🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam dzisiaj taki słodko gorzki dzien. Dzien Mamy po raz 10, choc w zasadzie to 12 lat temu bylam po pierwszym poronieniu. Do tego na początku maja kolejne poronienie a jutro idę na betę. Taki maj w tym roku._____________________________________
starania od 10.2014
🥺9tc. 04.2015
2017 🌸 leczenie i 2022 🩵
🥺2026 -
Ja przez weekend niestety nie miałam jak robić owulaków i podejrzewam, że wtedy był pik. Dziś śluz mniej płodny. Z temperaturą ciała mam teraz szaleństwo, bo nie dość że często nie dosypiam, to jeszcze przez wyższe temperatury na zewnątrz sypialnia mi się nagrzewa i potem jakieś kosmiczne temperatury losowo się pojawiają - raz 36.2, a raz 36.7 i tak na zmianę 😂😂 jak żyć?
W każdym razie dziś zaczynam dupka brać po raz pierwszy, mam nadzieję że dobrze to zniosę 😪💁🏻♀97, 💁🏼♂95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Emmac domyślam że dzisiejszy dzień jest dla ciebie trudny😔 daj znać jutro jak beta 🙂
Tofuszka ja odkąd są te wyższe temperatury nie łapę pomiarów, bo właśnie mam tak jak ty zależy jak mi się nagrzeje, czy okno w nocy otwarte czy też nie.🤦♀️
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Nigri wrote:Aenu może być za wcześnie, wiarygodne testy te po spodziewanej miesiączce, także jeszcze coś może być 😉
Shaylen jeżeli 8 dni temu była owulacja to trochę za wcześniej na miesiączkę. Faza lutealna trwa od 11-16 dni 🤔
Czyli co, myślisz ze sie przesunie? Raczej mam cykle 31-33dni 😅
Buburuza lubi tę wiadomość
-
shaylen wrote:Czyli co, myślisz ze sie przesunie? Raczej mam cykle 31-33dni 😅
To że zazwyczaj masz takie cykle nie znaczy że się nic obsunąć nie może. Wystarczy choroba, drobna infekcja, inna dieta, zmiana leków, stres, nerwy, jakieś zawirowanie hormonalne, cokolwiek z tego i już cykl może się obsunąć o kilka dni.
Ból brzucha 6-8 dni po owulacji może być spowodowany nawet implantacja, ból jest podobny można łatwo go pomylić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 12:43
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
-
🌸Lisia00 przytulam 🫂trzymam kciuki za wizytę 🍀🤞
🌸Aenu 🌸Shaylen jest jeszcze wcześnie, kciuki zaciśnięte 🤞🍀👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Kochane nie było mnie w kraju ale wracam do Was i wszystko nadrobię ❤️❤️🙈
Ja nie wiem czy nie powinnam się wybrać na jakieś usg w kierunku endometriozy. Prawie w każdej fazie cyklu od pewnego czasu mam tkliwy prawy jajnik. Teraz czuję się dosłownie jak w trakcie owulacji, a jestem 3 dni po @. Nie wiem co to może oznaczać
-
Tofuszka wrote:Ja przez weekend niestety nie miałam jak robić owulaków i podejrzewam, że wtedy był pik. Dziś śluz mniej płodny. Z temperaturą ciała mam teraz szaleństwo, bo nie dość że często nie dosypiam, to jeszcze przez wyższe temperatury na zewnątrz sypialnia mi się nagrzewa i potem jakieś kosmiczne temperatury losowo się pojawiają - raz 36.2, a raz 36.7 i tak na zmianę 😂😂 jak żyć?
W każdym razie dziś zaczynam dupka brać po raz pierwszy, mam nadzieję że dobrze to zniosę 😪
Tofuszka, spokojnie, większość dziewczyn znosi dupka super, więc nie nastawiaj się na najgorsze – na pewno dobrze wejdzie i pomoże ❤️ Co do temperatur, to przy tych upałach i braku snu wykresy mają prawo wariować. Mocne kciuki za ten cykl z progiem! ❤️🤞🍀
Nigri, Tofuszka, Anye lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
11.2025 7tc💔
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Nigri wrote:To że zazwyczaj masz takie cykle nie znaczy że się nic obsunąć nie może. Wystarczy choroba, drobna infekcja, inna dieta, zmiana leków, stres, nerwy, jakieś zawirowanie hormonalne, cokolwiek z tego i już cykl może się obsunąć o kilka dni.
Ból brzucha 6-8 dni po owulacji może być spowodowany nawet implantacja, ból jest podobny można łatwo go pomylić 😉
W poprzedniej ciazy to faktycznie czulam sie jakbym miała mieć okres, a ze okres często mi sie spóźniał to nie bylam za bardzo zdziwiona ze go nie mam. Profilaktycznie jak co miesiąc zrobilam test po chyba 3 dniach i szok, bo ciąża 😅 Pamiętam, ze dwa/trzy dni przed planowym według aplikacji okresem plamilam na różowo. -
Basiax wrote:Kochane nie było mnie w kraju ale wracam do Was i wszystko nadrobię ❤️❤️🙈
Ja nie wiem czy nie powinnam się wybrać na jakieś usg w kierunku endometriozy. Prawie w każdej fazie cyklu od pewnego czasu mam tkliwy prawy jajnik. Teraz czuję się dosłownie jak w trakcie owulacji, a jestem 3 dni po @. Nie wiem co to może oznaczać
Basiax, witaj z powrotem! 🤗 To USG to świetny pomysł żeby sprawdzić co się dzieje, zrób to dla własnego świętego spokoju, najlepiej u dobrego ginka od tych spraw. Ktoś na wątku (chyba @PoppyLeaf) zmaga się z endometrioza może pomoże Ci ogarnąć temat, jeśli będziesz miała pytania. Trzymaj się cieplutko! 🌸❤️
Nigri, Basiax lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
11.2025 7tc💔
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Bardzo dziękuję ❤️Karolaxoxo wrote:Basiax, witaj z powrotem! 🤗 To USG to świetny pomysł żeby sprawdzić co się dzieje, zrób to dla własnego świętego spokoju, najlepiej u dobrego ginka od tych spraw. Ktoś na wątku (chyba @PoppyLeaf) zmaga się z endometrioza może pomoże Ci ogarnąć temat, jeśli będziesz miała pytania. Trzymaj się cieplutko! 🌸❤️
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
-
shaylen wrote:W poprzedniej ciazy to faktycznie czulam sie jakbym miała mieć okres, a ze okres często mi sie spóźniał to nie bylam za bardzo zdziwiona ze go nie mam. Profilaktycznie jak co miesiąc zrobilam test po chyba 3 dniach i szok, bo ciąża 😅 Pamiętam, ze dwa/trzy dni przed planowym według aplikacji okresem plamilam na różowo.
Zawsze ci aplikacjia liczy 8 dni od owulki do okresu?
Masz niedomoge lutealna?
Bo generalnie ta druga faza prawidłowo trwa 14dni, czasem do 16 i jest miesiączka. Więc generalnie z tego co piszesz to te dwa-3 dni przed okresem to był jakiś mniej więcej 6-7 dzień po owulacji, poniewaz najprawdopodobniej te różowe plamienia to implantacja była. 🤔 -
Karolaxoxo wrote:Basiax, witaj z powrotem! 🤗 To USG to świetny pomysł żeby sprawdzić co się dzieje, zrób to dla własnego świętego spokoju, najlepiej u dobrego ginka od tych spraw. Ktoś na wątku (chyba @PoppyLeaf) zmaga się z endometrioza może pomoże Ci ogarnąć temat, jeśli będziesz miała pytania. Trzymaj się cieplutko! 🌸❤️
Ja dorzucę jeszcze że warto to sprawdzić bo przy endo jajniki lubią się zrastać.