W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się rano! Zaraz pędzę na badania przed wizytą i na 19 lekarz. Całe szczęście, bo na zmianę tylko ciągle myślę, że będzie dobrze lub się załamuję...
Dzisiaj w końcu powinna dotrzeć paczka z jukki, to będzie na poprawę humoru!
Miłego dnia, dziewczyny! ❤️Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Rosalie, Kasiek mocne kciuki za wizyty ✊
Martyna mocne kciuki za szczepienie, a raczej już po 😉✊
A ja się powoli zbieram na wizytę, ale bez usg, więc nic takiego 🙃 Zmierzenie ciśnienia i te sprawy 😅
Jeszcze tylko dodam, że wczoraj przed spaniem ręka już zaczęła mocno boleć, nie jak zakwas jak wcześniej pisałam 😂 W nocy ból z 3 razy mnie wybudził i nie mogłam nawet położyć się na tej ręce. Ale najważniejsze, że nic więcej się nie pojawiło, dziś nadal boli, ale chyba już trochę mniej niż w nocy 🙂 Mój 13-latek też zero objawów, bo szczepiliśmy się razem, ale jego tylko troszkę ręka boli. No i w ogóle na te myśle z 200 osób, bo to ogromna hala była to były już prawie same dzieciaki i kobiety w ciąży na szczepieniach, więc jak wczoraj zobaczyłam to mnie też trochę pocieszyło 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:38
Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Zaczęłam się zastanawiać czy ja może źle tej ciąży nie prowadzę. W 100% ufam mojej doktor prowadzącej i położnym z którymi się widuje przed wizytą. Jak mi powiedzą że wyniki są ok to nie szukam odpowiedzi u wujka google, nie sprawdzam czy mają racje. Jak mi zlecą jakieś badanie to nie zastanawiam się czy jest właściwie wykonane i wszystko sprawdzone bo zakładam że to nie ja jestem lekarzem ani osobą wykształconą w tym kierunku. Może robię błąd ale chyba tak jest bezpieczniej dla mojej psychiki.
Nie wiem czy nie pomieszałam terminów wizyt na pierwszej stronie - jakbym miała coś zaktualizować lub poprawić to dajcie znać -
nulka_23 wrote:Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Dip a jak się czujesz? Nadeszły jakieś objawy poszczepienne? Martyna, daj znać jak Ty po szczepieniu! I korzystaj z wolności 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:40
-
Nulka nie martw się na zapas 😉 Ja tylko jak coś tak pobieżnie zerkam na swoje wyniki. Jak lekarz jest ok i tak jak piszesz, że mu ufasz to nie ma czym się martwić, oni wiedzą co robią 🙂
nulka_23 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Widzę widzę pisałyśmy chyba w tym samym czasie 😁 a jaką szczepionką się szczepiłaś?
nulka_23 lubi tę wiadomość
-
Alis a nie chcesz po prostu ograniczyć słodkości i powtórzyć glukoze dzień - dwa przed wizytą? Ogólnie uważam że badania powinno się zrobić właśnie w takim okresie przed wizytą tak żeby na pewno mieć wyniki ale żeby były one jak najświeższe. Mogło być tak że wieczorem przed badaniem zjadłaś coś słodkiego i odzwierciedlenie masz w wynikach.
Eve lubi tę wiadomość
-
Alis to zależy od laboratorium. Ja robiłam i tak prywatnie a musiałam mieć skierowanie bo to obciążające badanie. W innych wiem że robią z biegu. Generalnie ja bym tego nie robiła na własną rękę, powtórzyła bym badanie na czczo i poszła do lekarza.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekkk wrote:Witam się rano! Zaraz pędzę na badania przed wizytą i na 19 lekarz. Całe szczęście, bo na zmianę tylko ciągle myślę, że będzie dobrze lub się załamuję...
Dzisiaj w końcu powinna dotrzeć paczka z jukki, to będzie na poprawę humoru!
Miłego dnia, dziewczyny! ❤️
Kciuki za wizyty ✊✊✊ za moja tez ✊😅 -
Alis ja myśle podobnie jak Nulka, zaczekałabym, ewentualnie lekka dieta i dopiero powtórzenie badania. A cukier potrafi wybijać do góry nie tylko po słodkościach. Ja w pierwszej ciąży miałam lekką dietę, bo miałam podwyższony cukier, tylko to było już tak dawno, że za wiele też nie pamiętam, ale nawet po makaronie podnosił mi się.
-
Tu przede wszystkim trzeba zrezygnować z pszennego pieczywa , makaronów, zostać przy ciemnym makaronie,kaszy gryczanej,brązowym ryżu. To takie najprostsze rzeczy.
Dip88, Alis96 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyRosalie, za Ciebie i Twoje maleństwo też baaardzo mocne kciuki ❤️
Alis, cukier może wzrosnąć po wszystkim. Po większym posiłku dzień wcześniej też. No i ja jestem zdania też tak przy okazji do postu Nulki, że jak lekarz mówi, że jest ok, to nie ma co się doszukiwać tam dziury i się tak zamartwiać. Alis Twój lekarz prowadził na pewno już niejedną ciążę i wie, jakie wyniki są w normie, a jakie zdecydowanie ją przekraczają... Cukrzyca ciążowa też od razu nie zrobi Ci krzywdy, dopiero nieleczona przez długi czas. Jeśli to Cię uspokoi, to wprowadź sobie dietę z niskim indeksem glikemicznym i to nawet jakbyś miała cukrzycę to pomoże wyregulować cukry.Rosalie, Dip88, Alis96 lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Zaczęłam się zastanawiać czy ja może źle tej ciąży nie prowadzę. W 100% ufam mojej doktor prowadzącej i położnym z którymi się widuje przed wizytą. Jak mi powiedzą że wyniki są ok to nie szukam odpowiedzi u wujka google, nie sprawdzam czy mają racje. Jak mi zlecą jakieś badanie to nie zastanawiam się czy jest właściwie wykonane i wszystko sprawdzone bo zakładam że to nie ja jestem lekarzem ani osobą wykształconą w tym kierunku. Może robię błąd ale chyba tak jest bezpieczniej dla mojej psychiki.
Nie wiem czy nie pomieszałam terminów wizyt na pierwszej stronie - jakbym miała coś zaktualizować lub poprawić to dajcie znać
Kochana, jeśli na 100% ufasz lekarzowi to dobrze, ja tez znalazłam już lekarza któremu 100 % ufam. To Że się z czymś nie zgadzam, np z wypisywaniem duphastonu, to zasługa mojej lekarki, ponieważ ona jest wyjątkowa, prowadzi swojego bloga, wykupuje dostęp do najnowszych badań i dzieli się nimi z pacjentami. Poza tym ja kocham medycynę i czytać nowe badania.
Ktoś nie czuje tego i słucha lekarza i to jest tez ok.
To nie jest tak Że lekarzy ze wszystkim trzeba „sprawdzać” . Akurat temat duphastonu jest taki ostry, bo naprawdę nie wiem skąd ta miłość do przepisywania go, chyba te firmy dają dobre profity. To jest wkurzające i jeśli posiadam wiedze która posiadam to zamierzam się nią dzielić na forum 🧡
Ufasz swojemu lekarzowi i super!
Melduje się zaczipowana, łącze się teraz z domowym wifi😎😂😂Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny