Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Oby czerwiec był tak owocny jak ten maj.😃
    Oby! Tego nam wszystkim życzę. 🤗
    U mnie rozpoczyna się odliczanie. Dziś dzień owulacji. 🫣 Mam nadzieję, że przetrwam w miarę spokojnie ten czas. 😅

Nigri, Karolaxoxo, _Dysia_, BillieJean, Anna_30, Werox, Hope9411, monii00, Axana lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 26 maja, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Zawsze ci aplikacjia liczy 8 dni od owulki do okresu?
    Masz niedomoge lutealna?
    Bo generalnie ta druga faza prawidłowo trwa 14dni, czasem do 16 i jest miesiączka. Więc generalnie z tego co piszesz to te dwa-3 dni przed okresem to był jakiś mniej więcej 6-7 dzień po owulacji, poniewaz najprawdopodobniej te różowe plamienia to implantacja była. 🤔

Nie nie. Aplikacja wyliczyła na 18dc, ale robilam testy owulacyjne i dopiero w 24dc wyszedł pik🤡 Ten cykl jest pierwszym staraniowym, dlatego traktuje go jako testowy i powiem szczerze bylam w szoku ze dopiero owulacja 🫣

A w cyklu w którym sie udało zajść w ciążę tez mialam owulke według testu 18dc. Wiec cos mi sie pokielbasil ten moj cykl teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 14:56

Nigri lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    U mnie rozpoczyna się odliczanie. Dziś dzień owulacji. 🫣 Mam nadzieję, że przetrwam w miarę spokojnie ten czas. 😅

🌸Kompotlinka już trzymam kciuki, żeby te dni minęły w szybko i całkowitym spokoju. Nawet nie wiesz, jak bardzo i z jaką niecierpliwością będę czekać na Twój test!🤞❤️🍀

🌸Za wszystkie z Was trzymam mocno zaciśnięte kciuki 🤞🍀

Kompotlinka, Nigri, BillieJean lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • Madzialenka95 Znajoma

Wysłany: 26 maja, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 7dpo, cycki cały czas bolą od 3dpo co u mnie niespotykane. Na razie jestem spokojna, nie nakręcam się i nawet jakoś za bardzo o tym nie myslę. Planowałam testować dopiero w piątek ale coś czuję że już w czwartek nie wytrzymam 😅

BillieJean, Anna_30, Nigri, Karolaxoxo, Kompotlinka, Nikaaa_, Axana lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 26 maja, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    U mnie dziś 7dpo, cycki cały czas bolą od 3dpo co u mnie niespotykane. Na razie jestem spokojna, nie nakręcam się i nawet jakoś za bardzo o tym nie myslę. Planowałam testować dopiero w piątek ale coś czuję że już w czwartek nie wytrzymam 😅
    Trzymam kciuki !

Madzialenka95 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 26 maja, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:

Tez wlasnie czuje takie piekące, palące wręcz cycki😆 Moze razem zatestujemy? 🤣

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie. Dawno mnie nie było ale ostatnio tyle pracy , że nawet nie było czasu zaglądnąć

Wszystkie za wredne małpy przytulam.
    A pozytywnych teściów gratuluję

Ja oczekuję na owulkę, dziś mam 10dc więc tuż tuż.
    W czwartek idę na usg zobaczyć na pęcherzyk czy już gotowy.

Tofuszka, Kompotlinka, Nigri, Axana, Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

• Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    To dziś przytulanko. Ja to przed owulacją mam totalny luz a już po głowa tak świruje, że masakra to oczekiwanie na test jest okropne i potrafi czasem wykończyć, a niestety nie potrafię inaczej

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka trzymam bardzo mocne kciuki za przytulanki, pora na odpalenie klątwy u ciebie 🍀🤞

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank będzie taki sam jak maj, patrzcie jakie słoneczne dni od razu wszystko jest piękniejsze, budzi się do życia ❤️
    Odliczanie "dpo" czas start. Dużo nas na początek czerwca 😁 czyżby magiczny dzień dziecka, kto wie.. oby ✊️🍀

Z śmiesznych rzeczy widziałam dzisiaj łącznie 4 bociany 😂😂😂😂 w tym 2 krążyły w pobliżu a 2 były po drodze jak jechałam od mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 19:58

Nikaaa_, Tofuszka, Gilgotka, Kompotlinka, Nigri, Iza., Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • Nikaaa_ Debiutantka

Wysłany: 26 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i za wszystkie objawy i za owocne owulacje 🤞❤️

U mnie dzisiaj 7 dzień po owulacji i już różne myśli w głowie. Mocno jestem rozdrażniona od 2 dni i mam wilcze napady głodu, coś jak na PMS tylko trochę za wcześnie. I właściwie takich objawów PMSu to już też dawno nie miałam 🙈
    Mimo wszystko podskórnie czuję, że okres jednak przyjdzie. Albo już po prostu wolę się nastawiać negatywnie 🤷‍♀️

Edit: monii ja też dzisiaj widziałam bociana i to w środku miasta i zdziwił mnie ten widok! Może to jednak znaki ☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 19:59

monii00, Kompotlinka, Nigri, Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Na bank będzie taki sam jak maj, patrzcie jakie słoneczne dni od razu wszystko jest piękniejsze, budzi się do życia ❤️
    Odliczanie "dpo" czas start. Dużo nas na początek czerwca 😁 czyżby magiczny dzień dziecka, kto wie.. oby ✊️🍀

Z śmiesznych rzeczy widziałam dzisiaj łącznie 4 bociany 😂😂😂😂 w tym 2 krążyły w pobliżu a 2 były po drodze jak jechałam od mamy
    Oo! A ja w weekend widziałam lecącego tak nisko, że aż w szoku byłam, zwykle widuję gdzieś z daleka. Niech to będzie dobry znak dla wszystkich ❤️

Nikaaa_, monii00, Nigri, Iza., BillieJean lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga bocian leci, będą z tego dzieci 😂🍀✊️

Kompotlinka, Nikaaa_, Nigri, Iza., Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • emmac Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiechy śmiechem ale w 3 ciazy mi bocian siadł na sypie i teściowa się śmiała ze do sąsiada się chyba pomylił :) a nie wiedziała że ja jestem, a teraz w ciazy na ko iec kwietnia bocian przeszedł mi przez drogę 😃

Kompotlinka, monii00, Nigri, BillieJean lubią tę wiadomość

🥺2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    To dziś przytulanko. Ja to przed owulacją mam totalny luz a już po głowa tak świruje, że masakra to oczekiwanie na test jest okropne i potrafi czasem wykończyć, a niestety nie potrafię inaczej
    Mam dokładnie tak samo. 🫣🤭 Myślę, że od początku starań Barajan już wymyślił wszystkie możliwe objawy i się już nie dam nakręcać, ale pewnie będzie inaczej. 🤣

Nigri, Gilgotka lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Kompotlinka trzymam bardzo mocne kciuki za przytulanki, pora na odpalenie klątwy u ciebie 🍀🤞
    Dziękuję bardzo! 🤗 A jak tam u Ciebie? Kiedy wizytujesz?

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Mam dokładnie tak samo. 🫣🤭 Myślę, że od początku starań Barajan już wymyślił wszystkie możliwe objawy i się już nie dam nakręcać, ale pewnie będzie inaczej. 🤣

Też tak mam, siłą trzymam brajana. Jestem 6 dpo czuje dziwny ból/kłucie i myślę sobie stop, przestań, waruj mózgu, nakręcisz się i zepsujesz sobie samopoczucie.😅

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziękuję bardzo! 🤗 A jak tam u Ciebie? Kiedy wizytujesz?

U mnie to w sumie oprócz potężnego zmęczenia jest okej. Jutro idę spuścić krew na tsh, a w czwartek na pierwsze usg 🥺 Także szykują się u mnie 2 dni pełne wrażeń, bo wyników tarczycowych też się bardzo boję. Jak wyjdą wysokie to stres czwartkowy będzie niemiłosierny, ale no pocieszam się tym, że wtedy od razu dostanę skierowanie do endo na cito.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bociana to ja w to wierzę bocian nie opuszcza naszego domu od kwietnia ciągle się kręci niedaleko praktycznie co dzień go widuje także zaciskam kciuki żeby bociany miały piękna wiadomość dla nas 🤞❤️

Tofuszka, monii00, Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Dysiu cały czas Ci bardzo kibicuję i nieustannie trzymam kciuki za Twojego Kropeczka. 🤞🤞 Będzie dobrze, wierzę w to. 🤗 Jak wyniki wyjdą złe, to lekami spokojnie skorygujesz. Trzymaj się i dawaj znać. 😉

🌸 Karola tak samo trzymam kciuki za Twojego maluszka i piątkową wizytę! 🤞🤞 😉

🌸 Nigri powodzenia! Te kilka dni będzie ciężko, ale to nie wieczność. 😉 Oby pojawiły się w końcu upragnione ⏸️. 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 22:34

_Dysia_, Nigri, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
‹‹ 73 74 75 76 77
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ