Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    A to czemu nie możesz? Już tak się nie da robić? 🤔

DO kogo dzwonie to W TY ROKU JUŻ NIE REJESTRUJĄ
    ale prywatnie to już inna sprawa :D dzieci się nie rodzą, a do ginekologa się dostać nie da :(

BillieJean, MalaEw lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja to podejrzewam aczkolwiek sobie tego nie zapisałam, ale ten słabszy dzień to musiał być w dniu kiedy zaczęła się implantacja. Tak czasowo musiało wychodzić. Ale generalnie moja ciąża pierwsza była książkowa miałam wszystkie objawy jakie tylko istnieją w książkach. I te objawy tak były spotęgowane że pierwsze 4msc to ja wegetowałam bo się żyć nie dało.😅

W pierwszej ciąży od ok 8 tygodnia do 4 ms ledwo żyłam nie mogłam nic zjeść, każde otworzenie lodówki wiązało się z biegiem do toalety, moje jedzenie wtedy to barszcz z ziemniakami albo ziemniaki przypieczone na patelni 😅

Buburuza, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w pierwszej ciąży wymiotowałam nawet po wodzie, teraz dokuczają mi mdłości. Muszę jeść co 2h i w miarę funkcjonuje.
    Co do objawów to w w pierwszej ciąży ból piersi praktycznie od owulacji najpierw sutki później boki. Uczucie strasznego zimna dreszcze i brak sił. No i najważniejszy zrobiłam test bo brzuch mnie zabolał jakbym miała dostać okres. Od razu pozytyw. Byłam wtedy w 12 dpo.
    W drugiej ciąży odbijanie, wzdęcia, nie smakowała mi woda i totalnie nie chciałam jeść, ale chciało mi się ostrego jedzenia 😂 test zrobiłam dopiero w 36 dniu cyklu ale nie wiem kiedy miałam owulację

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez niespodzianek można wpisać 🩸

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
    AMH 6,58 ❔

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    ja odpukać w pierwszej spałam w łazience od mdłości (6+0 miałam już wdrożoną XANOVEE), a teraz tylko turbo senna jestem. Oby tak zostało <3

Też ci tego życzę nic miłego mieć dni wyciągnięte z życia.
    No i patrz przepraszam za wyrażenie ujów, nie dość że przed zajściem wykosztowujesz się na leki i lekarzy to jeszcze po zajściu też nie możesz liczyć na ulgę. I ci powiedzą że na dzieci dają i dbają by się więcej rodziło.

Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    W pierwszej ciąży od ok 8 tygodnia do 4 ms ledwo żyłam nie mogłam nic zjeść, każde otworzenie lodówki wiązało się z biegiem do toalety, moje jedzenie wtedy to barszcz z ziemniakami albo ziemniaki przypieczone na patelni 😅

A to podobnie jak do tej pory się zastanawiam jak udało mi się wyżyć na serze stopiony wmikrofiali i jogurtach. I generalnie młoda uwielbia ser taki stopiony, i tak sobie topi ten ser na talerzu i je bez niczego. Widać odrazu kto zamówienie do brzucha składał 😅

Kompotlinka, Hope9411, Tofuszka, BillieJean lubią tę wiadomość

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:

🫂

Agi96 lubi tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Agi Tulę mocno... 🫂🫂

Agi96 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 25 maja, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Tulę <3

Agi96 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 25 maja, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    DO kogo dzwonie to W TY ROKU JUŻ NIE REJESTRUJĄ
    ale prywatnie to już inna sprawa :D dzieci się nie rodzą, a do ginekologa się dostać nie da :(

To jest spowodowane tym, że NFZ ucina finansowanie placówkom państwowym, nie mają możliwości przyjąć więcej pacjentów na NFZ a prywatnie wolna Amerykanka. Ja też się z tym spotkałam, że mi odmówiono tam gdzie chciałam, a mój lekarz jakoś mnie wcisnął na za dwa tygodnie, ale mówi, że do września nie ma miejsc. Więc nie wiem jak to będzie. Pretensje można mieć do rządzących, jak w tym kraju ma być wyższa dzietność jak nawet nie ma gdzie tej ciąży prowadzić a o zamykanych porodówkach nie wspomnę.

Buburuza, Nigri lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:

Przytulam mocno 🫂😕

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    To jest spowodowane tym, że NFZ ucina finansowanie placówkom państwowym, nie mają możliwości przyjąć więcej pacjentów na NFZ a prywatnie wolna Amerykanka. Ja też się z tym spotkałam, że mi odmówiono tam gdzie chciałam, a mój lekarz jakoś mnie wcisnął na za dwa tygodnie, ale mówi, że do września nie ma miejsc. Więc nie wiem jak to będzie. Pretensje można mieć do rządzących, jak w tym kraju ma być wyższa dzietność jak nawet nie ma gdzie tej ciąży prowadzić a o zamykanych porodówkach nie wspomnę.

Oj tak, jak dzwoniłam żeby się umówić do ginka to kuźwa na listopad mi znaleźli... A do tego samego lekarza w tym samym gabinecie ale na prywatnie to za dwa tygodnie... I weź tu bądź kobietą w ciąży 🙃 dramat z tym wszystkim

Nigri, BillieJean lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! ❤️ bardzo się cieszę na ten urlop, bo wiem, że tuż za nim rusza procedura 🥺😊. Gdybym powiedziała sobie z przed roku, że będę się cieszyć na IVF to bym chyba padła 😅, totalnie zmienia się podejście po dłuższych staraniach i cieszymy się z rzeczy, które kiedyś były powodem do płaczu😅.

Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny, aby wasze starania poszły gładko i szybciutkooo 🥰

Nigri, Kompotlinka, Buburuza, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81| TSH 1,8
    • starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat,
    Koncentracja 167mln/ml,
    Ruch postępowy 1,35
    Morfologia 3%

•maj - kwalifikacja do in vitro | czerwiec- start stymulacji
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem na bieżąco, bo wyjechaliśmy na urlop, ale wpadłam napisać ze u mnie okres niestety.
    Ale nie smutam, jutro spędzam mój pierwszy dzień mamy na Kos 🌴🩷

Buburuza, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

age.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Dziękuję dziewczyny! ❤️ bardzo się cieszę na ten urlop, bo wiem, że tuż za nim rusza procedura 🥺😊. Gdybym powiedziała sobie z przed roku, że będę się cieszyć na IVF to bym chyba padła 😅, totalnie zmienia się podejście po dłuższych staraniach i cieszymy się z rzeczy, które kiedyś były powodem do płaczu😅.

Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny, aby wasze starania poszły gładko i szybciutkooo 🥰

Zula18 bardzo mnie cieszy Twoje podejście. Moja psiapsi miała tak samo. W podskokach wskakiwała na aplikacje zarodka. Pokazywała mi je, opisywała całe wyniki. I śmiała się że kilka lat temu wyła by przez to, a teraz nie może się już doczekać.
    Ogromne kciuki ode mnie ❤️❤️❤️

Zula18 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie udzielałam się ostatnio zbytnio, chyba potrzebowałam troche odpocząć.

Dalej plamie, mam wrażenie że coraz silniej. Ciągle zastanawiam się co ze mną jest nie tak... nawet nie wiem szczerze czy potrafię mieć owulacje.

Oczywiście dzis biało :/

Trzymajcie proszę kciuki, w czwartek idę do ginekologa z wynikami, moze uda mi się wybłagać stymulację owulacji chociaż

Nigri, Buburuza, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lisia Tulę za biel. 🫂 Życzę Ci owocnej wizyty w czwartek, oby gin zaproponował dobry i efektywny plan. 🤞🤞

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 maja, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się czułam i wczoraj zrobiłam test. Niestety biel :( Mam nadzieje, że jednak za wcześnie, bo okres mam dostać koniec maja / początek czerwca…

• shaylen Autorytet

Wysłany: 26 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie powinnam dzisiaj zrobic test, ale z racji ze owulacje mialam 8dni temu to wydaje mi sie to bez sensu😅 Okres mam mieć dzisiaj, boli mnie brzuch wiec pewnie niedługo sie pojawi 🤷‍♀️

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu może być za wcześnie, wiarygodne testy te po spodziewanej miesiączce, także jeszcze coś może być 😉

Shaylen jeżeli 8 dni temu była owulacja to trochę za wcześniej na miesiączkę. Faza lutealna trwa od 11-16 dni 🤔

Kompotlinka lubi tę wiadomość

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ