X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsumie nam dzisaj lenia . Jak to przy mojej gromadce rano ogarnelam dom a potem siebie . Po południu byłam na carboot sale to taki duży lumpeks można powiedzieć hehe Tu unas w każda niedziele jeśli jest pogoda ludzie przyjeżdzają ze swoimi niepotrzebnymi gratami ciuchami różne różności można kupić prawie za darmo . Mi dzisaj udało się kupić dwie pary spodni ciążowych jedne takie dresowe a drugie getry prawie jak nowki . Była kupa ślicznych bejbikowych ciuchów ale jeszcze nie mam odwagi kupować do wyników pappy i nifty mam jakiś opór boje się .. Ale miło was czytać jak się cieszycie z waszych małych zakupów 💚💚 Mam nadzieje ze pod koniec miesiąca i ja będę mogła szaleć i z maleństwem będzie wszystko Ok ..

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia ja dobrze Cię rozumiem z tym na razie nie kupowaniem nic 🙂 Ja też czekałam do wyników prenatalnych, a później jeszcze do kolejne wizyty po prenatalnych. 🙂
    Teraz tylko jedne zakupy zrobiłam, ale jeszcze do mnie nie przyszły. Z jednej strony bym się chciała obkupic, ale mam wrażenie z drugiej strony, że to jeszcze nie czas na to. No i jeszcze mój mnie stopuje, bo wg niego to w ogóle jest w opór czasu na to wszystko.

kalcia64 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Kalcia ja dobrze Cię rozumiem z tym na razie nie kupowaniem nic 🙂 Ja też czekałam do wyników prenatalnych, a później jeszcze do kolejne wizyty po prenatalnych. 🙂
    Teraz tylko jedne zakupy zrobiłam, ale jeszcze do mnie nie przyszły. Z jednej strony bym się chciała obkupic, ale mam wrażenie z drugiej strony, że to jeszcze nie czas na to. No i jeszcze mój mnie stopuje, bo wg niego to w ogóle jest w opór czasu na to wszystko.
    A to większość facetów uważa ze jest czas tylko potem ja jednorazowo będą mieli wydać kupę kasy to im szczeka opada hehe. A jak kupujesz stopniowo to tego tajnie odczujesz . Ja np w przedostatniej ciąży to kupowałam chusteczki pampersy (różne rozmiary oczywiście z tych mniejszych . To potem nie kupowaliśmy chyba nic przez pierwsze 3 miesiące . Ja ogólnie z wiekiem i doświadczeniem to już mniej szaleje . Tu w Anglii tak jak pisałam chodzę na te markety z używkami i naprawdę szczególnie dla takich maluszków to ciuszków jest multum i to można zdobyć takie perełki … A i tak w prezencie każdy coś daje i tez tego się uzbiera .

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś głowa odpada :(
    Powiedzcie mi mądre głowy, czy mogę mówić że jestem w 4.5 miesiąca czy jeszcze nie? Czemu ludzie pytają o miesiąc jak ja się w nich tak bardzo gubię :(

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mi dziś głowa odpada :(
    Powiedzcie mi mądre głowy, czy mogę mówić że jestem w 4.5 miesiąca czy jeszcze nie? Czemu ludzie pytają o miesiąc jak ja się w nich tak bardzo gubię :(

Te miesiące są mylące 🙄 ja bym mówiła na Twoim miejscu ze w 4, ale ja nie lubię takiego rozdzielania na połówki 😅
    Osoba nie mająca pojęcia o ciąży może pomyśleć ze jesteś już w połowie ciąży jak powiesz 4,5 msc 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też są mylące dlatego ja mówię że jestem w danym tygodniu 🙂 i później mogę powiedzieć kiedy rodzę to też im się rozjaśni 😉
    Ja jestem team, że ciążę liczy się w tygodniach 🙂

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaje w tygodniach,ale jak ktoś się uprze to miesiąc dorzucę,choć akurat tego nie ogarniam za bardzo.

Kasienka22 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to są osoby które co chwile pytają i wczoraj mieli problem dlaczego znowu jestem w czwartym miesiącu 🤦‍♀️ sami by sobie liczyli jak tacy ciekawscy 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spojrzałam w kalendarz i jestem mega szczęśliwa 🤗
    Jeszcze tylko ten tydzień i następny a potem urlop wreszcie.... a po urlopie zobaczę sie juz z dzidza szybko zleci 😍
    A potem rozmowa w pracy i wreszcie koniec tej męki tutaj 💪

nulka_23, Belie, Kasienka22 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis to brzmi dobrze 😍

Alis96 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak dobrze pojdzie, mam ostatni tydzien pracy. Mam nadzieje wyprosic l4 w sobote

Alis96, Kasienka22, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze wstrzymuje z l4 bo chce we wrześniu jeszcze jakieś wakacje w Grecji zaliczyć 😊 ale potem już mogę uciekać z pracy 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od dzisiaj na urlopie ❤️ W praktyce oznacza to prace na działce, ale i tak zawsze to jakaś odskocznia 😊

Nulka, daj znać, jak dostaniesz tę paczkę z wyprawkowo.

Co do tych miesięcy i tygodni, to możesz tłumaczyć tym ludziom, że miesiące są tylko orientacyjnie i że wiek ciąży liczy się w tygodniach. Bo według książki o ciąży, która jest właśnie podzielona z opisami na miesiące, to niektóre miesiące mają 5 tygodni, a inne 4, więc naprawdę ciężko się w tym połapać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 09:42

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam, też czekam z niecierpliwością na nią 😁

Próbowałam mówić który to tydzień ale wtedy sami sobie przeliczają i jak mówię że jeden miesiąc to 4 tygodnie a jeden to 5 to się patrzą na mnie jak na wariatkę. I żeby nie było, to są kobiety posiadające dzieci 😂

My od dziś też urlop ale tak mnie głowa nadal boli że nie wiem czy coś pożytecznego zrobie :( a miałam tyle planów 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka to może się napij dużo wody i prześpij się trochę :) mi to pomaga.

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat łóżeczka. Drewniane klasyczne czy turystyczne z dokupionym materacem porządnym?
    Ja przy starszaku miałam drewniane które szybko wymienić musiałam na turystyczne bo się mocno obijał, przy młodszym turystyczne po starszym, a teraz w sumie rozważałam ale skłaniam się ku turystycznemu jednak że względu na doświadczenia swoje z mega ruchliwymi dziećmi.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, łączę się w bólu z tymi wzdęciami. Wieczorami jest masakra, mam brzuch jak balon, w nocy te wzdęcia potrafią mnie wybudzic... w pierwszej ciazy tego nie bylo. Moze w drugim trym odpusci?

Ja rowniez operuje tygodniami ciazy, zainteresowani niech sobie policzą ktory to miesiac 😅

Kasienka, nie obawiasz sie leciec do Grecji? Nam tez sie marzy w koncu gdzies pojechac, ale troche sie cykam. I to juz nawet nie o ciaze chodzi, tylko te covidy....

Wlasnie rozpoczelam dwutygodniowy urlop, marzylam o nim od czerwca 😁 ale siedze i sie martwie bo moja coreczka poszla pierwszy dzien do przedszkola (chodzila do zlobka, wiec powinno byc ok). Ale wiecie ona dopiero co się urodziła a już przedszkolak... Dzieci tak szybko rosna, czlowiek probuje zatrzymac czas a on galopuje. Ehhh hormony 😅

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Dziewczyny temat łóżeczka. Drewniane klasyczne czy turystyczne z dokupionym materacem porządnym?
    Ja przy starszaku miałam drewniane które szybko wymienić musiałam na turystyczne bo się mocno obijał, przy młodszym turystyczne po starszym, a teraz w sumie rozważałam ale skłaniam się ku turystycznemu jednak że względu na doświadczenia swoje z mega ruchliwymi dziećmi.

Ja myśle ze Ty wiesz najlepiej co się u Ciebie sprawdzi:) jeśli turystyczne to obowiązkowo trójstopniowe, z resztą drewniane tez.
    Ja stawiam na drewniane, ponieważ dostałam, ale w sumie tez turystycznego nie brałam pod uwagę w ogóle 😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę "w spadku" takie małe jeżdżące łóżeczko, to myślę, że na pół roku gdzieś wystarczy, a później to zobaczymy :) Nie mam pojęcia co będzie później.

Koleżanka w drugiej ciąży teraz od razu planuje właśnie turystyczne.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostac drewniane po chrzesniaku, a na poczatek chce dostawke, najprawdopodobniej z chicco 😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ