X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsumie nam dzisaj lenia . Jak to przy mojej gromadce rano ogarnelam dom a potem siebie . Po południu byłam na carboot sale to taki duży lumpeks można powiedzieć hehe Tu unas w każda niedziele jeśli jest pogoda ludzie przyjeżdzają ze swoimi niepotrzebnymi gratami ciuchami różne różności można kupić prawie za darmo . Mi dzisaj udało się kupić dwie pary spodni ciążowych jedne takie dresowe a drugie getry prawie jak nowki . Była kupa ślicznych bejbikowych ciuchów ale jeszcze nie mam odwagi kupować do wyników pappy i nifty mam jakiś opór boje się .. Ale miło was czytać jak się cieszycie z waszych małych zakupów 💚💚 Mam nadzieje ze pod koniec miesiąca i ja będę mogła szaleć i z maleństwem będzie wszystko Ok ..

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia ja dobrze Cię rozumiem z tym na razie nie kupowaniem nic 🙂 Ja też czekałam do wyników prenatalnych, a później jeszcze do kolejne wizyty po prenatalnych. 🙂
    Teraz tylko jedne zakupy zrobiłam, ale jeszcze do mnie nie przyszły. Z jednej strony bym się chciała obkupic, ale mam wrażenie z drugiej strony, że to jeszcze nie czas na to. No i jeszcze mój mnie stopuje, bo wg niego to w ogóle jest w opór czasu na to wszystko.

kalcia64 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Kalcia ja dobrze Cię rozumiem z tym na razie nie kupowaniem nic 🙂 Ja też czekałam do wyników prenatalnych, a później jeszcze do kolejne wizyty po prenatalnych. 🙂
    Teraz tylko jedne zakupy zrobiłam, ale jeszcze do mnie nie przyszły. Z jednej strony bym się chciała obkupic, ale mam wrażenie z drugiej strony, że to jeszcze nie czas na to. No i jeszcze mój mnie stopuje, bo wg niego to w ogóle jest w opór czasu na to wszystko.
    A to większość facetów uważa ze jest czas tylko potem ja jednorazowo będą mieli wydać kupę kasy to im szczeka opada hehe. A jak kupujesz stopniowo to tego tajnie odczujesz . Ja np w przedostatniej ciąży to kupowałam chusteczki pampersy (różne rozmiary oczywiście z tych mniejszych . To potem nie kupowaliśmy chyba nic przez pierwsze 3 miesiące . Ja ogólnie z wiekiem i doświadczeniem to już mniej szaleje . Tu w Anglii tak jak pisałam chodzę na te markety z używkami i naprawdę szczególnie dla takich maluszków to ciuszków jest multum i to można zdobyć takie perełki … A i tak w prezencie każdy coś daje i tez tego się uzbiera .

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś głowa odpada :(
    Powiedzcie mi mądre głowy, czy mogę mówić że jestem w 4.5 miesiąca czy jeszcze nie? Czemu ludzie pytają o miesiąc jak ja się w nich tak bardzo gubię :(

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mi dziś głowa odpada :(
    Powiedzcie mi mądre głowy, czy mogę mówić że jestem w 4.5 miesiąca czy jeszcze nie? Czemu ludzie pytają o miesiąc jak ja się w nich tak bardzo gubię :(

Te miesiące są mylące 🙄 ja bym mówiła na Twoim miejscu ze w 4, ale ja nie lubię takiego rozdzielania na połówki 😅
    Osoba nie mająca pojęcia o ciąży może pomyśleć ze jesteś już w połowie ciąży jak powiesz 4,5 msc 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też są mylące dlatego ja mówię że jestem w danym tygodniu 🙂 i później mogę powiedzieć kiedy rodzę to też im się rozjaśni 😉
    Ja jestem team, że ciążę liczy się w tygodniach 🙂

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaje w tygodniach,ale jak ktoś się uprze to miesiąc dorzucę,choć akurat tego nie ogarniam za bardzo.

Kasienka22 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to są osoby które co chwile pytają i wczoraj mieli problem dlaczego znowu jestem w czwartym miesiącu 🤦‍♀️ sami by sobie liczyli jak tacy ciekawscy 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spojrzałam w kalendarz i jestem mega szczęśliwa 🤗
    Jeszcze tylko ten tydzień i następny a potem urlop wreszcie.... a po urlopie zobaczę sie juz z dzidza szybko zleci 😍
    A potem rozmowa w pracy i wreszcie koniec tej męki tutaj 💪

nulka_23, Belie, Kasienka22 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis to brzmi dobrze 😍

Alis96 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak dobrze pojdzie, mam ostatni tydzien pracy. Mam nadzieje wyprosic l4 w sobote

Alis96, Kasienka22, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze wstrzymuje z l4 bo chce we wrześniu jeszcze jakieś wakacje w Grecji zaliczyć 😊 ale potem już mogę uciekać z pracy 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od dzisiaj na urlopie ❤️ W praktyce oznacza to prace na działce, ale i tak zawsze to jakaś odskocznia 😊

Nulka, daj znać, jak dostaniesz tę paczkę z wyprawkowo.

Co do tych miesięcy i tygodni, to możesz tłumaczyć tym ludziom, że miesiące są tylko orientacyjnie i że wiek ciąży liczy się w tygodniach. Bo według książki o ciąży, która jest właśnie podzielona z opisami na miesiące, to niektóre miesiące mają 5 tygodni, a inne 4, więc naprawdę ciężko się w tym połapać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 09:42

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam, też czekam z niecierpliwością na nią 😁

Próbowałam mówić który to tydzień ale wtedy sami sobie przeliczają i jak mówię że jeden miesiąc to 4 tygodnie a jeden to 5 to się patrzą na mnie jak na wariatkę. I żeby nie było, to są kobiety posiadające dzieci 😂

My od dziś też urlop ale tak mnie głowa nadal boli że nie wiem czy coś pożytecznego zrobie :( a miałam tyle planów 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka to może się napij dużo wody i prześpij się trochę :) mi to pomaga.

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat łóżeczka. Drewniane klasyczne czy turystyczne z dokupionym materacem porządnym?
    Ja przy starszaku miałam drewniane które szybko wymienić musiałam na turystyczne bo się mocno obijał, przy młodszym turystyczne po starszym, a teraz w sumie rozważałam ale skłaniam się ku turystycznemu jednak że względu na doświadczenia swoje z mega ruchliwymi dziećmi.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, łączę się w bólu z tymi wzdęciami. Wieczorami jest masakra, mam brzuch jak balon, w nocy te wzdęcia potrafią mnie wybudzic... w pierwszej ciazy tego nie bylo. Moze w drugim trym odpusci?

Ja rowniez operuje tygodniami ciazy, zainteresowani niech sobie policzą ktory to miesiac 😅

Kasienka, nie obawiasz sie leciec do Grecji? Nam tez sie marzy w koncu gdzies pojechac, ale troche sie cykam. I to juz nawet nie o ciaze chodzi, tylko te covidy....

Wlasnie rozpoczelam dwutygodniowy urlop, marzylam o nim od czerwca 😁 ale siedze i sie martwie bo moja coreczka poszla pierwszy dzien do przedszkola (chodzila do zlobka, wiec powinno byc ok). Ale wiecie ona dopiero co się urodziła a już przedszkolak... Dzieci tak szybko rosna, czlowiek probuje zatrzymac czas a on galopuje. Ehhh hormony 😅

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Dziewczyny temat łóżeczka. Drewniane klasyczne czy turystyczne z dokupionym materacem porządnym?
    Ja przy starszaku miałam drewniane które szybko wymienić musiałam na turystyczne bo się mocno obijał, przy młodszym turystyczne po starszym, a teraz w sumie rozważałam ale skłaniam się ku turystycznemu jednak że względu na doświadczenia swoje z mega ruchliwymi dziećmi.

Ja myśle ze Ty wiesz najlepiej co się u Ciebie sprawdzi:) jeśli turystyczne to obowiązkowo trójstopniowe, z resztą drewniane tez.
    Ja stawiam na drewniane, ponieważ dostałam, ale w sumie tez turystycznego nie brałam pod uwagę w ogóle 😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę "w spadku" takie małe jeżdżące łóżeczko, to myślę, że na pół roku gdzieś wystarczy, a później to zobaczymy :) Nie mam pojęcia co będzie później.

Koleżanka w drugiej ciąży teraz od razu planuje właśnie turystyczne.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostac drewniane po chrzesniaku, a na poczatek chce dostawke, najprawdopodobniej z chicco 😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ