X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, Rosalie gratuluje udanych wizyt!

Chętnie dostarczę dziewczynkę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 13:08

Belie lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Brzuszek miałam wstawić. Tu przed obiadem
    42a0cd92f13f.jpg

wariancja, Kasiekkk, Dip88, Rosalie, Eve, kalcia64 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jak tam bole kochana. Bylas juz u lekarza. Umnie wczoraj bylo lepiej a dzisaj znowu wrocil ucisk w krzyzu czestrze susianie I okazjonalne twardnienie podbrzusza . Dzwonolam do poloznej to kazala dwonic do szpitala pani wziela dane ma ktos oddzwonic ..Trochę zaczynam się martwić.

U mnie rano nadal jest twarda bulwa z jednej strony, ale bez bóli żadnych, więc może to pęcherz? Brzuch bolał najgorzej w poniedziałek, wtedy kiedy było plamienie, wczoraj mniej, dzisiaj prawie w ogóle, plecy też przeszły. Na wizytę pędzę dzisiaj wieczorem, może dowiem się czegoś (najchętniej, że to nic takiego)

Daj znać, jak będziesz miała od siebie jakieś informacje ze szpitala

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt 😊

Kasiekk ja miałam badaną teraz tylko raz glukozę na czczo 😉

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp, to późno miałaś pierwszy raz badaną. Ale już więcej rozumiem w temacie, więc dziękuję bardzo :)

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt 😄😄😄

Mi na razie rosną tylko cycki 😂😂😂😂

Marcelq, Alis96 lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dipp, to późno miałaś pierwszy raz badaną. Ale już więcej rozumiem w temacie, więc dziękuję bardzo :)
    Robiłam w 11 tc, tylko u mnie wyniki badań przesyłają prosto do lekarza/położnej i dopiero dziś na wizycie dowiedziałam się co i jak 😉 U mnie to ogólnie przez całą ciąże nie robią w ogóle krzywej bez wskazań, bo to zbyt obciąża organizm i jest nie zdrowe. Tylko na początku robią glukoze na czczo i jak w usg i z mamą idzie wszystko dobrze to już przez całą ciąże nie sprawdzają. Mnie akurat pilnują, bo w pierwszej ciąży miałam lekką cukrzyce, także nawet jak teraz wyjdzie krzywa ok, to jeszcze koło 30 tc będę mieć drugą krzywą 🥴

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U mnie rano nadal jest twarda bulwa z jednej strony, ale bez bóli żadnych, więc może to pęcherz? Brzuch bolał najgorzej w poniedziałek, wtedy kiedy było plamienie, wczoraj mniej, dzisiaj prawie w ogóle, plecy też przeszły. Na wizytę pędzę dzisiaj wieczorem, może dowiem się czegoś (najchętniej, że to nic takiego)

Daj znać, jak będziesz miała od siebie jakieś informacje ze szpitala
    No umnie podobnie jak u ciebie taka gula nad spojeniem łonowym wyskakuje szczególnie kiedy mam pęcherz pełny . To w dole pleców to nie można nazwać bólem to taki dyskomfort 😂😂Jutro mam być na 11:30 w klinice wczesne ciąży maja zrobić badania i sprawdzić mocz i już mnie poinformowali ze będą sprawdzać szyjkę ….. Czekam na wiadomości od ciebie . Mam nadzieje ze uciebie będzie wszystko Ok ❤️❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, mi wyszedł krwiomocz i liczne bakterie, więc przypuszczam, że mam winowajcę plamień i bólu brzucha. Teraz dbam, żeby pić dużo wody, więc je sprawnie wypłukuję i ból minął, ale przez weekend się odwodniłam i pewnie stąd ten ból w poniedziałek.
    Pewnie okaże się też, że bakterie podrażniły cewkę i stąd tamta żywa krew, mimo prawidłowego koloru moczu. W sumie to jestem spokojniejsza :) Ale i tak na wizycie poproszę o sprawdzenie szyjki i stanu łożyska.

Tylko TSH mi nie za bardzo chce spadać, mimo większej dawki euthyroxu :/ Nadal powyżej 2,5, ale przynajmniej nie jest to już 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam paczkę z jukki i w sumie bez szału. Kocyk jest śliczny, kolor boski, ale dosyć szorstki jak dla mnie, nie że papier ścierny i się nie da przykryć malucha, ale spodziewałam się czegoś mięciutkiego, prześcieradła są dziwnie śliskie jak na bawełnę i wzory dosyć blade, bledsze niż na zdjęciach, pieluszki flanelowe jak dla mnie za cienkie i jedna nie ma obszytej jednej krawędzi, więc to naprawdę słabe, ale to sobie sama obszyję. Dostałam za to za opóźnienie gratis jedną tetrę i... w sumie żałuję, że wzięłam te flanele zamiast tetry, bo ładna, gruba, z pięknym wzorem.

Ogólnie jak na tę cenę to jest ok, wizualnie są ładne, ale przy bliższym poznaniu tracą.

IMG-20210728-144813.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 14:50

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny pozytywnych wizyt … Dip widzę ze uciebie kropka w kropkę procedury ciążowe jak tu w Anglii… Ja nawet nie wiem czy przy zleconych badaniach krwi między 8-10 tygodniem robili cukier ale rącze nie bo nie było informacji o badaniu na czczo .. Ja przez te moje diety i tak codziennie rano badam cukier tylko umnie raczej ze względu na to ze może być niski . Ja tylko jem zdrowe węglowodany 😂🥴No i cukry w nisko glikemicznych owocach Nie mogę żadnych przetwarzanych produktów jak np wędliny … ..wszystko co jem muszę sama gotować .. (dietowac sie w ciąży to masakra …) 🙈🙈

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Odebrałam paczkę z jukki i w sumie bez szału. Kocyk jest śliczny, kolor boski, ale dosyć szorstki jak dla mnie, nie że papier ścierny i się nie da przykryć malucha, ale spodziewałam się czegoś mięciutkiego, prześcieradła są dziwnie śliskie jak na bawełnę i wzory dosyć blade, bledsze niż na zdjęciach, pieluszki flanelowe jak dla mnie za cienkie i jedna nie ma obszytej jednej krawędzi, więc to naprawdę słabe, ale to sobie sama obszyję. Dostałam za to za opóźnienie gratis jedną tetrę i... w sumie żałuję, że wzięłam te flanele zamiast tetry, bo ładna, gruba, z pięknym wzorem.

Ogólnie jak na tę cenę to jest ok, wizualnie są ładne, ale przy bliższym poznaniu tracą.

IMG-20210728-144813.jpg
    Dzięki że piszesz o tym bo rozważałam zakupy tam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Gratulacje dziewczyny pozytywnych wizyt … Dip widzę ze uciebie kropka w kropkę procedury ciążowe jak tu w Anglii… Ja nawet nie wiem czy przy zleconych badaniach krwi między 8-10 tygodniem robili cukier ale rącze nie bo nie było informacji o badaniu na czczo .. Ja przez te moje diety i tak codziennie rano badam cukier tylko umnie raczej ze względu na to ze może być niski . Ja tylko jem zdrowe węglowodany 😂🥴No i cukry w nisko glikemicznych owocach Nie mogę żadnych przetwarzanych produktów jak np wędliny … ..wszystko co jem muszę sama gotować .. (dietowac sie w ciąży to masakra …) 🙈🙈

Współczuję diety w ciąży, zwłaszcza kiedy nie ma się siły gotować i pilnować wszystkiego, a frytki można tak szybko przygotować... Ale za to niegroźne Ci zbędne kilogramy po ciąży 😁

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kalcia, mi wyszedł krwiomocz i liczne bakterie, więc przypuszczam, że mam winowajcę plamień i bólu brzucha. Teraz dbam, żeby pić dużo wody, więc je sprawnie wypłukuję i ból minął, ale przez weekend się odwodniłam i pewnie stąd ten ból w poniedziałek.
    Pewnie okaże się też, że bakterie podrażniły cewkę i stąd tamta żywa krew, mimo prawidłowego koloru moczu. W sumie to jestem spokojniejsza :) Ale i tak na wizycie poproszę o sprawdzenie szyjki i stanu łożyska.

Tylko TSH mi nie za bardzo chce spadać, mimo większej dawki euthyroxu :/ Nadal powyżej 2,5, ale przynajmniej nie jest to już 4
    Ja miałam 5 tygodni temu badanie TSH to było niskie 0,56 . Za 2 tygodnie muszę przebadać i wysłać mojej polskiej endokrynolog ale ona powiedziała ze lepiej niżej niż wyżej … Ja myśle ze umnie tez będzie coś z moczem w poniedziałek brałam preparat ziołowy który zaleciła mi dietetyk kliniczna wczoraj raz wzięłam i już dzisiaj powtórka z rozrywki ..Ja dużo pije wody do 3l dziennie plus kawa jedna słaba rano i 2 kubki naparu ze siemienia lnianego ..

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Współczuję diety w ciąży, zwłaszcza kiedy nie ma się siły gotować i pilnować wszystkiego, a frytki można tak szybko przygotować... Ale za to niegroźne Ci zbędne kilogramy po ciąży 😁
    ja mam nietolerancję gluten soji laktozy ryżu itd . Frytki jadam ale bez glutenowa z piekarnika albo battaty z ryzy to mogę tylko dziki ….komosę ryżowa i jaglanke . A co do gotowania to i tak muszę to robić bo mam 5 dzieci najstarszy syn mieszka z byłym mężem 300 km ode mnie bo tam studiuje ale i tak jak ma wolne to przyjeżdża . Najgorsze jest gotowanie 2 różnych obiadów dziennie .😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Dzięki że piszesz o tym bo rozważałam zakupy tam.

Nie ma za co 😊

Eve lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam zagwozdke laski. Bylam w luxmedzie, faktycznie nic z wynikami pappy by nie zrobila. Za to nie podobaja jej sie przeplywy w zylach dziecka i wystawila mi skierowanie zewnetrze na pappe i usg... 🤷🏼‍♀️ z jednej strony mam wyniki juz i jestem spokojna, a z drugiej i tak pojde i zobacze co tam wyjdzie, jestem umowiona na poniedzialek 🤔 dziwne to bardzo, bo bylam rano prywatnie i tam wszystko bylo ok, lekarka mowila, ze ksiazkowo, wiec jej ufam.
    Z jednej strony wydalam kase, a teraz bede miala to samo za darmo, a z drugiej przynajmniej nie odchodze teraz od zmyslow

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, i to są właśnie te różnice dwóch wizyt 🤷🏼‍♀️ No ale lepiej to sprawdzić.

Kasiekk dzięki za cynk co do Jukki!
    A ja dziś wdeplam do sinsay, i zrobiłam zakupy życia 🤣 koszulka z długim i 5 pack body 20 zł. Iiiii, to jest zupełnie inna jakość bawełny niż te body co zamawiałam przez internet, są bardzo miłe i nie takie cienkie jak tamte!

e315af2a1045.jpg

Rosalie, Anulka1992, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rosalie, i to są właśnie te różnice dwóch wizyt 🤷🏼‍♀️ No ale lepiej to sprawdzić.

Kasiekk dzięki za cynk co do Jukki!
    A ja dziś wdeplam do sinsay, i zrobiłam zakupy życia 🤣 koszulka z długim i 5 pack body 20 zł. Iiiii, to jest zupełnie inna jakość bawełny niż te body co zamawiałam przez internet, są bardzo miłe i nie takie cienkie jak tamte!

e315af2a1045.jpg

Jakie śliczne body! Szkoda tylko, że z krótkim rękawem.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie a na wynikach PAPP-A nie masz informacji o przepływach? One powinny być zaraz po trisomiach tylko tak głupio się nazywają.

Martyna a jakie urocze 😍😍 ja jakoś się nie mogę przekonać do sinsaya bo jakość ubrań dla dorosłych mi nie leży.

Kasiekkk... A ja wybrałam sobie tam tyle rzeczy :( ale chyba nie będę ryzykowała i nie zamówię.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ