🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigri wrote:A to czemu nie możesz? Już tak się nie da robić? 🤔
DO kogo dzwonie to W TY ROKU JUŻ NIE REJESTRUJĄ
ale prywatnie to już inna sprawa
dzieci się nie rodzą, a do ginekologa się dostać nie da
BillieJean, MalaEw lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Nigri wrote:Ja to podejrzewam aczkolwiek sobie tego nie zapisałam, ale ten słabszy dzień to musiał być w dniu kiedy zaczęła się implantacja. Tak czasowo musiało wychodzić. Ale generalnie moja ciąża pierwsza była książkowa miałam wszystkie objawy jakie tylko istnieją w książkach. I te objawy tak były spotęgowane że pierwsze 4msc to ja wegetowałam bo się żyć nie dało.😅
W pierwszej ciąży od ok 8 tygodnia do 4 ms ledwo żyłam nie mogłam nic zjeść, każde otworzenie lodówki wiązało się z biegiem do toalety, moje jedzenie wtedy to barszcz z ziemniakami albo ziemniaki przypieczone na patelni 😅
Buburuza, Nigri lubią tę wiadomość
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Też w pierwszej ciąży wymiotowałam nawet po wodzie, teraz dokuczają mi mdłości. Muszę jeść co 2h i w miarę funkcjonuje.
Co do objawów to w w pierwszej ciąży ból piersi praktycznie od owulacji najpierw sutki później boki. Uczucie strasznego zimna dreszcze i brak sił. No i najważniejszy zrobiłam test bo brzuch mnie zabolał jakbym miała dostać okres. Od razu pozytyw. Byłam wtedy w 12 dpo.
W drugiej ciąży odbijanie, wzdęcia, nie smakowała mi woda i totalnie nie chciałam jeść, ale chciało mi się ostrego jedzenia 😂 test zrobiłam dopiero w 36 dniu cyklu ale nie wiem kiedy miałam owulację
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
⏸️ - 05.2026 -
U mnie bez niespodzianek można wpisać 🩸30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
AMH 6,58 ❔
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Buburuza wrote:ja odpukać w pierwszej spałam w łazience od mdłości (6+0 miałam już wdrożoną XANOVEE), a teraz tylko turbo senna jestem. Oby tak zostało

Też ci tego życzę nic miłego mieć dni wyciągnięte z życia.
No i patrz przepraszam za wyrażenie ujów, nie dość że przed zajściem wykosztowujesz się na leki i lekarzy to jeszcze po zajściu też nie możesz liczyć na ulgę. I ci powiedzą że na dzieci dają i dbają by się więcej rodziło.
Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Hope9411 wrote:W pierwszej ciąży od ok 8 tygodnia do 4 ms ledwo żyłam nie mogłam nic zjeść, każde otworzenie lodówki wiązało się z biegiem do toalety, moje jedzenie wtedy to barszcz z ziemniakami albo ziemniaki przypieczone na patelni 😅
A to podobnie jak do tej pory się zastanawiam jak udało mi się wyżyć na serze stopiony wmikrofiali i jogurtach. I generalnie młoda uwielbia ser taki stopiony, i tak sobie topi ten ser na talerzu i je bez niczego. Widać odrazu kto zamówienie do brzucha składał 😅
Kompotlinka, Hope9411, Tofuszka, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:DO kogo dzwonie to W TY ROKU JUŻ NIE REJESTRUJĄ
ale prywatnie to już inna sprawa
dzieci się nie rodzą, a do ginekologa się dostać nie da 
To jest spowodowane tym, że NFZ ucina finansowanie placówkom państwowym, nie mają możliwości przyjąć więcej pacjentów na NFZ a prywatnie wolna Amerykanka. Ja też się z tym spotkałam, że mi odmówiono tam gdzie chciałam, a mój lekarz jakoś mnie wcisnął na za dwa tygodnie, ale mówi, że do września nie ma miejsc. Więc nie wiem jak to będzie. Pretensje można mieć do rządzących, jak w tym kraju ma być wyższa dzietność jak nawet nie ma gdzie tej ciąży prowadzić a o zamykanych porodówkach nie wspomnę.
Buburuza, Nigri lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
Agi96 wrote:U mnie bez niespodzianek można wpisać 🩸
Przytulam mocno 🫂😕👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
BillieJean wrote:To jest spowodowane tym, że NFZ ucina finansowanie placówkom państwowym, nie mają możliwości przyjąć więcej pacjentów na NFZ a prywatnie wolna Amerykanka. Ja też się z tym spotkałam, że mi odmówiono tam gdzie chciałam, a mój lekarz jakoś mnie wcisnął na za dwa tygodnie, ale mówi, że do września nie ma miejsc. Więc nie wiem jak to będzie. Pretensje można mieć do rządzących, jak w tym kraju ma być wyższa dzietność jak nawet nie ma gdzie tej ciąży prowadzić a o zamykanych porodówkach nie wspomnę.
Oj tak, jak dzwoniłam żeby się umówić do ginka to kuźwa na listopad mi znaleźli... A do tego samego lekarza w tym samym gabinecie ale na prywatnie to za dwa tygodnie... I weź tu bądź kobietą w ciąży 🙃 dramat z tym wszystkim
Nigri, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Dziękuję dziewczyny! ❤️ bardzo się cieszę na ten urlop, bo wiem, że tuż za nim rusza procedura 🥺😊. Gdybym powiedziała sobie z przed roku, że będę się cieszyć na IVF to bym chyba padła 😅, totalnie zmienia się podejście po dłuższych staraniach i cieszymy się z rzeczy, które kiedyś były powodem do płaczu😅.
Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny, aby wasze starania poszły gładko i szybciutkooo 🥰
Nigri, Kompotlinka, Buburuza, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81| TSH 1,8
• starania od stycznia 2025
• dobra odpowiedź na letrozol+ovi
• mąż - 29 lat,
Koncentracja 167mln/ml,
Ruch postępowy 1,35
Morfologia 3%
•maj - kwalifikacja do in vitro | czerwiec- start stymulacji -
Zula18 wrote:Dziękuję dziewczyny! ❤️ bardzo się cieszę na ten urlop, bo wiem, że tuż za nim rusza procedura 🥺😊. Gdybym powiedziała sobie z przed roku, że będę się cieszyć na IVF to bym chyba padła 😅, totalnie zmienia się podejście po dłuższych staraniach i cieszymy się z rzeczy, które kiedyś były powodem do płaczu😅.
Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny, aby wasze starania poszły gładko i szybciutkooo 🥰
Zula18 bardzo mnie cieszy Twoje podejście. Moja psiapsi miała tak samo. W podskokach wskakiwała na aplikacje zarodka. Pokazywała mi je, opisywała całe wyniki. I śmiała się że kilka lat temu wyła by przez to, a teraz nie może się już doczekać.
Ogromne kciuki ode mnie ❤️❤️❤️
Zula18 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Hej dziewczyny. Nie udzielałam się ostatnio zbytnio, chyba potrzebowałam troche odpocząć.
Dalej plamie, mam wrażenie że coraz silniej. Ciągle zastanawiam się co ze mną jest nie tak... nawet nie wiem szczerze czy potrafię mieć owulacje.
Oczywiście dzis biało
Trzymajcie proszę kciuki, w czwartek idę do ginekologa z wynikami, moze uda mi się wybłagać stymulację owulacji chociaż
Nigri, Buburuza, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Testosteron ⬆️
AMH ⬆️ -
Ja teoretycznie powinnam dzisiaj zrobic test, ale z racji ze owulacje mialam 8dni temu to wydaje mi sie to bez sensu😅 Okres mam mieć dzisiaj, boli mnie brzuch wiec pewnie niedługo sie pojawi 🤷♀️