W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eve wrote:Glukoza wysoka,myślę że dostaniesz test obciążenia glukoza przy najwyższej wizycie. Bo generalnie w ciąży przyjmuje się glukozę na czczo do 90 jak ostatnio gin mówiła przynajmniej moja.
Ja zawsze robię badania przed wizytą,bo mają być świeże na kolejną wizytę,a nie miesięczne po wizycie, przez to też nie ma problemu bo stres ewentualny jest krótki, a i badania świeże bo przez miesiąc to wiele się może zmienić.
Lekarka prosiła o wyniki na następną wizytę , sama ,zaproponowała prenatalne 26 sierpnia i wtedy wyniki.
Napisalam jej teraz że robiłam badania i wynikk przesyłam i czy mam dodatkowe zrobić to odpisała że, są ok . Pewnie za miesiąc znów zleci.
Mam nadzieję, ze glukoza spadnie ostatnio duuuzo słodyczy jadlam. Może stąd wynik. Przed ciaza zawsze mialam 88 . Postaram się ograniczyć słodkie. -
Alis96 wrote:Lekarka prosiła o wyniki na następną wizytę , sama ,zaproponowała prenatalne 26 sierpnia i wtedy wyniki.
Napisalam jej teraz że robiłam badania i wynikk przesyłam i czy mam dodatkowe zrobić to odpisała że, są ok . Pewnie za miesiąc znów zleci.
Mam nadzieję, ze glukoza spadnie ostatnio duuuzo słodyczy jadlam. Może stąd wynik. Przed ciaza zawsze mialam 88 . Postaram się ograniczyć słodkie.
To spoko może jednorazowo jak po słodyczach. Przed następna wizyta zrobić i zabrać wyniki,moja też tak zawsze zleca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 18:47
Alis96 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyRosalie, tylko jedna uwaga, bo rozumiem, że się martwisz i że moje pisanie nic nie zmieni. Ale nifty, sanco itp też są tylko badaniami przesiewowymi i jak napisałaś, że nie chcesz urodzić chorego dziecka, to nawet jakby nifty dało wynik, że dziecko będzie miało jakąś wadę genetyczną, to i tak będziesz musiała zrobić amniopunkcję lub biopsję kosmówki z tego co mi wiadomo, bo tylko to są badania diagnostyczne, więc to nifty w Twoim przypadku nie jest wcale takie zbawienne...
Eve lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Rosalie, tylko jedna uwaga, bo rozumiem, że się martwisz i że moje pisanie nic nie zmieni. Ale nifty, sanco itp też są tylko badaniami przesiewowymi i jak napisałaś, że nie chcesz urodzić chorego dziecka, to nawet jakby nifty dało wynik, że dziecko będzie miało jakąś wadę genetyczną, to i tak będziesz musiała zrobić amniopunkcję lub biopsję kosmówki z tego co mi wiadomo, bo tylko to są badania diagnostyczne, więc to nifty w Twoim przypadku nie jest wcale takie zbawienne...
-
Jeżeli chodzi o prenatalne, to ja nie umawiam się do jakiegoś certyfikowanego gina, nie robię PAPPA. Mój gin prowadzący ma mega doby sprzęt, on będzie robił mi dokładne USG w 11+ 3. Jeżeli uzna, że coś jest nie tak to będę umawiać się na dokładniejsze albo pomyśle o NIFTY. W ciąży z córką byłam umówiona na prenatalne (ogólnie należą mi się bezpłatne, bo moja siostra miała ZD), ale w tym czasie pojawiło się kolejne krwawienie, a podróż byłaby ryzykowana. Zadzwoniłam do gina zapytać się czy jechać i on zadał mi właśnie pytanie: czy jak dziecko będzie chore (mówimy tu o wadach genetycznych nie letalnych) to czy je urodzę, odpowiedź była jedna: tak. Więc zostaliśmy w domu. I z tą samą myślą pozostaje nadal.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ale pokręcone to wszystko w Pl jak tak czytam o tych badaniach i całej reszcie 🙉 U mnie większość położnych jest przeszkolona do badań prenatalnych i połówkowych i te wszystkie badania robi ta u której prowadzi się ciąże, a nawet jak sie zdarzy malutka przychodnia i akurat jakaś położna nie ma tam certyfikatu to poprostu wystawia skierowanie do szpitala żeby ktoś przeszkolony zrobił i tyle, o nic nie trzeba sie martwić, szukać, umawiać itd wszystko robią za mnie. No i nie wspomnę o tym, że prenatalne i połówkowe są za darmo dla każdej kobiety w każdym wieku( nie wiem czy za połówkowe też sie w Pl płaci ). Jedynie mamy opłatę za Nifty albo samo pobranie krwi do Pappy, ale jak coś wyjdzie źle to też całą kasę oddają.
Rosalie trzymam kciuki żeby wszystko udało się dobrze ogarnąć i załatwić, chyba że już załatwiłaś wizytę, bo tyle napisałyście, że już się gubię 🤭Rosalie, Kasienka22 lubią tę wiadomość
-
Dip, u mnie z kolei kraj zacofany, ale za prenatalne + pappa u lekarza z odpowiednim certyfikatem (jedynego w mieście) zapłaciłam tylko w przeliczeniu 150 zł.
Jak się czujesz?
Rosalie, jeszcze nie jest za późno na nifty, bodajze do 13 czy 14 tygodnia można robić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Rosalie to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊
Martyna dziękuje, że pytasz 🙂 Czuje się normalnie, jakby nie było szczepienia, nic się nie dzieje. Jedynie ręka mocniej boli, jak taki mega duży zakwas po ćwiczeniach w miejscu szczepienia 😉 Jutro trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje, że przejdziesz je tak samo 😊Rosalie lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Rosalie to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊
Martyna dziękuje, że pytasz 🙂 Czuje się normalnie, jakby nie było szczepienia, nic się nie dzieje. Jedynie ręka mocniej boli, jak taki mega duży zakwas po ćwiczeniach w miejscu szczepienia 😉 Jutro trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje, że przejdziesz je tak samo 😊
Obym przeszła to równie łagodnie jak Ty✊🏻 O 11 będę już z czipem, trzymajcie kciuki 🙈Dip88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna, wiem, ale skoro juz zaczelam isc w ta pappe, to juz to skoncze... zobaczymy jak pojdzie rano to badanie.
Bede miec doswiadczenie na kolejne ciaze, nic innego mi nie pozostalo, jak pogodzic sie z sytuacja i samej sobie wybaczyc, ze nie posluchalam siebie i poczatkowych zalozen. Odmozdzam sie przy netflixie, zeby juz nie myslec o tym wszystkim. Oby dobrze wyszly te badania, chcialabym juz odetchnac -
Przyszła do mnie dziś przecudowna lampka nocna z empika. Mam zamiar postawić na przewijaku, daje idealne światło, takie ciepłe i delikatne. Do tego jest miękka! Wiec jak spadnie to nic jej się nie stanie. Dla mnie hit! No i jak słodko wyglada.
A, i ma w zestawie pilota wiec można włączać/wyłączać, włączać odpowiednie kolory leżąc w łóżku ☺️
Eve, Nunakala, Dip88, wariancja lubią tę wiadomość
Rosalie, ładowana co jakiś czas przez USB, także bardzo fajnie ☺️
Ciuszki mega, lubię takie kolorkiRosalie lubi tę wiadomość
Piękne rzeczy macie 🥰
A ja się zakochałam w kokonach La Millou … i nie tylko 😍 Cena trochę wyższa, ale skoro nie będę za wiele kupywać to zaszaleje, tylko jest tyle ładnych, że nie wiem który 🙈
Pozatym nie wiem czemu, bo pierwszy raz tak mam w ciąży, ciągle mam jakieś myśli żeby poczekać do połówkowych i jeszcze raz płeć potwierdzić 😅 Zawsze od razu kupowałam, a teraz siedzi mi w głowie żeby zaczekać 🤷🏻♀️ Albo mam paranoje albo nie wiem 🤣🤣 Tymbardziej, że ewidentnie było widać chłopca 😅 -
nick nieaktualny