W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim
Ja dzisiaj byłam na monitoringu, 9dc, na lewym i na prawym jajniku pęcherzyk 10mm, w czwartek kolejny monitoring i pewnie zastrzyk i znowu to samo
Po wszystkim poszłam na spacer do parku i beczałam 😥 dopadł mnie taki kryzys.. to wszystko jest tak cholernie ciężkie.
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują 🫂
@Maniaaa. bardzo mi przykro 🫂Jadzia19, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny 🙋♀️ Wiem, że nie udzielałam się na tym wątku miesięcznym, z różnych przyczyn, wiem, że nasza kochana prowadząca @Chochlik12 pewnie czekała na moją aktualizację… Kiedy już postanowiłam się włączyć aktywniej w wątki miesięczne, 16 maja na teście pojawiła się druga kreska.
Część z Was mnie pamięta z innych wątków i wie, że miałam niestety cb parę miesięcy temu, dlatego podeszłam do tego z chłodną głową.
Pierwsza beta - 9, kolejna - 43, dziś to 134 🥹 Obstawiona lekami i pełna nadziei na nowy początek, proszę o uzupełnienie tabeli z pierwszej strony 🥹🙏
brilka, flower 🌸, Prezesoowa, Pati2804, notsobadd, Speranza :), Frajda, Flora1234, Mamausia, constella, Hibiskus, Jadzia19, Zaczarowan, monii00, ellevv, Kinia92, AnitaK, emilgiana, Klaudek11, BillieJean, MimiM29, martysiaczki, Anulek84, pp2018, PaulaG, Kiti, Mystic_Rose, MagicznaNuta, Chochlik12, Malamia, Maniaaa., PoczątkującaPisarka, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
ultramaryna_ wrote:Cześć, dziewczyny 🙋♀️ Wiem, że nie udzielałam się na tym wątku miesięcznym, z różnych przyczyn, wiem, że nasza kochana prowadząca @Chochlik12 pewnie czekała na moją aktualizację… Kiedy już postanowiłam się włączyć aktywniej w wątki miesięczne, 16 maja na teście pojawiła się druga kreska.
Część z Was mnie pamięta z innych wątków i wie, że miałam niestety cb parę miesięcy temu, dlatego podeszłam do tego z chłodną głową.
Pierwsza beta - 9, kolejna - 43, dziś to 134 🥹 Obstawiona lekami i pełna nadziei na nowy początek, proszę o uzupełnienie tabeli z pierwszej strony 🥹🙏
Ultramarynka!!! Ale pięknie wiadomości Gratuluję i mocno trzymam kciuki za Ciebie i kropka Niech rośnie zdrowoultramaryna_ lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
ultramaryna_ wrote:Cześć, dziewczyny 🙋♀️ Wiem, że nie udzielałam się na tym wątku miesięcznym, z różnych przyczyn, wiem, że nasza kochana prowadząca @Chochlik12 pewnie czekała na moją aktualizację… Kiedy już postanowiłam się włączyć aktywniej w wątki miesięczne, 16 maja na teście pojawiła się druga kreska.
Klątwą prowadzącej dopadła Cię z małym opóźnieniem 😘Speranza :), Jadzia19, ultramaryna_, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Cudownie ❤️Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Ja na wątek miesięczny też raczej wpadam rzadko i bardziej kibicuję z ukrycia, ale obok takiej wiadomości nie mogłam przejść obojętnie 🙈 @ultramaryna, moje gratulacje! 😊♥️Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Gratulacje ! 😍ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩 29
Hormony 🆗 ( LH - 7,70 IU/l, FSH - 6,76 U/l, Prolaktyna - 325 mU/l, DHEA-S 196 ug/d, Estradiol 40,95pg/ml )
USG 🆗
Cykle 25-28 dni
Psychoterapia od października 2023 r. (stwierdzona depresja i zaburzenia lękowe)
👨 28
Październik 2023 - OAT II, ŻPN, wysoka prolaktyna (Koncentracja 4,09 mln/ml, całkowita liczba 17,59 m/próba, morfologia 1 %) 😨
➡️ Agapurin, Bromocorn, TenFertilON
Grudzień 2023 r. - Koncentracja 37,82 mln/ml, Całość 177,75 mln, Ruch a+b 42,95 %, morfologia 8 %, fragmentacja - 🆗
29.04 ➡️ HSG 🆗 jajowody drożne
15.06 ⏸️ 14 cykl starań 🤯
17.06 beta 1 125 mlU/ml
19.06 beta 2 817 mlU/ml
21.06 beta 6 686 mlU/ml
05.07 zarodek 9,2 mm z bijącym 💗
➡️ 01.08 - pobranie krwii do NIFTY (zdrowy chłopak) 💙
➡️ 8.08 - USG I trymestru + PAPPA (wszystko ok 😍) -
No nie wierzę🥰Ale wspaniałe wiadomości ❤️ bardzo bardzo się cieszę i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
emilgiana wrote:Hej wszystkim
Ja dzisiaj byłam na monitoringu, 9dc, na lewym i na prawym jajniku pęcherzyk 10mm, w czwartek kolejny monitoring i pewnie zastrzyk i znowu to samo
Po wszystkim poszłam na spacer do parku i beczałam 😥 dopadł mnie taki kryzys.. to wszystko jest tak cholernie ciężkie.
@Maniaaa. bardzo mi przykro 🫂
Emilgiana, ja przez cały weekend miałam kryzys. Pamiętam jak na początku starań powiedziałam mojemu bratu, że będziemy chcieli próbować, usłyszałam od niego, że to świetnie i żebyśmy się przy tym dobrze bawili. No świetna ta zabawa która trwa już rok. 😅 Pozwól sobie na emocje, ja dzisiaj już powoli "wstaje", po pracy zrobiłam trening i staram się skupiać na zdrowych nawykach. 💙BillieJean, emilgiana lubią tę wiadomość
👩 29
Hormony 🆗 ( LH - 7,70 IU/l, FSH - 6,76 U/l, Prolaktyna - 325 mU/l, DHEA-S 196 ug/d, Estradiol 40,95pg/ml )
USG 🆗
Cykle 25-28 dni
Psychoterapia od października 2023 r. (stwierdzona depresja i zaburzenia lękowe)
👨 28
Październik 2023 - OAT II, ŻPN, wysoka prolaktyna (Koncentracja 4,09 mln/ml, całkowita liczba 17,59 m/próba, morfologia 1 %) 😨
➡️ Agapurin, Bromocorn, TenFertilON
Grudzień 2023 r. - Koncentracja 37,82 mln/ml, Całość 177,75 mln, Ruch a+b 42,95 %, morfologia 8 %, fragmentacja - 🆗
29.04 ➡️ HSG 🆗 jajowody drożne
15.06 ⏸️ 14 cykl starań 🤯
17.06 beta 1 125 mlU/ml
19.06 beta 2 817 mlU/ml
21.06 beta 6 686 mlU/ml
05.07 zarodek 9,2 mm z bijącym 💗
➡️ 01.08 - pobranie krwii do NIFTY (zdrowy chłopak) 💙
➡️ 8.08 - USG I trymestru + PAPPA (wszystko ok 😍) -
Maniaaa. wrote:Beta negatywna 😔 test poraz kolejny zrobił mnie w konia 😮💨
🫂Maniaaa. lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Marynko Kochana! Co za cudowna wiadomość
Tym razem musi być dobrze! Trzymam za Ciebie i za maleństwo mocno kciuki, niech klątwa będzie z TobąSperanza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Gratluacje 🥰ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Super wiadomość! ❤️ Trzymam kciuki za pomyślny przebieg ✊🏻ultramaryna_ lubi tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
emilgiana wrote:Po wszystkim poszłam na spacer do parku i beczałam 😥 dopadł mnie taki kryzys.. to wszystko jest tak cholernie ciężkie.
Ja też dziś miałam ciężkawy dzień. Znowu muszę się do pewnych rzeczy zdystansować. Cały dzień bije się z myślami czy przyjąć te emocje czy robić wszystko, żeby odwrócić uwagę i liczyć, że później będzie łatwiej to przemyśleć. Boję się, że jak @ przyjdzie to wtedy coś pęknie. 😕
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Trzymam kciuki za spokojną ciążę ✊️🍀ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
Ultramaryna, gratulacje!!! 🥰🥰🥰
Maniaa, przykro mi🫂ultramaryna_, Maniaaa. lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
29.11.2024 wizyta 🤞 -
Maniaaa. wrote:Beta negatywna 😔 test poraz kolejny zrobił mnie w konia 😮💨
Mnie w zeszłym miesiącu Pink tak oszukał, że prawie ryczałam z nerwów. Dlatego w tym miesiącu kupuje tylko facelle.Maniaaa. lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
aktualnie 13cs o 3 maleństwo