W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Dziewczyny, kiedy pojawi się ten magiczny przypływ energii z drugiego trymestru? Ja tak ciągle na niego czekam i czekam i nadal jestem cieniem siebie sprzed ciąży ☹️
-
Kasiekkk wrote:O matko, mam dokładnie to samo! Dom wygląda tragicznie, ja mam wyrzuty sumienia, że nie sprzątam, ale serio nie mam siły. Obiad jest okazjonalnie, ale co do mojego wyglądu... Mąż dzisiaj po powrocie z pracy zarzucił mi komplement, że dużo kobiet wygląda po prostu słabo w ciąży, a że mi tylko brzuszek urósł, ale nadal jestem seksi. Hahaha, on to mi potrafi poprawić humor ❤️
Biorę urlop od poniedziałku na tydzień i może w tydzień uda mi się ogarnąć mieszkanie 😒 dla mnie najgorsze jest to że akurat teraz mąż jak nie w pracy to na budowie więc nie ma czasu ze mną wspólnie ogarnąć mieszkania czy ugotować obiad.
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Biorę urlop od poniedziałku na tydzień i może w tydzień uda mi się ogarnąć mieszkanie 😒 dla mnie najgorsze jest to że akurat teraz mąż jak nie w pracy to na budowie więc nie ma czasu ze mną wspólnie ogarnąć mieszkania czy ugotować obiad.
No mój też, praca, zakupy, ogrodzenie na działce... -
Wizyta w szpitalu jak to w Anglii dużo się nie dowiedziałam przypuszczają ze dolegliwości które mam to przez moje nietolerancję bo w sobotę pozwoliłam sobie na mała dezercje zjadłam trochę chińszczyzny od dzieci 🤔Zbadali ciśnienie 114/77, zmierzyli temperaturę 36.4. Saturacje 99% .. Nawet brzuszka czy doplerem serduszka nie sprawdzili. Nie krwawię wiec nie ma potrzeby sprawdzać szyjki .. Dostałam wykład z anatomii ze twardnienie podbrzusza to wczesne skurcze braxton czuje je bardziej bo nie mam prawie tłuszczu na brzuchu a pozatym jestem wielorodka 😂😂😂 żenada ..Przynajmnie na 18/08 wkoncu zarezerwowała badanie nifty pro .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 19:45
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kasiekkk, jaka dawke na tsh bierzesz? Pamietam, ze mialas niska chyba. Mi po polowce z 75 spadlo tsh na 0,5 i endo stwierdzila, ze za miesiac powtarzamy badanie i najwyzej zwiekszymy (!) dawke. A myslalam, ze mi zmniejszy skoro spadlo 😅 a problemy z tarczyca tez nasilaja sennosc itp
Tobie lek przepisal ginekolog czy endokrynolog? Moze trzeba zwiekszyc i to pomoze zbic, ja bym to skonsultowala z innym lekarzem, ja robie teleporady, nawet nie musze chodzic sprobuj, moze w tym jest czesciowo problem
Aczkolwiek dodam, ze u mnie obiad raz na miesiac, a ze sprzataniem tez mam problem, bo po pracy juz po prostu nic mi sie nie chce... jestem na HO, chlopa w ogole w domu nie ma i wiecznie sama... no i sie nie chce wcale, a wcale, zrzucam na ciaze 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 19:55
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiorę 50 mikrogramów i spadło mi do 2,6 i niby jak na ciążę to za dużo, ale to nie jest taka wartość, jaka mogłaby powodować jakiekolwiek objawy niedoczynności tarczycy. Monitorowałam tarczycę wcześniej i zaczynałam mieć objawy przy TSH około 4,5. Ale możesz mieć rację z za małą ilością jedzenia. Mąż ciągle mi mówi, że za mało jem, a lekarkę trochę zdziwiło, że jeszcze nic nie przytyłam (to 0,6kg po weekendzie spadło, jak wróciłam do domowego jedzenia). No nic, takie widocznie ciążowe uroki u mnie 😊
-
Kasiekkk wrote:Biorę 50 mikrogramów i spadło mi do 2,6 i niby jak na ciążę to za dużo, ale to nie jest taka wartość, jaka mogłaby powodować jakiekolwiek objawy niedoczynności tarczycy. Monitorowałam tarczycę wcześniej i zaczynałam mieć objawy przy TSH około 4,5. Ale możesz mieć rację z za małą ilością jedzenia. Mąż ciągle mi mówi, że za mało jem, a lekarkę trochę zdziwiło, że jeszcze nic nie przytyłam (to 0,6kg po weekendzie spadło, jak wróciłam do domowego jedzenia). No nic, takie widocznie ciążowe uroki u mnie 😊
U mnie tez tsh na granicy 2,45. Ale u mnie juz 0,6 na plusie ale ja w 9 tyg dopiero 😁 oby nie szło w górę tak szybko. Ale energię ostatnio mam 💪 w sumie jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to spadlo 1,5 kg wiec w sumie nie wiem od której wagi liczyć 😁 -
nick nieaktualnyU mnie już 2,2 na plusie, niestety też wolne swoje zrobiło, bo człowiek poszalał z jedzeniem 😬 a teraz nie umiem wrócić na dobre tory 🤣
Wczoraj tyle zjadłam, że później musiałam pić herbatkę na trawienie 🤣
Ja dziś lecę na USG piersi 🙂
Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że mój chłopczyk ma już 115 g. 💙Kasiekkk, Dip88, nulka_23, Eve, Rosalie, AnnWer, Axon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaki organizm człowieka jest niesamowity! 115g w 15 tygodniu a później się rodzą takie dzieciaczki po ponad 3000g😍 co do wagi dzieci. Zawsze się śmieją z mojego męża że jak się urodził to taki dorodniaczek był, pytam ostatnio tesciowej to ile on ważył a ta do mnie że 3500g 🤦♀️ a mi się głupio zrobiło bo ja ważyłam 3800 😂😂
Kasiekkk, Axon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Jaki organizm człowieka jest niesamowity! 115g w 15 tygodniu a później się rodzą takie dzieciaczki po ponad 3000g😍 co do wagi dzieci. Zawsze się śmieją z mojego męża że jak się urodził to taki dorodniaczek był, pytam ostatnio tesciowej to ile on ważył a ta do mnie że 3500g 🤦♀️ a mi się głupio zrobiło bo ja ważyłam 3800 😂😂
Ładne, zdrowe dzieciaczki! 😍 Ja 2800g i 50cm. Ponoć strasznym chudzielcem byłam 😁 -
To wychodzi na to, że dorodna to ja byłam 🤭🤣🤣 4200g i 60 cm 🙉 Starszaka urodziłam 4330g i 56 cm, a mój mały 3800 i 49 cm. Mój tata też taki klocek się urodził i kilka osób z jego strony, więc to chyba rodzinne 🙈
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Ja 2600 i 47cm 🤣 chyba pod koniec ciąży będę dokupować rozmiar 50 dla bobasa, jeśli będzie podobny do mamy 😂
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Ja też z 50-kami czekam na sam koniec, wydają mi się abstrakcyjnie małe 😁 Ale przynajmniej miałybyśmy teoretycznie łatwy poród, gdyby nasze maluchy się w nas wdały 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:29
-
Dla mnie poród narazie to jakaś abstrakcja, ja nie wiem jak ja dam radę, jeśli przy większym bólu miesiączkowym mdleje ☹️ Chyba skończy się cc zanim się cokolwiek zacznie
Staram się jakoś sobie poukładać w głowie, ze poród to święto, ze to dzień kiedy spotkam się z dzieckiem, ma być radosny, bo dużo zależy od mojego nastawienia. Ale nie wiem czy to coś zadziała 🤣🤣25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia