W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNulka, jakieś pieluszki, czy prześcieradła możesz spokojnie zamówić, to się zużywa bardzo szybko i ja uważam, że nie ma sensu na takie rzeczy wydawać nie wiadomo ile, a w jukki były tanie.
A co do pappy i przepływów, to ryzyko chyba jest stanu przedrzucawkowego, tylko profesjonalnej nazwane i to jest związane z przepływami od matki do dziecka w tętnicach macicy, a nie z żyłami u dziecka... W sumie to w ogóle nie kojarzę, żebym miała sprawdzane jakiekolwiek przepływy u dziecka, poza tymi w sercu. -
Dziewczyny gratuluje wizyt.! Ja mam w piątek ale pewnie tylko wystawi skierowanie na prenatalne i w piątek idę na sanco 😁
Dziś byłam na badaniach krwi i robiłam posiew moczu. Zobaczymy co tam wyjdzie
Sinsay ma super rzeczy dla małych ❤️
Chętnie przygarnę dziewczynkę hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 16:10
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:No wlasnie ona stwierdzila, ze ma za wysokie przeplywy krwi wplywajacej do serca. Moze wina sprzetu? No bo rano bylo ok. Dziwne po prostu. Nie mam ryzyka stanu przedrzucawkowego
U mnie w wynikach to się nazywa preeklampsja
Ale szczerze to w wynikach pappy nie mam ani słowa o przepływach u malucha, jedyne co jest o sercu to "uwidoczniono napływ do obu komór i objaw litery v" -
nick nieaktualnyAle rozumiem Rosalie, że Ty miałaś samą pappe i później samo usg, czy przy tym co robiłaś prywatnie u lekarza z certyfikatem nie możesz poprosić o analizę pappy i spisanie wniosków? Bo u mnie na przykład ryzyko skorygowane uwzględnia wyniki usg w tym czynność serca płodu. Ciekawe jak to u Ciebie wyliczyli bez usg.
-
Kasiekk, właśnie brakowało mi na 62 cm body z krótkim, bo z długim już mam:) naprawdę słodkie są i z długim rękawem tez był mega wybor
Nulka, wiesz co te pierwsze body co zamówiłam to tez mi się nie podobała jakość, były takie cieniutki i nie miłe. A te co dziś kupiłam są mega spoko! Miłe i bawełna grubsza:) wiesz, 5 par za 17 złotych to można używać jak jednorazówki 😂😂
Rosalie, sprawdz to oczywiscie, ale spróbuj podejść do tego na luzie, w końcu lekarka z certyfikatem i dobrym sprzętem nie miała zastrzeżeń, wiec pewnie wszystko jest dobrze u mnie na usg tez nic nikt nie mówił o przepływach malucha🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasiekkk masz rację, nie pomyślałam że to o matkę i dziecko chodzi a Rosalie tylko o dziecko. Hmm to ja chyba nie miałam tego badanego albo nic o tym nie wiem 🤔
Kasiekkk, niby tak ale kocyk chciałam mieć milusi 😁😁
Martyna to jak tu przez internet zamawiać jak to taka loteria 😂
Nie wiem jak u Was ale u mnie dziś znów upał więc w międzyczasie będąc w pracy ugotowałam rosół 😂😂 się rozgrzałam tak że teraz marze o drzemce 😁😁
-
nick nieaktualnySzkoda, że koszulek mam już sporo, bo naprawdę mi się podobają... ☹️
Ja to potrzebuję spodenki i śpioszki dokupić, bo tego mam mało, ale w sumie ze śpioszkami jest problem, bo mało tego w sklepach, a do spodenek nie jestem tak na 100% przekonana, żeby przy każdym przewijaniu je zdejmować i zakładać. Śpioszki z rozpięciem w kroku wydają się praktyczniejsze. -
nick nieaktualny
-
Kasiekkk ja bym rozważyła poważnie te śpiochy😉zdecydowanie szybciej jest zdjąć spodenki i wygodniej niż zapinać rozpinać,wyciągać nogi że śpiochów porem wsadzać. Ale to moja subiektywna opinia. Po pierwszym dziecku nigdy więcej śpiochów 😉Kolejnym hitem którego nie ma u mnie w wyprawce po pierwszym dziecku są te przeklęte kaftaniki,które się podwijają, zawijaja. Nobla dla tego kto wymyślił body i półśpiochy/spodenki.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekkk wrote:Szkoda, że koszulek mam już sporo, bo naprawdę mi się podobają... ☹️
Ja to potrzebuję spodenki i śpioszki dokupić, bo tego mam mało, ale w sumie ze śpioszkami jest problem, bo mało tego w sklepach, a do spodenek nie jestem tak na 100% przekonana, żeby przy każdym przewijaniu je zdejmować i zakładać. Śpioszki z rozpięciem w kroku wydają się praktyczniejsze.
Spodenek było w sinsay dużo, a pajacyki to jakiś problem jest, sama chce dokupić jeszcze na 56 i takich małych to nigdzie nie ma🧐 w rozsądnej cenie.
I body kopertowe, tez chce dokupić kilka na 56, w H&M były tylko białe 🤷🏼♀️ Nigdzie indziej kopertowych nie było25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Eve wrote:Kasiekkk ja bym rozważyła poważnie te śpiochy😉zdecydowanie szybciej jest zdjąć spodenki i wygodniej niż zapinać rozpinać,wyciągać nogi że śpiochów porem wsadzać. Ale to moja subiektywna opinia. Po pierwszym dziecku nigdy więcej śpiochów 😉Kolejnym hitem którego nie ma u mnie w wyprawce po pierwszym dziecku są te przeklęte kaftaniki,które się podwijają, zawijaja. Nobla dla tego kto wymyślił body i półśpiochy/spodenki.
Ale dla zimowego malucha to chyba śpiochy/pajace konieczne? No bo ubieramy body z długim + pajacyk/śpiochy . A jak nie to, to body + polspiochy + kaftanik (który właśnie się zawija i jest niepraktyczny) ?
Okej Google, jak ubrać niemowlę 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Ale dla zimowego malucha to chyba śpiochy/pajace konieczne? No bo ubieramy body z długim + pajacyk/śpiochy . A jak nie to, to body + polspiochy + kaftanik (który właśnie się zawija i jest niepraktyczny) ?
Okej Google, jak ubrać niemowlę 😂
Jak się przyzwyczai tak się będzie później ubierać. Ja jestem zdecydowanie nieprzegrzewajaca dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 17:01
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Badanie prenatalne robi się tylko u lekarza który ma certyfikat? Bo ja myślałam ze pójdę do mojego ale patrzyłam na stronie to nie ma certyfikatu czyli nie będę miała usg prenatalnego?02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Badanie prenatalne robi się tylko u lekarza który ma certyfikat? Bo ja myślałam ze pójdę do mojego ale patrzyłam na stronie to nie ma certyfikatu czyli nie będę miała usg prenatalnego?8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Kasiekkk wrote:Ale rozumiem Rosalie, że Ty miałaś samą pappe i później samo usg, czy przy tym co robiłaś prywatnie u lekarza z certyfikatem nie możesz poprosić o analizę pappy i spisanie wniosków? Bo u mnie na przykład ryzyko skorygowane uwzględnia wyniki usg w tym czynność serca płodu. Ciekawe jak to u Ciebie wyliczyli bez usg.
Ogolnie ta prywatnie stwierdzila, ze wszystko rewelacyjnie i ksiazkowo, a na prawde robila porzadnie badanie i ma certyfikat fmf.
No nic, w poniedzialek pojde ponownie, tamta pani doktor rowniez posiada certyfikat fmf. Zobaczymy co jej wyjdzie. Pod koniec wizyty wyciagne badania z dzis, porownam i w przypadku roznic poprosze o wyjasnienie.
Dopatrzylam sie juz, tej z luxmedu chodzilo o parametr DV PIV i faktycznie sie roznia, rano a o 14 🤔 ja obstawiam kiepski sprzet luxmedu i tyle, ale wiadomo dla spokoju pojde sprawdzic 😉 -
nick nieaktualnyMój tata, władca ogrzewania, niestety ma teorię, że w nocy piec nie musi grzać, bo się śpi i jak rano piec się włącza, to się nie da wytrzymać, bo robi się zbyt gorąco, żeby to wszystko ogrzać, a w nocy jak tylko przestanie, to momentalnie robi się zimno i niestety nie wyobrażam sobie przy tym, żeby maluch nie miał dodatkowej warstwy na klatce piersiowej w postaci właśnie śpiochów. Spodenek też trochę mam, więc zobaczę z czym będzie mi wygodniej i będę miała doświadczenie przed następnym bobasem 😁 No i dzieciaki w śpiochach wyglądają tak mega słodko! 😍
Eve lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Kasiekk, właśnie brakowało mi na 62 cm body z krótkim, bo z długim już mam:) naprawdę słodkie są i z długim rękawem tez był mega wybor
Nulka, wiesz co te pierwsze body co zamówiłam to tez mi się nie podobała jakość, były takie cieniutki i nie miłe. A te co dziś kupiłam są mega spoko! Miłe i bawełna grubsza:) wiesz, 5 par za 17 złotych to można używać jak jednorazówki 😂😂
Rosalie, sprawdz to oczywiscie, ale spróbuj podejść do tego na luzie, w końcu lekarka z certyfikatem i dobrym sprzętem nie miała zastrzeżeń, wiec pewnie wszystko jest dobrze u mnie na usg tez nic nikt nie mówił o przepływach malucha🤷🏼♀️ -
Eve wrote:Myślę że w domu dla zimowego malucha wystarczy pajacyk sam/body+coś na dół. Na wyjście to można założyć na to jeszcze kaftanik,bluzę czy cos pod kombinezon w zależności od pogody i przykrycia zastosowanego w wózku.
Jak się przyzwyczai tak się będzie później ubierać. Ja jestem zdecydowanie nieprzegrzewajaca dziecka.
Okej! Słuszne uwagi:) ja tez bym nie chciała przegrzewać. Czytałam u mamyginekolog jakie ubranko/ile stopni w domu i wyszło mi właśnie ze u nas to pajacyk i body, bo u nas to ciepło nie jest. No ale wiadomo, to wszystko wyjdzie w praniu. Narazie śpioszki i pajacyki wydają mi się tak jak Kasiek mega słodkie i praktyczne 🙈
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia