Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒🐒, z której w sumie to się cieszę 😅 bo za tydzień wakacje 🌴🌴. A w następnym cyklu startujemy z stymulacja do punkcji!! Dawno nie miałam takiej obstawy witamin 🫣🥰. Mam nadzieję, że dzięki temu osiągnę same dojrzałe komórki 🥺❤️ miłego dnia 😊

BillieJean, Karolaxoxo, Kompotlinka, Axana, Buburuza, Anna_30, monii00 lubią tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81| TSH 1,8
    • starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat,
    Koncentracja 167mln/ml,
    Ruch postępowy 1,35
    Morfologia 3%

•maj - kwalifikacja do in vitro | czerwiec- start stymulacji
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼 Madzialenka dzięki ☺️ jeśli zmieniłaś zdanie to oddam pałeczkę!

🌼 Nigri, Karola dzięki ❤️ owulacja mi się mocno spóźnia więc będę testować na początku czerwca - jeśli tak szybko się spełni ta nasza klątwa to chyba można powiedzieć że to dobra wróżba, tym bardziej że 🌼Karola Tobie spełniła się super szybko ❤️

🌼 Nikaaa my robiliśmy badania mniej więcej w tym samym czasie - oboje po około roku starań. Ale szczerze mówiąc gdybym miała jeszcze raz podjąć decyzję - poszlibyśmy po pół roku starań - szczególnie zważywszy na moją niedoczynność tarczycy, jego pracę (która może obniżać jego płodność) i nadwagę. No i oczywiście młodsza się nie robię 😂

Nikaaa_, Nigri, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziewczyny, jakie miałyście pierwsze objawy przed pozytywem? 😊 Bolały piersi, ciągnęło podbrzusze, zmieniał się śluz albo temperatura? Była senność czy jakieś dziwne przeczucie? 😄

I jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych 😊 Kiedy według Was najlepiej testować, żeby się nie nakręcać za wcześnie? 😅 Ile dni po owulacji wychodził Wam pierwszy cień? ✨

Nie znalazłaś czerwcowego wątku bo dopiero głosujemy na tytuł dla niego.
    W pierwszej ciąży jeszcze orzed testem najpierw czułam dziwny ból w ledzwiach, miednicy taki teoche jakby się zaczynała małpa, miałam też taki jeden dzień gdzie czułam się jakby mnie choroba rozbierała. Miałam dreszcze spędziłam cały dzień pod kołderką, na drugi dzień było ok. Rano też mnie lekko mdliło i śniadania nie wchodziły i piersi delikatnie bolały podobnie jak przed okresem.
    Jeżeli zwykły testem testujesz to najlepiej i najwcześniej w dzień spodziewanej miesiaczki. Betę już mozna robi po 6 dni od owulacji.

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    U mnie 🐒🐒, z której w sumie to się cieszę 😅 bo za tydzień wakacje 🌴🌴. A w następnym cyklu startujemy z stymulacja do punkcji!! Dawno nie miałam takiej obstawy witamin 🫣🥰. Mam nadzieję, że dzięki temu osiągnę same dojrzałe komórki 🥺❤️ miłego dnia 😊

I wejdziesz w nowy cykl z nową siłą wypoczęta po wakacjach. 😉

Zula18 lubi tę wiadomość

• Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w piątek mam pierwszą wizytę u ginka, żeby sprawdzić, co tam u kropeczki 🫣 Strach ma jednak wielkie oczy... W sobotę i dzisiaj miałam jechać na betę, ale ten lęk w sercu całkowicie mnie sparaliżował. Wsiadłam do samochodu i po prostu pękłam, wyłam jak wilk 😞 Strach przed powtórką z listopada jest silniejszy ode mnie. Odpuściłam kłucie, zrobiłam rano sikańca i kreska jest już mega ciemna! Tego się trzymam, żeby zupełnie nie zwariować, to mi musi starczyć na uspokojenie głowy 🙃

_Dysia_, BillieJean, Kompotlinka, Nigri, Iza., Hope9411, Axana, Anna_30 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:

Zula18, cudowne podejście! 😍 Czasem ta małpa przychodzi w idealnym momencie – odpoczniesz, zresetujesz głowę na wakacjach, naładujesz baterie słońcem i wrócisz z nową energią na czerwiec!
    Trzymam kciuki za Wasz czerwcowy start, niech ten kolejny cykl będzie już TYM najważniejszym! Udanych wakacji! 🌴☀️❤️

Zula18 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Dziewczyny, ja w piątek mam pierwszą wizytę u ginka, żeby sprawdzić, co tam u kropeczki 🫣 Strach ma jednak wielkie oczy... W sobotę i dzisiaj miałam jechać na betę, ale ten lęk w sercu całkowicie mnie sparaliżował. Wsiadłam do samochodu i po prostu pękłam, wyłam jak wilk 😞 Strach przed powtórką z listopada jest silniejszy ode mnie. Odpuściłam kłucie, zrobiłam rano sikańca i kreska jest już mega ciemna! Tego się trzymam, żeby zupełnie nie zwariować, to mi musi starczyć na uspokojenie głowy 🙃

🫂 Ja mam dokładnie to samo, od kilku dni popłakuję, bo strasznie się boję. Wizyta w czwartek, a ja najchetniej bym nie szła, cały czas w głowie wspomnienia z poprzedniej ciąży. Nie chcę żeby to się powtórzyło, bo kolejnego razu to już nie przeżyję 😥

Nigri, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Zula udanych wakacji! 😉 Po wypoczynku i z obstawą musi być dobry efekt! 🤞🤞

Dziewczyny ja w końcu doczekałam się piku LH! 🥳Od wieczora temperatura w normie, więc organizm podjął ostateczną próbę. Poczułam dużą ulgę, bo ten wczorajszy wieczorny bladzioch mógł sugerować, że już pozamiatane.
    Wiesiołek faktycznie robi robotę z ilością śluzu, ale niestety efektem ubocznym jest u mnie lekkie krwawienie, więc nie będę go już stosować. Mam delikatny organizm, to pewnie dlatego. Miłego dnia wszystkim! 🤗

Nigri, _Dysia_, Hope9411, Karolaxoxo, Anna_30, Zula18 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Karola 🌸 Dysia trzymajcie się kochane! Wszystkie Wam tu ogromnie kibicujemy! 🤞🤞🤞🤞🤞

Nigri, _Dysia_, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼 Karola, Dysia. Trzymam kciuki! ☺️🤞🏻

🌼 Kompotlinka super! Owocnych starań ❤️

Nigri, _Dysia_, Karolaxoxo, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    W pierwszej ciąży jeszcze orzed testem najpierw czułam dziwny ból w ledzwiach, miednicy taki teoche jakby się zaczynała małpa, miałam też taki jeden dzień gdzie czułam się jakby mnie choroba rozbierała. Miałam dreszcze spędziłam cały dzień pod kołderką, na drugi dzień było ok. Rano też mnie lekko mdliło i śniadania nie wchodziły i piersi delikatnie bolały podobnie jak przed okresem.
    Jeżeli zwykły testem testujesz to najlepiej i najwcześniej w dzień spodziewanej miesiaczki. Betę już mozna robi po 6 dni od owulacji.

Ooo, to wszystko przede mną 😄 Dzięki za odpowiedź ❤️ Faktycznie ciekawe, jak organizm potrafi dawać takie sygnały jeszcze przed testem. Ja chyba też będę analizować każdy ból i każde ukłucie 😅

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Ooo, to wszystko przede mną 😄 Dzięki za odpowiedź ❤️ Faktycznie ciekawe, jak organizm potrafi dawać takie sygnały jeszcze przed testem. Ja chyba też będę analizować każdy ból i każde ukłucie 😅

Nie polecam jednak analizować tych sygnałów bo tak naprawdę wiele kobiet ma taki pms. Można się zafiksować na tym punkcie, a to prowadzi do niepotrzebnego stresu. A jak wiadomo stres nie sprzyja tym sprawom. Ale faktem jest że organizm daje delikatne sygnały.🙂

Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Ja w czasie tych dwóch tygodni po owulacji pytam chata gpt o wszystkie objawy, pewnie gdyby mógł to już dawno by mnie zablokował 😆

Hope9411, Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

Aż się wzdrygnęłam na Twoją opowieść o pierwszych objawach, dziś musiałam zwolnić się z pracy bo tak się źle i słabo czuję mam bóle mięśni i drgawki a temp 37.4 i mdłości 🤦‍♀️ jestem 5 dpo wiem że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy ale już brajan wjechał na całego nie wiem jak wytrzymam do czerwca z tesowaniem..

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Ja w czasie tych dwóch tygodni po owulacji pytam chata gpt o wszystkie objawy, pewnie gdyby mógł to już dawno by mnie zablokował 😆

Witaj w klubie ! I to jeszcze co każdy cykl.. gdyby czat mógł to po owulacji pewnie by wywrócił oczami i powiedziałby zaraz znowu ta świruska będzie mnie maglować o to samo 😂😂

Nigri, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kłopot :( nie mogę się zarejestrować żeby prowadzić ciąże na NFZ i prywatnie równolegle. CHyba zostaje mi prowadzić prywatnie :( miałam nadzieję, że skierowania od lekarza na NFZ trochę odciążą mi kieszeń.

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    Aż się wzdrygnęłam na Twoją opowieść o pierwszych objawach, dziś musiałam zwolnić się z pracy bo tak się źle i słabo czuję mam bóle mięśni i drgawki a temp 37.4 i mdłości 🤦‍♀️ jestem 5 dpo wiem że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy ale już brajan wjechał na całego nie wiem jak wytrzymam do czerwca z tesowaniem..

Ja to podejrzewam aczkolwiek sobie tego nie zapisałam, ale ten słabszy dzień to musiał być w dniu kiedy zaczęła się implantacja. Tak czasowo musiało wychodzić. Ale generalnie moja ciąża pierwsza była książkowa miałam wszystkie objawy jakie tylko istnieją w książkach. I te objawy tak były spotęgowane że pierwsze 4msc to ja wegetowałam bo się żyć nie dało.😅

Hope9411 lubi tę wiadomość

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Mam kłopot :( nie mogę się zarejestrować żeby prowadzić ciąże na NFZ i prywatnie równolegle. CHyba zostaje mi prowadzić prywatnie :( miałam nadzieję, że skierowania od lekarza na NFZ trochę odciążą mi kieszeń.

A to czemu nie możesz? Już tak się nie da robić? 🤔

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    Witaj w klubie ! I to jeszcze co każdy cykl.. gdyby czat mógł to po owulacji pewnie by wywrócił oczami i powiedziałby zaraz znowu ta świruska będzie mnie maglować o to samo 😂😂

Z testowaniem to jakoś wmawiam sobie ze to na szczęście odrazu na początku miesiąca, a obecny się już kończy. Narazie to działa na mój mózg by nie świrował.

Buburuza lubi tę wiadomość

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja to podejrzewam aczkolwiek sobie tego nie zapisałam, ale ten słabszy dzień to musiał być w dniu kiedy zaczęła się implantacja. Tak czasowo musiało wychodzić. Ale generalnie moja ciąża pierwsza była książkowa miałam wszystkie objawy jakie tylko istnieją w książkach. I te objawy tak były spotęgowane że pierwsze 4msc to ja wegetowałam bo się żyć nie dało.😅

ja odpukać w pierwszej spałam w łazience od mdłości (6+0 miałam już wdrożoną XANOVEE), a teraz tylko turbo senna jestem. Oby tak zostało <3

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ