W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA gdybyś wzięła sobie wcześniej jakieś krótkie zwolnienie na przeziębienie albo rozstrój żołądka? Zawsze to mniej dni w pracy. Ja przy ostatniej pracy na etacie bylam przez prawie cały ostatni miesiąc na zwolnieniu z powodu "wypalenia zawodowego".
Alis96 lubi tę wiadomość
-
Alis, potwierdzam, nie oszukujmy sie i tak nie bedziesz miala tam do czego wracac, bo umowa po prostu wygasnie. Bierz l4 nawet juz i w nosie ich miej. Bylam w takim srodowisku, to jest straszne! Uciekaj i tyle! Trzymam kciuki 😊
Kasiekkk cudownie! Bardzo sie ciesze, ze z maluchem wszystko dobrze 😊 ha! Dobrze pomyslalam o tej luteinie! Najwazniejsze, ze juz mamy spokoj ducha 😘Kasiekkk, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Kasiek, to dobre wiadomości. A przypomnij mi kochana, dlaczego Ty jeszcze na luteinie? Przecież po 12 tyg ją się odstawia 🧐 coś przeoczyłam?
Dip, boli mnie ręka jedynie, a tak to zaliczyliśmy zakupy i długi spacerek☺️ Wiec siły są, żadnej gorączki ani nic
Alis, pieprz ją za przeproszeniem🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Dziewczyny już wszystko powiedziały, ja sie pod tym podpisujeDip88, Alis96 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:A gdybyś wzięła sobie wcześniej jakieś krótkie zwolnienie na przeziębienie albo rozstrój żołądka? Zawsze to mniej dni w pracy. Ja przy ostatniej pracy na etacie bylam przez prawie cały ostatni miesiąc na zwolnieniu z powodu "wypalenia zawodowego".
Przeczekam do prenatalnych uda mi sie , wytrzymam 3 tygodnie do urlopu a pp urlopie juz wizyta 26 sierpnia i baj baj szefowo 😁Belie lubi tę wiadomość
-
Kasiekk ale zmiejszałaś stopniowo już wcześniej dawkę ?
Martyna to super, czyli tak samo jak u mnie, bardzo się cieszę 😊Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Miałam do końca 14 tygodnia brać, bo z tego co mówiła lekarka i gdzieś też tak czytałam, dopiero w 14 łożysko w pełni przejmuje funkcję wytwarzania progesteronu. No i od wczoraj już nie biorę
Hmm, mi się jakoś 12 tyg zapamiętało, ale nie wnikam, może czegoś nie wiem.
To Ci powiem luteina Ci strachu narobiła pod koniec, ale dobrze ze już bez niej 🙏🏼 Żeby więcej takich akcji nie było ☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alis to ja oprócz tego co dziewczyny powiedziały (pod czym się podpisuje) dodam że wcale nie musisz z nią rozmawiać. Bierzesz zwolnienie, dzwonisz że jesteś na zwolnieniu i się rozłączasz. Ona nawet nie ma prawa pytać z jakiego powodu to zwolnienie. Niech sobie zobaczy jak ściągnie z PUE. Nie męcz się bo nie warto.
Kasiekkk, super! Dobrze że z Albertem wszystko ok:) swoją drogą to mu się nie dziwię, z jego perspektywy ktoś mu atakuje jego małe mieszkankoAlis96 lubi tę wiadomość
-
Ale baba bezczelna… brak słów. Czasem inne kobiety zapomniana, ze same rodzą dzieci a innym nie pozwalają. Dramat.
A i odnośnie ubranek z H&M to zawsze trzeba brać rozmiar mniejsze niż dziecko aktualnie nosi. Tam jest specyficzna rozmiarówka. Mój szkrab nosi wszędzie 92 a tam nawet w 74 wejdzie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 20:37
Alis96 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
nick nieaktualny
-
Nunakala u mnie z H&M różnie, zależy co 😅 Spodnie biorę prawie od początku rozmiar większe, tylko mój z tych bardziej papuśnych jest i to głównie dlatego, bo by go w brzuch cisły 🤭 Bodziaki, koszulki, bluzy itp pasują idealnie rozmiarem taki jaki nosi, a pajace, rampersy?(pajace bez stópek 🤭🤣) rozmiar mniejszy, bo zawsze są większe 🤷🏻♀️
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Dip, a u Ciebie dziś jeszcze boli ręka ?
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Nunakala u mnie z H&M różnie, zależy co 😅 Spodnie biorę prawie od początku rozmiar większe, tylko mój z tych bardziej papuśnych jest i to głównie dlatego, bo by go w brzuch cisły 🤭 Bodziaki, koszulki, bluzy itp pasują idealnie rozmiarem taki jaki nosi, a pajace, rampersy?(pajace bez stópek 🤭🤣) rozmiar mniejszy, bo zawsze są większe 🤷🏻♀️
No właśnie też czytałam, że wszystko rozmiar mniejsze i wzięłam spodenki zamiast na 62 to na 56, ale są naprawdę maleńkie, jak 56 ze smyka -
Kurczę to u nas zawsze większe haha zwłaszcza bodziaki, kurtki koszulki. Miałam kilka rzeczy z hm po urodzeniu i mimo, ze urodził się 55cm to w rozm 56 dosłownie pływał. Spodni chyba nie mam. Ja lubie spodnie a la leginsy bo w brzuchu nie odstawały 😂i takie z grubym elastycznym pasem np od mamy gin 😁 leginsy mama mi kupowała w primark i są nie do zdarcia.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
nick nieaktualnyAle ja bym już chciała wybrać imię, ale u nas to będzie trudna przeprawa. Mi się nic nie podoba tak, żebym wiedziała, że to to. ☹️ A jeszcze mój się nie kwapi żeby o tym ze mną rozmawiać. Nie wiem czy moje dziecko będzie miało imię, chyba zostanie bezimienny 🤣
-
Z tymi ciuszkami z h&m to zależy od danego ciuszka. Body były zawsze fajne bo szczupłe i na długo starczały. Reszta równie, choć chyba najbardziej nieprzewidywalna rozmiarowke ma Zara.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Nunakala mi się wydaje, że to też zależy od wzrostu i wagi dziecka. Mój miał 49 cm, ale ważył 3800 😂 Bodziaki w rozmiarze 50 pasowały idealnie, ale pewnie gdyby waga była dużo mniejsza np 2800 to by też pływał w nich. Teraz ma 2,5 roku i z jakiej firmy bym nie kupiła ubrań to nosi 110, wysoki chyba po tacie 🤭 a waży 17-18 kg i np spodnie z h&m muszę kupować 116, wielkiej różnicy w długości nie ma, ale w brzuchu już tak, a ma jeszcze taki trochę odstający bębenek 😂
A najlepsze jest to, że w ciąży z małym większość dziewczyn doradzało żeby kombinezon na zimę wziąć rozmiar większy, żeby starczył na całą zimę to kupiłam 62 w H&m (tu też trzeba brać rozmiar mniejszy, bo są większe, kurtki też) no i przy wyjściu ze szpitala były jaja, bo stópki nawet nie dosięgały mu nogawek, tylko kroku 🙈 Nie wspomnę o tym, że ani razu mały nie miał go nawet później już na sobie bo cały czas był za duży 🤣🤣Nunakala lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Nunakala mi się wydaje, że to też zależy od wzrostu i wagi dziecka. Mój miał 49 cm, ale ważył 3800 😂 Bodziaki w rozmiarze 50 pasowały idealnie, ale pewnie gdyby waga była dużo mniejsza np 2800 to by też pływał w nich. Teraz ma 2,5 roku i z jakiej firmy bym nie kupiła ubrań to nosi 110, wysoki chyba po tacie 🤭 a waży 17-18 kg i np spodnie z h&m muszę kupować 116, wielkiej różnicy w długości nie ma, ale w brzuchu już tak, a ma jeszcze taki trochę odstający bębenek 😂
A najlepsze jest to, że w ciąży z małym większość dziewczyn doradzało żeby kombinezon na zimę wziąć rozmiar większy, żeby starczył na całą zimę to kupiłam 62 w H&m (tu też trzeba brać rozmiar mniejszy, bo są większe, kurtki też) no i przy wyjściu ze szpitala były jaja, bo stópki nawet nie dosięgały mu nogawek, tylko kroku 🙈 Nie wspomnę o tym, że ani razu mały nie miał go nawet później już na sobie bo cały czas był za duży 🤣🤣
Wow 110 to rzeczywiście wysoki chłopczyk 😊