W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAxon wrote:Ja mam wadę wzroku ponad 7 i lekarz kiedyś mówił że przy wysiłku może rosnąć. Nie chciałabym żeby się powiększyła bo już jestem ślepa..
Też bym się obawiała przy takiej wadzie wzroku już... Ale pewnie konsultacja z odpowiednim lekarzem wszystko wyjaśni -
Ja już po wizycie i po teście genetycznym. Lekarz przyjmie mnie na dyżurze w czwartek i zrobi badanie i wypisze skierowanie na prenatalne bo dziś dzidziuś był jeszcze za mały. Na ten moment 10+3 i 3,5 mm. Pojechałam tez na test sanco ale nie mieli i finalnie wybrałam panorama rozszerzona. Teraz ok 10 dżin czekania 😌
W na ten moment wszystko wyglada dobrze. Ciagle upewniam się, że wybrałam dobrego lekarza. Czuje się zaopiekowana 🙂Eve, wariancja, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Axon wrote:Ja mam wadę wzroku ponad 7 i lekarz kiedyś mówił że przy wysiłku może rosnąć. Nie chciałabym żeby się powiększyła bo już jestem ślepa..
-
nick nieaktualnyJa mam w jednym oku -7 a w drugim jakoś -5,5 chyba. Na co dzień noszę soczewki, wiec to mi tak nie dokucza.
Planowałam operację, ale też powiem szczerze, że się trochę boję.
Może po porodzie bym się zdecydowała.
W pewnym momencie byłam mocno zdecydowana na operację, ale w którymś tam momencie mi jakoś opadł zapał a teraz mi szkoda trochę.
Nulka opowiedz coś więcej, jak było, jak musiałaś się przygotować jak było po zabiegu. -
Dip88 wrote:Kalcia u mnie też nie praktykują lewatywy. Pamiętam jak schizowałam, że narobie tam pod siebie 🙈🤣🤣🤣 Na szczęście nic takiego się nie wydarzyło, organizm sam zaczął mi się oczyszczać jakieś 2-3 dni przed porodem. Nawet gdyby to podobno położne tak to wszystko szybko i zwinnie robią, że ewentualnie partner nie jest w stanie zobaczyć jakiejś wpadki 🤭
Ale tematy mamy 🤣🤣🤣
Wariancja super i gratuluje ❤️❤️❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
U mnie było tak że najpierw miałam konsultacje z okulistą gdzie miałam robione 6 różnych badań (całość trwała 4 godziny) i po nich zostałam zakwalifikowana do zabiegu z określeniem jaką metodą - miałam dwie do wyboru ale musiałabym odnaleźć dokumentację żeby powiedzieć ich nazwy. Później miałam czas na podjęcie decyzji i tu przyznam że miałam zrezygnować ale później stwierdziłam że pewnie jak teraz nie zrobię to nie zrobię nigdy. Umówiłam się na zabieg i przed nim też miałam jeszcze konsultacje i badania. Co ciekawe miałam zabieg w pierwszy dzień lockdownu😂 sam zabieg nie bolał. Najpierw mnie zabrali do takiego pokoju gdzie sobie siedziałam i czekałam, później poszłam na sale operacyjna i leżałam na łóżku które się obracało najpierw do jednego laseru później do drugiego. Fakt że było to dość niekomfortowe bo są wpuszczane krople znieczulajace ale człowiek wszystko widzi. Nie może też poruszyć głową bo będzie trzeba zaczynać od początku. Po zabiegu miałam jeszcze chwilę posiedzieć w pokoju, później była znowu konsultacja gdzie dostałam recepte na krople i zasłonki na noc na oczy. No a później poszłam do domu:) nastepnego dni rano kontrola. Po zabiegu trzeba się oszczędzać, nie dźwigać. Pierwszego dnia podobno najlepiej spać ale nie wiem kakim cudem jak miałam potrójne krople i każde się wpuszczało o innej porze więc co zamknęłam oczy to mi dzwonił budzik że czas na krople... W sumie tuż po zabiegu miałam lekką mgłę ale jak wyszłam z przychodni to widziałam już wszystko super wyraźnie 😁
-
nick nieaktualnyDzięki Nulka ☺️
Brzmi zachęcająco. Ja mam przed tym trochę nieracjonalny lek, że coś pójdzie nie tak jak trzeba i będę całkiem ślepa... Oczywiście liczę się z tym, że wadą może wrócić, ale umówmy się to nie byłby wcale taki dramat tylko powrót do tego co jest teraz.
Ja nawet pisałam maila do kliniki za jakimiś tam moimi podstawowymi pytaniami o zabieg to nawet nie dostałam odpowiedzi. Powiem, że to mnie też zniechęciło. ☹️ -
nick nieaktualnyA w jakiej części Polski miałaś to robione? Może Pomorze i mogłabyś coś polecić? 😁
Ja chciałam dzisiaj kupić body kopertowe w hm a tam patrzę, że kopertowe mają tylko rozmiar 44 i 50. Ja tego 50 to wcale nie planowałam kupować tylko od razu 56. Trochę w szoku byłam. -
nick nieaktualnyBelie, mam nadzieję, że jeśli się zdecydujesz, to będziesz zadowolona i nie będzie Cię nic bolało. Jedni mają super fajnie zabieg przeprowadzony jak Nulka, ale bywa też inaczej. Nie będę Ci o tym pisać, bo nie chcę Cię zniechęcać, tylko uczulić, żebyś dobrze rozważyła wszystkie za i przeciw.
-
nick nieaktualnyBelie wrote:Ja chciałam dzisiaj kupić body kopertowe w hm a tam patrzę, że kopertowe mają tylko rozmiar 44 i 50. Ja tego 50 to wcale nie planowałam kupować tylko od razu 56. Trochę w szoku byłam.
Nie wiem, czy oglądasz stacjonarnie, czy online, ale są większe rozmiary
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0814306002.html?gclid=CjwKCAjwxo6IBhBKEiwAXSYBszHyTq9qAYYFSW18qDRSugH2twp2Klie1zqilLG8q9X05jEX-3a35hoCC8EQAvD_BwEBelie lubi tę wiadomość
-
Belie wrote:A w jakiej części Polski miałaś to robione? Może Pomorze i mogłabyś coś polecić? 😁
Moje dziecko będzie chodzić nagie. Przeglądam od wczoraj ubranka i nie potrafie się na nic zdecydować 😂😂 -
nick nieaktualnyDzięki Kasiek oglądałam z kompa i mi pokazywało tylko 44 i 50 a teraz jak patrzę z telefonu to wszystko pokazuje 😁😂
No teraz będę mądrzejsza 🤣 chyba mój komputer nie chce żebym robiła zakupy 😂
Dziewczyny wklejam informacje od kiedy w poszczególnych województwach wchodzą badania przesiewowe w kierunku sma🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 16:00
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Nie, w Warszawie w Optegrze (wiem że to sieciówka ale nie wiem czy mają też coś na Pomorzu). No i tak jak mówi Kasiekkk, różna może być reakcja. Klient mi kiedyś opowiadał że przez miesiąc nie mógł dojść do siebie i potrzebował pomocy tylko ze to było wiele lat temu więc też trochę inny był poziom okulistyki w porównaniu do teraz
Moje dziecko będzie chodzić nagie. Przeglądam od wczoraj ubranka i nie potrafie się na nic zdecydować 😂😂
A moje będzie bezimienne 🤣
Dzisiaj mojemu podrzucilam kilka propozycji imion to wszystko na nie a sam nie ma żadnej swojej propozycji 😐
Ja chyba dziś się zdecyduję coś zamówić to chociaż będzie ubrane 💙💙💙nulka_23, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Belie u nas też dziecko bezimienne 🙈
Belie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny