X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja na domowy strój planuje body kopertowe na długi rękaw plus spodenki(ten półpajac). To na początek 🙂

Dziewczyny a jak to jest z tym pępkiem?
    Czy można zakładać dziecku "spodnie" jeśli pępek jeszcze nie odpadł?

Ja tez nie planuje kupowania niedrapek 🙂

Kupowałyscie coś z c&a? Widzę że mają promki teraz a ciuszki z certyfikatem oeko też🙂 zastanawiam się jaka jest jakość.
    W ogóle mnie pozytywnie zaskoczyły rzeczy z Auchan dla dzieci naprawdę można fajnie trafić, taki mięsisty materiał i też z tym certyfikatem 🙂 Kupowaliśmy tam dla bejbika w rodzinie jak akurat był lockdown 🙂

Na zaufaj położnej chyba widziałam filmik właśnie że można zakładać spodenki ale trzeba je tak podwinac do środka jakby i pieluszke tak samo.

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, czytałam ze można, bo te spodenki niemowlęce zwykle są długie, zakrywają pępek. Można a nawet trzeba tez kłaść na brzuszek, nawet jak kikut nie odpadł- to było dla mnie zaskoczeniem :)

Nunakala, jak miał wysypkę i rozdrapywał to faktycznie niedrapki musiały wjechać :(
    Widzisz, czyli już nie pierwsza osoba potwierdza z tym rozmiarem :) muszę to wziąć pod uwagę

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Czemu 😥
    Bo mam nietolerancje pokarmowe . Nie moge jesc glutenu, laktozy ,soji, ryzow , produktow z kukurydzy zadnych cukrow jak np slodycze Mialam duzo problemy gastryczne i po pieciu latach udalo mi sie zdiagnozowac samej co mi dolega. Porobilam badania no I wyszlo 🙈🥴teraz jestem od 7 miesiecy pod opieka dietetyk kliniczne (Holistycznej) . Ciezko byc na diecie w ciazy jeszcze do tego odrzuca mnie od miesa. Tydzien temu silna wola sie zostala zlamana i pierwszy raz zjadlam chinszczyzne I w srode wyladowalam w szpitalu bo mialam bole krzyza i twardnienie podbrzusza . Okazalo sie ze to moje jelita daja takie symptomy.. Masakra w ciazy miec takie schorzenie jeden plus na 6 ciazy pierwszy raz na tym etapie nie przytylam a schudlam .😂😂😂🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 10:30

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Bo mam nietolerancje pokarmowe . Nie moge jesc glutenu, laktozy ,soji, ryzow , produktow z kukurydzy zadnych cukrow jak np slodycze Mialam duzo problemy gastryczne i po pieciu latach udalo mi sie zdiagnozowac samej co mi dolega. Porobilam badania no I wyszlo 🙈🥴teraz jestem od 7 miesiecy pod opieka dietetyk kliniczne (Holistycznej) . Ciezko byc na diecie w ciazy jeszcze do tego odrzuca mnie od miesa. Tydzien temu silna wola sie zostala zlamana i pierwszy raz zjadlam chinszczyzne I w srode wyladowalam w szpitalu bo mialam bole krzyza i twardnienie podbrzusza . Okazalo sie ze to moje jelita daja takie symptomy.. Masakra w ciazy miec takie schorzenie jeden plus na 6 ciazy pierwszy raz na tym etapie nie przytylam a schudlam .😂😂😂🙄

O kurczę .. współczuję. Ale ja też nie wszystko mogę, muszę unikać cukru , a mam taką ochotę na słodkie , że jak zobaczę slodycze to kwicze a oczy mi świeca jak znicze 🤣🤣 i od mięsa tez mnie jakoś odrzuca :/. Ogólnie to też w sumie lekko muszę jeść, bo potem mi strasznie ciężko 😥 wgl wczoraj miałam taka ochotę na aperol 🤣😁 ja nie wkem myślałam, że ciężarne to odrzuca od takich rzeczy 😁😁

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po pierwszym dziecku xlander xmove (kupilam uzywany, ale w swietnym stanie). Polecam, duzy jest, ale zwrotny, wygodny, dobrze sie podbija, na kazdy teren. Teraz tez go bede uzywac. Spacerowke mialam valco baby snap 4, swietna!

Belie, C&a polecam, fajne ciuszki, dobre jakosciowo🙂
    Ja dopoki pepek nie odpadl zakladalam tylko pajace, ale w zasadzie spodenki tez mozna, tylko trzeba wywinac.

A co do kombinezonu do spiworka, nie wiem, mialam wiosenne dziecko. Chetnie poslucham jak to sie robi bo to dla mnie nowosc...

Eve lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    O kurczę .. współczuję. Ale ja też nie wszystko mogę, muszę unikać cukru , a mam taką ochotę na słodkie , że jak zobaczę slodycze to kwicze a oczy mi świeca jak znicze 🤣🤣 i od mięsa tez mnie jakoś odrzuca :/. Ogólnie to też w sumie lekko muszę jeść, bo potem mi strasznie ciężko 😥 wgl wczoraj miałam taka ochotę na aperol 🤣😁 ja nie wkem myślałam, że ciężarne to odrzuca od takich rzeczy 😁😁
    Jest czekolada bez cukru jak bardzo musisz, albo gorzka jak już bardzo trzeba ewentualnie lody najlepiej jakieś proste smaki. Na spokojnie wszystko z umiarem. Ja tez unikam ale czasem zgrzesze.

Ja mieszkam w mieście ale dużo podróżujemy właśnie różne tereny więc wózek jest nam taki potrzebny, poza tym nosidło niezbędne (z chusta nie umiem się dogadać). Przy chłopakach miałam quinny byłam bardzo zadowolona,ale teraz jak przeglądałam to nie podpasowal mi żaden model.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 11:09

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od dentysty. W nocy zaczął mnie ząb tak ciupać ze nie mogłam wytrzymać. Znalazłam kogos kto przyjmie w ndz i uprzedziłam ze jestem w ciąży. Wiec okazało się ze ząb martwy, muszę mieć go robionego kanałowo. Byłam przerażona. Ale wiem ze najgorsze w ciąży to znieczulenie i rtg. Obyło się bez znieczulenia bo jak ząb martwy to kompletnie nic nie czułam. Kanały przeczyszczone, opatrunek założony zobaczymy co będzie dalej. Pocieszcie mnie ze dentysta w ciąży jest bezpieczny…

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka trzeba leczyć zęby w ciąży, jest to całkowicie bezpieczne jak poinformujesz dentystę.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Maciejka trzeba leczyć zęby w ciąży, jest to całkowicie bezpieczne jak poinformujesz dentystę.
    Tak poinformowałam. Byłam z tym samym zębem w styczniu u innego i mowil ze jest Ok. A ten dzisiaj powiedział ze widać ze on jest od dawna martwy… każdy mowil ze kanałowe boli a mnie nic. Chyba faktycznie musiał być długo martwy i ani jednej kropli krwi nie było

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, znieczulenie w ciąży jest bezpieczne i jakbyś potrzebowała go użyć, to się nie przejmuj. Czytałam o tym, rozmawiałam z moją dentystką i leczyłam żeby w ciąży ze znieczuleniem i to w pierwszych tygodniach.

Ale dobrze, że nic Cię nie bolało :)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki . Jak tam mija wszystkim weekend. Czy wy tez po kazdym posilku czujecie sie takie pelne . Czy to tylko jasie Tak czuje . Brzuch mi sie robi od paru dni jak balon. Czuje sie nagaziwana z kazdej strony . Jem male posilku lekko strawne a i tak rozdyma mnie jak balon 🙈🙈🥴🥴😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie z tymi wzdęciami,ale też kibelek nie jest codzienny jak przed ciążą i myślę że to wpływ tego jest.

A weekend u nas aktywny,byliśmy na roczku u siostry synka, dziś pojechaliśmy do parku rozrywki, także korzystamy zanim przyjdą jakieś gorsze dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 17:29

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kobitki . Jak tam mija wszystkim weekend. Czy wy tez po kazdym posilku czujecie sie takie pelne . Czy to tylko jasie Tak czuje . Brzuch mi sie robi od paru dni jak balon. Czuje sie nagaziwana z kazdej strony . Jem male posilku lekko strawne a i tak rozdyma mnie jak balon 🙈🙈🥴🥴😂

Też tak mam 😁😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam miałam z tymi wzdęciami na początku. o matko, no nie mogłam wyrobić, tak mnie wywalało i jeszcze brzuch bolał do tego. Teraz na szczęście jest już od jakiegoś czasu ok. 🙂

Ja dzisiaj byłam na basenie, zrobiłam porządek w swojej szafce z ciuchami, trochę porządku z rzeczami w łazience. Dużo ciuchów, zwłaszcza spodni poszło do góry do szafy w oczekiwaniu na lepsze czasy. Miałam jeszcze iść na spacer, ale chyba mnie leniuch dopadł 😁

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, ja jem mniejsze posiłki ale często, wiec w sumie nie czuje się pełna. Jakbym jadła takie jak przed ciążą to bym się czuła, ale porcje zmniejszyłam✊🏻 Nie służyły mi większe. A wzdęcia mam rzadko, zwykle jak coś nie zdrowego zjem

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kalcia, ja jem mniejsze posiłki ale często, wiec w sumie nie czuje się pełna. Jakbym jadła takie jak przed ciążą to bym się czuła, ale porcje zmniejszyłam✊🏻 Nie służyły mi większe. A wzdęcia mam rzadko, zwykle jak coś nie zdrowego zjem
    Ja to tylko jem zdrowo wiec umnie moje jelita sie buntują . Wystarczy ze nawet żelkami zjem i mnie meczy potem . Ja przez nietolerancję nabawiłam się sibo to jest przerost flory bakteryjnej jelita ciakiego a te schorzenie nie lubi cukru .a posiłki jem małe bo 6 razy dziennie a większość to owoce i warzywa . Ja nawet jak zjem wędlinę polska Ania ma złe składy to mam dramat 😂🙈

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Różnie z tymi wzdęciami,ale też kibelek nie jest codzienny jak przed ciążą i myślę że to wpływ tego jest.

A weekend u nas aktywny,byliśmy na roczku u siostry synka, dziś pojechaliśmy do parku rozrywki, także korzystamy zanim przyjdą jakieś gorsze dni.
    No właśnie do połowy 8 tygodnia kibelek był Ok ja zawsze rano lecę a teraz z łaska co drugi dzień dietetyk kazała mi pic od dzisaj 3 razy dziennie olej lniany blleee🤮🥴😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja tam miałam z tymi wzdęciami na początku. o matko, no nie mogłam wyrobić, tak mnie wywalało i jeszcze brzuch bolał do tego. Teraz na szczęście jest już od jakiegoś czasu ok. 🙂

Ja dzisiaj byłam na basenie, zrobiłam porządek w swojej szafce z ciuchami, trochę porządku z rzeczami w łazience. Dużo ciuchów, zwłaszcza spodni poszło do góry do szafy w oczekiwaniu na lepsze czasy. Miałam jeszcze iść na spacer, ale chyba mnie leniuch dopadł 😁
    Mam nadzieje ze umnie to tez okres przejściowy chyba muszę zacisnąć żeby i totalnie nawet odrobinkę nie robić odskoczni od diety . 😍

• Martyna33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja to tylko jem zdrowo wiec umnie moje jelita sie buntują . Wystarczy ze nawet żelkami zjem i mnie meczy potem . Ja przez nietolerancję nabawiłam się sibo to jest przerost flory bakteryjnej jelita ciakiego a te schorzenie nie lubi cukru .a posiłki jem małe bo 6 razy dziennie a większość to owoce i warzywa . Ja nawet jak zjem wędlinę polska Ania ma złe składy to mam dramat 😂🙈

Wiem co to sibo, bidulka :( a może jakieś probiotyki doustne by pomogły?
    Mówisz owoce, a moze one tez nie wskazane bo w końcu to cukry?
    Ciężko masz napewno :(

• kalcia64 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Też tak mam 😁😁
    Jeszcze się tak pomeczymy 😂😂😍

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ