W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:A możesz pisać na formu za pomocą telepatii?
Na co w sumie jest przepisywany ten duphastonu? Bo na formu często widzę tą nazwę ale mam wrażenie że kazdej dziewczynie na coś innego...
Ja miałam przy niewydolności ciałka żółtego i objawiało się to tym, że miałam niski prog i tak, a w ciąży poleciał jeszcze w dół na łeb na szyję i zaczęłam mieć skurcze.
Ale wiem, że lekarze przepisują też chętnie jak się poroniło, bo w sumie nie wiadomo przez co i może przez niewydolność ciałka żółtego -
Martyna o jak szybko, teraz mocne kciuki za brak objawów po ✊
Ja melduje się po wizycie, ciśnienie zmierzone 😂
A tak serio to wyniki z krwi wszystkie omówiłyśmy, wyniki Nifty i ogólnie wszystko ok, tylko glukoza na czczo podwyższona 🥴 Wyszło mi 98 i mam skierowanie na krzywą, ale mam zrobić w 16 tc. Na samą myśl o tym smaku jest mi niedobrze 🤮🤮
A i jeszcze dostałam skierowanie na szczepienie na krztusiec najwcześniej po 22 tc mam zrobić, ale też musi minąć 2 tyg od drugiej dawki Pfizera. Także jakoś pod koniec września zrobię.
Na koniec posłuchałyśmy jeszcze serduszka i tyle 🙂Eve, Rosalie, Axon lubią tę wiadomość
-
Nulka:
Skrót od mojej gin:
Efekty uboczne duphastonu branego bez wskazań: zwiększone ryzyko wodoglowia, malformacji sercowo-naczyniowej
Wskazania do przyjmowania progesteronu:
1. 3 i więcej poronienia
2. Przedwczesny poród w przeszłości
3. Skrócenie szyjki (16-24tc mniejsza niż 25mm)
4. Ciąża z pomocą invitro gdzie nie ma swojego cialka żółtego
No i niedomoga lutealna, jeśli była potwierdzona przed ciążą.
Plamienia, ból brzucha, krwiaki- nie są wskazaniem. Nie ma tez czegoś takiego jak „weźmie pani profilaktycznie”. Zdrowa ciąża nie potrzebuje żadnej profilaktyki.
Tak jak mówi Kasiek, niewydolność cialka żółtego to jak najbardziej wskazanie:)nulka_23, Dip88, Belie lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Nulka:
Skrót od mojej gin:
Efekty uboczne duphastonu branego bez wskazań: zwiększone ryzyko wodoglowia, malformacji sercowo-naczyniowej
Wskazania do przyjmowania progesteronu:
1. 3 i więcej poronienia
2. Przedwczesny poród w przeszłości
3. Skrócenie szyjki (16-24tc mniejsza niż 25mm)
4. Ciąża z pomocą invitro gdzie nie ma swojego cialka żółtego
No i niedomoga lutealna, jeśli była potwierdzona przed ciążą.
Plamienia, ból brzucha, krwiaki- nie są wskazaniem. Nie ma tez czegoś takiego jak „weźmie pani profilaktycznie”. Zdrowa ciąża nie potrzebuje żadnej profilaktyki.
Tak jak mówi Kasiek, niewydolność cialka żółtego to jak najbardziej wskazanie:) -
Melduje, ze wszystko ok! Dzidzia zdrowa, jednak starsza, tak jak liczylam poczatkowo 12+4 dzis.
Lekarka przemila, wszystko omowila podczas badania, ciaza ksiazkowa, wszystko idealnie, zadnych odchylow! Kamien z serca ❤ widzialam nawet w 3d! Ryzyka bardzo niskie, wiec nifty odpuszczamy juz
Widzialam nawet w 3d, ale akurat spalo i przytulilo buzke do lozyska, wiec twarzyczki nie pokazalo. Plci rowniez nie chcialo ujawnic, zawinelo nogi po turecku i do widzenia 😂Eve, Kasiekkk, wariancja, Belie, Kasienka22, Nunakala, Osama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie, super wieści! Chwal się zdjęciami ❤️
A co do tej glukozy, bo widzę, że sporo z Was robiło badanie, jesteście w grupie podwyższonego ryzyka, czy dlaczego macie tak często sprawdzaną? Bo zaczęłam się zastanawiać, że ja nie mam i czy to ok, ale poczytałam o tym i jeśli wynik z 10 tygodnia jest ok, to następną robi się 24-28 tygodniem ciąży.Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja miałam wizytę rano, ale dopiero teraz mam czas napisać 😁
Z dzidzią wszystko ok.
Dostałam już drugie potwierdzenie, że to chłopak, więc poproszę o wpisanie chłopaka 🙂 Na poprzedniej wizycie było, że chyba chłopak, ale czekałam na kolejne potwierdzenie 🙂
Następna wizyta to 25.08 połówkowe.Rosalie, Eve, Kasiekkk, wariancja, Dip88, Osama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze jest szansa że potem będzie wysyp dziewczynek i się wyrówna😉
A swoją drogą chłopaki są fajne .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 13:07
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekkk wrote:Ja miałam przy niewydolności ciałka żółtego i objawiało się to tym, że miałam niski prog i tak, a w ciąży poleciał jeszcze w dół na łeb na szyję i zaczęłam mieć skurcze.
Ale wiem, że lekarze przepisują też chętnie jak się poroniło, bo w sumie nie wiadomo przez co i może przez niewydolność ciałka żółtegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 13:13
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]