 🤗

Ja mam dziś mega spadek nastroju 😥, czuję że znów nic z tego i że okres w tym miesiącu będzie wyjątkowo bolesny...
    Kompotlinkaa ja trzymam mocno kciuki za Ciebie, czemu myślisz ze się nie udało?

Kompotlinka lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Kompotlinkaa ja trzymam mocno kciuki za Ciebie, czemu myślisz ze się nie udało?
    Dziękuję kochana. 🤗
    Czuję się jak przed każdym okresem. Od kilku dni PMS, od wczoraj minimalny ból piersi jak zawsze 2-3 dni przed 🐒.
    Wiem, że w razie czego potrzebuję kilku dni i znów wejdę w tryb gotowości. Akurat oczekiwanie na owulkę jest dla mnie przyjemniejsze. 😉

KamilaAnt2026, majskoko lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, no co ty! Ty zawsze nas tu wspierasz, ja trzymam za ciebie kciuki i wierze w twoje dwie kreseczki, pomimo twojego spadku nastroju ja czekam na zwrot akcji jak wstawisz nam tu pozytywny 🫶🏻

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Kompotlinka, no co ty! Ty zawsze nas tu wspierasz, ja trzymam za ciebie kciuki i wierze w twoje dwie kreseczki, pomimo twojego spadku nastroju ja czekam na zwrot akcji jak wstawisz nam tu pozytywny 🫶🏻
    Dziękuję! 🥹🤗

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25

Wysłany: 6 maja, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziękuję kochana. 🤗
    Czuję się jak przed każdym okresem. Od kilku dni PMS, od wczoraj minimalny ból piersi jak zawsze 2-3 dni przed 🐒.
    Wiem, że w razie czego potrzebuję kilku dni i znów wejdę w tryb gotowości. Akurat oczekiwanie na owulkę jest dla mnie przyjemniejsze. 😉
    Mam tak samo, że te kilka dni przed @ nachdzą mnie wątpliwości, wtedy dostaje @ i 1-2 dni chodze zła i zreezygnowana a potem jakoś leci ten miesiąc.
    Trzymam kciuki ,żeby się udało. A ile DPO jesteś?

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiła któraś z was test ciążowy z krwi? właśnie wyskoczyła mi jakaś reklama na tik toku i się zaciekawiłam.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 6 maja, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    robiła któraś z was test ciążowy z krwi? właśnie wyskoczyła mi jakaś reklama na tik toku i się zaciekawiłam.
    Taki domowy, z palca? Ja robiłam chyba dwa razy (albo 3). Nie jest to najprzyjemniejsza metoda, ale podobno szybciej wykrywa

Mika1992 lubi tę wiadomość

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Mam tak samo, że te kilka dni przed @ nachdzą mnie wątpliwości, wtedy dostaje @ i 1-2 dni chodze zła i zreezygnowana a potem jakoś leci ten miesiąc.
    Trzymam kciuki ,żeby się udało. A ile DPO jesteś?
    Dziś 11dpo. Miałam myśli czy dziś nie zatestować, ale odpuściłam. Poczekam do soboty. Jak nie przyjdzie 🐒, to zatestuję. Asekuracyjnie jestem już umówiona z mężem na miło spędzony czas w sobotę. 😉

KamilaAnt2026, BillieJean, shaylen, Kathrine32, Werox, majskoko lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Axana Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Ajj, we dwie zawsze raźniej 💛
    Ja polecę z rańca w drodze do pracy 🤭
    Chociaż tak mnie ciągnie w podbrzuszu teraz, że pewnie @ zrobi psikusa jak się dowiedziała o moich planach🤣
    Byłaś? Ja rano zrobiłam. W piątek powtórze, bo na testach kreaka jest ale blada 😐😐😐

patience lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Axana Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziś 6 dpo i wczoraj wieczorem zaczęły się jakieś kłucia, pobolewanie, więc znów zacznie się schiza 🤣 jak się człowiek nie stara to pewnie te same objawy, ale nie zwraca uwagi bo kołowrotek codzienny. No nic jakos trzeba wytrzymać do tego 10dpo.

Miałam tak samo. Od 5dpo bole, kłucia. Ale 10dpo biel bieli 🙈 dopiero 12dpo bladzioch i to na facelle paskowym bo pink dalej nic

baassiia, Kompotlinka, BillieJean, Kathrine32 lubią tę wiadomość

05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziękuję kochana. 🤗
    Póki okresu nie ma to nic straconego. W dwóch poprzednich ciążach czułam się w 100% jak w zwykłym cyklu. Każdy jest inny wiadomo, ale objawy mogą być mega mylące.

Kompotlinka, BillieJean lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Axana Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Powiem szczerze że trochę mnie wczorajszy dzień przytłoczył, moja sąsiadka zaprosiła nas na grilla i oznajmiła że jest w ciąży, wiedząc że staramy się już dość długo powiedziała "teraz wasza mała będzie miała się z kim bawić bo na rodzeństwo to ona nie ma co liczyć"
    Ja po prostu wstałam, wzięłam córkę i tak po prostu poszłam na spacer, już mi się nie chce nawet płakać z tej bezsilności 😭 coraz bardziej czuje jak z kolejnym miesiącem coś we mnie pęka. Czytam Was ale się nie udzielam, myślami jestem z Wami ❤️ ale potrzebuje jeszcze dnia na przetrawienie tego wszystkiego 😕

🌸_Dysia_ jest ciemniejsza, trzymam kciuki 🍀 🤞

Co za babsko... jak tak można.
    Pomyśl tylko, ze to jej okrpnie niskie poczucie własnej wartości przemawia. Bądź silna. Uda się! Tule mocno ❤️

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupic takie testy? Na allegro? Jak sie nazywaja?

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziś 11dpo. Miałam myśli czy dziś nie zatestować, ale odpuściłam. Poczekam do soboty. Jak nie przyjdzie 🐒, to zatestuję. Asekuracyjnie jestem już umówiona z mężem na miło spędzony czas w sobotę. 😉

Piękny plan :) Trzymam kciuki żeby miły czas zamienił się w świętowanie 🤞

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Trzymam za Ciebie największe kciuki🤞Mam nadzieję, że jeszcze się zaskoczysz 💜

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wsparcie 🫶 fajnie mieć takie miejsce w którym jest ono na pierwszym miejscu, nie wiem jak wy ale ja bardzo wierzę w karmę i oby wróciła do was w postaci ⏸️❤️

A tu moje dzisiejsze owulaki, jeden zrobiony o 7, drugi przed chwilą 🍀🤞

IMG-20260506-105724.jpg

KamilaAnt2026, Tofuszka, Kompotlinka, baassiia, BillieJean, shaylen, _Dysia_, Kathrine32, Axana, Esbe, Werox, Agi96 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀

Wysłany: 6 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Szanuje za wytrwałość, ja co cykl obeicuje sobie, że będę czekała do @, a przychodzi 10dpo i testuje 😅

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ