W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Dip jak w innym świecie normalnie 😲😲 o tym kładzeniu dziecka na matce czytałam i mi się marzy że pozwolą mi tak zrobić... Ale jakoś wątpię w nasze szpitale... Ogólnie to jestem ze wsi, do najbliższego szpitala mam 15 minut samochodem i zakładałam że tam będę rodziła ale poczytałam trochę i zastanawiam się czy nie zdecydować się na szpital w Międzylesiu tylko że to jest pół godziny ode mnie i to z możliwymi korkami więc taki dodatkowy stres 😟
Nulka, a daleko masz do Warszawy? Zobacz sobie dom narodzin w szpitalu św Zofii, to może się tam spotkamy 😂 -
Dip88 wrote:To wychodzi na to, że dorodna to ja byłam 🤭🤣🤣 4200g i 60 cm 🙉 Starszaka urodziłam 4330g i 56 cm, a mój mały 3800 i 49 cm. Mój tata też taki klocek się urodził i kilka osób z jego strony, więc to chyba rodzinne 🙈
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kasiekkk wrote:No z tym, że nikt mu nie każe stać między moimi nogami i tam zaglądać, to zadanie zostawiamy położnej 😂 Zresztą ja bym też nie chciała, żeby był od strony nóg 😳 Nie chcemy też dotykać główki, żeby mąż łapał wychodzące dziecko lub odcinał pępowinę, ma być od strony mojej twarzy, przytulać i wspierać, myślę, że da radę 😊
Martyna33 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Martyna właśnie tam o tym czytałam ale znam szpital do którego mam najbliżej i to szpital bardziej jak Twój na Ukrainie 😂
Kasiekkk, ponad godzinę drogi mi wychodzi a jeszcze zawsze mogą się trafić korki bo u mnie te obwodnice budują z każdej strony. Bałabym się chyba że nie dojade 😂 -
U nas mycie dziecka zalecane jest dopiero ok. 3 doby. Wcześniej tylko to co brudniejsze na skórze można przetrzeć mokrym wacikiem, no i wiadomo po pierwszej dobie pupkę i fałdki, a tak to nie ruszać żeby tej warstwy nie zmyć, nie pamiętam jak ona się nazywa 🤭
Kasiekk to super, bardzo podobnie. Ja też do niczego nie byłam podłączona, jedynie położna co jakiś czas detektorem sprawdzała tętno. Dlatego jak nic się nie dzieje to wszystko wygląda fajnie 🥰 -
Wow, ale super opcja. Mi do porodu jeszcze bardzo daleko i o tym nie myślę. Wiem ze w pakiecie medicoveru jest jakis poród prywatny pe nie wiem co to oznacza. Zawsze mówiłam, że będę miec CC ze względu na wzrok ale na razie za wcześnie na takie sprawy co do tycia to jestem przerażona bo jest 8tydz a ja juz mam +2kg..😥 moze to przez urlop ale waże teraz tyle co najwiecej w swoim życiu.. a pamietam ze wtedy wszyscy mi mówili ze przytylam sporo. Fakt , ze to u mnie 57kg na 168cm wzrostu wiec waga nadal w normie ale boję sie co bedzie dalej. Nigdy nie musialan uważać na to co jem ale jak tak dalej pójdzie to bede musiala.
-
Eve wrote:Mój też tak stał i wszystko widział w oknie,bo się odbijało😁
Mi się przypomniało akurat jak dziewczyny opowiadały żeby przy CC czasem w tą lampę u góry nie spojrzeć, wszystko tam się odbija i niektóre prawie mdlały 😱Eve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:U nas mycie dziecka zalecane jest dopiero ok. 3 doby. Wcześniej tylko to co brudniejsze na skórze można przetrzeć mokrym wacikiem, no i wiadomo po pierwszej dobie pupkę i fałdki, a tak to nie ruszać żeby tej warstwy nie zmyć, nie pamiętam jak ona się nazywa 🤭
Kasiekk to super, bardzo podobnie. Ja też do niczego nie byłam podłączona, jedynie położna co jakiś czas detektorem sprawdzała tętno. Dlatego jak nic się nie dzieje to wszystko wygląda fajnie 🥰
No to może tutaj też chodzi tylko o takie przetarcie malucha z grubsza, nie wiem. Jeszcze się z nimi nie kontaktowaliśmy, tylko czytaliśmy na stronie i opinie, ale póki co jesteśmy do nich baaardzo pozytywnie nastawieni 😊 -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Martyna właśnie tam o tym czytałam ale znam szpital do którego mam najbliżej i to szpital bardziej jak Twój na Ukrainie 😂
Kasiekkk, ponad godzinę drogi mi wychodzi a jeszcze zawsze mogą się trafić korki bo u mnie te obwodnice budują z każdej strony. Bałabym się chyba że nie dojade 😂
No to faktycznie kawałek, dla nas jakieś pół godziny, a i myślę, że przy pierwszym porodzie z moją tendencją do panikowania, to my po pierwszych skurczach już tam będziemy 😂
-
nick nieaktualny
-
Rosalie wrote:Dip, jestem pod wrazeniem, z Twojego opisu brzmi to serio fantastycznie. No u nas niestety podobno kolorowo wcale nie jest...
Ja tez chce rodzic bez chlopaka, nie chce go tam, on nie chce tam byc, tylko by mnie wkurzal. A nad reszta sie na razie nie zastanawiam, bo raczej jestem na etapie przerazenia 'poprosze CC' i obawiam sie, ze moge tego leku nie oswoic... ale zaczne wiecej czytac i zglebiac, jak juz brzuch bedzie wiekszy i bedzie blizej niz dalej 😅
Mam tak samo. Jestem na etapie "tylko CC" 😅 mówiłam tak przed ciążą i póki co jeszcze mi się nie zmieniło, chociaż nie upieram się, że mi się nie odmieni 😅 a jakbym rodziła naturalnie to też nie chcę mojego męża, on też nie chciałby być więc problem rozwiązany 😂
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyJa bym chciała, żeby mój był ze mną przy porodzie. On na razie średnio się do tego kwapi. Mam nadzieję, że zmieni zdanie. Ja bardzo nie chce być sama.
Dziewczyny, ale zwykła wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego. 🙂 To w przypadku innych poważniejszych dolegliwości się robi CC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 10:32
-
Kiedyś chyba chodzily historię, że jaskra jest przeciwskazaniem, ale z tego co wiem to nie jest, tylko jakieś odklejanie siatkówki, ale ja się na tym nie znam dobrze.
Dip opisywane warunki są jak w filmie 👋😃
A wracając do tematu, to tak sobie jeszcze skojarzyłam, że jak czasem miałam mega ból brzucha np po jabłku, mleku, który objawiał się właśnie takimi skurczami na toalecie to najbardziej mnie wkur... Jak mój chodził i zaglądał jak się czuje. Także ja swojego absolutnie nie mam zamiaru przekonywać do towarzystwa przy porodzie 😂 -
Ja też słyszałam, że teraz wady wzroku nie są wskazaniem do CC, kiedyś przy dużych wadach tak było. Ale też 100% pewności nie mam.
-
nick nieaktualny
-
nulka_23 wrote:Co do wady wzroku to nie wiem jakie dokładnie ale u mnie to właśnie kwestia tej korekty. Niby była mowa że tylko przez rok po zabiegu nie mogę ale będę musiała to jeszcze zweryfikować u okulisty
Jakieś zabiegi to pewnie zupełnie inna sprawa 😉 I to już napewno trzeba konsultować ze swoim lekarzem. -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Co do wady wzroku to nie wiem jakie dokładnie ale u mnie to właśnie kwestia tej korekty. Niby była mowa że tylko przez rok po zabiegu nie mogę ale będę musiała to jeszcze zweryfikować u okulisty
Może to kwestia bardzo indywidualna, ale moja szwagierka rodziła rok bez miesiąca po korekcie i nie było ani słowa o cc