X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dziewczyny, kiedy pojawi się ten magiczny przypływ energii z drugiego trymestru? Ja tak ciągle na niego czekam i czekam i nadal jestem cieniem siebie sprzed ciąży ☹️
    Do mnie przyszedł w 20tc jak przestałam wymiotować 🤷🏻‍♀️ Wiec prędzej czy pozniej się pojawi

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O matko, mam dokładnie to samo! Dom wygląda tragicznie, ja mam wyrzuty sumienia, że nie sprzątam, ale serio nie mam siły. Obiad jest okazjonalnie, ale co do mojego wyglądu... Mąż dzisiaj po powrocie z pracy zarzucił mi komplement, że dużo kobiet wygląda po prostu słabo w ciąży, a że mi tylko brzuszek urósł, ale nadal jestem seksi. Hahaha, on to mi potrafi poprawić humor ❤️

Biorę urlop od poniedziałku na tydzień i może w tydzień uda mi się ogarnąć mieszkanie 😒 dla mnie najgorsze jest to że akurat teraz mąż jak nie w pracy to na budowie więc nie ma czasu ze mną wspólnie ogarnąć mieszkania czy ugotować obiad.

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Biorę urlop od poniedziałku na tydzień i może w tydzień uda mi się ogarnąć mieszkanie 😒 dla mnie najgorsze jest to że akurat teraz mąż jak nie w pracy to na budowie więc nie ma czasu ze mną wspólnie ogarnąć mieszkania czy ugotować obiad.

No mój też, praca, zakupy, ogrodzenie na działce...

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w szpitalu jak to w Anglii dużo się nie dowiedziałam przypuszczają ze dolegliwości które mam to przez moje nietolerancję bo w sobotę pozwoliłam sobie na mała dezercje zjadłam trochę chińszczyzny od dzieci 🤔Zbadali ciśnienie 114/77, zmierzyli temperaturę 36.4. Saturacje 99% .. Nawet brzuszka czy doplerem serduszka nie sprawdzili. Nie krwawię wiec nie ma potrzeby sprawdzać szyjki .. Dostałam wykład z anatomii ze twardnienie podbrzusza to wczesne skurcze braxton czuje je bardziej bo nie mam prawie tłuszczu na brzuchu a pozatym jestem wielorodka 😂😂😂 żenada ..Przynajmnie na 18/08 wkoncu zarezerwowała badanie nifty pro .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 19:45

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, jaka dawke na tsh bierzesz? Pamietam, ze mialas niska chyba. Mi po polowce z 75 spadlo tsh na 0,5 i endo stwierdzila, ze za miesiac powtarzamy badanie i najwyzej zwiekszymy (!) dawke. A myslalam, ze mi zmniejszy skoro spadlo 😅 a problemy z tarczyca tez nasilaja sennosc itp
    Tobie lek przepisal ginekolog czy endokrynolog? Moze trzeba zwiekszyc i to pomoze zbic, ja bym to skonsultowala z innym lekarzem, ja robie teleporady, nawet nie musze chodzic ;) sprobuj, moze w tym jest czesciowo problem

Aczkolwiek dodam, ze u mnie obiad raz na miesiac, a ze sprzataniem tez mam problem, bo po pracy juz po prostu nic mi sie nie chce... jestem na HO, chlopa w ogole w domu nie ma i wiecznie sama... no i sie nie chce wcale, a wcale, zrzucam na ciaze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 19:55

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj musiałam zaliczyć drzemkę po obiedzie 🙂 a ja przed ciążą spałam dzień tylko jak byłam chora, a teraz mi się to zdarza. U mnie apetyt wzrósł niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 50 mikrogramów i spadło mi do 2,6 i niby jak na ciążę to za dużo, ale to nie jest taka wartość, jaka mogłaby powodować jakiekolwiek objawy niedoczynności tarczycy. Monitorowałam tarczycę wcześniej i zaczynałam mieć objawy przy TSH około 4,5. Ale możesz mieć rację z za małą ilością jedzenia. Mąż ciągle mi mówi, że za mało jem, a lekarkę trochę zdziwiło, że jeszcze nic nie przytyłam (to 0,6kg po weekendzie spadło, jak wróciłam do domowego jedzenia). No nic, takie widocznie ciążowe uroki u mnie 😊

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, moze lada dzien minie, poczujesz sie lepiej, wiecej zjesz i zawroty tez mina wtedy 😊 trzymam kciuki 😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Biorę 50 mikrogramów i spadło mi do 2,6 i niby jak na ciążę to za dużo, ale to nie jest taka wartość, jaka mogłaby powodować jakiekolwiek objawy niedoczynności tarczycy. Monitorowałam tarczycę wcześniej i zaczynałam mieć objawy przy TSH około 4,5. Ale możesz mieć rację z za małą ilością jedzenia. Mąż ciągle mi mówi, że za mało jem, a lekarkę trochę zdziwiło, że jeszcze nic nie przytyłam (to 0,6kg po weekendzie spadło, jak wróciłam do domowego jedzenia). No nic, takie widocznie ciążowe uroki u mnie 😊

U mnie tez tsh na granicy 2,45. Ale u mnie juz 0,6 na plusie ale ja w 9 tyg dopiero 😁 oby nie szło w górę tak szybko. Ale energię ostatnio mam 💪 w sumie jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to spadlo 1,5 kg wiec w sumie nie wiem od której wagi liczyć 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 2,2 na plusie, niestety też wolne swoje zrobiło, bo człowiek poszalał z jedzeniem 😬 a teraz nie umiem wrócić na dobre tory 🤣
    Wczoraj tyle zjadłam, że później musiałam pić herbatkę na trawienie 🤣
    Ja dziś lecę na USG piersi 🙂

Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że mój chłopczyk ma już 115 g. 💙

Kasiekkk, Dip88, nulka_23, Eve, Rosalie, AnnWer, Axon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, super! To już "kawał" małego człowieka 😍😍😍

Belie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki organizm człowieka jest niesamowity! 115g w 15 tygodniu a później się rodzą takie dzieciaczki po ponad 3000g😍 co do wagi dzieci. Zawsze się śmieją z mojego męża że jak się urodził to taki dorodniaczek był, pytam ostatnio tesciowej to ile on ważył a ta do mnie że 3500g 🤦‍♀️ a mi się głupio zrobiło bo ja ważyłam 3800 😂😂

Kasiekkk, Axon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no to dziwne że traktują 3500 jako dorodniaczka, to taki przeciętniak bym powiedziała. Ja ważyłam 3300 a mój ponad 4 kg, ale nie wiem ile dokładnie. Mam nadzieję, że dzidziek wda się w mamusie ze swoją wagą. 🙂💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Jaki organizm człowieka jest niesamowity! 115g w 15 tygodniu a później się rodzą takie dzieciaczki po ponad 3000g😍 co do wagi dzieci. Zawsze się śmieją z mojego męża że jak się urodził to taki dorodniaczek był, pytam ostatnio tesciowej to ile on ważył a ta do mnie że 3500g 🤦‍♀️ a mi się głupio zrobiło bo ja ważyłam 3800 😂😂

Ładne, zdrowe dzieciaczki! 😍 Ja 2800g i 50cm. Ponoć strasznym chudzielcem byłam 😁

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2600 i 47cm 🤣 chyba pod koniec ciąży będę dokupować rozmiar 50 dla bobasa, jeśli będzie podobny do mamy 😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to, że dorodna to ja byłam 🤭🤣🤣 4200g i 60 cm 🙉 Starszaka urodziłam 4330g i 56 cm, a mój mały 3800 i 49 cm. Mój tata też taki klocek się urodził i kilka osób z jego strony, więc to chyba rodzinne 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja 2600 i 47cm 🤣 chyba pod koniec ciąży będę dokupować rozmiar 50 dla bobasa, jeśli będzie podobny do mamy 😂
    Ja też z 50-kami czekam na sam koniec, wydają mi się abstrakcyjnie małe 😁 Ale przynajmniej miałybyśmy teoretycznie łatwy poród, gdyby nasze maluchy się w nas wdały 😊

Martyna33 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że będę najdorodniejsza z towarzystwa 😂😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ja też z 50-kami czekam na sam koniec, wydają mi się abstrakcyjnie małe 😁 Ale przynajmniej miałybyśmy teoretycznie łatwy poród, gdyby nasze maluchy się w nas wdały 😊
    Nie chce nic mówić 🤭🤣🤣 Ale mój mały był mniejszy i poród był gorszy i bardziej bolesny, przy partych myślałam , że nie dam rady 🙈 a starszak mimo, że taki duży to nawet nie poczułam kiedy się urodził 😝 Skurcze są tak bolesne, że zakłócają to co się dzieje na dole i nawet nie zwróciłam uwagi 😱 Jedynie pociesza mnie to, że od regularnych skurczy do porodu przy obydwóch to jakieś 2 godz i byli na świecie, a parte przy starszym to 5 min, a z małym 2 min( myślałam, że to z godz już trwa tak bolało🙉) i po wszystkim. Oby i tym razem tak było 🤭 No i ja w każdej ciąży ostatni miesiąc chodziłam już z rozwarciem. Ze starszakiem na wywołanie porodu szłam z rozwarciem na 7 cm już 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:29

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie poród narazie to jakaś abstrakcja, ja nie wiem jak ja dam radę, jeśli przy większym bólu miesiączkowym mdleje ☹️ Chyba skończy się cc zanim się cokolwiek zacznie
    Staram się jakoś sobie poukładać w głowie, ze poród to święto, ze to dzień kiedy spotkam się z dzieckiem, ma być radosny, bo dużo zależy od mojego nastawienia. Ale nie wiem czy to coś zadziała 🤣🤣

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ