X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby wam się wyklarowała coś z imieniem to dawajcie znać, bo ja szukam inspiracji 😁

3ce2a3d43beb.jpg
    Taki zestawił kupiłam 🙂
    W hm teraz jest też promka -15% z kodem APP15 🙂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tak cholernie podoba Bruno ale mój mąż mówi stanowcze nie. Więc szukamy dalej. Ale o Bruna powalczę jeszcze🙃Nie znając płci 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 18:07

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mnie się tak cholernie podoba Bruno ale mój mąż mówi stanowcze nie. Więc szukamy dalej. Ale o Bruna powalczę jeszcze🙃Nie znając płci 😁
    Mnie tez się podoba ale mojemu mężowie tez nie :(

Eve lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zalamana, dla dziewczynki mamy 3 imiona, a dla chlopca zadnego... mi sie podobaja moze 2 czy 3, ale chlopak odrzucil wszystkie. Oby jednak byla cora, bo syn bezimienny bedzie 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z córą też by było łatwiej 🙂 a tu psikus 😂
    Rosalie u nas to samo miałam może ze 3 propozycje i wszystkie na nie.

A jak powiedziałam, że zrobiłam zakupy dla dzidzi to mnie zapytał czy nie mam na co pieniędzy wydawać, bo przecież jest tak dużo czasu. On chyba myśli, że pojedziemy raz do sklepu i kupimy wszystko i pewnie planuje to gdzieś koło 35 tygodnia ciąży 🤣

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się ze mnie śmieje jak przeglądam i szukam 🤔 mówi żebym sobie coś kupiła a dla dziecka zdążę później 😂 kto wie może on też myśli o 35 tygodniu 😂 chociaż wczoraj zapytał kiedy trzeba rozglądać się za łóżeczkiem 😁
    Teraz na dobry początek dnia Zamówiłam sobie kilka rzeczy ale z jakiejś strony której nie znam więc jak przyjdą ubranka to Wam powiem jak jakościowo 😁

Belie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój maz jest kochany, pokazuje mu każdą rzecz którą kupuje i cieszymy się razem :) Sam zagaduje, czy aby wózka już nie warto kupić itd 🧡

Nunakala, Belie lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb nie mąż 😁😁 chociaż ja się w sumie cieszę że mój tak z dystansem podchodzi do tego 😁 na dłuższy czas mi się wyprawka rozłoży 😁

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Wow, ale super opcja. Mi do porodu jeszcze bardzo daleko i o tym nie myślę. Wiem ze w pakiecie medicoveru jest jakis poród prywatny pe nie wiem co to oznacza. Zawsze mówiłam, że będę miec CC ze względu na wzrok ale na razie za wcześnie na takie sprawy ;) co do tycia to jestem przerażona bo jest 8tydz a ja juz mam +2kg..😥 moze to przez urlop ale waże teraz tyle co najwiecej w swoim życiu.. a pamietam ze wtedy wszyscy mi mówili ze przytylam sporo. Fakt , ze to u mnie 57kg na 168cm wzrostu wiec waga nadal w normie ale boję sie co bedzie dalej. Nigdy nie musialan uważać na to co jem ale jak tak dalej pójdzie to bede musiala.

To szczuplutka jesteś 😊 ja przy 170 przed ciaza wazylam 57-58 różnie i uważam że waga ok i nie chciałabym mniej .

preg.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    To szczuplutka jesteś 😊 ja przy 170 przed ciaza wazylam 57-58 różnie i uważam że waga ok i nie chciałabym mniej .
    Wlasnie jestem szczupla a bylo jeszcze gorzej 🙈 ale przez to wszyscy zauważają kazdy kilogram 😂 a teraz wszystko idzie w brzuch 😂

preg.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon, pogódź się z tym, brzuchy teraz będą nam tylko rosły 😂

Co do brzuchów, to mój naprawdę jest już sporawy. Widać go i rano i wieczorem (wieczorem jest wielką banią) i widać, że to nie są tylko wzdęcia, bo się najfajniej uwypukla na dole, ale ogólnie cały jest okrągły. Waga 0,2 do przodu, więc tyle co nic, ale czuję, że reszta mnie poza brzuchem schudła po prostu i stąd ten zastój wagowy. Mam teraz patykowate nogi, wystające żebra i obojczyki, ale nic tam, będę ogarniać sylwetkę po ciąży 😊 A i taka ciekawostka, okazało się, że taką bulwę twardą na brzuchu ma sporo dziewczyn w ciąży, widziałam wczoraj na grupie na FB i ponoć to jest normalne i to od leżenia długo w nocy w jednej pozycji niektórym się macica tak głupio układa. Dzisiaj wyglądała dosłownie jak pięść tuż pod skórą i to tak głupio z jednej strony. Zabawny widok, sfotografuję Wam to następnym razem 😂

Mojego męża trochę przeraża wydawanie pieniędzy, ale zawsze był oszczędny, a teraz jeszcze mnóstwo pieniędzy idzie na przygotowania działki do budowy domu, ale ogólnie to podobają mu się ubranka, które kupuję i planujemy na wrzesień zakup wózka i fotelika samochodowego.

Dzisiaj pędzimy na ślub, ale na szczęście tylko godzina drogi od nas, więc jeszcze się lenię 😁

Jakie plany u Was na weekend?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mój się ze mnie śmieje jak przeglądam i szukam 🤔 mówi żebym sobie coś kupiła a dla dziecka zdążę później 😂 kto wie może on też myśli o 35 tygodniu 😂 chociaż wczoraj zapytał kiedy trzeba rozglądać się za łóżeczkiem 😁
    Teraz na dobry początek dnia Zamówiłam sobie kilka rzeczy ale z jakiejś strony której nie znam więc jak przyjdą ubranka to Wam powiem jak jakościowo 😁

A skąd zamawiałaś? Mnie się niektóre śpioszki na wyprawkowo podobały, ale póki co się powstrzymałam przed zakupem.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z wyprawkowo więc będę królikiem doświadczalnym 😁 co do zakupów i męża to mój jeszcze przeżywa że te ubranka takie małe a jak mu powiedziałam że to są te większe (tu akurat było 62) i muszę kupić mniejszych to się przeraził 😂 chyba się będzie bał wziąć syna na ręce 😂 i kupiłam niedrapki to akurat są idealne na jego kciuki więc taka panika na twarzy była 😂
    Ja zaczynam urlop ❤️ tak bardzo się cieszę że aż nie wiem czym się w weekend zająć 😂 na razie wstałam wcześniej niż do pracy i kończę robić drugie pranie 😂 oprócz tego musze chyba wyciągnąć namiot i prysznic bo męża na pielgrzymke trzeba ogarnąć 🥺

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dawno mnie nie było bo od tygodnia siedzimy że znajomymi i ich dziećmi w Bułgarii :)
    No u mnie już się nie da nie zauważyć brzucha ale ja mam 57kg przy 172 (przed ciąża 55) więc każdy kg widać 😅
    U nas imię wybrał synek bo mu się podoba Alfred więc będzie mały Alfie 🥰

Belie, Nunakala, Axon lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy jesteście szczuplaczki 🙂

Ariadne fajnie, że macie imię wybrane 🙂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem , że będę musiała sie wziąć grubo za siebie po porodzie 😁 chciałbym być sexy mama 🤣 ale zobaczymy co życie przyniesie.
    Bo ja narazie to cukier mialam za wysoki trochę 😁
    Moja lekarka mówi , że będziemy sie starać prowadzić ciążę tak by max 11 kg było na +. Cieszy mnie to , że jest dla niej też waga ważna , bo nie każdy lekarz zwraca na to uwagę jednak.

A co do brzuszka ja mam jak mam tylko wzdęcia czh zaparcia , jak mija to i brzuszek plaściutki. Ale ostatnio mam czesto też zgage , mega nieprzyjemne uczucie.

Już odliczam dni do wizyty mam nadzieję, że poznam wtedy płeć. Jestem bardzo ciekawa kogo noszę pod serduszkiem 😊 wg ramzi niby wychodzi chłopak , ja czuję że dziewczynka a mąż mówi że wie że chłopak 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego ramzi to nie znałam, ale znałam chiński kalendarz i tam mi wychodziła dziewczyna 😃
    A tu psikus🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, masz jeszcze czas na brzuszek, u mnie on się pojawił praktycznie w ciągu tygodnia, a taki spory z dnia na dzień, więc Ty też nawet nie zauważysz kiedy się pojawi ;)

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Alis, masz jeszcze czas na brzuszek, u mnie on się pojawił praktycznie w ciągu tygodnia, a taki spory z dnia na dzień, więc Ty też nawet nie zauważysz kiedy się pojawi ;)

Nigdy nie wiedziałam jak tak może być, ze z dnia na dzień wywala brzuch, a teraz już doświadczyłam 🤣

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg chińskiego to u mnie też dziewczynka wychodzi 😊 mam nadzieję, że nie zrobi nam psikusa i nie będzie sie wiercic za bardzo na prenatalnych i wyjdzie płeć :D

preg.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ