X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, jakieś pieluszki, czy prześcieradła możesz spokojnie zamówić, to się zużywa bardzo szybko i ja uważam, że nie ma sensu na takie rzeczy wydawać nie wiadomo ile, a w jukki były tanie.

A co do pappy i przepływów, to ryzyko chyba jest stanu przedrzucawkowego, tylko profesjonalnej nazwane i to jest związane z przepływami od matki do dziecka w tętnicach macicy, a nie z żyłami u dziecka... W sumie to w ogóle nie kojarzę, żebym miała sprawdzane jakiekolwiek przepływy u dziecka, poza tymi w sercu.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ona stwierdzila, ze ma za wysokie przeplywy krwi wplywajacej do serca. Moze wina sprzetu? No bo rano bylo ok. Dziwne po prostu. Nie mam ryzyka stanu przedrzucawkowego

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt.! Ja mam w piątek ale pewnie tylko wystawi skierowanie na prenatalne :) i w piątek idę na sanco 😁
    Dziś byłam na badaniach krwi i robiłam posiew moczu. Zobaczymy co tam wyjdzie :)
    Sinsay ma super rzeczy dla małych ❤️

Chętnie przygarnę dziewczynkę hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 16:10

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No wlasnie ona stwierdzila, ze ma za wysokie przeplywy krwi wplywajacej do serca. Moze wina sprzetu? No bo rano bylo ok. Dziwne po prostu. Nie mam ryzyka stanu przedrzucawkowego

U mnie w wynikach to się nazywa preeklampsja :)

Ale szczerze to w wynikach pappy nie mam ani słowa o przepływach u malucha, jedyne co jest o sercu to "uwidoczniono napływ do obu komór i objaw litery v"

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rozumiem Rosalie, że Ty miałaś samą pappe i później samo usg, czy przy tym co robiłaś prywatnie u lekarza z certyfikatem nie możesz poprosić o analizę pappy i spisanie wniosków? Bo u mnie na przykład ryzyko skorygowane uwzględnia wyniki usg w tym czynność serca płodu. Ciekawe jak to u Ciebie wyliczyli bez usg.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, właśnie brakowało mi na 62 cm body z krótkim, bo z długim już mam:) naprawdę słodkie są i z długim rękawem tez był mega wybor :)

Nulka, wiesz co te pierwsze body co zamówiłam to tez mi się nie podobała jakość, były takie cieniutki i nie miłe. A te co dziś kupiłam są mega spoko! Miłe i bawełna grubsza:) wiesz, 5 par za 17 złotych to można używać jak jednorazówki 😂😂

Rosalie, sprawdz to oczywiscie, ale spróbuj podejść do tego na luzie, w końcu lekarka z certyfikatem i dobrym sprzętem nie miała zastrzeżeń, wiec pewnie wszystko jest dobrze :) u mnie na usg tez nic nikt nie mówił o przepływach malucha🤷🏼‍♀️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk masz rację, nie pomyślałam że to o matkę i dziecko chodzi a Rosalie tylko o dziecko. Hmm to ja chyba nie miałam tego badanego albo nic o tym nie wiem 🤔

Kasiekkk, niby tak ale kocyk chciałam mieć milusi 😁😁
    Martyna to jak tu przez internet zamawiać jak to taka loteria 😂

Nie wiem jak u Was ale u mnie dziś znów upał więc w międzyczasie będąc w pracy ugotowałam rosół 😂😂 się rozgrzałam tak że teraz marze o drzemce 😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że koszulek mam już sporo, bo naprawdę mi się podobają... ☹️

Ja to potrzebuję spodenki i śpioszki dokupić, bo tego mam mało, ale w sumie ze śpioszkami jest problem, bo mało tego w sklepach, a do spodenek nie jestem tak na 100% przekonana, żeby przy każdym przewijaniu je zdejmować i zakładać. Śpioszki z rozpięciem w kroku wydają się praktyczniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Kasiekkk, niby tak ale kocyk chciałam mieć milusi 😁😁

No to kocyk koniecznie gdzie indziej, przynajmniej jeśli chodzi o wełniany

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk ja bym rozważyła poważnie te śpiochy😉zdecydowanie szybciej jest zdjąć spodenki i wygodniej niż zapinać rozpinać,wyciągać nogi że śpiochów porem wsadzać. Ale to moja subiektywna opinia. Po pierwszym dziecku nigdy więcej śpiochów 😉Kolejnym hitem którego nie ma u mnie w wyprawce po pierwszym dziecku są te przeklęte kaftaniki,które się podwijają, zawijaja. Nobla dla tego kto wymyślił body i półśpiochy/spodenki.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Szkoda, że koszulek mam już sporo, bo naprawdę mi się podobają... ☹️

Ja to potrzebuję spodenki i śpioszki dokupić, bo tego mam mało, ale w sumie ze śpioszkami jest problem, bo mało tego w sklepach, a do spodenek nie jestem tak na 100% przekonana, żeby przy każdym przewijaniu je zdejmować i zakładać. Śpioszki z rozpięciem w kroku wydają się praktyczniejsze.

Spodenek było w sinsay dużo, a pajacyki to jakiś problem jest, sama chce dokupić jeszcze na 56 i takich małych to nigdzie nie ma🧐 w rozsądnej cenie.
    I body kopertowe, tez chce dokupić kilka na 56, w H&M były tylko białe 🤷🏼‍♀️ Nigdzie indziej kopertowych nie było :/

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Kasiekkk ja bym rozważyła poważnie te śpiochy😉zdecydowanie szybciej jest zdjąć spodenki i wygodniej niż zapinać rozpinać,wyciągać nogi że śpiochów porem wsadzać. Ale to moja subiektywna opinia. Po pierwszym dziecku nigdy więcej śpiochów 😉Kolejnym hitem którego nie ma u mnie w wyprawce po pierwszym dziecku są te przeklęte kaftaniki,które się podwijają, zawijaja. Nobla dla tego kto wymyślił body i półśpiochy/spodenki.

Ale dla zimowego malucha to chyba śpiochy/pajace konieczne? No bo ubieramy body z długim + pajacyk/śpiochy . A jak nie to, to body + polspiochy + kaftanik (który właśnie się zawija i jest niepraktyczny) ?
    Okej Google, jak ubrać niemowlę 😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ale dla zimowego malucha to chyba śpiochy/pajace konieczne? No bo ubieramy body z długim + pajacyk/śpiochy . A jak nie to, to body + polspiochy + kaftanik (który właśnie się zawija i jest niepraktyczny) ?
    Okej Google, jak ubrać niemowlę 😂
    Myślę że w domu dla zimowego malucha wystarczy pajacyk sam/body+coś na dół. Na wyjście to można założyć na to jeszcze kaftanik,bluzę czy cos pod kombinezon w zależności od pogody i przykrycia zastosowanego w wózku.
    Jak się przyzwyczai tak się będzie później ubierać. Ja jestem zdecydowanie nieprzegrzewajaca dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 17:01

Dip88 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie prenatalne robi się tylko u lekarza który ma certyfikat? Bo ja myślałam ze pójdę do mojego ale patrzyłam na stronie to nie ma certyfikatu czyli nie będę miała usg prenatalnego?

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Badanie prenatalne robi się tylko u lekarza który ma certyfikat? Bo ja myślałam ze pójdę do mojego ale patrzyłam na stronie to nie ma certyfikatu czyli nie będę miała usg prenatalnego?
    Będzie usg poszerzone, będą badane wszystkie parametry wg wytycznych Np. Przeziernosc karku czy obecność kości nosowej. Ale żeby mówić o badaniu prenatalnym to trzeba wybrać się do lekarza z certyfikatem, który ma specjalistyczny program gdzie szacuje się ryzyko plus zrobić pappa wtedy dokładność jest ok 96 %.

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ale rozumiem Rosalie, że Ty miałaś samą pappe i później samo usg, czy przy tym co robiłaś prywatnie u lekarza z certyfikatem nie możesz poprosić o analizę pappy i spisanie wniosków? Bo u mnie na przykład ryzyko skorygowane uwzględnia wyniki usg w tym czynność serca płodu. Ciekawe jak to u Ciebie wyliczyli bez usg.
    Ja dzis prywatnie mialam usg i wzieli pod uwage pappe z krwi, wiec wszystko poprawnie, ryzyka sa niskie, praktycznie zadne, ani ryzyka preeklamsji, ani przedwczesnego porodu itp. Ryzyko trisomii(edwardsa i patau) ponizej 20000, a ryzyko downa w okolicach 1:16500, wiec niziutenkie.
    Ogolnie ta prywatnie stwierdzila, ze wszystko rewelacyjnie i ksiazkowo, a na prawde robila porzadnie badanie i ma certyfikat fmf.
    No nic, w poniedzialek pojde ponownie, tamta pani doktor rowniez posiada certyfikat fmf. Zobaczymy co jej wyjdzie. Pod koniec wizyty wyciagne badania z dzis, porownam i w przypadku roznic poprosze o wyjasnienie.

Dopatrzylam sie juz, tej z luxmedu chodzilo o parametr DV PIV i faktycznie sie roznia, rano a o 14 🤔 ja obstawiam kiepski sprzet luxmedu i tyle, ale wiadomo dla spokoju pojde sprawdzic 😉

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata, władca ogrzewania, niestety ma teorię, że w nocy piec nie musi grzać, bo się śpi i jak rano piec się włącza, to się nie da wytrzymać, bo robi się zbyt gorąco, żeby to wszystko ogrzać, a w nocy jak tylko przestanie, to momentalnie robi się zimno i niestety nie wyobrażam sobie przy tym, żeby maluch nie miał dodatkowej warstwy na klatce piersiowej w postaci właśnie śpiochów. Spodenek też trochę mam, więc zobaczę z czym będzie mi wygodniej i będę miała doświadczenie przed następnym bobasem 😁 No i dzieciaki w śpiochach wyglądają tak mega słodko! 😍

Eve lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kasiekk, właśnie brakowało mi na 62 cm body z krótkim, bo z długim już mam:) naprawdę słodkie są i z długim rękawem tez był mega wybor :)

Nulka, wiesz co te pierwsze body co zamówiłam to tez mi się nie podobała jakość, były takie cieniutki i nie miłe. A te co dziś kupiłam są mega spoko! Miłe i bawełna grubsza:) wiesz, 5 par za 17 złotych to można używać jak jednorazówki 😂😂

Rosalie, sprawdz to oczywiscie, ale spróbuj podejść do tego na luzie, w końcu lekarka z certyfikatem i dobrym sprzętem nie miała zastrzeżeń, wiec pewnie wszystko jest dobrze :) u mnie na usg tez nic nikt nie mówił o przepływach malucha🤷🏼‍♀️
    Tak, jestem spokojna ;) ufam tej porranej wizycie, a luxmedowe traktuje jako ciekawe doswiadczenie ;) uwazam, ze skoro babka z certyfikatem sie niczego nie dopatrzyla, to jest prawidlowo :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Myślę że w domu dla zimowego malucha wystarczy pajacyk sam/body+coś na dół. Na wyjście to można założyć na to jeszcze kaftanik,bluzę czy cos pod kombinezon w zależności od pogody i przykrycia zastosowanego w wózku.
    Jak się przyzwyczai tak się będzie później ubierać. Ja jestem zdecydowanie nieprzegrzewajaca dziecka.

Okej! Słuszne uwagi:) ja tez bym nie chciała przegrzewać. Czytałam u mamyginekolog jakie ubranko/ile stopni w domu i wyszło mi właśnie ze u nas to pajacyk i body, bo u nas to ciepło nie jest. No ale wiadomo, to wszystko wyjdzie w praniu. Narazie śpioszki i pajacyki wydają mi się tak jak Kasiek mega słodkie i praktyczne 🙈

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wspaniałe, że się uspokoiłaś :)
    Teraz stresy będę przede mną 😃

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ