X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziek fikał jak szalony a i tak lekarce się udało zobaczyć. No ale wówczas mi powiedziała chyba 🙂 ale ja po obejrzeniu filmu z prenatalnych nie miałam za bardzo wątpliwości 😂
    A teraz jak byłam to prawie że od razu po przyłożeniu sondy mówiła, że facet 😃

Alis96 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wam zazdroszczę ze juz znacie płeć 😅 moje dziecko jeszcze bezpłciowe i bezimienne 😂 a kolejna wizyta dopiero 19 😒

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis powiem szczerze że lepiej nie znać płci na pierwszych prenatalnych bo to zwykle jest chłopiec - jego łatwiej wykryć 😁😁 jak chcesz dziewczynkę to poczekaj 😁

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis powiem szczerze że lepiej nie znać płci na pierwszych prenatalnych bo to zwykle jest chłopiec - jego łatwiej wykryć 😁😁 jak chcesz dziewczynkę to poczekaj 😁

Ja dalej się łudzę ze mimo że nie było widać plci to będzie chłopiec 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez z tego kalendarza wychodzi wymarzona dziewczynka 😍 No ale zobaczymy jak będzie:) liczę, ze skoro dziecko jest niespodzianka to właśnie tak będzie 😁😁😁

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Czyli dopiero na polowkowych na 100 %, w sumie ja tez mialam być chłopcem 🤣🤣 a tu sie okazalo w 8 msc ze jednak dziewczynka 😁 miałam być Konradem 😁 aa co do wagi ja mialam 3100 i 56 cm 😊

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przywykłam do Alberta, nie chciałabym, żeby się okazał dziewczynką... 😱

Nulka, jakbyś miała wolną chwilę, to przepisz mi proszę wizytę z 18 na 25 sierpnia i połówkowe z 1 na 8 września :)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ja już przywykłam do Alberta, nie chciałabym, żeby się okazał dziewczynką... 😱

Nulka, jakbyś miała wolną chwilę, to przepisz mi proszę wizytę z 18 na 25 sierpnia i połówkowe z 1 na 8 września :)

Chyba więcej pomyłek jest w drugą stronę? 😀
    Chociaż dzis na grupie facebookowej się naczytałam że dziewczynka tez może wydawać się chłopcem przez wargi sromowe 🤔

Ja mam nadzieje ze juz 19 się dowiem płci a na połówkowych to tylko potwierdzę 😅 bo już bym chciała wiedzieć kogo w sobie noszę 😀

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Chyba więcej pomyłek jest w drugą stronę? 😀
    Chociaż dzis na grupie facebookowej się naczytałam że dziewczynka tez może wydawać się chłopcem przez wargi sromowe 🤔

Ja mam nadzieje ze juz 19 się dowiem płci a na połówkowych to tylko potwierdzę 😅 bo już bym chciała wiedzieć kogo w sobie noszę 😀

Na samym początku ten jak to mówią wyrostek płciowy wygląda bardzo podobnie i dopiero później u dziewczynek zanika a u chłopców robi się z tego wyraźny siusiaczek. Na początku to maleńkie coś wygląda bardzo podobnie. Widziałam gdzieś ryciny ze starej książki medycznej, jak znajdę to podrzucę :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż do 8 miesiąca był dziewczynką więc wiecie, różnie może być 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz wydawał się dosyć pewny tego. To była pierwsza informacja, jaką usłyszeliśmy podczas badania i sam zapytał, czy chcemy wiedzieć, nie wypytywaliśmy o to, więc oby jednak... 🙏

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mój mąż do 8 miesiąca był dziewczynką więc wiecie, różnie może być 😂

Moja ciocia marzyła o córeczce, miala juz dwóch chłopaków i była przeszczesliwa jak przy 3 ciąży lekarz jej powiedział, że tym razem dziewczynka 😁 i tak urodził się mój kuzyn 😂
    Ale 4 i ostatnie dziecko okazało się być ta wymarzoną córką 😅

Kasiekkk, nulka_23 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U nas lekarz wydawał się dosyć pewny tego. To była pierwsza informacja, jaką usłyszeliśmy podczas badania i sam zapytał, czy chcemy wiedzieć, nie wypytywaliśmy o to, więc oby jednak... 🙏

Pomyłki przy usg się zdarzają ale wydaje mi się ze nie są jakieś częste 😁 nie martwiłabym się na Twoim miejscu 🙂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Moja ciocia marzyła o córeczce, miala juz dwóch chłopaków i była przeszczesliwa jak przy 3 ciąży lekarz jej powiedział, że tym razem dziewczynka 😁 i tak urodził się mój kuzyn 😂
    Ale 4 i ostatnie dziecko okazało się być ta wymarzoną córką 😅

Lubię takie historie ❤️ My planujemy trójkę, zobaczymy co z tego bedzie 🙊

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Lubię takie historie ❤️ My planujemy trójkę, zobaczymy co z tego bedzie 🙊

My planujemy jedno, póki co 😅
    Ale uznaliśmy że zobaczymy z czasem czy nie zmienimy zdania 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam nadzieje, ze moze na powtotnych prenatalnych cos sie dowiem 😅 w ogole w ostayniej chwili i przelozyli na wtorek i musialam przesuwac wszystkie plany 🙄 wiec bede na 13+2, moze akurat! 😅
    I tez chcielibysmy 3, chlopak nawet gada o 4, ale nie jestem przekonana 😂 zobaczymy, co zycie przyniesie

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mam ochotę iść na powtórne prenatalne 😂😂😂 tak wam zazdroszczę tego dowiadywania się plci, że dajcie spokój 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy 2-3 jak Bóg da 😊 a jeśli byli by sami chłopcy to do skutku aż do córki 😁 taki plan, ale życie samo zweryfikuje 😊

preg.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie wizyty 13 sierpień

nulka_23 lubi tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy dwójkę, ale co z tych planów wyjdzie to czas pokaże 🙂
    Ja chciałabym mieć córeczkę 🙂

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ