X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Martyna, piekna jest! Podlaczana do pradu czy na baterie?

Ja wczoraj odebralam kolejne ciuszki 😍
    20210727-145328.jpg

Śliczne te ciuszki, aż mi się zachciało coś kupić 🙈

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Śliczne te ciuszki, aż mi się zachciało coś kupić 🙈
    I to uzywki z vinted, polecam mocno :D
    Pewnosci nie mam, ale patrzy sie chyba na to skorygowane, bo one juz uwzgledniaja dane z usg? Niech ktos madrzejszy potwierdzi 🤔

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki pappy 😃
    Powinnam patrzeć na podstawowe czy skorygowane? W klinice powiedzieli mi że gdyby coś było nie tak to by dzwonili, więc chyba jest okej?
    20210727-211146.jpg
    Jest super, patrzymy na skorygowane :)

Eve, Kasienka22 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Moje obserwacje owulacji się zgodziły z USG. Czyli ciąża 6+5 dzisiaj. Mamy bijące serduszko. Zarodek ma 0.45 co niby wskazuje że ciąża 4dni mniejsza ale wiem że na tym etapie pomiar musi być bardzo dokładny. Ale jak wpisał początkowo pierwszy dzień poronienia, mówię żeby zobaczył z owulacja to skomentowal "idealnie". A serduszko bije 127. Zdawało mi się że ma więcej bić, ale on mówi że bardzo dobrze. Zaraz doczytam.
    Chciał dać dupka ale czytałam tyle wpisów Martyny że mówię że bym wolała nie. A on kombinuje sam sobie pod nosem że pod język luteinę. A na koniec mówi "a dobra, nie będziemy kombinować, ma Pani ładne ciałko żółte to nie daje, ale jakby jakieś plamienia czy bóle to proszę wziąć" bo mam z poprzedniej ciąży w domu.
    Następna wizyta 19.08

Eve, Kasienka22, Dip88, Axon, wariancja lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Moje obserwacje owulacji się zgodziły z USG. Czyli ciąża 6+5 dzisiaj. Mamy bijące serduszko. Zarodek ma 0.45 co niby wskazuje że ciąża 4dni mniejsza ale wiem że na tym etapie pomiar musi być bardzo dokładny. Ale jak wpisał początkowo pierwszy dzień poronienia, mówię żeby zobaczył z owulacja to skomentowal "idealnie". A serduszko bije 127. Zdawało mi się że ma więcej bić, ale on mówi że bardzo dobrze. Zaraz doczytam.
    Chciał dać dupka ale czytałam tyle wpisów Martyny że mówię że bym wolała nie. A on kombinuje sam sobie pod nosem że pod język luteinę. A na koniec mówi "a dobra, nie będziemy kombinować, ma Pani ładne ciałko żółte to nie daje, ale jakby jakieś plamienia czy bóle to proszę wziąć" bo mam z poprzedniej ciąży w domu.
    Następna wizyta 19.08

Super wiadomości! 😊

Robi się nas cała armia na 19 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo 130 na ostatnim usg :)
    Gratuluje serduszka :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnWer dobre wieści zatem 🙂
    Pewnie, nie ma co brać dupka jak cukierków. Ja też myślałam, że będzie on moim wybawieniem i dzięki niemu zajde w ciążę, a okazał się niepotrzebny 🙂
    Oczywiście jak tylko by Ciebie coś niepokoiło to uderzaj do lekarza, bo czasem może być konieczność jego brania, ale nie ma co być nadgorliwym 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas nie mam dokładnie nic dla bejbika a wy tu już takie zdjęcia pokazujecie🤷🏻‍♀️😁

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Super wiadomości! 😊

Robi się nas cała armia na 19 😅
    Haha rzeczywiście. Pewnie ja będę ostatnia bo na 19:10 🤦 dziś 19:40 a weszłam 20:10.

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dziewczyny ja cały czas nie mam dokładnie nic dla bejbika a wy tu już takie zdjęcia pokazujecie🤷🏻‍♀️😁
    Dolacz do nas, to kupa frajdy 😅 ja sie smieje, ze to moje nowe hobby, codziennie przegladam oferty na vinted i poluje 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dolacz do nas, to kupa frajdy 😅 ja sie smieje, ze to moje nowe hobby, codziennie przegladam oferty na vinted i poluje 😂
    Ja też teraz w ciąży odkrylam vinted . Polecam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dip a czy ja dobrze pamiętam, że Ty w pierwszej wersji miałaś dziewczynkę mieć a teraz wyszła wersja, że jednak chłopak? 🙂
    Trochę mnie chyba ominęło 🙂
    Haha… Tak, na prenatalnych położna powiedziała, że prawdopodobnie będzie dziewczynka, a teraz w sobotę poszłam prywatnie na rozpoznanie płci i pokazał się siusiak 😅

Belie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:

Ja też jeszcze nic nie mam 😅 uznałam że potrzebuję dwukrotnego potwierdzenia plci najpierw, a na razie nie miałam żadnego 😅 poza tym póki co nie mamy nawet gdzie odkładać dziecięcych rzeczy

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Haha rzeczywiście. Pewnie ja będę ostatnia bo na 19:10 🤦 dziś 19:40 a weszłam 20:10.

To ja przedostatnia bo dopiero na 17:25, czyli znów czekanie cały dzień

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po wizycie. U nas wszystko ok, dzidzius sliczny, troszke wiekszy niz om bo wychodzi na 10+0🥰 W pierwszej ciazy tez tak mialam, wiec poki co sie nie martwie. Serduszko ladnie bije. Zmienilam termin prenatalnych na 18.08, wiec prosze o korekte 😉

AnnWer, nie masz powodow do zmartwień. U mnie 6+2 serduszko bilo 123 ud, ale lekarka nie miala zastrzezen, stwierdzila jedynie, ze bardzo wczesna ciaza. Aktualnie serduszko mamy 175 ud. Nie czytaj internetow, jest ok 🙂

Kasienka22, maciejka lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamałam sie jednak wyczytałam i jak nic wychodzi mli cukrzyca 😓😓😓😓
    A moja lekarka prowadzaca odpisalai badania są ok , kurde nie wiem co robić . Czy iść za tydzień znów badać na czczo czy od razu na cukrowa.

A jesli bede miala cukrzycę to może być bardzo źle wyczytalam 😔😔😔

preg.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A moja lekarka prowadzaca odpisalai badania są ok , kurde nie wiem co robić . Czy iść za tydzień znów badać na czczo czy od razu na cukrowa.

Jak masz się stresować to lepiej iść na badania kolejne. Oby lekarka miala rację, że wszystko jest w porządku. Ale bez sensu jeśli masz się zamartwiać 🙂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Ja miałam w poprzedniej ciąży. Nie było źle,jedynie musi być dobrze prowadzona. Dieta a jak nie da rady insulina. Teraz też z uwagi na to że miałam to byłam od razu na krzywej,wyszła ok,ale i tak mierze cukry 4 razy dziennie i uważam na dietę, bo wiadomo,że najprawdopodobniej się powtórzy. Także głową do góry. Tu potrzeba testu obciążenia glukoza ale pod kierunkiem lekarza , czy ginekologa czy diabetologa.

Alis96 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Jeśli jest ona w granicach górnej normy to lepiej zbadać i być pod kontrola lekarza. Cukrzyca ( nie leczona )est niebezpieczna. Moja kuzynka miko, że bardzo szczupła miała taki wynik na pierwszych badaniach i wyszła jej cukrzyca na badaniu z obciążeniem. Była pod kontrola lekarza, który się socjalizuje i było wszystko ok. Lepiej dmuchać na zimne. Nie zamartwiają ie tylko rozszerz badania. Nie wiem czemu lekarz nie skierował na dodatkowa diagnostykę. Może faktycznie jadłaś sporo słodkiego dlatego przed takim badaniem trzeba trzymać się wytycznych żeby wynik był prawidłowy. Jest specjalny artykuł u mamy gin jak przygotować się do różnych badań diagnostycznych. Może spróbuj pogrozmawiac z lekarzem, żeby skierował na diagnostykę pogłębiona ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:06

Alis96 lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Następna wizyta 19.08

I brawa dla Ciebie!!! Nawet nie wiesz jak serduszko mi się raduje jak na forum pojawia się kolejna świadoma osoba, która czyta i wie co jest dla niej dobre a nie ślepo wierzy lekarzowi 🧡🧡🧡🧡 Widzisz, sam lekarz nie wiedział po co Ci ten duphaston, skoro powiedział „nie będziemy kombinować” 😂
    Super wymiary i super tetno. Ja miałam jakiś podobny CRL przy 6+5

Nunakala lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ