W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas max 2:)
My dziś zaliczyliśmy spacer 6km i zjedliśmy pyszne pączki😍
W następnym tygodniu ma przyjść do mnie śpiworek cottonmoose, otulacz do fotelika, pieluszki z Allegro, reszta ciuszków i mata edukacyjna ✊🏻 I w zasadzie to będzie tyle, kupiłam już wszystko co chciałam kupić w PL ☺️✊🏻Alis96 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:U nas max 2:)
My dziś zaliczyliśmy spacer 6km i zjedliśmy pyszne pączki😍
W następnym tygodniu ma przyjść do mnie śpiworek cottonmoose, otulacz do fotelika, pieluszki z Allegro, reszta ciuszków i mata edukacyjna ✊🏻 I w zasadzie to będzie tyle, kupiłam już wszystko co chciałam kupić w PL ☺️✊🏻
My dzisaj aktywnie też mąż na budowie a ja w domu ogarnęłam cały dom 💪
A na obiad rybka z fryteczkami 😊
A wcześniej domowe pomidorki ze śmietanką i cebulką 👨🍳👨🍳 -
nick nieaktualnyAlis ja dzisiaj do śniadanka miałam pomidorki z cebulką i z jogurtem 🙂
Ja dzisiaj miałam jakiś taki słaby dzień, bo nie miałam siły i nawet drzemkę musiałam zaliczyć, ale powróciłam do żywych 🙂 nawet wyszłam na spacerek sobie i zrobiłam 5 km 🙂Alis96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nulka, jak to się stało że przypadkowo miałaś składniki na sernik w lodowce ? 🤣 u mnie to działa tak, że jest myśl „chce sernik” wiec wpisuje składniki na listę na następne zakupy zwykle za 4-5 dni i wtedy kupuje i robię hahah
W ogóle dziewczyny przejrzałam ciuszki które mam i śmiesznie że 62 niektórych firm jest takie same jak 56 z H&M czy lindexu . Także trzeba je przykładać i porównywać żeby wiedzieć ile czego się ma. Wg moich spostrzeżeń najmniejsze są ciuszki z Sinsay.
Jak myślicie, rodząc zimą ile body z krótkim musimy mieć na 56? Tych z długim mam 10 szt i wydaje mi się ze są podstawą zimowej wyprawki. Z krótkim mam 4 i pytanie czy dokupić czy odpuścić 🧐25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Nulka, jak to się stało że przypadkowo miałaś składniki na sernik w lodowce ? 🤣 u mnie to działa tak, że jest myśl „chce sernik” wiec wpisuje składniki na listę na następne zakupy zwykle za 4-5 dni i wtedy kupuje i robię hahah
W ogóle dziewczyny przejrzałam ciuszki które mam i śmiesznie że 62 niektórych firm jest takie same jak 56 z H&M czy lindexu . Także trzeba je przykładać i porównywać żeby wiedzieć ile czego się ma. Wg moich spostrzeżeń najmniejsze są ciuszki z Sinsay.
Jak myślicie, rodząc zimą ile body z krótkim musimy mieć na 56? Tych z długim mam 10 szt i wydaje mi się ze są podstawą zimowej wyprawki. Z krótkim mam 4 i pytanie czy dokupić czy odpuścić 🧐
Hmm mi gdzieś mignęło dziś że 2 na 56 i 4 na 62, ale tu chuba też trzeba brać pod uwagę jak często dasz radę robić pranie i jaka jest temperatura w domu -
nulka_23 wrote:W bardzo prosty sposób, mam sklep na przeciwko domu więc jak pomyślałam o serniczku to zamiast szukać składników w lodówce poszukałam w sklepie 😂
Hmm mi gdzieś mignęło dziś że 2 na 56 i 4 na 62, ale tu chuba też trzeba brać pod uwagę jak często dasz radę robić pranie i jaka jest temperatura w domu
Kurczę 2 na 56 to wydaje się być mega mało 😂 Pranie chce robić max 2 razy w tygodniu, wiec chyba narazie pozostawię te 4 szt i tyle
Planuje ubierać body z długim + pajacyk , będę sprawdzać temperaturę na karczku, ale wydaje mi się ze tak będzie ok. Na noc jeszcze śpiworek
To wszystko jest takie trudne 😂
A, do doświadczonych!
Zamówiłam do gondoli ciepły śpiworek cottonmoose, ale pytanie w co do niego ubierać malucha jeśli temperatura jest -10 stopni? Body+ pajacyk + jakiś polarowy kombinezon i do spiworka czy to za mało?😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja kupowałam zawsze po 5, 4 szt. Kupiłam najwiecej rozmiaru 62 a okazało się, ze moje dziecko najkrócej w nim chodziło 😂
Ogólnie teraz z doświadczenia wiem, ze nie kupię koszulek bo w ogóle ich nie nosił. Najwiecej kupię Body na długi rękaw i pajaców. Z krótkim rękawem to na lato wiec pewnie już bd nosił większy rozmiar.
Poszukam tez pajaców z zakładanymi niedrapkami ( ostatnio kupowałam w Tesco ) bo mały lubił się drapać a miał problemy skórne i pogarszał ich stan.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Nunakala wrote:Ja kupowałam zawsze po 5, 4 szt. Kupiłam najwiecej rozmiaru 62 a okazało się, ze moje dziecko najkrócej w nim chodziło 😂
Ogólnie teraz z doświadczenia wiem, ze nie kupię koszulek bo w ogóle ich nie nosił. Najwiecej kupię Body na długi rękaw i pajaców. Z krótkim rękawem to na lato wiec pewnie już bd nosił większy rozmiar.
Poszukam tez pajaców z zakładanymi niedrapkami ( ostatnio kupowałam w Tesco ) bo mały lubił się drapać a miał problemy skórne i pogarszał ich stan.
Dałaś mi do myślenia ze 8 pajacy na 62 to chyba za dużo i chyba zwroce 3pack z hm. W ogóle gdzieś ktoś pisał ze sprawdziło się u niego kupowanie więcej na co drugi rozmiar, czyli więcej 56, mniej 62, więcej 68. Ale nie wiem czy często to się sprawdza, bo jednak dzieci tak różnie rosną.
Niedrapek w ogóle nie kupuje, podobno nie zaleca się ich używania bo dziecko ma skrępowane ruchy rączek i nie może ich poprawnie rozwijać, stawiam na dokładne obcięcie paznokci. Ale wiadomo- jakby się bardzo ranił to po prostu potem dokupie.Osama lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:A macie już upatrzony jakiś wymarzony wózek ?☺️
Martyna ja bym zostawiła te pajace,one są najwygodniejsze na początek. Dziecko może ulewach,może przesunąć się czy przekupkac. Masz więcej masz komfort a pajace z h&M starczają zazwyczaj do 68 spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 09:19
Martyna33 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyJa na domowy strój planuje body kopertowe na długi rękaw plus spodenki(ten półpajac). To na początek 🙂
Dziewczyny a jak to jest z tym pępkiem?
Czy można zakładać dziecku "spodnie" jeśli pępek jeszcze nie odpadł?
Ja tez nie planuje kupowania niedrapek 🙂
Kupowałyscie coś z c&a? Widzę że mają promki teraz a ciuszki z certyfikatem oeko też🙂 zastanawiam się jaka jest jakość.
W ogóle mnie pozytywnie zaskoczyły rzeczy z Auchan dla dzieci naprawdę można fajnie trafić, taki mięsisty materiał i też z tym certyfikatem 🙂 Kupowaliśmy tam dla bejbika w rodzinie jak akurat był lockdown 🙂
-
Ja niedrapek nie zakładam ale miałam taki etap przy rozmiarze 68, ze mały miał wysypkę kontaktowa i bardzo drapał policzki. I musiałam kupić pajace z zakładkami żeby nie pogarszał stanu skróty. Jeden na zapis na bank będę kupować.
No z tymi rozmiarami, co drugi to ma sens 👌🙌8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌