Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam jakieś osłabienie albo coś, od rana krew z nosa leci😕

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj taki słodko gorzki dzien. Dzien Mamy po raz 10, choc w zasadzie to 12 lat temu bylam po pierwszym poronieniu. Do tego na początku maja kolejne poronienie a jutro idę na betę. Taki maj w tym roku.

🥺2026
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼 Aenu, Shaylen pewnie jeszcze za wcześnie ☺️
    🌼 Nigri, emmac przytulam 🫂

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend niestety nie miałam jak robić owulaków i podejrzewam, że wtedy był pik. Dziś śluz mniej płodny. Z temperaturą ciała mam teraz szaleństwo, bo nie dość że często nie dosypiam, to jeszcze przez wyższe temperatury na zewnątrz sypialnia mi się nagrzewa i potem jakieś kosmiczne temperatury losowo się pojawiają - raz 36.2, a raz 36.7 i tak na zmianę 😂😂 jak żyć?

W każdym razie dziś zaczynam dupka brać po raz pierwszy, mam nadzieję że dobrze to zniosę 😪

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac domyślam że dzisiejszy dzień jest dla ciebie trudny😔 daj znać jutro jak beta 🙂

Tofuszka ja odkąd są te wyższe temperatury nie łapę pomiarów, bo właśnie mam tak jak ty zależy jak mi się nagrzeje, czy okno w nocy otwarte czy też nie.🤦‍♀️

Tofuszka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • patience Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele i 🐵
    Ja rano byłam na pobraniu krwi, podstawowe badania itp 🫶

Buburuza, Iza., Nigri, Axana lubią tę wiadomość

~ patience
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Aenu może być za wcześnie, wiarygodne testy te po spodziewanej miesiączce, także jeszcze coś może być 😉

Shaylen jeżeli 8 dni temu była owulacja to trochę za wcześniej na miesiączkę. Faza lutealna trwa od 11-16 dni 🤔

Czyli co, myślisz ze sie przesunie? Raczej mam cykle 31-33dni 😅

Buburuza lubi tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Czyli co, myślisz ze sie przesunie? Raczej mam cykle 31-33dni 😅

To że zazwyczaj masz takie cykle nie znaczy że się nic obsunąć nie może. Wystarczy choroba, drobna infekcja, inna dieta, zmiana leków, stres, nerwy, jakieś zawirowanie hormonalne, cokolwiek z tego i już cykl może się obsunąć o kilka dni.
    Ból brzucha 6-8 dni po owulacji może być spowodowany nawet implantacja, ból jest podobny można łatwo go pomylić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 12:43

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Lisia00 przytulam 🫂trzymam kciuki za wizytę 🍀🤞
    🌸Aenu 🌸Shaylen jest jeszcze wcześnie, kciuki zaciśnięte 🤞🍀

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️
    preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 26 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie było mnie w kraju ale wracam do Was i wszystko nadrobię ❤️❤️🙈

Ja nie wiem czy nie powinnam się wybrać na jakieś usg w kierunku endometriozy. Prawie w każdej fazie cyklu od pewnego czasu mam tkliwy prawy jajnik. Teraz czuję się dosłownie jak w trakcie owulacji, a jestem 3 dni po @. Nie wiem co to może oznaczać :(

• Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja przez weekend niestety nie miałam jak robić owulaków i podejrzewam, że wtedy był pik. Dziś śluz mniej płodny. Z temperaturą ciała mam teraz szaleństwo, bo nie dość że często nie dosypiam, to jeszcze przez wyższe temperatury na zewnątrz sypialnia mi się nagrzewa i potem jakieś kosmiczne temperatury losowo się pojawiają - raz 36.2, a raz 36.7 i tak na zmianę 😂😂 jak żyć?
    W każdym razie dziś zaczynam dupka brać po raz pierwszy, mam nadzieję że dobrze to zniosę 😪

Tofuszka, spokojnie, większość dziewczyn znosi dupka super, więc nie nastawiaj się na najgorsze – na pewno dobrze wejdzie i pomoże ❤️ Co do temperatur, to przy tych upałach i braku snu wykresy mają prawo wariować. Mocne kciuki za ten cykl z progiem! ❤️🤞🍀

Nigri, Tofuszka, Anye lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    15.07.2023 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    preg.png
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 26 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    To że zazwyczaj masz takie cykle nie znaczy że się nic obsunąć nie może. Wystarczy choroba, drobna infekcja, inna dieta, zmiana leków, stres, nerwy, jakieś zawirowanie hormonalne, cokolwiek z tego i już cykl może się obsunąć o kilka dni.
    Ból brzucha 6-8 dni po owulacji może być spowodowany nawet implantacja, ból jest podobny można łatwo go pomylić 😉

W poprzedniej ciazy to faktycznie czulam sie jakbym miała mieć okres, a ze okres często mi sie spóźniał to nie bylam za bardzo zdziwiona ze go nie mam. Profilaktycznie jak co miesiąc zrobilam test po chyba 3 dniach i szok, bo ciąża 😅 Pamiętam, ze dwa/trzy dni przed planowym według aplikacji okresem plamilam na różowo.

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Kochane nie było mnie w kraju ale wracam do Was i wszystko nadrobię ❤️❤️🙈
    Ja nie wiem czy nie powinnam się wybrać na jakieś usg w kierunku endometriozy. Prawie w każdej fazie cyklu od pewnego czasu mam tkliwy prawy jajnik. Teraz czuję się dosłownie jak w trakcie owulacji, a jestem 3 dni po @. Nie wiem co to może oznaczać :(

Basiax, witaj z powrotem! 🤗 To USG to świetny pomysł żeby sprawdzić co się dzieje, zrób to dla własnego świętego spokoju, najlepiej u dobrego ginka od tych spraw. Ktoś na wątku (chyba @PoppyLeaf) zmaga się z endometrioza może pomoże Ci ogarnąć temat, jeśli będziesz miała pytania. Trzymaj się cieplutko! 🌸❤️

Nigri, Basiax lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    15.07.2023 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 maja, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie po mału testy zaczynają ciemnieć, ale nadal na niskim poziomie. Zaczynam też czuć jajniki, pełne oczekiwanie na pik 😅👀

Kompotlinka, Nigri, Karolaxoxo, BillieJean, Anabbit, Axana lubią tę wiadomość

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Cześć! U mnie po mału testy zaczynają ciemnieć, ale nadal na niskim poziomie. Zaczynam też czuć jajniki, pełne oczekiwanie na pik 😅👀
    Powodzenia! 🤞

xSmerfetkax, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 26 maja, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Basiax, witaj z powrotem! 🤗 To USG to świetny pomysł żeby sprawdzić co się dzieje, zrób to dla własnego świętego spokoju, najlepiej u dobrego ginka od tych spraw. Ktoś na wątku (chyba @PoppyLeaf) zmaga się z endometrioza może pomoże Ci ogarnąć temat, jeśli będziesz miała pytania. Trzymaj się cieplutko! 🌸❤️
    Bardzo dziękuję ❤️

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

• Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    W poprzedniej ciazy to faktycznie czulam sie jakbym miała mieć okres, a ze okres często mi sie spóźniał to nie bylam za bardzo zdziwiona ze go nie mam. Profilaktycznie jak co miesiąc zrobilam test po chyba 3 dniach i szok, bo ciąża 😅 Pamiętam, ze dwa/trzy dni przed planowym według aplikacji okresem plamilam na różowo.

Zawsze ci aplikacjia liczy 8 dni od owulki do okresu?
    Masz niedomoge lutealna?
    Bo generalnie ta druga faza prawidłowo trwa 14dni, czasem do 16 i jest miesiączka. Więc generalnie z tego co piszesz to te dwa-3 dni przed okresem to był jakiś mniej więcej 6-7 dzień po owulacji, poniewaz najprawdopodobniej te różowe plamienia to implantacja była. 🤔

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:

Ja dorzucę jeszcze że warto to sprawdzić bo przy endo jajniki lubią się zrastać.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Powodzenia! 🤞

Oby czerwiec był tak owocny jak ten maj.😃

Kompotlinka, Nikaaa_, Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ